Ρε συ Σαββάτιε, έναν Άθεο που σεργιάνιζε πριν λίγο καιρό στα λημέρια μας, τον ξέρεις;
Δεν ξέρω για ποιόν μιλάς
Οκ, δεκτόν.
Αλλά ακόμη δεν έγραψες το τι εθνικότητα θα δήλωνες σε μια τυχαία ερώτηση από έναν τουρίστα. Ο τραχανοσαλάτας παραδείγματος χάριν την έχει δει ρομαλβανός πρίγκιπας, με σένα τί παίζει;
να μια συνέχεια που λέγαμε με τον Νέτο...
η νυφίτσα λέει ψέμματα... ποτέ δεν έγραψα πως την έχω δει ρομαλβανός πρίγκηπας...
τοιούτοι παλεύουν με σκιές... είναι φοβιτσιάρηδες και σκιαχμένοι...
το ψέμμα τόχουν έτοιμο στην γλώσσα ανα πάσα στιγμή...
Pertinax έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 20:50
Οι αρχαίοι κάτοικοι της Αθήνας και του Άργους ξέχασαν τον τοπικό αυτοχθονισμό τους; Πώς ταυτόχρονα ήταν και εθνοτικά Έλληνες;
Εννοείς τους αρχαίους Αθηναίους που έλεγαν για Πελασγούς; Κατ΄αρχάς να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους: Δεν ήταν και η καλύτερη εθνότητα η αρχαία ελληνική. Δεν πίστευαν ότι όλη η Ελλάδα κατοικείτο από Πελασγούς; Όπως και να έχει η ρωμαϊκή εθνογένεση έλαβε χώρα παράλληλα με την εβραιοποίηση και άρα η αρχαιοελληνική καταγωγή δεν ήταν και το καλύτερο (και ήδη είχε προηγηθεί ο εκχριστιανισμός). Με τη λογική αυτή μπορώ να πω και για τους μη ελληνογενείς (και τους Σλάβους) ότι διατήρησαν μνήμη απώτερης μη ελληνικής καταγωγής αφού οι Αθηναίοι το έκαναν. Ούτε για τους μεν έχουμε μαρτυρία ουτε για τους δε. Με το πέρασμα του χρόνου απλά ξεχάστηκαν και οι Πελασγοί και ξεχάστηκαν και όλοι οι άλλοι.
Ο περτ λέει κάτι πολύ λογικό που ισχύει φυσικά
Ότι ειδικά για τους αρχαίους Αθηναίους,δεν πέρασε στην ιστορία της ανθρωπότητας τόσο αυτοχθονοπληκτος λαός,ούτε θα περάσει ξανά
Μιλάμε για αρρώστια
Και όμως ταυτόχρονα ήταν και Έλληνες στο έθνος,δεν τους εμπόδισε σε αυτό η αυτοχθονοπληξια τους
Άλλο η ελληνική εθνοτική ταυτότητα και άλλο η ρωμαϊκή. Υπάρχουν μελετητές που αρνούνται την ύπαρξη της εθνοτικής ελληνικότητας ακόμη και κατά την κλασική περίοδο. Άλλο η ειδωλολατρία και άλλο ο χριστιανισμός. Άλλο η πελασγική καταγωγή για έναν ειδωλολάτρη και άλλο η ελληνική καταγωγή για έναν εβραιοποιημένο Χριστιανό. Τώρα όλα αυτά είναι υποθετικά. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι Αθηναίοι θυμούνταν τον Περικλή. Πάντως οι πλοκές τους διασπάστηκαν καλά από τη Θεοτόκο!
Σαββάτιος έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 22:51
Ούτε και την ελληνική Ζαποτέκο!
Μα τι λες βρε άνθρωπε ;
Έχεις διαβάσει Καππαδόκες όντες τω γένει, Ρωμαίους εαυτούς ονομάζoμεν, καί αληθώς γέ μήν , εκ γαρ της Νέας Ρώμης η παρωνυμία αύτη ;
Έχεις διαβάσει Φρύγες όντες τω γένει, Ρωμαίους εαυτούς ονομάζoμεν, καί αληθώς γέ μήν , εκ γαρ της Νέας Ρώμης η παρωνυμία αύτη ;
Όχι.
Έχεις διαβάσει όμως Έλληνες όντες τω γένει, Ρωμαίους εαυτούς ονομάζoμεν, καί αληθώς γέ μήν , εκ γαρ της Νέας Ρώμης η παρωνυμία αύτη .
Εντάξει ρε σύ τα έχεις βάλει εκατό φορές
Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις ότι με τα θέλω του άλλου δεν μπορείς να τα βαλεις
Για την Κύπρο (απλό λαό) μίλησα όχι για τους λογίους. Και αυτός έχει εκτεθεί στη Δυτική αντίληψη αν θέλεις να το ακούσεις. Πρόσεξες Ζαποτέκο τι πίστευε ο (ελληνογενής) λαός της Κύπρου; Οι "Έλληνες" μάλιστα παίζει να είναι και μόνο ειδωλολάτρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 18 Ιούλ 2024, 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ρε συ Σαββάτιε, έναν Άθεο που σεργιάνιζε πριν λίγο καιρό στα λημέρια μας, τον ξέρεις;
Δεν ξέρω για ποιόν μιλάς
Οκ, δεκτόν.
Αλλά ακόμη δεν έγραψες το τι εθνικότητα θα δήλωνες σε μια τυχαία ερώτηση από έναν τουρίστα. Ο τραχανοσαλάτας παραδείγματος χάριν την έχει δει ρομαλβανός πρίγκιπας, με σένα τί παίζει;
Έχεις διαβάσει ήδη Αθηναίο του 11ου αι. που θεωρεί τον εαυτό του Έλληνες και τους ομοεθνείς του Έλληνες. Συνεπώς μια χαρά έχεις Βυζαντινό Αθηναίο που θυμάται την ελληνική του καταγωγή.
Όπως έχεις και τον Νικήτα Μάγιστρο που θυμάται την λακωνική του καταγωγή και γι' αυτό λέει πως γράφει λακωνικά.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Έχεις διαβάσει ήδη Αθηναίο του 11ου αι. που θεωρεί τον εαυτό του Έλληνες και τους ομοεθνείς του Έλληνες. Συνεπώς μια χαρά έχεις Βυζαντινό Αθηναίο που θυμάται την ελληνική του καταγωγή.
Όπως έχεις και τον Νικήτα Μάγιστρο που θυμάται την λακωνική του καταγωγή και γι' αυτό λέει πως γράφει λακωνικά.
Δες το προηγούμενο σχόλιο. Έχω προσθέσει. Φαντάζομαι ο Περτίνακας αναφέρεται στο χωρίο του Ηροδότου. Άρα πράγματι ξεχάστηκαν και οι Πελασγοί με την ελληνική εθνογένεση. Για φέρε τον Νικήτα Μάγιστρο Ζαποτέκο.
Δες το προηγούμενο σχόλιο. Έχω προσθέσει. Φαντάζομαι ο Περτίνακας αναφέρεται στο χωρίο του Ηροδότου. Άρα πράγματι ξεχάστηκαν και οι Πελασγοί με την ελληνική εθνογένεση. Για φέρε τον Νικήτα Μάγιστρο Ζαποτέκο. Αν ο 11ος αιώνας είνια ο υπερρητορισμός που ανέφερες βράστα.
ψέμματα λέει και ο Πλάτων...
είπαμε... το ψέμμα αιώνιο...
δες του gayρους... πήραν την κούπα τηυς συνφοράς και λένε πως είναι πρωταθλητες ευρωπης...
Μόνο ο Πλάτωνας;
Ο Θουκυδίδης τι λέει;
Ο Ισοκράτης τι λέει;
Έχεις διαβάσει την ιστορία με τον Αθηναίο και τον σπαρτιάτη που πήγαν στις Συρακούσες στον γελωνα να ζητήσουν την βοήθεια του για τον Ξέρξη;
Που να τα ξέρει τώρα αυτά ο Σάββατιος και ο κάθε σαββατιος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νετο Γκουερινο την 18 Ιούλ 2024, 23:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαββάτιος έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 23:11
Δεν ξέρω για ποιόν μιλάς
Οκ, δεκτόν.
η νυφίτσα λέει ψέμματα... ποτέ δεν έγραψα πως την έχω δει ρομαλβανός πρίγκηπας...
Σιγά μην το έγραφες. Δική μου εκτίμηση για το πως προσεγγίζεις τη δική σου καταγωγή είναι, βρε καρπαζοεισπράκτορα κακομοιράκο.
Μόνο ο Πλάτωνας;
Ο Θουκυδίδης τι λέει;
Ο Ισοκράτης τι λέει;
Έχεις διαβάσει την ιστορία με τον Αθηναίο και τον σπαρτιάτη που πήγαν στις Συρακούσες στον γελωνα να ζητήσουν την βοήθεια του για τον Ξέρξη;
Είπα εγώ ότι δεν υπήρξε ελληνική εθνότητα; Ο Ισοκράτης λέει ότι Έλληνες είναι όσοι κατέχουν την ημετέρα παίδευση. Όχι πολύ εθνοτικό κριτήριο.
Ζαποτέκος έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 23:29
Οι Αθηναίοι δεν έλεγαν για Πελασγούς. Αυτό το έλεγαν οι υπόλοιποι Έλληνες. Οι Αθηναίοι θεωρούσαν πως ήταν οι καθαρότεροι Έλληνες.
Τι λέει ο Πλάτων :
Μόνο ο Πλάτωνας;
Ο Θουκυδίδης τι λέει;
Ο Ισοκράτης τι λέει;
Είπα εγώ ότι δεν υπήρξε ελληνική εθνότητα; Ο Ισοκράτης λέει ότι Έλληνες είναι όσοι κατέχουν την ημετέρα παίδευση. Όχι πολύ εθνοτικό κριτήριο.
Σιγά μην το έγραφες. Δική μου εκτίμηση για το πως προσεγγίζεις τη δική σου καταγωγή είναι, βρε καρπαζοεισπράκτορα κακομοιράκο.
γιαγιά! λες ψέμματα και έχεις και θράσος...
αν ησουν σερνικο θα σε λεγα θρασοπουστα... τωρα πως να σε πω γιαγια; θρασοπουτάνα;