Απλά στην Αμερική δεν έχουν αργία σε κάθε κλάδο ανάλογα με το πότε γιορτάζει ο άγιος προστάτης τους.George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:279 είναι αυτές που αναγνωρίζει ο νόμος στην Ελλάδα.Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:24 Στις ΗΠΑ παίζουν και αρκετές τοπικές αργίες.
Επίσης στην Ελλάδα όταν λέμε αργίες υπάρχει και αυτή η φαρσοκομωδια των υποχρεωτικων και κατεθιμο ή αυτές που είναι στην ευχέρεια του καθενός. Νομίζω οι υποχρεωτικές είναι 5-6 στην Ελλάδα. Μπορεί να λέω και πολλές.
Τώρα οι τοπικές είναι άλλο πράγμα. Όπως και στις ΗΠΑ το ίδιο.
Αλλά από την άλλη στις ΗΠΑ αργία δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάθομαι σπίτι και δεν δουλεύω. Οι περισσότεροι δουλεύουν με μειωμένο ωράριο η τροποποιούν το πρόγραμμα τους.
Π.χ. ο ξάδελφος μου που δουλεύει σε εταιρεία με υπολογιστές στην τελευταία αργία αντί να δουλέψει 9-5 πήγε 11-3
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Ουδείς ΘΕΛΕΙ να διακοπάρει μόνον τον Αύγουστο. Απλώς επειδή υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις που κλείνουν τον Αύγουστο, ακόμη και στις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές, το κλίμα στην αγορά γενικώς είναι πολύ πιο χαλαρό, δεν υπάρχει πίεση κι έτσι είναι πολύ πιο εύκολο το να πάρουν άδεια περισσότεροι υπάλληλοι.panos291 έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:14Αυτοι οι "τρισευχαριστημενοι" Ερμη που θελουν να ταξιδευουν μονο Αύγουστο , ειναι οι ιδιοι που μουρμουριζουν οτι ειναι πανακριβα, δεν βρισκουν δωματια, και "ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????"Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 00:53 Επίσης όπου λέω ότι παίζουν 3 εβδομάδες άδεια τον Αύγουστο είναι τρισευχαριστημενοι.
Στην τελική, οι πάντες ξέρουν ότι ο Αύγουστος είναι ο πιο ακριβός μήνας και συγχρόνως ο χειρότερος σε παροχές
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Εμπεδοκλής
Όταν οι επιδοτήσεις των αναπτυξιακών πακέτων πράσινης ανάπτυξης και τα σχετικά πάνε σε mall, ανακαινίσεις τουριστικών κατοικιών, και τα σχετικά εσύ τί καταλαβαίνεις ;Ασέβαστος έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:08γιατι να φυγουμε;OANNHSEA έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 08:09
Φυσικά κάθε λογική κυβέρνηση θα έκανε τα πάντα για να φύγουμε από το παραμύθι τουρισμός - μία λογική κυβέρνηση.
εμποδιζει σε κατι τη βιομηχανικη η οποια αλλη αναπτυξη;
πρεπει να σταματησει γιατι κανει καπου κακο;
δεν μας αρεσουν τα λεφτα;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Καλά δεν το κάνουν πια.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:31Απλά στην Αμερική δεν έχουν αργία σε κάθε κλάδο ανάλογα με το πότε γιορτάζει ο άγιος προστάτης τους.George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:279 είναι αυτές που αναγνωρίζει ο νόμος στην Ελλάδα.Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:24 Στις ΗΠΑ παίζουν και αρκετές τοπικές αργίες.
Επίσης στην Ελλάδα όταν λέμε αργίες υπάρχει και αυτή η φαρσοκομωδια των υποχρεωτικων και κατεθιμο ή αυτές που είναι στην ευχέρεια του καθενός. Νομίζω οι υποχρεωτικές είναι 5-6 στην Ελλάδα. Μπορεί να λέω και πολλές.
Αλλά από την άλλη στις ΗΠΑ αργία δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάθομαι σπίτι και δεν δουλεύω. Οι περισσότεροι δουλεύουν με μειωμένο ωράριο η τροποποιούν το πρόγραμμα τους.
Π.χ. ο ξάδελφος μου που δουλεύει σε εταιρεία με υπολογιστές στην τελευταία αργία αντί να δουλέψει 9-5 πήγε 11-3
Μια φορά και ένα καιρό το έκαναν. Τώρα όχι.
Π.χ. 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος προστάτη των φουρναραιων θυμάμαι τη γιαγιά μου όταν ειμουν εδώ καλοκαίρια να με στέλνει στο φούρνο από την προηγούμενη και ναου λέει "πάρε ψωμί για δύο μέρες γιατί αύριο θα είναι κλειστά του Αγίου Παντελεήμονος"
Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια 27 Ιουλίου όλοι οι φούρνοι ανοιχτοί είναι.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος.Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:20panos291 έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:14Αυτοι οι "τρισευχαριστημενοι" Ερμη που θελουν να ταξιδευουν μονο Αύγουστο , ειναι οι ιδιοι που μουρμουριζουν οτι ειναι πανακριβα, δεν βρισκουν δωματια, και "ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????"Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 00:53 Επίσης όπου λέω ότι παίζουν 3 εβδομάδες άδεια τον Αύγουστο είναι τρισευχαριστημενοι.
Και όμως αν τους δώσεις επιλογή κάνεις δε θέλει να είναι Αύγουστο στην Αθήνα. Και δε λέω μόνο για τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.
Κανεις με οικογένεια και παιδιά δε μπορεί να πάει διακοπές πριν τις 20 Ιουλίου και μετά τις 5 Σεπτεμβρίου.
George_V ισχύει αλλά μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες αργίες σε σχέση με τον δυτικό κόσμο.
Και αν νομίζει πως ο ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει καμία καβλα να δουλεύει συνεχώς είναι βαθιά γελασμενος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποιος σου είπε ότι δεν το κάνουν?George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:35Καλά δεν το κάνουν πια.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:31Απλά στην Αμερική δεν έχουν αργία σε κάθε κλάδο ανάλογα με το πότε γιορτάζει ο άγιος προστάτης τους.George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:27
9 είναι αυτές που αναγνωρίζει ο νόμος στην Ελλάδα.
Π.χ. 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος προστάτη των φουρναραιων θυμάμαι τη γιαγιά μου όταν ειμουν εδώ καλοκαίρια να με στέλνει στο φούρνο από την προηγούμενη και ναου λέει "πάρε ψωμί για δύο μέρες γιατί αύριο θα είναι κλειστά του Αγίου Παντελεήμονος"
26 Ιουλίου είναι της Αγίας Παρασκευής προστάτιδα της όρασης και τα οπτικα καταστήματα είναι κλειστά.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
Έχει γίνει με νόμο εδώ και δεκαετίες προαιρετικό. Όποιος θέλει ανοίγει. Όποιος θέλει κλείνει.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37Ποιος σου είπε ότι δεν το κάνουν?George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:35Καλά δεν το κάνουν πια.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:31
Απλά στην Αμερική δεν έχουν αργία σε κάθε κλάδο ανάλογα με το πότε γιορτάζει ο άγιος προστάτης τους.
26 Ιουλίου είναι της Αγίας Παρασκευής προστάτιδα της όρασης και τα οπτικα καταστήματα είναι κλειστά.![]()
Οι φουρναραιοι όπως είπα δεν κλείνουν πλέον 27 Ιουλίου.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Εμπεδοκλής
Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37Ποιος σου είπε ότι δεν το κάνουν?George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:35Καλά δεν το κάνουν πια.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:31
Απλά στην Αμερική δεν έχουν αργία σε κάθε κλάδο ανάλογα με το πότε γιορτάζει ο άγιος προστάτης τους.
26 Ιουλίου είναι της Αγίας Παρασκευής προστάτιδα της όρασης και τα οπτικα καταστήματα είναι κλειστά.![]()
Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37Ποιος σου είπε ότι δεν το κάνουν?George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:35
Καλά δεν το κάνουν πια.
Τελικά η Αγία Παρασκευή ενώνει τον κοσμο
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
Είναι μάλλον θεμα χρημάτωνzteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:49Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37
Ποιος σου είπε ότι δεν το κάνουν?
Τελικά η Αγία Παρασκευή ενώνει τον κοσμο![]()
Γυαλιά πόσοι θα πάνε να πάρουν 1 συγκεκριμένη μέρα το καλοκαίρι? Δεν το λες και είδος πρώτης ανάγκης εκτός και αν έχεις 9 βαθμούς μυωπία και σου σπάσουν τα γυαλιά 26 Ιουλίου. Έτσι τους παίρνει να κλείσουν 1 μέρα.
Αλλά ψωμί θα πάρεις (η ότι άλλο έχει ο φούρνος) και είναι είδος πρώτης ανάγκης. Οπότε σου λέει γιατί να χάσουμε και τους ντόπιους και τους τουρίστες που θα έρθουν για ψωμί, τυρόπιτα, καφέ, γλυκά, κουλουράκια κλπ?
Και έτσι ανοίγουν.
-
Εμπεδοκλής
Ξέρω οπτικά εντός και εκτός malls που ακολουθούν το ωράριο των σουπερμάρκετ.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:49Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37
Για να φτιάξει ένας οπτικός μυωπικά γυαλιά +9.00 που σίγουρα θα έχει και μυωπία θέλει 2-4 εργάσιμες για να του έρθει το συγκεκριμένο γυαλί.George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:54Είναι μάλλον θεμα χρημάτωνzteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:49Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42
Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.
Γυαλιά πόσοι θα πάνε να πάρουν 1 συγκεκριμένη μέρα το καλοκαίρι? Δεν το λες και είδος πρώτης ανάγκης εκτός και αν έχεις 9 βαθμούς μυωπία και σου σπάσουν τα γυαλιά 26 Ιουλίου. Έτσι τους παίρνει να κλείσουν 1 μέρα.
Αλλά ψωμί θα πάρεις (η ότι άλλο έχει ο φούρνος) και είναι είδος πρώτης ανάγκης. Οπότε σου λέει γιατί να χάσουμε και τους ντόπιους και τους τουρίστες που θα έρθουν για ψωμί, τυρόπιτα, καφέ, γλυκά, κουλουράκια κλπ?
Και έτσι ανοίγουν.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Οικογένεια με παιδιά που έχουν δραστηριότητες μέχρι τουλάχιστον 15 Ιουλίου, φροντιστήρια, ιστορίες, κόλπα, πως θα φύγει για 2 εβδομάδες;ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:35Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος.Ερμής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:20panos291 έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:14
Αυτοι οι "τρισευχαριστημενοι" Ερμη που θελουν να ταξιδευουν μονο Αύγουστο , ειναι οι ιδιοι που μουρμουριζουν οτι ειναι πανακριβα, δεν βρισκουν δωματια, και "ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????"
Και όμως αν τους δώσεις επιλογή κάνεις δε θέλει να είναι Αύγουστο στην Αθήνα. Και δε λέω μόνο για τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.
Κανεις με οικογένεια και παιδιά δε μπορεί να πάει διακοπές πριν τις 20 Ιουλίου και μετά τις 5 Σεπτεμβρίου.
George_V ισχύει αλλά μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες αργίες σε σχέση με τον δυτικό κόσμο.
Και αν νομίζει πως ο ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει καμία καβλα να δουλεύει συνεχώς είναι βαθιά γελασμενος.![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Καλά τα ωράρια έχουν γαμηθει.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:55Ξέρω οπτικά εντός και εκτός malls που ακολουθούν το ωράριο των σουπερμάρκετ.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:49Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42
Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.
Εκεί που δούλευα ο τύπος είχε 7 καταστήματα. Το ένα στο κέντρο δούλευε συνεχόμενο το άλλο στον Βαρδαρη δούλευε σπαστό.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Λίνο Βεντούρα
Έγινες τελικά οπτικός; Μπράβο! Κάμε καμία διαφήμιση το κατάστημα να σου έρθουμεzteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:49Περίεργος στον δικό μας κλάδο αυτή την αργία την τηρούν και οι Εβραίοι και οι πολυεθνικες.Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:42Ο Εβραίος δεν κλείνει ποτέ. Από τη στιγμή που ήρθαν οι πολυεθνικές και το αδερφάτο που κυβερνά παίρνει μίζες και δώρα αυτά καταργήθηκαν. Όπως και η κυριακάτικη αργία.zteo έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:37
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 107 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
-
- 29 Απαντήσεις