δεν ξερω αν τρολάρεις τόσο καλά, αν οχι ομως ειναι το πόστ του νηματος αυτο νομιζω, μπραβο.Lord Brum έγραψε: 07 Σεπ 2024, 19:39 Οι τροχοί και η πρσόφυση για κάποιο λόγο μπερδεύουν πολύ κόσμο. Αν δεν υπάρχει πρόσφυση, τότε οι τουρμπίνες σμπρώχνουν το αεροπλάνο αλλά λόγω έλλειψης πρόσφυσης απλά γυρνάνε οι ρόδες και απραμένει το αεροπλάνο στατικό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Quiz: θα απογειωθεί ή όχι;
Re: Quiz: θα απογειωθεί ή όχι;
ειναι πιο μετα αυτα, αστον θα τα διαβάσει και θα αλλάξει γνώμη παλι, περίμενε λιγο
δεν μεταφερει τη ροδα πισω, απλως την περιστρεφει. ο αξονας της ροδας θα παει προς τα μπρος, και ας ζβουριζει το λαστιχο οσο γρηγορα θελει.Airman68 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:43 Στο έδαφος η τουρμπίνα, λόγω δράσης αντίδρασης, σπρώχνει το αεροπλάνο προς τα μπρος. Αυτό, λόγω βάρους του αεροπλάνου μεταφράζεται σε κύλιση των τροχών. Κύλιση, όχι γλυστριμα. Αν για κάθε περιφέρεια της ρόδας που κινείται μπροστά, το έδαφος -ιμαντας ουσιαστικά μεταφέρει τη ρόδα πίσω κατά την ίδια απόσταση,
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
οι ροδες ειναι ελευθερες δεν παιρνουν κινηση απο πουθενα, ποσο μαλλον απο την τουρμπινα.omg kai 3 lol έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:48talaipwros έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:29μηδεν τριβη, ο ιμαντας δεν κανει τιποταmao mao έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:26
H τουρμπίνα το σπρώχνει μπροστά και ο ιμάντας πίσω. αποτέλεσμα μηδέν.
δεν ειναι αυτοκινητο να περιμενει τις ροδες να δωσουν κινηση, η τουρμπιινα δινει
μα οι ροδες ετσι κι αλλιως απο τις τουρμπινες παιρνουν κινηση δεν ειπε κανεις το αντιθετο
καλα λεει ο αλλος, φιλολογος, ε;
ενα παραδειγμα που μπορει να κανει καποιους να καταλαβουν, ειναι οτι εστω βαζουμε τον ιμαντα στην μπροστινη ροδα ενος ποδηλατου.
κανουμε πεταλι, σπροχνωντας την πισω, που πατα σταθερα στο εδαφος. οσο και να γαμιεται ο ιμαντας και η μπροστινη, το ποδηλατο θα κινηθει.
η πισω ροδα ειναι ο ελικας (η η τουρμπινα) του αεροπλανου, που "πατα σταθερα" στον αερα.
ενας τρεχει στο διαδρομο, και πανω στο κεφαλι του ειναι μια μυγα. νοιαζεται η μυγα, που εχει δικα της φτερα, αν τρεχει ο αλλος η οχι; αμα θελει, πεταει.Airman68 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:53Ας το κάνουμε λίγο πιο απλό.enaon έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:49ως προς ενα τριτο παρατηρητη. Αλλα μην το μπερδεύουμε, ασχετα με τον ιμαντα το αεροπλανο θα εχει την ιδια ταχύτητα, ο ιμαντας αλλάζει μονο την ταχυτητα περιστροφής του τροχου, αυτο μπορεις λιγο να το επεξεργαστείς;Airman68 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:47
Η ταχύτητα μετρημένη ως προς τι;
Αν τη μετρήσεις ως προς το έδαφος -ιμαντα έχεις δίκιο. Αν την μετρήσεις ως προς τη μάζα του αέρα, δεν έχεις.
Στο γυμναστήριο έχεις έναν που τρέχει σαν τρελός πάνω στο διάδρομο και κρατάει έναν χαρταετό.
Υποστηρίζεις ότι ο χαρταετός θα πετάξει;
Ασέβαστος έγραψε: 07 Σεπ 2024, 19:49ο ιμαντας δεν το σπρωχνει πισω. απλως σβουριζει τις ροδες, κανει ακτι εντελως ασημαντο, που δεν σταματα το αεροπλανο.mao mao έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:26H τουρμπίνα το σπρώχνει μπροστά και ο ιμάντας πίσω. αποτέλεσμα μηδέν.talaipwros έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:22
εχουν περασει κοντα 37 χρονια απο την φυσικη λυκειου, αλλα μηπως δεν λαμβανεις υποψη την τουρμπινα απο πισω;
να σου πω ενα παραδειγμα; φαντασου τους τροχους του αεροπλανου στο μηδεν, τον ιμαντα στο μηδεν και μηδενικη τριβη. Η τουρμπινα θα το συρει και εφυγε

Bάλε μια μινιατούρα boeing σε αυτό το διάδρομο. ΘΑ το κουβαλάει πίσω ή θα σβουρίζει τις ρόδες;
στο αρχικο προβλημα, ειναι.Airman68 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 01:14Βασικά κάνει μερικά λάθη στο συλλογισμό.Isildur έγραψε: 07 Σεπ 2024, 01:07Όχι, αλλά σού εξηγεί γιατί θα κινηθεί προς τα εμπρός. Κι αφού θα κινηθεί, θα έρθουν και τα υπόλοιπα.Airman68 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 01:04
Η άντωση προκαλείται από τη σχετική κίνηση του αέρα γύρω από την επιφάνεια της πτέρυγας.
Στο αυτοκινητάκι δεν εξετάζεται αυτή η παράμετρος
Το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ, νόμιζα πως δεν θα κινηθεί καν.
Πρώτον, δε απαιτείται η ίδια δύναμη από το χέρι μου σε όλες τις περιπτώσεις. Αν χρειάζεται Χ δύναμη με σταματημένο διάδρομο, θα χρειαστεί μεγαλύτερη δύναμη αν ο διάδρομος κινείται. Σκέψου ότι το αυτοκινητάκι θα κοντραρει στο χέρι μου λόγω της κίνησης του διαδρόμου ενώ πριν δεν το έκανε.
Δεύτερον, η κινητήρια δύναμη (εγώ και το χέρι μου) είναι πακτωμενη εξωτερικά του μοντέλου αυτοκίνητο - διάδρομος, ενώ στο αρχικό πρόβλημα δεν είναι...
ειναι η δυναμη ελικα-αερας. παντελως ασχετη με το τι κανει διαδρομος και τροχοι.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Η αληθινή μου αντίδραση όταν διάβασα το άνωθεν ποστ.enaon έγραψε: 07 Σεπ 2024, 19:50δεν ξερω αν τρολάρεις τόσο καλά, αν οχι ομως ειναι το πόστ του νηματος αυτο νομιζω, μπραβο.Lord Brum έγραψε: 07 Σεπ 2024, 19:39 Οι τροχοί και η πρσόφυση για κάποιο λόγο μπερδεύουν πολύ κόσμο. Αν δεν υπάρχει πρόσφυση, τότε οι τουρμπίνες σμπρώχνουν το αεροπλάνο αλλά λόγω έλλειψης πρόσφυσης απλά γυρνάνε οι ρόδες και απραμένει το αεροπλάνο στατικό.

Έπος.
- masterridley
Μπράβο ρε ασέβαστε, ένα ποστ-όαση, right on the fucking money. Απλά πρέπει λίγο να συλλογιστούν πάνω σε αυτό αλλά δεν το βλέπω.Ασέβαστος έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:03οι ροδες ειναι ελευθερες δεν παιρνουν κινηση απο πουθενα, ποσο μαλλον απο την τουρμπινα.omg kai 3 lol έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:48talaipwros έγραψε: 07 Σεπ 2024, 00:29
μηδεν τριβη, ο ιμαντας δεν κανει τιποτα
δεν ειναι αυτοκινητο να περιμενει τις ροδες να δωσουν κινηση, η τουρμπιινα δινει
μα οι ροδες ετσι κι αλλιως απο τις τουρμπινες παιρνουν κινηση δεν ειπε κανεις το αντιθετο
καλα λεει ο αλλος, φιλολογος, ε;
ενα παραδειγμα που μπορει να κανει καποιους να καταλαβουν, ειναι οτι εστω βαζουμε τον ιμαντα στην μπροστινη ροδα ενος ποδηλατου.
κανουμε πεταλι, σπροχνωντας την πισω, που πατα σταθερα στο εδαφος. οσο και να γαμιεται ο ιμαντας και η μπροστινη, το ποδηλατο θα κινηθει.
η πισω ροδα ειναι ο ελικας (η η τουρμπινα) του αεροπλανου, που "πατα σταθερα" στον αερα.
- masterridley
double post
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 07 Σεπ 2024, 20:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- masterridley
again double post wtf
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 07 Σεπ 2024, 20:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- masterridley
Σου απάντησε με το ποδήλατο παραπάνω. Ας στο εξηγήσω αλλιώς. Αν η μινιατούρα ήταν ακίνητη, ο διάδρομος θα την πήγαινε πίσω λόγω τριβής. Προφανώς.mao mao έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:12
Bάλε μια μινιατούρα boeing σε αυτό το διάδρομο. ΘΑ το κουβαλάει πίσω ή θα σβουρίζει τις ρόδες;
Αν ξεκινάς κρατώντας εσύ με το χεράκι σου το αεροπλάνο (όντας έξω απ'το διάδρομο), με τον διάδρομο να πηγαίνει 10χλμ πίσω, νιώθεις στο χέρι σου αμελητέα πίεση. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΣΗ ΣΟΥ. Όσο κι αν ο διάδρομος αυξάνει σταδιακά σε 11/12/13/.../100χλμ την ώρα, δεν θα νιώσεις αύξηση σημαντική στην πίεση, στο υπόσχομαι. Σκέψου το λίγο, κάντο εικόνα. Απλά άλλαξε τον διάδρομο με κάτι λείο για να μην έχεις τρελές αναταράξεις obviously. Οι τροχοί της μινιατούρας θα γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα αλλά η τριβή ΔΕΝ αυξάνεται ή ότι φαντάζεσαι..
Στο έγραψα και πάνω (νομίζω ήταν σε σένα), η τριβή κύλισης των τροχών δεν υπάρχει, είναι πολύ μικρότερη και απ'την δύναμη που χρειάζεται το αεροπλάνο για να ξεκινήσει από αδράνεια. Και ρώτησα, καταλαβαίνεις εσύ να δίνει πολλή ώση το αεροπλάνο όταν ξεκινάει από στάση για να κάνει taxiing ή όχι?
Εγώ σου υπόσχομαι οτι όσο αυξάνεται η ταχύτητα του ιμάντα , ή πιεση στο δάκτυλο σου θα αυξάνετε αναλογικά.masterridley έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:19Σου απάντησε με το ποδήλατο παραπάνω. Ας στο εξηγήσω αλλιώς. Αν η μινιατούρα ήταν ακίνητη, ο διάδρομος θα την πήγαινε πίσω λόγω τριβής. Προφανώς.
Αν ξεκινάς κρατώντας εσύ με το χεράκι σου το αεροπλάνο (όντας έξω απ'το διάδρομο), με τον διάδρομο να πηγαίνει 10χλμ πίσω, νιώθεις στο χέρι σου αμελητέα πίεση. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΣΗ ΣΟΥ. Όσο κι αν ο διάδρομος αυξάνει σταδιακά σε 11/12/13/.../100χλμ την ώρα, δεν θα νιώσεις αύξηση σημαντική στην πίεση, στο υπόσχομαι. Σκέψου το λίγο, κάντο εικόνα. Απλά άλλαξε τον διάδρομο με κάτι λείο για να μην έχεις τρελές αναταράξεις obviously. Οι τροχοί της μινιατούρας θα γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα αλλά η τριβή ΔΕΝ αυξάνεται ή ότι φαντάζεσαι..
Στο έγραψα και πάνω (νομίζω ήταν σε σένα), η τριβή κύλισης των τροχών δεν υπάρχει, είναι πολύ μικρότερη και απ'την δύναμη που χρειάζεται το αεροπλάνο για να ξεκινήσει από αδράνεια. Και ρώτησα, καταλαβαίνεις εσύ να δίνει πολλή ώση το αεροπλάνο όταν ξεκινάει από στάση για να κάνει taxiing ή όχι?
- masterridley
Αυτό μου λέει μόνο ότι δεν έχεις παίξει ποτέ με πραγματική μινιατούρα αεροπλάνου με ελεύθερους τροχούς πάνω σε διάδρομο!mao mao έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:37 Εγώ σου υπόσχομαι οτι όσο αυξάνεται η ταχύτητα του ιμάντα , ή πιεση στο δάκτυλο σου θα αυξάνετε αναλογικά.
Edit: ειδικά το αναλογικά που λες!!! Ίσως ένα 0.001% να πούμε.
Αν είχα μινιατούρα, ψηνόμουν να την βάλω στον διάδρομο μου (παίζει να έχω κάπου κρυμμένη), αλλά δεν ξέρω πως θα μετρήσω εύκολα την πίεση...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 07 Σεπ 2024, 20:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Bαζω τη μινιατούρα στο διάδρομο να τρέχει με 5χιλιόμετρα την ώρα. Είσαι έξω από το διάδρομο και βάζεις το χέρι σου όταν έρθει κοντά σου να το σταματήσεις. Μετά βάζω το διάδρομο να τρέχει με 50χιλιόμετρα την ώρα, και σου λέω βάλε τώρα το δάκτυλο πάλι να το σταματήσεις. Παίζει να μην έχεις δάκτυλο μετά, η δύναμη είναι πολλαπλάσια.masterridley έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:40Αυτό μου λέει μόνο ότι δεν έχεις παίξει ποτέ με πραγματική μινιατούρα αεροπλάνου με ελεύθερους τροχούς πάνω σε διάδρομο!mao mao έγραψε: 07 Σεπ 2024, 20:37 Εγώ σου υπόσχομαι οτι όσο αυξάνεται η ταχύτητα του ιμάντα , ή πιεση στο δάκτυλο σου θα αυξάνετε αναλογικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 97 Απαντήσεις
- 2397 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος