Τι προϊόντα έχεις αν επιτρέπεται?Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:47 Πάντως αν κρίνω απο παραγγελίες που μου έρχονται η κίνηση ειναι μειωμένη ακόμη και σε πολύ βαριά νησιά. Οι εκει μια ζωή κλαίγονται έτσι και αλλιως δε τους λογαριάζω
Ας χωσουν στον πάτο τους τα "426ευρώ τη βραδιά" τα ρουμτουαλέτ.
Είπαμε αν ο ελ ειχε καταναλωτική συνείδηση το #boycottgreekislands θα έπρεπε να παίζει παντού.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:37Ωπα κάτσε, κάποια πράγματα ειναι γνωστά όμως πριν την πρόσληψη. Και δεν ειναι φάση "διακοπες θα πας όταν παω εγώ" , είναι οτι διακοπές θα πάμε όταν δεν ειμαστε στο μάτι του κυκλώναOANNHSEA έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 15:30
Για δοκίμασε εσύ να πάρεις 2 εβδομάδες διακοπές π.χ. τον Μάιο για να γελάσουμε με τις αντιδράσεις του εργοδότη σου...
Όλοι οι Έλληνες εργοδότες λένε: πάτε διακοπές όταν πάω και εγώ...
.
Δηλαδή αν σε νοιάζει μονο το να πάρεις διακοπες συγκεκριμένες μέρες και ο άλλος τότε καίγεται, ε τοτε μην πάρεις τη δουλειά.
Όπως οταν κάποιος πελάτης μου λέει οτι θέλει το τάδε εμπόρευμα μονο 20-22 Αυγουστου, σορρυ αλλά δε θα πάρω τη δουλειά.
Αν δηλαδή μου έρθουν παραμονες Αγίου Πνεύματος() και μου ζητήσουν καμια άδεια, το πιθανότερο είναι οτι δε θα γίνει αποδεκτή, αυτό όμως είναι γνωστό απο την υπογραφή της πρόσληψης.
Να σου γράψω ότι έχω πάρει άδεια 2 εβδομάδες τέλη ΟΚΤΩΒΡΗ, γιατί τον Αύγουστο ήμασταν στο μάτι του κυκλώνα, και ότι μου τις έδωσαν με πολύ βαριά καρδιά;
Να σου γράψω ότι, ενώ είχαμε κανονίσει να μου δώσουν άδεια Πάσχα 4 ημέρες λόγω υπερωριών, δεν μου έδωσαν ποτέ γιατί "είμαστε στο μάτι του κυκλώνα";
Ξέρεις πολύ καλά ότι μόνο στις πολύ μεγάλες εταιρείες γίνονται διακοπές πέραν του Αυγούστου - γιατί τότε κλείνουν όλοι...
Ακόμα και στη γυναίκα μου, η οποία δουλεύει σε τράπεζα, δίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δύο εβδομάδες τον Αύγουστο!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης τον Ιούλιο και Αύγουστο δουλεύουν φοιτητές (σε εργοστάσια και αλλού). Οι μόνιμοι έχουν άδειες.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Προσυπογράφω. Αυτή είναι και η δική μου αίσθησηmicmic έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:13 Αυτός ο τρόμπας ο Πορτοσάλτε εφευρίσκει κάθε μέρα νέους τρόπους να γίνεται όλο και πιο μαλάκας.
1) Τί πάει να πει "να υποχωρήσουν οι Έλληνες για χάρη των ξένων"; Μήπως μέχρι τώρα κάνουν χάρες τα καταλύματα στους Έλληνες; Στις ίδιες τιμές με τους ξένους δεν τους τα νοικιάζουν; Για να μην πούμε ότι πολλές φορές βρίσκεις πιο φτηνά από πρακτορεία του εξωτερικού παρά αν πας ως ανεξάρτητος Έλληνας.
2) Την μείωση της οικονομικής δυνατότητας των Ελλήνων να κάνουν τις διακοπές που κάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, δηλαδή ουσιαστικά ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, τη βαφτίζουμε "επιτυχία του τουρισμού"; Δηλαδή ποιός είναι ο σκοπός του να παίρνουμε όλο και περισσότερα χρήματα από τον τουρισμό; Ο σκοπός είναι να αποκλειστούν οι Έλληνες από τα νησιά τους; Ή μήπως ο σκοπός θα ήταν να πλησιάσει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα τον μέσο όρο της Ευρώπης;
3) Οι Έλληνες τουρίστες είναι μέσα στα κρουαζιερόπλοια που έχουν κάνει την Σαντορίνη απροσπέλαστη; Ή μήπως οι Έλληνες τουρίστες κάνουν τον Λαγανά μπουρδέλο κάθε καλοκαίρι; Οι Έλληνες τουρίστες, των οποίων η κίνηση έχει πέσει στο μισό σε σχέση με πριν 15 χρόνια, είναι αυτοί που ευθύνονται για τον υπερτουρισμό;
Αν σου πω πώς ήταν ο Λαγανάς το 1979 που πήγα εκεί διακοπές...ένα όνειρο!
Α, και άλλη μια προσωπική ανάμνηση: το καλοκαίρι του 1996 πήγα διακοπές 24μέρες. Στα "εξάνησα" όπως τα λέγα με τότε με τη σύζυγο, δηλαδή στα μισά Δωδεκάνησα, αρχίζοντας από Πάτμο. 4 μέρες σε κάθε νησί. Και όλα αυτά με τον μισθό ενός απλού βιβλιοϋπαλλήλου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 19 Ιούλ 2024, 16:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.Portia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:50Νοοτροπια Ελ αφεντικου. Να πρεπει να κανει προβλεψη ο υποψηφιος εργαζομενος για το ποτε δε θα βρισκεται η εταιρια "στο ματι του κυκλωνα" σε οριζοντα τουλαχιστον πενταετιας ωστε να διεκδικησει τη νομιμη αδεια του (αν προσληφθει).Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:37Ωπα κάτσε, κάποια πράγματα ειναι γνωστά όμως πριν την πρόσληψη. Και δεν ειναι φάση "διακοπες θα πας όταν παω εγώ" , είναι οτι διακοπές θα πάμε όταν δεν ειμαστε στο μάτι του κυκλώναOANNHSEA έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 15:30
Για δοκίμασε εσύ να πάρεις 2 εβδομάδες διακοπές π.χ. τον Μάιο για να γελάσουμε με τις αντιδράσεις του εργοδότη σου...
Όλοι οι Έλληνες εργοδότες λένε: πάτε διακοπές όταν πάω και εγώ...
.
Δηλαδή αν σε νοιάζει μονο το να πάρεις διακοπες συγκεκριμένες μέρες και ο άλλος τότε καίγεται, ε τοτε μην πάρεις τη δουλειά.
Όπως οταν κάποιος πελάτης μου λέει οτι θέλει το τάδε εμπόρευμα μονο 20-22 Αυγουστου, σορρυ αλλά δε θα πάρω τη δουλειά.
Αν δηλαδή μου έρθουν παραμονες Αγίου Πνεύματος() και μου ζητήσουν καμια άδεια, το πιθανότερο είναι οτι δε θα γίνει αποδεκτή, αυτό όμως είναι γνωστό απο την υπογραφή της πρόσληψης.
Μολις επιβεβαιωθηκε ο ΟΑΝΝΗSEA.
Μεγάλη Εβδομάδα, Μια εβδομάδα πριν του Αγιου Πνεύματος(
Τωρα αν ο άλλος θέλει να λείπει για διακοπές και τραβελς σε ένα απο τα παραπάνω ας μην υπογράψει.
Η νόμιμη άδεια θα παρθει εντος του έτους.
Κανένας νόμος δε λέει οτι όταν ένας θέλει άδεια θα την πάρει όποτε θέλει, εκτός και μιλάμε για θέματα υγείας ή θέματα πένθους ή θέματα πολύ έκτακτα γενικά, που βέβαια θα υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 19 Ιούλ 2024, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Fata_Morgana
Φέρνει 20 δις ο τουρισμός. Τα ενοίκια,ρεύμα, σούπερ μαρκετ,περίθαλψη,παιδεία, καύσιμα είναι στα ύψη,διακοπές δεν προβλέπονται λόγω ακριβείας και οι μισθοί ίδιοι. Άρα ποιος επωφελείται που έχουμε 20 δις από τον τουρισμό;
- Fata_Morgana
Βασικά ναι μπορεί να πάρει την άδεια του οπότε θέλει εφοσον την αιτηθεί κάποιο διάστημα πριν.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:58Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.Portia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:50Νοοτροπια Ελ αφεντικου. Να πρεπει να κανει προβλεψη ο υποψηφιος εργαζομενος για το ποτε δε θα βρισκεται η εταιρια "στο ματι του κυκλωνα" σε οριζοντα τουλαχιστον πενταετιας ωστε να διεκδικησει τη νομιμη αδεια του (αν προσληφθει).Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:37
Ωπα κάτσε, κάποια πράγματα ειναι γνωστά όμως πριν την πρόσληψη. Και δεν ειναι φάση "διακοπες θα πας όταν παω εγώ" , είναι οτι διακοπές θα πάμε όταν δεν ειμαστε στο μάτι του κυκλώνα
Μεγάλη Εβδομάδα, Μια εβδομάδα πριν του Αγιου Πνεύματος() και μετά, Ιούλιος ολόκληρος, πρώτη εβδομάδα Αυγούστου δε λείπει κανείς. Αυτά είναι γνωστά πριν την υπογραφή.
Τωρα αν ο άλλος θέλει να λείπει για διακοπές και τραβελς σε ένα απο τα παραπάνω ας μην υπογράψει.
Κανένας νόμος δε λέει οτι όταν ένας θέλει άδεια θα την πάρει όποτε θέλει
Ποιος νόμος το λέει αυτό;Fata_Morgana έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:59Βασικά ναι μπορεί να πάρει την άδεια του οπότε θέλει εφοσον την αιτηθεί κάποιο διάστημα πριν.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:58Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.Portia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:50
Νοοτροπια Ελ αφεντικου. Να πρεπει να κανει προβλεψη ο υποψηφιος εργαζομενος για το ποτε δε θα βρισκεται η εταιρια "στο ματι του κυκλωνα" σε οριζοντα τουλαχιστον πενταετιας ωστε να διεκδικησει τη νομιμη αδεια του (αν προσληφθει).
Μεγάλη Εβδομάδα, Μια εβδομάδα πριν του Αγιου Πνεύματος() και μετά, Ιούλιος ολόκληρος, πρώτη εβδομάδα Αυγούστου δε λείπει κανείς. Αυτά είναι γνωστά πριν την υπογραφή.
Το μονο που λέει ο νόμος είναι πως πρέπει να πάρει τουλάχιστον 10 συνεχόμενες εργάσιμες μέρες(2 εβδομάδες δηλάδη) εντος της καλοκαιρινής περιόδου και αυτό όταν δεν αφορά εποχικές εργασίες. Σε εμένα ολοι παίρνουν 3 τον αύγουστο, δε το λες και άσχημο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 19 Ιούλ 2024, 17:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κατεργο κανονικο η εταιρια σου, κριμα οσοι εχουν την αναγκη σου.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:58Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.Portia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:50Νοοτροπια Ελ αφεντικου. Να πρεπει να κανει προβλεψη ο υποψηφιος εργαζομενος για το ποτε δε θα βρισκεται η εταιρια "στο ματι του κυκλωνα" σε οριζοντα τουλαχιστον πενταετιας ωστε να διεκδικησει τη νομιμη αδεια του (αν προσληφθει).Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:37
Ωπα κάτσε, κάποια πράγματα ειναι γνωστά όμως πριν την πρόσληψη. Και δεν ειναι φάση "διακοπες θα πας όταν παω εγώ" , είναι οτι διακοπές θα πάμε όταν δεν ειμαστε στο μάτι του κυκλώνα
Οταν ο αλλος σου ζητα μηνες πριν μια συγκεκριμμενη αδεια, ειναι ευθυνη δικη σου "μεγαλε και τρανε" μανατζαραιε να λυσεις το ζητημα του workload, οχι του υπαλληλου σου.
Να ποιοι ψηφιζουν Μητσοτακη, για οσους εχουν απορια.
Κάτεργo, αστα, κάθομαι σε ένα γραφείο, τονεπαίζω και δίνω εντολές απο το acPortia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 17:02Κατεργο κανονικο η εταιρια σου, κριμα οσοι εχουν την αναγκη σου.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:58Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.Portia έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:50
Νοοτροπια Ελ αφεντικου. Να πρεπει να κανει προβλεψη ο υποψηφιος εργαζομενος για το ποτε δε θα βρισκεται η εταιρια "στο ματι του κυκλωνα" σε οριζοντα τουλαχιστον πενταετιας ωστε να διεκδικησει τη νομιμη αδεια του (αν προσληφθει).
Οταν ο αλλος σου ζητα μηνες πριν μια συγκεκριμμενη αδεια, ειναι ευθυνη δικη σου "μεγαλε και τρανε" μανατζαραιε να λυσεις το ζητημα του workload, οχι του υπαλληλου σου.
Να ποιοι ψηφιζουν Μητσοτακη, για οσους εχουν απορια.
Με τη λογική σου δηλαδή θα συμφωνήσουμε για 1000 ευρώ μισθό και μετά απο κανα δυο μηνες θα μου ζητάει 1500.
Ωραια λογική.
- Fata_Morgana
Εφόσον στη ζητήσει ενα χρονικό διάστημα πριν είσαι υποχρεωμένος να τη δώσεις. Ετσι ξέρω.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 17:00Ποιος νόμος το λέει αυτό;Fata_Morgana έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:59Βασικά ναι μπορεί να πάρει την άδεια του οπότε θέλει εφοσον την αιτηθεί κάποιο διάστημα πριν.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 16:58
Καμία πρόβλεψη δε χρειάζεται.
Το μονο που λέει ο νόμος είναι πως πρέπει να πάρει τουλάχιστον 10 συνεχόμενες εργάσιμες μέρες(2 εβδομάδες δηλάδη) εντος της καλοκαιρινής περιόδου και αυτό όταν δεν αφορά εποχικές εργασίες. Σε εμένα ολοι παίρνουν 3 τον αύγουστο, δε το λες και άσχημο.
Αν θυμάμαι καλά, ο νόμος λέει ότι το πότε παίρνεις άδεια προκύπτει από συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη, αλλά και πως επίσης ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει άδεια σε διάστημα εντός δύο μηνών από τη στιγμή που τη ζητάει ο εργαζόμενος.
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Και μετα την 1η βδομαδα του Αυγουστου που θα παει τις διακοπες του ο δουλος σου, θα τον βριζεις κι απο πανω πως δεν εχει καταναλωτικη συνειδηση.Ερμής έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 17:03
Κάτεργo, αστα, κάθομαι σε ένα γραφείο, τονεπαίζω και δίνω εντολές απο το ac
Με τη λογική σου δηλαδή θα συμφωνήσουμε για 1000 ευρώ μισθό και μετά απο κανα δυο μηνες θα μου ζητάει 1500.![]()
Ωραια λογική.
Αυτο λεγεται ανηθικοτητα - για να μη χρησιμοποιησω πιο βαρια λεξη.
Νομοι για αφεντικα στην Ελλαδα του Κουλη...Βίνγκιλοτ έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 17:06 Αν θυμάμαι καλά, ο νόμος λέει ότι το πότε παίρνεις άδεια προκύπτει από συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη, αλλά και πως επίσης ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει άδεια σε διάστημα εντός δύο μηνών από τη στιγμή που τη ζητάει ο εργαζόμενος.
Αυτοί οι νόμοι είναι πολύ πιο παλιοί, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα ο Κούλης. Αλλά ναι, το πρόσημο είναι υπέρ της εργοδοσίας και πολλές φορές κιόλας ούτε αυτοί δεν τηρούνται.
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 105 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
-
- 29 Απαντήσεις