!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρακαλούμε πολύ όπως... ΟΠΩΣ!

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Παρακαλούμε πολύ όπως... ΟΠΩΣ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Παρακαλούμε πολύ όπως μας αποστείλετε...
Παρακαλώ όπως προσκομίσετε...
Παρακαλώ ΌΠΩΣ ΓΑΜΙΕΜΑΙ....!!!

Τίστομπούτσο θα γινει με αυτή την καθαρευουσιάνικη φράση επιτέλους, θα γαμωκαταργηθεί ποτέ ή όχι? Δεν εχει κανενα νόημα, και χαλάει όλο το πραγματικό νόημα της φράσης.
Γιατί όχι "παρακαλούμε να..."? Επειδή το "να" μοιάζει πιο προστακτική και ειναι σαν να ακούγεται λιγότερο ευγενικό ξερω 'γω? Δεν αρκεί το "παρακαλώ/ούμε" μπροστά, για να φανει ως ευγενική διατύπωση?

Καθε φορά που βλεπω στα μέηλ μου αυτό το γαμωΌΠΩΣ, θέλω να πεταχτώ μεχρι το γραφείο του αποστολέα και να τον μπουφλίσω. Μου στελνει η γκομενα της ρεσεψιον της τάδε εταιρείας "παρακαλούμε όπως..." ΟΤΑΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΩΡΗ ΔΕ ΛΕΣ ΣΤΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΡΟΥΦΗΞΩ!!

ΣΤΑΔΙΑΛΑΠΙΑ, ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕΝ!
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Re: Παρακαλούμε πολύ όπως... ΟΠΩΣ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

είναι η αντίστοιχη μαλακία που έχουν οι γάλλοι:

Veuillez patienter = "Παρακαλώ περιμένετε", στην κυριολεξία σημαίνει "Θελήσετε να περιμένετε", δλδ ευγενική εντολή!

μπορείς να το κάνεις και

Veuillez vous allez faire foutre = "θελήσετε να πάτε να γαμηθείτε"
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

vantono έγραψε: 06 Σεπ 2024, 17:50 Παρακαλούμε πολύ όπως μας αποστείλετε...
Παρακαλώ όπως προσκομίσετε...
Παρακαλώ ΌΠΩΣ ΓΑΜΙΕΜΑΙ....!!!

Τίστομπούτσο θα γινει με αυτή την καθαρευουσιάνικη φράση επιτέλους, θα γαμωκαταργηθεί ποτέ ή όχι? Δεν εχει κανενα νόημα, και χαλάει όλο το πραγματικό νόημα της φράσης.
Γιατί όχι "παρακαλούμε να..."? Επειδή το "να" μοιάζει πιο προστακτική και ειναι σαν να ακούγεται λιγότερο ευγενικό ξερω 'γω? Δεν αρκεί το "παρακαλώ/ούμε" μπροστά, για να φανει ως ευγενική διατύπωση?

Καθε φορά που βλεπω στα μέηλ μου αυτό το γαμωΌΠΩΣ, θέλω να πεταχτώ μεχρι το γραφείο του αποστολέα και να τον μπουφλίσω. Μου στελνει η γκομενα της ρεσεψιον της τάδε εταιρείας "παρακαλούμε όπως..." ΟΤΑΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΩΡΗ ΔΕ ΛΕΣ ΣΤΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΡΟΥΦΗΞΩ!!

ΣΤΑΔΙΑΛΑΠΙΑ, ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕΝ!
Πωωω... πολύ κάβλα μου ακούγεται!
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Τι ακριβώς σε πείραξε;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
vantono

Aitwlos έγραψε: 07 Σεπ 2024, 23:05 Τι ακριβώς σε πείραξε;
Ειναι πιο εκνευριστική φράση και απ' το καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια. Πιο εκνευριστική ακομα κι απ'το πολυτονικό.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

vantono έγραψε: 09 Σεπ 2024, 09:44
Aitwlos έγραψε: 07 Σεπ 2024, 23:05 Τι ακριβώς σε πείραξε;
Ειναι πιο εκνευριστική φράση και απ' το καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια. Πιο εκνευριστική ακομα κι απ'το πολυτονικό.
Υπάρχει και το θα πληρώσετε με καρτούλα;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Μη στενοχωριέστε για πράγματα που λύνονται με λίγο ή πολύ ξύλο.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Σας πειράζει η ευγένεια βρε μαμελούκοι;
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Rakomelofronas έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:14 Σας πειράζει η ευγένεια βρε μαμελούκοι;
Η αναγκαστική και προσποιητή, ναι. Στα μηνύματα σου γράφουν παρακαλώ όπως προβείτε, όπως προσκομίσετε κτλ και απο μεσα τους λενε "ε ρε με ενα μαλάκα που εχω μπλέξει γαμώ το σπιτάκι του".
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

όταν ακούω τη λέξη "προσκομίσατε" θέλω να αρχίσω να δαγκώνω λαιμούς, γιατί συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν παίζει ντράβαλο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

vantono έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:19
Rakomelofronas έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:14 Σας πειράζει η ευγένεια βρε μαμελούκοι;
Η αναγκαστική και προσποιητή, ναι. Στα μηνύματα σου γράφουν παρακαλώ όπως προβείτε, όπως προσκομίσετε κτλ και απο μεσα τους λενε "ε ρε με ενα μαλάκα που εχω μπλέξει γαμώ το σπιτάκι του".
Ναι...
...ενώ όταν στο μήνυμα σου γράφουν "παρακαλώ να μας φέρετε...", από μέσα τους λένε: "Α, σε τι καλό κύριο γράφω", έτσι;
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

vantono έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:19
ΟΚ υπάρχουν κάτι ημικαθαρευουσιάνικα που προέρχονται από τον καταραμένο κλάδο της Νομικής (με μεταστάσεις σε Δημόσιο, τράπεζες, άλλες μεγάλες επιχειρήσεις κτλ) αλλά δεν είναι καλύτερα να έχουν ευγένεια, έστω και προσποιητή, αντί να σου μιλάνε λες και είστε φιλαράκια; Εξάλλου, αν είναι να τη φάει κανείς, την τρώει. Φαντάσου πχ μήνυμα από την ΑΑΔΕ "Μα πού είναι οι τελευταίες τρεις δόσεις του ΕΝΦΙΑ; :102: " ή "Λυπούμαστε πολύ που παγώνουμε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία στις 12 του μηνός αν δεν μας φέρετε αυτό το χαρτί :( " . Ούτε "προσκομίστε" ούτε τίποτα, αγνό κρατικό τρολλάρισμα :lol:
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Ερμής έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:21 όταν ακούω τη λέξη "προσκομίσατε" θέλω να αρχίσω να δαγκώνω λαιμούς, γιατί συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν παίζει ντράβαλο.
Εχω ανοσία σε αυτη τη λεξη γιατί την ακουω (και τη λεω) συνέχεια δυστυχως, μια και ειμαι σε προσκομισάριο τμήμα της εταιρείας. Και ναι, οτι παιζει το ντράβαλο παίζει.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Rakomelofronas έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:28ΟΚ υπάρχουν κάτι ημικαθαρευουσιάνικα που προέρχονται από τον καταραμένο κλάδο της Νομικής (με μεταστάσεις σε Δημόσιο, τράπεζες, άλλες μεγάλες επιχειρήσεις κτλ) αλλά δεν είναι καλύτερα να έχουν ευγένεια, έστω και προσποιητή, αντί να σου μιλάνε λες και είστε φιλαράκια;
Σωστά. Έχω βαρεθεί να ακούω για την "προσποιητή ευγένεια των Άγγλων". Δηλαδή εκεί σου λένε ευγενικά και χαμογελώντας "μήπως θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να πάτε να γαμηθείτε;" ενώ εδώ σου λένε φτύνοντας "άντε και γαμήσου ρε μαλάκα". Χίλιες φορές καλύτερο το πρώτο.

Εντωμεταξύ δεν πρέπει να υπάρχει πιο αγενής λαός από τους Έλληνες. Έχω πάει και σε τριτοκοσμικές χώρες, όπου ακόμα και σε χωριά στη μέση του πουθενά υπάρχει ένα τυπικό ευγένειας πχ όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί. Εδώ χύμα όλα, εκτός αν κάποιος είναι νεοπροσληφθείς κάπου και φοβάται μη χάσει τη θέση.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

vantono έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:36
Ερμής έγραψε: 09 Σεπ 2024, 10:21 όταν ακούω τη λέξη "προσκομίσατε" θέλω να αρχίσω να δαγκώνω λαιμούς, γιατί συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν παίζει ντράβαλο.
Εχω ανοσία σε αυτη τη λεξη γιατί την ακουω (και τη λεω) συνέχεια δυστυχως, μια και ειμαι σε προσκομισάριο τμήμα της εταιρείας. Και ναι, οτι παιζει το ντράβαλο παίζει.
Κάποια στιγμή όταν πήρα το Iso μου ειχε βγει ο κώλος στο να δίνω χαρτιά.
Μιλούσα με έναν τύπο στην εκεί εταιρεία που τα βγάζει και όλη την ώρα "να προσκομίσετε και να προσκομίσετε"
Του ειχα πει ευγενικά να μου μιλάει στον ενικό και αντί να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη να λέει κάτι άλλο "να μας στείλετε κλπ"
Αυτός συνέχεια μίλαγε λες και μιλάει η AI, εικάζω επίτηδες αν κρίνω με το πόσο συχνά την έλεγε απο εκείνη τη στιγμή και μετά, μέχρι που του είπα πως αν ξανακούσω αυτή τη λέξη θα κόψω κάθε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα πάω αλλού να μου το εκδώσουν.
Μαχαίρι απο εκείνη τη στιγμή αυτη η αναθεματισμένη λέξη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”