Machine ghost έγραψε: 09 Αύγ 2024, 22:52
Ίακχε γιατι το λένε πράσινο; αφου δεν ειναι πράσινο σε ολό τον κυκλο ζωής του; Η Αυστραλία είναι ηδη υπερδύναμη.
Που;
αντε για αρχη χαλυβα ορυκτα μεταλλα πολυτιμους λιθους σπάνιες γαιες gdp ουρανιο και αλλα ασημαντα
να πας να διαβασεις τα μαθηματα σου θες παλι κανονι το σεπτεμβρη;
κοίτα πηγαινε και σκαψε εκει που διασχιζει ο πρωτος μεσημβρινος το μπακαλικο στη σταυρουπολη, αν εισαι τυχερος θα βρεις υδρογόνο , αν ειμαστε ατυχοι και δεν βρεις παρε μπαταριουλες απο το μπακάλικο και ηλεκτρόλυσε , μπας και απαλλαγουμε μια και καλή.
εσυ το φέρνεις το κωλογρφημα σαν επιχειρημα ΕΣΥ θα το εξηγήσεις, από που σκατα σου δώσανε πτυχίο; φτου.
Λοιπόν, έχεις αρχίσει να γίνεσαι ενοχλητικός. Αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες μην λες τίποτα. Ανοχή τέλος, από εδώ και πέρα καταγγελία σε κάθε ποστ σου μέχρι να φας μπαν και απ' αυτόν τον λογαριασμό. Ο Σπύρος φταίει που σας ανέχεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Green Dragon έγραψε: 10 Αύγ 2024, 20:34
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σας αρέσει το υδρογόνο, πιο καθαρό καύσιμο δεν υπάρχει. Καλώς δίνεται χρήμα στην έρευνα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Εδώ ρίχνουν χρήμα στην παπαριά της σύντηξης όπου πριν μερικά χρόνια στις ΗΠΑ χαλκεύτηκαν τα αποτελέσματα (κάτα 99% εν γνώσει των φορέων) προκειμένου να μην διακοπεί η χρηματοδότηση της μπούρδας.
Green Dragon έγραψε: 10 Αύγ 2024, 20:48
Όχι. Η τεχνολογία εξελίσσεται.
Εδώ ρίχνουν χρήμα στην παπαριά της σύντηξης όπου πριν μερικά χρόνια στις ΗΠΑ χαλκεύτηκαν τα αποτελέσματα (κάτα 99% εν γνώσει των φορέων) προκειμένου να μην διακοπεί η χρηματοδότηση της μπούρδας.
το state of the art σου ανέφερα, τι άλλο να πω ψαξε μόνος αν εισαι ικανος. σύντηξη; ΗΠΑ; αα κουβέντες στον αέρα πετας και συ.
άλλα αυτο βλεπω ειναι πιο κοντά σταενδιαφεροντα σου https://www.protothema.gr/greece/articl ... tin-ermou/
Νομίζω ότι κάλυψα τον κύριο λόγο. Δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε σημαντική χωρητικότητα υδρογόνου για να κάνει οποιαδήποτε διαφορά. Οι στόχοι δεν είναι απλώς αντιρεαλιστικοί, είναι παραμύθια της Χαλιμάς χωρίς καμμιά συζήτηση.
Η σύντηξη μπορεί να μην γίνει ποτέ βιώσιμη. Δεν ξέρουμε. Αλλά αν επιτευχθεί παραγωγή από ελεγχόμενη σύντηξη θα είναι τεράστια επανάσταση που θα λύσει στην ουσία όλα μας τα ενεργειακά προβλήματα για πάντα. Αξίζει η προσπάθεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Νομίζω ότι κάλυψα τον κύριο λόγο. Δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε σημαντική χωρητικότητα υδρογόνου για να κάνει οποιαδήποτε διαφορά. Οι στόχοι δεν είναι απλώς αντιρεαλιστικοί, είναι παραμύθια της Χαλιμάς χωρίς καμμιά συζήτηση.
Η σύντηξη μπορεί να μην γίνει ποτέ βιώσιμη. Δεν ξέρουμε. Αλλά αν επιτευχθεί παραγωγή από ελεγχόμενη σύντηξη θα είναι τεράστια επανάσταση που θα λύσει στην ουσία όλα μας τα ενεργειακά προβλήματα για πάντα. Αξίζει η προσπάθεια.
και όμως στο jet δεκαπεντε χρονια πίσω είχαν πετυχει break even ισοζυγιο οση ενέργεια εχωναν τόση επαιρναν, βέβαια μετρουσαν μονο το κομματι της μικροκυματικης ενεργειας για θερμανση, ουτε κενο ουτε ρευμα για υπεραγωγιμα πηνια ουτε κρυογονικα κα, πονηροι οι αγγλοι.στο iter ειναι ηδη πεντε χρονια πίσω και η ρωσσια χαιρετισε το consortium και κάποια «θεματακια» ανοχων και «προβληματακια» ασφαλειας χμμ παιζει να συνεχισει μονο απο οικονομικη αδρανεια έχει ρουφηξει πολλα δις, για να πουνε στοπ μεχρι εδω. και είναι και πειραματικος, δεν θα παραξει εκμεταλευσιμη ενεργεια.
Αλλά αν πετυχει δεν ειναι μονο το ενεργειακο που θα λυσει.
hellegennes έγραψε: 10 Αύγ 2024, 22:19
Όταν λες χωρητικότητα τι εννοείς;
Εννοείς ποσότητα που θα παράγεται; Ή εννοείς ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα μαζικά;
Green Dragon έγραψε: 10 Αύγ 2024, 20:34
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σας αρέσει το υδρογόνο, πιο καθαρό καύσιμο δεν υπάρχει. Καλώς δίνεται χρήμα στην έρευνα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
To έλεγε κι ο Ιούλιος Βερν άλλωστε.
Στα αυτοκίνητα πάντως και μόνο που γλυτώνεις την τρέλλα με τις μπαταρίες, αξίζει μια καλύτερη προσπάθεια.
Εννοείς ποσότητα που θα παράγεται; Ή εννοείς ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα μαζικά;
Το πρώτο κυρίως. Το δεύτερο οκ, η λέξη "ποτέ" είναι υπερβολική αλλά αν μιλάμε για κινήσεις που θα βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή είναι ανώφελο. Δεν είναι κάτι που ρεαλιστικά μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό ορίζοντα για να έχει οποιαδήποτε σημασία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το πρώτο κυρίως. Το δεύτερο οκ, η λέξη "ποτέ" είναι υπερβολική αλλά αν μιλάμε για κινήσεις που θα βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή είναι ανώφελο. Δεν είναι κάτι που ρεαλιστικά μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό ορίζοντα για να έχει οποιαδήποτε σημασία.
παπαρίες όπως πάντα.
η ποσότητα που παράγεται σαν παραπροιον χημικης,πετρελαικης ,εξορυκτικής βιομηχανιας ειναι πλεοναζουσα σε τετοιες ποσότητες που την καίνε σε economizer ενναλάκτες.
Εκτος βέβαια απο ηλίθιους που νομιζουν οτι παραγεται με ηλεκτρόλυση.
το θέμα χωρητικότητα αφορά κυριως αποθηκευση , και συγκεκριμενα προσρόφηση σε fuel cells.
εκει τα εχουν προς το παρον βρει μπαστουνια.
όμως πράσινε ντράγκο αμα μεγαλωσεις να μαθεις να ψάχνεις μόνος σου.
παπαρίες όπως πάντα.
η ποσότητα που παράγεται σαν παραπροιον χημικης,πετρελαικης ,εξορυκτικής βιομηχανιας ειναι πλεοναζουσα σε τετοιες ποσότητες που την καίνε σε economizer ενναλάκτες.
Εκτος βέβαια απο ηλίθιους που νομιζουν οτι παραγεται με ηλεκτρόλυση.
το θέμα χωρητικότητα αφορά κυριως αποθηκευση , και συγκεκριμενα προσρόφηση σε fuel cells.
εκει τα εχουν προς το παρον βρει μπαστουνια.
όμως πράσινε ντράγκο αμα μεγαλωσεις να μαθεις να ψάχνεις μόνος σου.
Το υδρογόνο που περιγράφεις δεν είναι αυτό που λένε πράσινο υδρογόνο. Άμα παράγεται από ΦΑ ακυρώνει τα περισσότερα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα.
There are decades where you fuck around and days where you find out