Και όμως το "γκεστάλτ" παίζει ως έννοια ακόμη και σε τελείως διαφορετικές εκδοχές από τις επιστημονικές εικονικές ερμηνείες.
Ακόμη και στα χρώματα. Παραδείγματος χάριν, σε κάποιους το κόκκινο προκαλεί ενθουσιασμό ως κατιτίς το εξεγερσιακόν, το ερωτικόν κλπ και σε κάποιους παραπέμπει σε κακοφορμισμένες πληγές ή αιμοπτύσεις.
Το πράσινο θεωρείται χαλαρωτικό για το ευρύ κοινό αλλά σε κάποιους παραπέμπει σε εμετούς και σαπίλα.
κλπ
Ουδείς ξέρει τι μνήμες κουβαλάει ο καθένας και πόσο επηρεάζεται από αυτές.
Και όμως το "γκεστάλτ" παίζει ως έννοια ακόμη και σε τελείως διαφορετικές εκδοχές από τις επιστημονικές εικονικές ερμηνείες.
Ακόμη και στα χρώματα. Παραδείγματος χάριν, σε κάποιους το κόκκινο προκαλεί ενθουσιασμό ως κατιτίς το εξεγερσιακόν, το ερωτικόν κλπ και σε κάποιους παραπέμπει σε κακοφορμισμένες πληγές ή αιμοπτύσεις.
Το πράσινο θεωρείται χαλαρωτικό για το ευρύ κοινό αλλά σε κάποιους παραπέμπει σε εμετούς και σαπίλα.
κλπ
Ουδείς ξέρει τι μνήμες κουβαλάει ο καθένας και πόσο επηρεάζεται από αυτές.
Μωρέ το ξέρω, απλά μου θύμησε τον αείμνηστο ισοθεο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Η αλήθεια είναι ότι αρχικώς είχα σκεφτεί κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά υποστηρίζω τη συνέχεια ιστοριών που ήδη έχουν κατατεθεί. Ενιγουέι, δεν θα σε αφορά, οπότε μην ανησυχείς για την ώρα.
George_V έγραψε: 29 Ιουν 2024, 12:44
Και για το αλλο τη νυχτα ειναι καλυτερα να τα διαβαζεις αυτα.
Οι ιστορίες "τρόμου" παίζουν ακριβώς στο ίδιο κόνσεπτ που παίζουν ακόμη και τα οικογενειακά φωσκολικά σήριαλς, που είναι σαφέστατο κοπυπάστε των αμερικάνικων σειρών. Σημασία έχει ο τρόπος προσέγγισης.
Παραδείγματος χάριν, το "τραγούδι του νεκρού αδελφού" δεν είναι μια τρομακτική αλλά μια τέρμα τρυφερή ιστορία.
Σιγά μην περιμέναμε τους αμερικάνους φασονατζήδες για να μας μάθουν αλφαβήτα.
Η Ελλαδα π.χ. στη λαικη παράδοση περι βρυκολακων ειναι μονο πισω απο τη Ρουμανια/Σερβια καμια αλλη χωρα δεν εχει τοσους βρυκολακες οσο εδω (οσον αφορα τη λαικη παραδοση δλδ η οποια ομως καποια ψηγματα αληθειας θα εμπεριεχει)
Τί μύθους περί βρυκολάκων είχε η Ελλάδα?
Και η Σερβία, δηλαδή.
Μόνο για τον Βλαντ ξέρω εγώ.
Dude... Moνο τη Σκοπελο τη λεγανε Δαιμονονησι λογω των πολλων βρυκολακων που ειχαν εκει.
Εχω εκατονταδες ιστοριες απο τη Μανη (κλασσικα ghost stories που μας λεγανε μικρα για να μας τρομαξουν και να φαμε το φαι μας)
Και δεν πιανω καν Κρητη και Κυκλαδες που εχουν αλλες τοσες εκατοντάδες ιστοριες.
Ποτέ δεν είχαμε κάποιο σούπερ σταρ βρυκόλακα όμως. Ούτε οι Σέρβοι. Οι Ρουμάνοι είχαν το Μέσι των βρυκολάκων.
Ενα βραδυ κοιμηθηκα σε σπιτι φιλικου ζευγαριου που μου λεγαν πως ειναι στοιχειωμενο και μου διηγηθηκαν ιστοριες που τους συνεβαιναν καθημερινα ανεξηγητες φασεις.
Δεν συνεβηκε τιποτα σε μενα, μετα απο λιγες μερες με πηραν οι φιλοι και μου ειπαν οτι μετα απο κεινη τη βραδυα που κοιμηθηκα τα φαντασματα γιοκ.
Ενα βραδυ κοιμηθηκα σε σπιτι φιλικου ζευγαριου που μου λεγαν πως ειναι στοιχειωμενο και μου διηγηθηκαν ιστοριες που τους συνεβαιναν καθημερινα ανεξηγητες φασεις.
Δεν συνεβηκε τιποτα σε μενα, μετα απο λιγες μερες με πηραν οι φιλοι και μου ειπαν οτι μετα απο κεινη τη βραδυα που κοιμηθηκα τα φαντασματα γιοκ.
.
Δεν σε αντεξαν ουτε τα φαντάσματα και εφυγαν?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.