!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μονομάχος 2(δεν είναι παρωδία)
Re: Μονομάχος 2(δεν είναι παρωδία)
Δεν έχω δει όλη την εργογραφία του Σκοτ, φοβάμαι όμως να δω ταινία που παίζει να είναι χειρότερη από τον «Χριστόφορο Κολόμβο».
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Δεν είναι μόνο οι εισπράξεις. Μπορεί να μην έχουν πλέον τα dvd μα θυμήσου κάτι mission impossible και κάτι madame web και μετά δες τα νούμερα από 2021 που μέχρι σήμερα προφανώς θα έχουν ανεβεί.zteo έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:08Μόνο που πλέον τα στούντιο μετράνε κυρίως τα έσοδα που θα έχουν τις δύο πρώτες βδομάδες προβοληςΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 19:55Μα ακόμα κι έτσι να είναι που ανέφερα ήδη το μάρκετινγκ δεν συνυπολογίζεις τα πρόσθετα έσοδα από τηλεόραση, τοποθέτηση προιόντων, streaming. To box office αναφέρεται μόνο στα εισιτήρια. Αφού δε μιλάμε για τον τύπο που έκανε το blade runner και το alien ή ακόμα και το gladiator φαντάζομαι θα μετράνε εκατομμύρια κι από εκεί.hellegennes έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 16:48
Είναι. Και δες παρακάτω γιατί:
Ναι, ισχύει αυτό που λες αλλά οι περισσότερες απ' αυτές τις ταινίες είχαν μηδενικές εισπράξεις από τέτοια πράγματα.
Αυτό που έχω εξηγήσει και στον Σενέκα είναι ότι τα ποσά που βλέπεις στην Wikipedia και αλλού ως "box office" είναι πόσα εισιτήρια έχει κόψει η ταινία μεταφρασμένη σε δολάρια Αμερικής (του ίδιου έτους). Δεν είναι πόσα λεφτά έβγαλε η εταιρεία παραγωγής.
Το box office gross προέρχεται μόνο από τα εισιτήρια. Η αξία των εισιτηρίων όμως δεν πάει όλη στο στούντιο, τα μισά περίπου τα παίρνει ο κινηματογράφος. Αυτό σημαίνει ότι μια ταινία που κόστισε 100 εκατομμύρια χρειάζεται τουλάχιστον 200 εκατομμύρια σε εισιτήρια για να ισοφαρίσει.
Κι αυτό δεν είναι η μόνη απώλεια. Συνήθως την διανομή δεν την κάνει το στούντιο, την κάνει κάποια άλλη εταιρεία. Κι αυτό κοστίζει. Ακόμη κι αν κάνει την διανομή η ίδια η εταιρεία, δεν είναι τζάμπα, είναι έξοδο που πρέπει να προσθέσεις στο μπάτζετ, γιατί το μπάτζετ περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το κόστος παραγωγής.
Μάλιστα το μπάτζετ δεν περιλαμβάνει το κόστος μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, το Avengers: Endgame κόστισε γύρω στα 400 εκατομμύρια για να γίνει και άλλα 200 εκατομμύρια σε μάρκετινγκ.
Χώρια που ταινίες που κάνουν σημαντικό μέρος των εισιτηρίων τους στην Κίνα χρειάζονται ακόμα περισσότερες πωλήσεις γιατί η Κίνα (όπως και αρκετές άλλες αγορές) παίρνουν μεγαλύτερο μέρος του εισιτηρίου ως ποσοστό.
Tl;dr: Μια τανία με μπάτζετ 100 εκ. θα έχει τουλάχιστον 30-50 εκ. κόστος μάρκετινγκ και χρειάζεται να κάνει τα διπλά σε εισιτήρια γιατί θα εισπράξει το 50% της αξίας του εισιτηρίου στην καλύτερη περίπτωση (20-30% στην χειρότερη).
Gladiator was first released on DVD and VHS on November 21, 2000, and generated $60 million in sales within the first week.
ιf someone asks just how much do movies make from product placement, you can quite confidently tell them billions. Yes, billions. In 2021 alone, the film industry made 2.77 billion dollars from the usage of product placement. Yes, it's generally the huge franchises that can pull in those multimillion-dollar deals.
Παραπάνω απ' ότι έβγαλε το endgame
- hellegennes
Ναι, αλλά επίσης δεν υπολογίζω τα άλλα κόστη που δεν εμφανίζονται, όπως είναι η διανομή, τα πνευματικά δικαιώματα, οι ισοτιμίες νομισμάτων, μετατροπές φορμάτ, μεταγλωττίσεις, φόροι, υλικά και διάφορα άλλα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 19:55 Μα ακόμα κι έτσι να είναι που ανέφερα ήδη το μάρκετινγκ δεν συνυπολογίζεις τα πρόσθετα έσοδα από τηλεόραση, τοποθέτηση προιόντων, streaming. To box office αναφέρεται μόνο στα εισιτήρια. Αφού δε μιλάμε για τον τύπο που έκανε το blade runner και το alien ή ακόμα και το gladiator φαντάζομαι θα μετράνε εκατομμύρια κι από εκεί.
Gladiator was first released on DVD and VHS on November 21, 2000, and generated $60 million in sales within the first week.
Το μάρκετινγκ μόνο είναι τρομερό κόστος. Κάποια φιλμ του Σκοτ είχαν τεράστιο μπάτζετ μάρκετινγκ, της τάξης των 100 εκατομμυρίων (Alien Covenant, The Martian). Το Prometheus είχε κόστος μάρκετινγκ 50 εκ. +120 εκ. παραγωγή = 170 εκ. που μετά βίας καλύπτεται από τα 400 εκ. σε εισιτήρια (με συντηρητική εκτίμηση 45% έσοδα για το στούντιο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό είναι σωστό, αλλά τα περισσότερα απ' αυτά δεν είναι χρήματα, είναι παροχές σε προϊόντα ή μάρκετινγκ, που καταλήγουν να μειώνουν το συνολικό κόστος, δηλαδή συνήθως ήδη συμπεριλαμβάνεται η αξία τους. Όταν βλέπεις εκτιμήσεις για το μπάτζετ, είναι τι πλήρωσε το στούντιο, όχι τι έλαβε ως product placement (συσκευές, έπιπλα, αυτοκίνητα, μεταφορικά έξοδα, κτλ).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:29 ιf someone asks just how much do movies make from product placement, you can quite confidently tell them billions. Yes, billions. In 2021 alone, the film industry made 2.77 billion dollars from the usage of product placement. Yes, it's generally the huge franchises that can pull in those multimillion-dollar deals.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Communio Sancta
Μαλάκα, με έφτιαξε. Υπάρχει κατηγορία φεσιών που είναι απολαυστικά. Το βλέπω με τα τσαρούχια.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
ΕXODUS!
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Τι εννοείς; Πως η Mercedes πληρώνει με αυτοκίνητα και η κόκα κόλα με τενεκεδάκια; Φυσικά και πληρώθηκαν τα στούντιο για διαφήμιση τα έσοδα αυτά είναι εκτός μπάτζετ και μετριούνται σε δις. Σιγά μην τον έκαιγε τον τομ κρουζ να διαφημίσει ρολόι bulgari για να μείνει στο στούντιο ή να το πάρει εκείνος. Τι είναι; Ο Ταμτάκος;hellegennes έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:41Αυτό είναι σωστό, αλλά τα περισσότερα απ' αυτά δεν είναι χρήματα, είναι παροχές σε προϊόντα ή μάρκετινγκ, που καταλήγουν να μειώνουν το συνολικό κόστος, δηλαδή συνήθως ήδη συμπεριλαμβάνεται η αξία τους. Όταν βλέπεις εκτιμήσεις για το μπάτζετ, είναι τι πλήρωσε το στούντιο, όχι τι έλαβε ως product placement (συσκευές, έπιπλα, αυτοκίνητα, μεταφορικά έξοδα, κτλ).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:29 ιf someone asks just how much do movies make from product placement, you can quite confidently tell them billions. Yes, billions. In 2021 alone, the film industry made 2.77 billion dollars from the usage of product placement. Yes, it's generally the huge franchises that can pull in those multimillion-dollar deals.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ένα παράδειγμα από ταινία του Σκοτ (που τυχαίνει να έχει κάνει επανάσταση και στους κόλπους της διαφήμισης).
https://brandsandfilms.com/2016/01/prod ... e-martian/
GoPro cameras were everywhere
Cisco was responsible for all communication in the movie. Their logo was clearly visible during webcam conversations.
CNN was the major TV channel that was used to show how significant was Mark Watney’s rescue.
Hamilton watch
Under Armour’s clothes weren’t seen in the movie, however the brand used the movie in their marketing campaign with Matt Damon
An AOC monitor could be seen on Mars station.
NASA
https://brandsandfilms.com/2016/01/prod ... e-martian/
GoPro cameras were everywhere
Cisco was responsible for all communication in the movie. Their logo was clearly visible during webcam conversations.
CNN was the major TV channel that was used to show how significant was Mark Watney’s rescue.
Hamilton watch
Under Armour’s clothes weren’t seen in the movie, however the brand used the movie in their marketing campaign with Matt Damon
An AOC monitor could be seen on Mars station.
NASA
- Rocco Siffredi
απο οτι ειδα εχει και δικη του εταιρεια παραγωγης που ειναι και μπλεγμενος και σε αλλες ταινιεςΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 19:42
Δεν βάζει δικά του λεφτά σαν παραγωγός. Βρίσκει επενδυτές. όντως το martian ακόμα και 400 εκ. να ήταν τα τελικά του καθαρά έσοδα θεωρείται τεράστια επιτυχία όπως και το gladiator με 100 μόλις εκατομμύρια προϋπολογισμό.
αν βαζει η΄οχι απο την τσεπη του υποθεση κανω, τοσα χρονια στο κουρμπετι δεν νομιζω οτι θαναι περιεργο
δεν γινεται να γνωριζεις ποσο κοστισε καθε ταινια αναλυτικα το μαρκετινγκ και ποσα εβγαλε το στουντιοhellegennes έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:34
Το μάρκετινγκ μόνο είναι τρομερό κόστος. Κάποια φιλμ του Σκοτ είχαν τεράστιο μπάτζετ μάρκετινγκ, της τάξης των 100 εκατομμυρίων (Alien Covenant, The Martian). Το Prometheus είχε κόστος μάρκετινγκ 50 εκ. +120 εκ. παραγωγή = 170 εκ. που μετά βίας καλύπτεται από τα 400 εκ. σε εισιτήρια (με συντηρητική εκτίμηση 45% έσοδα για το στούντιο).
ο τυπος για να συνεχιζει τοσα χρονια και στα 86 του καποιον θα κανει πλουσιο δεν γινεται αλλιως
- hellegennes
Δεν είναι απαραίτητο ότι η Bulgari δίνει το ρολόι για αντάλλαγμα. Μπορεί να δώσει οτιδήποτε. Επειδή ακριβώς δεν είναι διαφήμιση με την κλασική έννοια του όρου, υπόκειται σε ελέγχους και ρυθμίσεις. Δεν είναι απλά ότι έρχεται η κόκα κόλα και λέει "πάρε 200 εκατομμύρια για να πιει ο Μπρους Γουίλις ένα τενεκεδάκι".Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:48Τι εννοείς; Πως η Mercedes πληρώνει με αυτοκίνητα και η κόκα κόλα με τενεκεδάκια; Φυσικά και πληρώθηκαν τα στούντιο για διαφήμιση τα έσοδα αυτά είναι εκτός μπάτζετ και μετριούνται σε δις. Σιγά μην τον έκαιγε τον τομ κρουζ να διαφημίσει ρολόι bulgari για να μείνει στο στούντιο ή να το πάρει εκείνος. Τι είναι; Ο Ταμτάκος;hellegennes έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:41Αυτό είναι σωστό, αλλά τα περισσότερα απ' αυτά δεν είναι χρήματα, είναι παροχές σε προϊόντα ή μάρκετινγκ, που καταλήγουν να μειώνουν το συνολικό κόστος, δηλαδή συνήθως ήδη συμπεριλαμβάνεται η αξία τους. Όταν βλέπεις εκτιμήσεις για το μπάτζετ, είναι τι πλήρωσε το στούντιο, όχι τι έλαβε ως product placement (συσκευές, έπιπλα, αυτοκίνητα, μεταφορικά έξοδα, κτλ).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 20:29 ιf someone asks just how much do movies make from product placement, you can quite confidently tell them billions. Yes, billions. In 2021 alone, the film industry made 2.77 billion dollars from the usage of product placement. Yes, it's generally the huge franchises that can pull in those multimillion-dollar deals.
Ας πούμε, το Jurassic World, που ήταν μια ταινία με τεράστιο μπάτζετ και τρομερή επιτυχία, υπολογίζεται ότι έβγαλε γύρω στα 30 εκατομμύρια από product placement και μιλάμε για μια ταινία που έχει τέτοιον βομβαρδισμό από product placement που σου έρχεται να ξεράσεις. Μια γεύση:
Τόσο παίρνει για να βγάλεις τόσα λεφτά από product placement (που επίσης έχουν φόρο) και τέτοιας κλίμακας ταινία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο Σκοτ έχει αποδείξει την αξία του ως σκηνοθέτης γιαυτό και τον εμπιστευονται τα στούντιο. Στους νεότερους σκηνοθέτες δεν τους αφήνουν ούτε ανάσα να πάρουν με τον παρεμβατισμο τους.
Αν και εδώ πάει σε "σιγουρο" δρόμο του requel. Το πρώτο Μονομάχος δεν με είχε εντυπωσιάσει απλά την βρήκα μια συμπαθητικη επική ταινία.
Κορυφαίες του θεωρώ το Blade runner Alien,Θελμα και Λουιζ,Prometheus
Αν και εδώ πάει σε "σιγουρο" δρόμο του requel. Το πρώτο Μονομάχος δεν με είχε εντυπωσιάσει απλά την βρήκα μια συμπαθητικη επική ταινία.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν ηταν και καμια φαεινη ιδεα σεναριου κιολας ο Μονομαχος.zteo έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:35 Ο Σκοτ έχει αποδείξει την αξία του ως σκηνοθέτης γιαυτό και τον εμπιστευονται τα στούντιο. Στους νεότερους σκηνοθέτες δεν τους αφήνουν ούτε ανάσα να πάρουν με τον παρεμβατισμο τους.
Απλα πηρανε το δοκιμασμενο και πετυχημενο σενάριο απο την "Πτωση της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας" του 1964 (εξαιρετικες ερμηνειες Γκινες ως Μαρκου Αυρηλιου και Πλαμερ ως Κομμοδου με την Σοφια Λωρεν ως σεξυ Λουσιλα) και το "Χολυγουντιασανε" μεχρι τα αυτια. Λιγη κοπτοραπτικη, κατι συνενωσεις χαρακτηρων, εντυπωσιακα εφε, τεχνολογια κλπ και εξω απο την πορτα.
Πιο Χολυγουντ σεναριο πεθαινει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δεν αντιλέγω αλλά και πάλι είναι μια ταινία που μπορείς να την δεις κυρίως με παρέα και να περάσεις καλά.George_V έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:50Δεν ηταν και καμια φαεινη ιδεα σεναριου κιολας ο Μονομαχος.zteo έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:35 Ο Σκοτ έχει αποδείξει την αξία του ως σκηνοθέτης γιαυτό και τον εμπιστευονται τα στούντιο. Στους νεότερους σκηνοθέτες δεν τους αφήνουν ούτε ανάσα να πάρουν με τον παρεμβατισμο τους.
Απλα πηρανε το δοκιμασμενο και πετυχημενο σενάριο απο την "Πτωση της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας" του 1964 (εξαιρετικες ερμηνειες Γκινες ως Μαρκου Αυρηλιου και Πλαμερ ως Κομμοδου με την Σοφια Λωρεν ως σεξυ Λουσιλα) και το "Χολυγουντιασανε" μεχρι τα αυτια. Λιγη κοπτοραπτικη, κατι συνενωσεις χαρακτηρων, εντυπωσιακα εφε, τεχνολογια κλπ και εξω απο την πορτα.
Κάτι παρόμοιο έκανε και στο Kingdom of Heaven μόνο που εκεί σε κουράζει η ταινία όπως είναι σκηνοθετημενη.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Καραμελίτσα
Βασικά είναι βιασμός της ιστορίας, όπως και η βασιλεία των ουρανών. Κρίμα για έναν σκηνοθέτη που ξεκίνησε με τους Μονομάχους, μια από τις πιο δουλεμένες ιστορικά αγγλόφωνες ταινίες που έχω δει. Τεσπά, συγχωρείται μόνο και μόνο επειδή έκανε το Θέλμα και Λουίζ.George_V έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:50Δεν ηταν και καμια φαεινη ιδεα σεναριου κιολας ο Μονομαχος.zteo έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:35 Ο Σκοτ έχει αποδείξει την αξία του ως σκηνοθέτης γιαυτό και τον εμπιστευονται τα στούντιο. Στους νεότερους σκηνοθέτες δεν τους αφήνουν ούτε ανάσα να πάρουν με τον παρεμβατισμο τους.
Z
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ντένζελ και Πέδρο, το equalizer 2 ισως τη σωσει την παρτίδα μου φαινεται. Ολοι οι αλλοι για χαντάκωμα την πανε την ταινια, ακομα και ο πρωταγωνιστης.
- hellegennes
Ούτε εμένα με είχε ενθουσιάσει. Ο Προμηθέας πάλι αισθητικά είναι ωραία ταινία και έχει καλές ερμηνείες, αλλά σεναριακά είναι φαρσοκωμωδία.zteo έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 21:35 Ο Σκοτ έχει αποδείξει την αξία του ως σκηνοθέτης γιαυτό και τον εμπιστευονται τα στούντιο. Στους νεότερους σκηνοθέτες δεν τους αφήνουν ούτε ανάσα να πάρουν με τον παρεμβατισμο τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 283 Απαντήσεις
- 5576 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron