Rocco Siffredi έγραψε: 22 Μάιος 2024, 01:17Thor έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:06 Στη ταινια ''The κοπανοι'' εχει σκηνη που παλευει με τον πρωτο μου δασκαλο στο ντοτζο του Παναγιωτιδη.
Εδώ λες;![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
GYM
Re: GYM
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Σ' αυτον πηγαιναν 2 συμμαθητες μου!ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 21 Μάιος 2024, 19:39Πανουσoπουλος (Γαλατσι) αλλα τωρα που ξαναειδα εκανα λαθος. 6 danThor έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:02Στου Παναγιωτιδη στην Παρασίου, στο αδιεξοδο;ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 21 Μάιος 2024, 14:33
Πριν 30κατι χρονια ειχε ανοιξει μια σχολη shotokan πολυ κοντα στο πατρικο μου. Θυμαμαι μας εκανε μερικα μαθηματα και ο μαρκος λεζες. Anyway, αν θυμαμαι καλα μου ειχε παρει γυρω στα 4 χρονια για την πρωτη καφε. Ισως και κιγο παραπανω.
Προσφατα που κοιταξα στο ιντερνετ απο περιεργεια υπαρχει ακομα αυτη η σχολη και ο δασκαλος εχει 7 dan. Τοτε ηταν στα ξεκινηματα του. Respect!
22' χωρίς το τρέξιμο σήμερα. Άραγε σε πόση ώρα μπορώ να κάνω το μίλι με 11kg έξτρα βάρος; Ένα από τα επόμενα ΣΚ θα το δοκιμάσω.micmic έγραψε: 11 Μαρ 2024, 17:07 Πρώτη φορά έπεσα κάτω από 30' στο Murph Challenge (χωρίς το τρέξιμο στην αρχή και στο τέλος, αλλά με 11kg γιλέκο αντί για 7.5). Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να είμαι κάτω από 40' μαζί με το τρέξιμο.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Κάθε χρόνο τα μελτέμια είναι πρόβλημα για όσους τρέχουν σε track, αλλά ειδικά φέτος ξεσκίστηκαν. Σου διαλύουν τελείως τον ρυθμό σε μια κυκλική διαδρομή. Κόντρα σε δυνατό αέρα πρέπει να ρίχνεις την ταχύτητά σου στο μισό αν θες να μείνεις εντός του target HR.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
talaipwros
Ωραίος, keep us updatedmicmic έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 08:37 Κάθε χρόνο τα μελτέμια είναι πρόβλημα για όσους τρέχουν σε track, αλλά ειδικά φέτος ξεσκίστηκαν. Σου διαλύουν τελείως τον ρυθμό σε μια κυκλική διαδρομή. Κόντρα σε δυνατό αέρα πρέπει να ρίχνεις την ταχύτητά σου στο μισό αν θες να μείνεις εντός του target HR.
Τα τελευταία 3 χρόνια καθορίζω τις ζώνες προπόνησης με βάση μέγιστο HR 198, που το είχα μετρήσει το 2021 σε τρέξιμο σε ανηφόρα. Φέτος έπιασα 190 αλλά στην ευθεία. Αν και έχω φίλο καρδιολόγο, δεν μπορεί να μου απαντήσει αν είναι επικίνδυνο ή όχι να ανεβαίνεις συχνά πάνω από 190 στα 56 σου. Από διάφορες συζητήσεις βλέπω ότι δεν είναι και εντελώς ασυνήθιστο να υπάρχουν 60άρηδες δρομείς με MHR κοντά στο 190, παρόλο που σύμφωνα με την εξίσωση Fox θα έπρεπε να μην ανεβαίνουν πάνω από 160.
Άρα τί κάνουμε; Αποδεχόμαστε στωικά το πέρασμα του χρόνου και μειώνουμε το μέγιστο HR ώστε να προπονούμαστε σε πιο χαμηλή ένταση; Ή ξανατρέχουμε σε ανηφόρα για να δούμε μέχρι πού θα φτάσουμε και προχωράμε με βάση αυτό το νούμερο; Τείνω προς το δεύτερο... βασικά δεν μπορώ να αποδεχτώ ως MHR το 160 όταν μπορώ να τρέξω 5K με μέσο HR το 165.
Άρα τί κάνουμε; Αποδεχόμαστε στωικά το πέρασμα του χρόνου και μειώνουμε το μέγιστο HR ώστε να προπονούμαστε σε πιο χαμηλή ένταση; Ή ξανατρέχουμε σε ανηφόρα για να δούμε μέχρι πού θα φτάσουμε και προχωράμε με βάση αυτό το νούμερο; Τείνω προς το δεύτερο... βασικά δεν μπορώ να αποδεχτώ ως MHR το 160 όταν μπορώ να τρέξω 5K με μέσο HR το 165.
Τα τελευταια 2,5 χρονια εχω βαλει πανω 10 κιλα,εχει βαρυνει,καθε σκεψη για γυμναστηριο προκαλει βαρεμαρα,καθε σκεψη για απλες basic δραστηριοτητες του τυπου,περπατημα,ποδηλατο,διατροφη με θερμιδικο ελλειμα φαινεται βουνο. 
Βλεπω αλλον να ξυπναει πρωι και να πηγαινει με ορεξη στο γυμναστηριο,να βγαζει με επιτυχια το προγραμμα του και να επιστρεφει ευτυχης να ετοιμαστει για δουλεια,και λεω οκευ εχει κινητρο που δεν εχω εγω η απλα εχει το μικροβιο απο μικρος και γουσταρει.
Βλεπω αλλον να ξυπναει πρωι και να πηγαινει με ορεξη στο γυμναστηριο,να βγαζει με επιτυχια το προγραμμα του και να επιστρεφει ευτυχης να ετοιμαστει για δουλεια,και λεω οκευ εχει κινητρο που δεν εχω εγω η απλα εχει το μικροβιο απο μικρος και γουσταρει.
Μηπως περνας μια μινι καταθληψη συντροφε;Garcia έγραψε: 12 Αύγ 2024, 21:44 Τα τελευταια 2,5 χρονια εχω βαλει πανω 10 κιλα,εχει βαρυνει,καθε σκεψη για γυμναστηριο προκαλει βαρεμαρα,καθε σκεψη για απλες basic δραστηριοτητες του τυπου,περπατημα,ποδηλατο,διατροφη με θερμιδικο ελλειμα φαινεται βουνο.
Βλεπω αλλον να ξυπναει πρωι και να πηγαινει με ορεξη στο γυμναστηριο,να βγαζει με επιτυχια το προγραμμα του και να επιστρεφει ευτυχης να ετοιμαστει για δουλεια,και λεω οκευ εχει κινητρο που δεν εχω εγω η απλα εχει το μικροβιο απο μικρος και γουσταρει.![]()
Δεν εχει κανα καλο γκομενακι στο γυμναστηριο για να εχεις κινητρο;Garcia έγραψε: 13 Αύγ 2024, 18:45Πολλα μπορει να παιζουν ρολο,πεταξα δυο 150αρια για συνδρομες τις 2 χρονιες που μας περασαν και καθε μηνα πηγαινα ολο και λιγοτερο gym,μεχρι που το παρατησα εντελως.Μπορει να με πειραξε το μπολι(συνομοσια).![]()
![]()
Γι'αυτό βγάζουν τις προσφορές, είναι παρατηρημένη καταναλωτική συμπεριφορά αυτή. Και το κάνουν στις κρίσιμες περιόδους, δηλαδή αρχή του έτους, λίγο μετά το Πάσχα, λίγο μετά το καλοκαίρι. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται γυμναστήριο. Ξεκινάς με καλλισθενική που γίνεται ακόμα και στο σπίτι και κάνα τρεξιματάκι, και μετά από μήνες, αν δεις ότι γουστάρεις, τότε μόνο γράφεσαι σε γυμναστήριο.
Επίσης βοηθάει να βλέπεις πολλά βίντεο από transformations στο youtube. Ακόμα και τίποτα να μην κάνεις, τα βιντεάκια σου δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσεις.
Και ξεχνάς την τεράστια μαλακία ότι με τη γυμναστική θα χάσεις κιλά. Είναι μια τεράστια απάτη, εν πολλοίς κατευθυνόμενη από τη βιομηχανία τροφίμων. Κιλά θα χάσεις ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η γυμναστική είναι για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Όσο για τις επιπλέον θερμίδες που θα καις με τη γυμναστική, πες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Το τελευταιο που λες ισχυει ΕΝ ΜΕΡΕΙ.micmic έγραψε: 02 Σεπ 2024, 09:16Γι'αυτό βγάζουν τις προσφορές, είναι παρατηρημένη καταναλωτική συμπεριφορά αυτή. Και το κάνουν στις κρίσιμες περιόδους, δηλαδή αρχή του έτους, λίγο μετά το Πάσχα, λίγο μετά το καλοκαίρι. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται γυμναστήριο. Ξεκινάς με καλλισθενική που γίνεται ακόμα και στο σπίτι και κάνα τρεξιματάκι, και μετά από μήνες, αν δεις ότι γουστάρεις, τότε μόνο γράφεσαι σε γυμναστήριο.
Επίσης βοηθάει να βλέπεις πολλά βίντεο από transformations στο youtube. Ακόμα και τίποτα να μην κάνεις, τα βιντεάκια σου δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσεις.
Και ξεχνάς την τεράστια μαλακία ότι με τη γυμναστική θα χάσεις κιλά. Είναι μια τεράστια απάτη, εν πολλοίς κατευθυνόμενη από τη βιομηχανία τροφίμων. Κιλά θα χάσεις ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η γυμναστική είναι για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Όσο για τις επιπλέον θερμίδες που θα καις με τη γυμναστική, πες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Χανεις κιλα απο την γυμναστικη. Ξεκινας το πρωι με αδειο στομαχι, ενω εφαγες την προηγουμενη μερα πριν τις 7 το απογευμα και εκπαιδευεις το σωμα να switchαρει πιο ευκολα στην αναζητηση ενεργειας απο τις λιπαποθηκες. Επισης η αυξηση μυικης μαζας αυξανει τον μεταβολισμο αδρανειας, ουσιαστικα ολες οι διεργασιες που πριν επαιρναν ενα ποσο χ για να γινουν, πλεον χρειαζονται χ+ψ.
Αλλα γενικα, ναι. Επειδη κανενας δεν θα κανει αναεροβια με την ενταση που απαιτειται για να αλλαξει το ισοζυγιο, ισχυει το απλουστατο :αυτο που μπαινει< αυτο που βγαινει.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Σε γενικές γραμμές δεν ισχύει η σύνδεση άσκησης/energy expenditure. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές, πιο γνωστή είναι η η μελέτη στους Hadzabe.Bazoomba έγραψε: 02 Σεπ 2024, 09:44Το τελευταιο που λες ισχυει ΕΝ ΜΕΡΕΙ.micmic έγραψε: 02 Σεπ 2024, 09:16Γι'αυτό βγάζουν τις προσφορές, είναι παρατηρημένη καταναλωτική συμπεριφορά αυτή. Και το κάνουν στις κρίσιμες περιόδους, δηλαδή αρχή του έτους, λίγο μετά το Πάσχα, λίγο μετά το καλοκαίρι. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται γυμναστήριο. Ξεκινάς με καλλισθενική που γίνεται ακόμα και στο σπίτι και κάνα τρεξιματάκι, και μετά από μήνες, αν δεις ότι γουστάρεις, τότε μόνο γράφεσαι σε γυμναστήριο.Garcia έγραψε: 02 Σεπ 2024, 07:46
Αυτά τα έχουν πάρει οι personal trainers και μένουν οι μιλφοσαβουρες με τα κρεμασμένα βυζιά και κωλια!
Έχω πετάξει ένα 300ευρω σε συνδρομές μόνο την τελευταία 2ετια!
Χανεις κιλα απο την γυμναστικη. Ξεκινας το πρωι με αδειο στομαχι, ενω εφαγες την προηγουμενη μερα πριν τις 7 το απογευμα και εκπαιδευεις το σωμα να switchαρει πιο ευκολα στην αναζητηση ενεργειας απο τις λιπαποθηκες. Επισης η αυξηση μυικης μαζας αυξανει τον μεταβολισμο αδρανειας, ουσιαστικα ολες οι διεργασιες που πριν επαιρναν ενα ποσο χ για να γινουν, πλεον χρειαζονται χ+ψ.
Αλλα γενικα, ναι. Επειδη κανενας δεν θα κανει αναεροβια με την ενταση που απαιτειται για να αλλαξει το ισοζυγιο, ισχυει το απλουστατο :αυτο που μπαινει< αυτο που βγαινει.
Ίσως το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι μια μελέτη σε κάτι μεταναστευτικά πουλιά που εκεί βλέπεις κάτι τεράστιες αποκλίσεις καταναλισκόμενης ενέργειας ανάμεσα σε αυτά που μεταναστεύουν και αυτά που μένουν στο ίδιο μέρος, ωστόσο το βάρος τους παραμένει σταθερό. Δεν την έχω πρόχειρη τώρα, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή.Humans are not the only species with a fixed rate of energy expenditure. On the heels of the Hadza study, I piloted a large collaborative effort to measure daily energy expenditure among primates, the group of mammals that includes monkeys, apes, lemurs and us. We found that captive primates living in labs and zoos expend the same number of calories each day as those in the wild, despite obvious differences in physical activity.
Το ΓΙΑΤΙ δεν ισχύει, είναι πολύ ενδιαφέρον και όχι ακόμα πλήρως κατανοητό. Πέρα από την προφανή εξήγηση, δηλαδή ότι ο οργανισμός ρίχνει τον βασικό του μεταβολισμό ως αντίδραση σε έντονη άσκηση, έχουν παρατηρηθεί και μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά. Δηλαδή πχ σε ανθρώπους που γυμνάζονται εντατικά έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται δραματικά το fidgeting, δηλαδή μικρές κινήσεις κατά τη διάρκεια της μέρας (όπως το να παίζεις τα δάχτυλά σου ή πόσο συχνά θα σηκωθείς από την καρέκλα σου κτλ). Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει παρατηρηθεί και μειωμένη διάθεση για επίλυση προβλημάτων, δηλαδή "ξεκουράζεται" ακόμα και ο εγκέφαλος. Αυτά μπορεί να φαίνονται αμελητέα αλλά προστίθενται στη διάρκεια της μέρας.