Ερμής έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:21
όταν ακούω τη λέξη "προσκομίσατε" θέλω να αρχίσω να δαγκώνω λαιμούς, γιατί συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν παίζει ντράβαλο.
Εχω ανοσία σε αυτη τη λεξη γιατί την ακουω (και τη λεω) συνέχεια δυστυχως, μια και ειμαι σε προσκομισάριο τμήμα της εταιρείας. Και ναι, οτι παιζει το ντράβαλο παίζει.
Κάποια στιγμή όταν πήρα το Iso μου ειχε βγει ο κώλος στο να δίνω χαρτιά.
Μιλούσα με έναν τύπο στην εκεί εταιρεία που τα βγάζει και όλη την ώρα "να προσκομίσετε και να προσκομίσετε"
Του ειχα πει ευγενικά να μου μιλάει στον ενικό και αντί να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη να λέει κάτι άλλο "να μας στείλετε κλπ"
Αυτός συνέχεια μίλαγε λες και μιλάει η AI, εικάζω επίτηδες αν κρίνω με το πόσο συχνά την έλεγε απο εκείνη τη στιγμή και μετά, μέχρι που του είπα πως αν ξανακούσω αυτή τη λέξη θα κόψω κάθε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα πάω αλλού να μου το εκδώσουν.
Μαχαίρι απο εκείνη τη στιγμή αυτη η αναθεματισμένη λέξη.
Για το 9001 όλα αυτά ε, το κλασικό? Που να δεις και με άλλου τυπου iso τι χαμός και τρεξιμο πέφτει και απο τον υπαλληλο και απο τον πελατη. Πανικος.
Παιζει να ηταν σχετικά καινουριος αυτος και ψιλοψαρωμένος και να μεχρι και τους όρους να ήθελε να τους λεει εντελως by the book.
vantono έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:36
Εχω ανοσία σε αυτη τη λεξη γιατί την ακουω (και τη λεω) συνέχεια δυστυχως, μια και ειμαι σε προσκομισάριο τμήμα της εταιρείας. Και ναι, οτι παιζει το ντράβαλο παίζει.
Κάποια στιγμή όταν πήρα το Iso μου ειχε βγει ο κώλος στο να δίνω χαρτιά.
Μιλούσα με έναν τύπο στην εκεί εταιρεία που τα βγάζει και όλη την ώρα "να προσκομίσετε και να προσκομίσετε"
Του ειχα πει ευγενικά να μου μιλάει στον ενικό και αντί να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη να λέει κάτι άλλο "να μας στείλετε κλπ"
Αυτός συνέχεια μίλαγε λες και μιλάει η AI, εικάζω επίτηδες αν κρίνω με το πόσο συχνά την έλεγε απο εκείνη τη στιγμή και μετά, μέχρι που του είπα πως αν ξανακούσω αυτή τη λέξη θα κόψω κάθε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα πάω αλλού να μου το εκδώσουν.
Μαχαίρι απο εκείνη τη στιγμή αυτη η αναθεματισμένη λέξη.
Για το 9001 όλα αυτά ε, το κλασικό? Που να δεις και με άλλου τυπου iso τι χαμός και τρεξιμο πέφτει και απο τον υπαλληλο και απο τον πελατη. Πανικος.
Παιζει να ηταν σχετικά καινουριος αυτος και ψιλοψαρωμένος και να μεχρι και τους όρους να ήθελε να τους λεει εντελως by the book.
9001, 14000 και 22000
ξεψαρωσε απότομα μολις του ειπα ή έτσι ή αλλιώς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
vantono έγραψε: 06 Σεπ 2024, 17:50
Τίστομπούτσο θα γινει με αυτή την καθαρευουσιάνικη φράση επιτέλους, θα γαμωκαταργηθεί ποτέ ή όχι? Δεν εχει κανενα νόημα, και χαλάει όλο το πραγματικό νόημα της φράσης.
Γιατί όχι "παρακαλούμε να..."? Επειδή το "να" μοιάζει πιο προστακτική και ειναι σαν να ακούγεται λιγότερο ευγενικό ξερω 'γω? Δεν αρκεί το "παρακαλώ/ούμε" μπροστά, για να φανει ως ευγενική διατύπωση?
Θεωρείς να οι μόνοι δείκτες υπόταξης που χρειάζονται στη γλώσσα είναι οι δύο βουλητικοί σύνδεσμοι "να" και "μη"; Να γίνει αυτό για όλες τις περιπτώσεις να δευτερεύουσα πρόταση συνδέεται με κύρια, δε νομίζεις να είναι λίγο περίεργο; Ή έχει κάτι ειδικά η περίπτωση του "όπως" να την κάνει να σου τη σπάει τόσο πολύ;
Rakomelofronas έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:28
Φαντάσου πχ μήνυμα από την ΑΑΔΕ "Μα πού είναι οι τελευταίες τρεις δόσεις του ΕΝΦΙΑ;
Γιατί όχι; Θα ήταν ευχάριστο λίγο ειρωνικό χιούμορ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Aitwlos έγραψε: 07 Σεπ 2024, 23:05
Τι ακριβώς σε πείραξε;
Ειναι πιο εκνευριστική φράση και απ' το καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια. Πιο εκνευριστική ακομα κι απ'το πολυτονικό.
Υπάρχει και το θα πληρώσετε με καρτούλα;
Έχετε προβληματάκι με την χρήση υποκοριστικουλιών;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αντί για "παρακαλουμε οπως.." που ειναι τέρμα εκνευριστικό, ας το λεμε "παρακαλούμε σαν..", που ακουγεται πιο ποιητικό. Σαν με κοιτάς, ηλιοβασίλεμα κτλ...
Ερμής έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:21
όταν ακούω τη λέξη "προσκομίσατε" θέλω να αρχίσω να δαγκώνω λαιμούς, γιατί συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν παίζει ντράβαλο.
Σ' αυτό φταίει η γραφειοκρατία τύπου "παρακαλώ ΟΠΩΣ αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας" και όχι η λέξη.