!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πιο επιδραστικοί χρήστες του phorum

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πιο επιδραστικοί χρήστες του phorum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2024, 13:45 Γαμήκουλας, αυτός που έχει γαμήσει τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν. Σημασιολογικό δάνειο από τα Φοινικικά.
Μην λέτε μαλακίες. Δεν είπα ποτέ ότι επιδραστικός είναι αυτός που επηρεάσε τουλάχιστον ένα πράγμα στο παρελθόν. Το εξηγώ και πιο πάνω στο ποστ στην Γαλή.

Επίσης κάποιος να ειδοποιήσει τους Άγγλους ότι ο Allah έχει διαφορετική άποψη για την λέξη και αφού ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν έχει επηρεάσει τίποτα και κανέναν εδώ και δεκαετίες, κάνουν λάθος που τον έχουν στην 10η θέση με τα πιο επιδραστικά άτομα στην ιστορία της βρετανικής κουλτούρας:

In a 2004 BBC poll, Scott was ranked 10 on the list of most influential people in British culture
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 12:15
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:23

Η επίδραση είναι ουδέτερη λέξη, η επήρεια είναι αρνητική, τα ρήματα επιδρώ και επηρεάζω είναι ουδέτερα και επιδραστικός δεν είναι κάποιος που επηρεάζει, είναι κάποιος που ΕΧΕΙ επηρεάσει. Είναι τετελεσμένη έννοια. Το εξήγησα πιο πάνω με παράδειγμα άλλης λέξης με τετελεσμένη έννοια· την λέξη "νεκρός". Όπως είπα και πριν, νεκρός δεν είναι αυτός που πεθαίνει, είναι αυτός που έχει πεθάνει.

Τι να κάνουμε, αυτήν την έννοια έχει η λέξη "επιδραστικός".
Οκ, δέχομαι την άποψη σου.

Και παραθέτω ένα παράδειγμα επιδραστικού χρήστη, που είχε ως τετελεσμένο αποτέλεσμα την αλλαγή της υπογραφής μου.
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 12:00

Και τα σαμιαμίδια δεκτά. Η επιτομή του ζαίου, είναι τόσο συγκλονιστική προσωπικότητα που ελκύει όλα τα είδη της θηλυκής πανίδας.

Για πάρτη του άλλαξα και την υπογραφή μου. :romance-hearteyes:
Να το τυλίξω;
Θεωρητικά μπορείς να ονομάσεις επιδραστικό οτιδήποτε σε έχει επηρεάσει στην ζωή σου, έστω και σε ασήμαντο βαθμό. Ουσιαστικά όμως οι περισσότεροι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούμε είναι για να δηλώσουν κάτι που έχει βαρύνουσα σημασία ή που έχει συμβεί πολλές φορές.

Δηλαδή, οκέι, δεν θα χαρακτηρίσω βλάκα κάποιον που έχει πει κάποια κοτσάνα μια φορά, όπως δεν θα χαρακτηρίσω εγκληματία κάποιον που έτυχε μια φορά να πετάξει κάτω ένα σκουπίδι. Κάποιοι χαρακτηρισμοί έχουν παροδική, εφήμερη χρήση (π.χ. "μην είσαι απρόσεκτος") και άλλοι δηλώνουν μια πιο συστηματική τάση (ο Γιώργος είναι ατσούμπαλος).

Εσύ είσαι επιδραστική χρήστρια γενικότερα για το φόρουμ, γιατί πολλοί έχουν ενστερνιστεί σε όλο αυτό το διάστημα τον τρόπο που σκέφτεσαι και έχουν ακόμη-ακόμη αποπειραθεί να αντιγράψουν τον τρόπο που γράφεις.

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα την λέξη για κάποιον που έχει επηρεάσει με έναν ουσιαστικό τρόπο την προσωπικότητά μου.
Και πόσο βαρύνουσα σημασία έχει για την ζωή του καθενός από εμάς η πχορουμική επιδραστικότητα αναφορικά με τον επηρεασμό της προσωπικότητας μας στην καθημερινότητα βρε χέλη;

Ειδικώς στον πχορουμικό χώρο, από πού προκύπτει ότι υπάρχει κάποιο στοιχειώδες αυτονόητο για τα ποια σχόλια έχουν βαρύνουσα σημασία στην χ φάση ή είναι αδιάφορα στην ψ φάση; Βαρύνουσα σημασία σε τί στην τελική; Στον τρόπο που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση του καθενός το α ή β σχόλιο, προκαλώντας άμεσες μηχανιστικές αντιδράσεις; :lol:

Φυσικά δεν αναφέρομαι στα ποστ που αφορούν σε περισσότερες πληροφορίες για το οποιοδήποτε θέμα, ακόμη και αν έχουν "σημειολογική" πρόθεση. Σ' αυτές τις φάσεις κρατάς την ενδιαφέρουσα πληροφορία και γράφεις την πρόθεση.

Και για να το κλείνουμε, το ξέρω ότι ήμουν και είμαι επιδραστική χρήστρια. Όπως ξέρω ότι η όποια επιδραστικότητα μου προκαλεί κυρίως αρνητικές και ενίοτε αφελείς αντιδράσεις όχι μόνον στους χρήστες αλλά και στους συντονιστές...

Αυτό είναι καλό ή κακό; :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:20 αλλά είχε επηρεάσει ουσιωδώς κάποια στιγμή τον ρου της ιστορίας οποιουδήποτε τομέα
γιατί λεμε τον ρου και οχι την δράση της Ιστορίας, αφου ιδιες εννοιες λεμε ειναι η ροή και την δράση;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:27
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2024, 13:45 Γαμήκουλας, αυτός που έχει γαμήσει τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν. Σημασιολογικό δάνειο από τα Φοινικικά.
Μην λέτε μαλακίες. Δεν είπα ποτέ ότι επιδραστικός είναι αυτός που επηρεάσε τουλάχιστον ένα πράγμα στο παρελθόν. Το εξηγώ και πιο πάνω στο ποστ στην Γαλή.

Επίσης κάποιος να ειδοποιήσει τους Άγγλους ότι ο Allah έχει διαφορετική άποψη για την λέξη και αφού ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν έχει επηρεάσει τίποτα και κανέναν εδώ και δεκαετίες, κάνουν λάθος που τον έχουν στην 10η θέση με τα πιο επιδραστικά άτομα στην ιστορία της βρετανικής κουλτούρας:

In a 2004 BBC poll, Scott was ranked 10 on the list of most influential people in British culture
Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια πανευκολη λύση: είναι επιδραστικός vs υπήρξε επιδραστικός.

Αλλά είναι πολύ αργά, το σημασιολογικό δάνειο έχει υπογραφτεί. :003:
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:29
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:04 Εσύ είσαι επιδραστική χρήστρια γενικότερα για το φόρουμ

Και για να το κλείνουμε, το ξέρω ότι ήμουν και είμαι επιδραστική χρήστρια.

:hebit:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:29
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:04 Εσύ είσαι επιδραστική χρήστρια γενικότερα για το φόρουμ

Και για να το κλείνουμε, το ξέρω ότι ήμουν και είμαι επιδραστική χρήστρια.
:hebit:
Εικόνα
Συνεχίζεις την αποσπασματική χαζοξύπνια πεπατημένη του είδους σου, χαρά μου.

Ελπίζω κάποια στιγμή να πρωτοτυπήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ε μα την εχετε κανει την λεξη λαστιχο. Και για τα κουνούπια αγοράζουμε βαπε, σιτες, δεν τα λέμε επιδραστικά ομως, τόσο πλούσια γλώσσα, βρείτε μια αλλη λέξη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:51 ε μα την εχετε κανει την λεξη λαστιχο. Και για τα κουνούπια αγοράζουμε βαπε, σιτες, δεν τα λέμε επιδραστικά ομως, τόσο πλούσια γλώσσα, βρείτε μια αλλη λέξη.
Εδώ που τα λέμε, δεν διακρίνω στα επικρικά ή θετικά σχόλια κάποιον εμπλουτισμό της γλώσσας. Στα ίδια κοινότοπα κλισεδάκια παίζουν οι περισσότεροι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Μα δεν ενδιαφέρει κανέναν ο εμπλουτισμός. Ενδιαφέρει να επιβεβαιώσει την τη δύναμη του στο να ακυρώνει τον άλλον.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:29 Και πόσο βαρύνουσα σημασία έχει για την ζωή του καθενός από εμάς η πχορουμική επιδραστικότητα αναφορικά με τον επηρεασμό της προσωπικότητας μας στην καθημερινότητα βρε χέλη;
Τι να σου πω; Για σένα μπορεί να μην έχει. Για μένα έχει. Συμμετέχω στο φόρουμ 18 χρόνια (τι είπα τώρα; Πω, πω!). Θα κορόιδευα τον εαυτό μου αν έλεγα ότι δεν έχουν επηρεάσει την προσωπικότητά μου άτομα του φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

marabou έγραψε: 06 Οκτ 2024, 15:12 Μα δεν ενδιαφέρει κανέναν ο εμπλουτισμός. Ενδιαφέρει να επιβεβαιώσει την τη δύναμη του στο να ακυρώνει τον άλλον.
Το τί θεωρεί ο καθένας ως ακύρωση, είναι επίσης προσωπική εκτίμηση. Όταν διαβάζω εκφράσεις τύπου "τάπωσα, τρομπόνιασα, ξεφτίλισα, αποδόμησα, ακύρωσα κλπ κλπ" το μόνον που σκέφτομαι είναι "οκ, ακόμη ένας μαλάκας".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

enaon έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:30
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:20 αλλά είχε επηρεάσει ουσιωδώς κάποια στιγμή τον ρου της ιστορίας οποιουδήποτε τομέα
γιατί λεμε τον ρου και οχι την δράση της Ιστορίας, αφου ιδιες εννοιες λεμε ειναι η ροή και την δράση;
Δεν είναι ίδιες. Είναι κοντινές έννοιες -δεν θα έλεγα καν συνώνυμες- αλλά όχι ίδιες.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:32 Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια πανευκολη λύση: είναι επιδραστικός vs υπήρξε επιδραστικός.
Συγχαρητήρια. Πήγαινε στην προηγούμενη σελίδα τώρα:
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:20 Αν πλέον δεν επηρεάζει κανέναν αλλά είχε επηρεάσει ουσιωδώς κάποια στιγμή τον ρου της ιστορίας οποιουδήποτε τομέα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρελθόν και να πεις ΗΤΑΝ ή ΥΠΗΡΞΕ επιδραστικός.
Στα αγγλικά δεν βγάζει και πολύ νόημα αν το άτομο είναι ακόμη εν ζωή, αλλά στα ελληνικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρελθόν σ' αυτήν την περίπτωση. Και στα ελληνικά βέβαια έχει περισσότερο νόημα να το πεις αυτό για κάποιον πεθαμένο. Γιατί αν είναι έτσι, να μπω να αλλάξω όλα τα άρθρα της Wikipedia που λένε "ο τάδε είναι Έλληνας συνθέτης" αν δεν έχει συνθέσει τίποτα εδώ και 10 χρόνια ας πούμε, σε "ο τάδε ήταν Έλληνας συνθέτης".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

A few days ago...
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:26 Επιδραστικός όσον αφορά το άτομό σου (γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος) είναι κάποιος που έχει επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να το έχει κάνει πάνω από μία φορά στην ζωή του. Μπορεί να είναι και μόνο μια ατάκα του. Δεν υπάρχει "ήταν επιδραστικός και τώρα δεν είναι" όπως δεν υπάρχει "ήταν ορφανός και τώρα δεν είναι".
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

marabou έγραψε: 06 Οκτ 2024, 15:12 Μα δεν ενδιαφέρει κανέναν ο εμπλουτισμός. Ενδιαφέρει να επιβεβαιώσει την τη δύναμη του στο να ακυρώνει τον άλλον.
Ε ρε παντόφλα που πέφτει…
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Isildur έγραψε: 06 Οκτ 2024, 15:33
A few days ago...
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:26 Επιδραστικός όσον αφορά το άτομό σου (γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος) είναι κάποιος που έχει επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να το έχει κάνει πάνω από μία φορά στην ζωή του. Μπορεί να είναι και μόνο μια ατάκα του. Δεν υπάρχει "ήταν επιδραστικός και τώρα δεν είναι" όπως δεν υπάρχει "ήταν ορφανός και τώρα δεν είναι".
Ξέρετε τί θυμήθηκα τώρα ;;

«Εγώ και η ομάδα που επηρεάζω ….» Πού’σαι μωρή ξεκουκουτσιασμενη καρπουζοφετα σατανικέ; Ψήφισες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 06 Οκτ 2024, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”