!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χριστιανός ή άθεος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Χριστιανός ή άθεος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Γιωργης έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 13:06
Γραφικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 21:52 Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
Ενας δωδεκαθειστης που φορα χλαμυδες, σπορτεξ και προσεύχεται στο δια επειδη του αρεσει το ολο σκηνικο ειναι δωδεκαθειστης η αθεος.
Δεν είναι απλά άθεος είναι δωδεκάθεος.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

Yochanan έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 12:54
Alphabet έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 12:51 Χριστιανος που δεν πιστευει στα μεταφυσικα.

Ρε κατι προβληματα που εχει και εξωτερικευει ο κοσμος...(αν δεν ειναι τρολια).

Υ.Γ. Που πρεπει να το δηλωσεις;
στην πεσανε ήδη οι φανατικοι φιλε Γραφικε.
Γιατι φανατικος ρε συ Yochanan;
Αν ο ανθρωπος δεν μπορει να καταλαβει μονος του τι ειναι (και εχει και πνευματικο :lol: ) θα του το λυσουμε εμεις που στο κατω-κατω δεν μας νοιαζει τι ειναι; Ας μαδησει μια μαργαριτα.
Και που πρεπει να δηλωσει το "τεραστιο προβλημα" του αν ειναι χριστιανος ή αθεος; Στον εαυτο του;

Πολυ τυχερος ειναι αν εχει τετοιου ειδους προβληματα.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης »

Πασιφάη έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 15:12
Ενας δωδεκαθειστης που φορα χλαμυδες, σπορτεξ και προσεύχεται στο δια επειδη του αρεσει το ολο σκηνικο ειναι δωδεκαθειστης η αθεος.
Κόψε τα τσίπουρα άπαξ και δεν τα αντέχεις :lol:
Ηταν πολυ πετυχημένο, κουκλα. :smt001
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Γιωργης έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 17:48
Πασιφάη έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 15:12
Κόψε τα τσίπουρα άπαξ και δεν τα αντέχεις :lol:
Ηταν πολυ πετυχημένο, κουκλα. :smt001
Καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την παπαριά του ο λαζοντόιτς! :003:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Sid Vicious έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 12:49
blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:36 Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;
Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στην περιγραφή αυτή
Εσυ; με τιποτα!
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Cavaliere έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 15:17 Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.
το πενταράκι να πάρουμε εστω,πως το έλεγε ο γ.παισιος στους φοιτητες για τον πνευματικο αγωνα :D
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 03:18
Γραφικός έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:40
blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:36 Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;
Προσπαθώ. Δεν τα καταφέρνω πάντα, έχω πολύ μίσος μέσα μου, αλλά τα πάω καλύτερα από τους περισσότερους που δηλώνουν "Χριστιανοί".
ειλικρινης και ανθρωπινη απαντηση.
Εικόνα
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

Γραφικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 21:52 Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
είσαι προφανώς άθεος

το ότι μπαίνεις σε ένα κτίριο που το λέμε "εκκλησία" ή ότι κάνεις τους ίδιους ήχους με τους χριστιανούς δε σημαίνει πολλά

αν διάβαζες παραπάνω τη βίβλο, θα ήξερες το εξής: για να είσαι χριστιανός πρέπει να πιστεύεις στον χριστό και στην ανάσταση του κυριολεκτικά.

για τους χριστιανούς, αυτό δεν είναι ιστοριούλα ή παραμύθι ή κάποιο είδους αλληγορική αλήθεια. αλλά 100% πραγματικό γεγονός
Άβαταρ μέλους
Σαμψών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαμψών »

Εμένα πάλι μου φαίνεσαι χριστιανός με δογματικά κολλήματα. Επίσης έχει σημασία πως ξεκίνησες. Δηλαδή αν ήσουν χριστιανός που άρχισε σιγά σιγά να μην πιστεύει στο δόγμα, θα σε έλεγα μάλλον άθεο. Αλλά αν ήσουν άθεος που έχεις φτάσει στο σημείο να κάνεις όλα αυτά που λες, αλλά να μην μπορείς να δεχθείς ακόμα κάποια πράγματα, πιο πολύ για χριστιανός μου κάνεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”