Mπα οι ελ συνεχώς δανείζονται ιδέεςLeporellο έγραψε: Ε, όταν ήλθαν οι ντομάτες, δεν χρειαζόταν καμμία ιδιαίτερη φιλοσοφία να τις κόψεις και να τις ανακατέψεις με αγγούρια. Αρα, δεν χρειάζεται να πήρε κάποιος την σαλάτα από κάποιον άλλο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.
Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Βινόσαυρος
η ελληνική σαλαμούρα είναι πολύ καλύτερη
να λέμε και και καμια καλή κουβέντα
πότε-πότε
να λέμε και και καμια καλή κουβέντα
πότε-πότε
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Ας μιλήσουμε και για το greek yoghurt
Eίναι ελληνικό γιαούρτι, ή γιαούρτι από γιούρτη;;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι ξεκαθάρα τουρκαλάδικης προέλευσης και όχι προιόν αλληλεπίδρασης τσομπαναρέων της Μ. Ασίας (ανεξαρτήτως θρησκεύματος).Yochanan έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 16:02 Ας μιλήσουμε και για το greek yoghurt
Το σατζίκι επίσης !
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
στη βουλγαρια λεει πινουνε ενα πραμα απο γιαουορτι, ξυνογαλο ξερω γω και σκορδο που λεγεται ταρατορ. σαν liquid tsatziki
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Kι'εδώ και στην Βουλγαρία οι όροι είναι κοινοί:Yochanan έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 16:24στη βουλγαρια λεει πινουνε ενα πραμα απο γιαουορτι, ξυνογαλο ξερω γω και σκορδο που λεγεται ταρατορ. σαν liquid tsatziki
- Το ελληνικό γιαούρτι λέγεται кисела павлака (=ξυνή κρέμα)
- Αυτό που λέγεται εδώ γιαούρτι (јοгурт) είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα ξυνόγαλο
Αντίθετα από την Βουλγαρία όμως, εδώ έχουμε και τζατζίκι (ημίρευστο) και ταρατόρ (σαν σούπα)
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Paralimnitis
Ποσο καλη μπορει να ειναι μια κουζινα που δεν χρησιμοποει το χοιρινο, τον βασιλια των κρεατων?Στα γλυκα μπορει να μας πηδανε δεν λεω.Yochanan έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:26 σορρυ που προδιδω τα ιερα και οσια της φυλης αλλα γενικως εχω την αισθηση οτι η τουρκικη κουζινα ειναι ενα τσικ ανωτερη της ελληνικης. μετα φοβου θεου το λεω και ξερω οτι θα αρχισουνε ολοι "Μα τα γιουβαρλακια που φκιανει ο κυρ-Μανώλης στο Πέραμα δεν τα βρίσκεις πουθενά" και "τι να κλάσει το κεμπαμπ μπροστά στο [ινσερτ γκρικ ντισ χιερ]" αλλα αυτη την αισθηση εχω. Δεν ειναι απαραιτητα κακο. Ειναι αυτο που ειναι.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Ημουν στο εξωτερικό οταν ειδα για πρωτη φορα τουρκικο εστιατόριο. Εδω ειμαστε λεω, ανθελληνισμός, φιλοτουρκισμος, πρέπει να δοκιμάσω, αν οχι εγω τότε ποιός; Παω παραγγέλω ενα γιαουρτλου, τίγκα στο λίπος και το γιαουρτι πρεπει να ήταν φουλ φατ, εκανα 3 μέρες να χωνέψω. Εκτοτε τα αποφεύγω.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Ωραίος Μαξ, φαντάζομαι υπέγραψες και το χαρτί που λέει οτι αναγνωρίζεις τα Κατεχόμενα ως ΤΔΒΚ;;;μίστερ μαξ έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 17:26 Ημουν στο εξωτερικό οταν ειδα για πρωτη φορα τουρκικο εστιατόριο. Εδω ειμαστε...
Στη Βουλγαρια το γιαούρτι το λένε ξυνόγαλο (κίσελο μλιάκο) και το ξυνόγαλο σαν τους τούρκους αϊράν. Το ταρατόρ τους δε καταπληκτικό όταν στο σερβίρουν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα σε παγωμένο ποτήρι μπύρας...Leporello έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 17:05Kι'εδώ και στην Βουλγαρία οι όροι είναι κοινοί:Yochanan έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 16:24στη βουλγαρια λεει πινουνε ενα πραμα απο γιαουορτι, ξυνογαλο ξερω γω και σκορδο που λεγεται ταρατορ. σαν liquid tsatziki
- Το ελληνικό γιαούρτι λέγεται кисела павлака (=ξυνή κρέμα)
- Αυτό που λέγεται εδώ γιαούρτι (јοгурт) είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα ξυνόγαλο
Αντίθετα από την Βουλγαρία όμως, εδώ έχουμε και τζατζίκι (ημίρευστο) και ταρατόρ (σαν σούπα)
Μπα, εχω καταληξει οτι καλυτερο πατσα κανει ο πεθερος μου. Ειδικα ο τουρκικος πατσας δεν μου αρεσει, ειναι σαν σουπα με κρεμα.Cavaliere έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:18 Κατέληξα ότι σε μέσο όρο, -δεν πιάνουμε τους τοπ, αλλά το συνηθισμένο- οι Τουρκαλάδες ξέρουν α φτιάχνουν πιο νόστιμο πατσά, και λέεω πατσά αυτό που οι Τούρκοι λένε σούπα σκεμπέ, και όχι πατσά, με τον οποίον εννοούν σούπα από κεφάλι. Mπράβο τους, και θα ήμουν πολύ περίεργος να δω πώς τον κάνουν οι Βούλγαροι.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Εννοείται!Yochanan έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 17:35Ωραίος Μαξ, φαντάζομαι υπέγραψες και το χαρτί που λέει οτι αναγνωρίζεις τα Κατεχόμενα ως ΤΔΒΚ;;;μίστερ μαξ έγραψε: 30 Νοέμ 2018, 17:26 Ημουν στο εξωτερικό οταν ειδα για πρωτη φορα τουρκικο εστιατόριο. Εδω ειμαστε...
Με μισή καρντιά το λέει για να μη χαλάσει το ίματζ και να μη του την ξαναπέσουν. 
the end
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Οι τουρκο Κυπριοι αστυνομικοι (ΔΥ) δεν ειχανε αλλα αντίτυπα αναγνώρισης της ΤΔΒΚ αλλά ευτυχως ειχα μερικα εξτρα στην βαλίτσα μου, το υπόγραψα και τους το έδωσα!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1459 Προβολές
-