Δεν είναι απλά άθεος είναι δωδεκάθεος.Γιωργης έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 13:06Ενας δωδεκαθειστης που φορα χλαμυδες, σπορτεξ και προσεύχεται στο δια επειδη του αρεσει το ολο σκηνικο ειναι δωδεκαθειστης η αθεος.Γραφικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 21:52 Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Χριστιανός ή άθεος;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Χριστιανός ή άθεος;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Γιατι φανατικος ρε συ Yochanan;
Αν ο ανθρωπος δεν μπορει να καταλαβει μονος του τι ειναι (και εχει και πνευματικο
Και που πρεπει να δηλωσει το "τεραστιο προβλημα" του αν ειναι χριστιανος ή αθεος; Στον εαυτο του;
Πολυ τυχερος ειναι αν εχει τετοιου ειδους προβληματα.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
-
Γιωργης
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την παπαριά του ο λαζοντόιτς!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- blackpaint
Εσυ; με τιποτα!Sid Vicious έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 12:49Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στην περιγραφή αυτήblackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:36 Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
το πενταράκι να πάρουμε εστω,πως το έλεγε ο γ.παισιος στους φοιτητες για τον πνευματικο αγωνα
blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 03:18ειλικρινης και ανθρωπινη απαντηση.Γραφικός έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:40Προσπαθώ. Δεν τα καταφέρνω πάντα, έχω πολύ μίσος μέσα μου, αλλά τα πάω καλύτερα από τους περισσότερους που δηλώνουν "Χριστιανοί".blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:36 Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;

-
Δεν Είμαι Φασίστας
είσαι προφανώς άθεοςΓραφικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 21:52 Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
το ότι μπαίνεις σε ένα κτίριο που το λέμε "εκκλησία" ή ότι κάνεις τους ίδιους ήχους με τους χριστιανούς δε σημαίνει πολλά
αν διάβαζες παραπάνω τη βίβλο, θα ήξερες το εξής: για να είσαι χριστιανός πρέπει να πιστεύεις στον χριστό και στην ανάσταση του κυριολεκτικά.
για τους χριστιανούς, αυτό δεν είναι ιστοριούλα ή παραμύθι ή κάποιο είδους αλληγορική αλήθεια. αλλά 100% πραγματικό γεγονός
Εμένα πάλι μου φαίνεσαι χριστιανός με δογματικά κολλήματα. Επίσης έχει σημασία πως ξεκίνησες. Δηλαδή αν ήσουν χριστιανός που άρχισε σιγά σιγά να μην πιστεύει στο δόγμα, θα σε έλεγα μάλλον άθεο. Αλλά αν ήσουν άθεος που έχεις φτάσει στο σημείο να κάνεις όλα αυτά που λες, αλλά να μην μπορείς να δεχθείς ακόμα κάποια πράγματα, πιο πολύ για χριστιανός μου κάνεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 565 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
-
- 6 Απαντήσεις