!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φαντάσματα/Βρυκολακες/Στοιχεια κλπ. Υπαρχουν η οχι? Τι πιστευετε?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα

Φαντάσματα/Βρυκολακες κλπ.

Υπαρχουν και εχω δει.
6
14%
Υπαρχουν αλλα δεν εχω δει
7
16%
Αμα δε δω δε πιστευω τιποτα
6
14%
Δεν υπαρχουν ειναι mind games
16
37%
Aλλο (παρακαλω πειτε)
3
7%
Δεν ξερω/Δεν απαντω
5
12%

Σύνολο ψήφων: 43

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Φαντάσματα/Βρυκολακες/Στοιχεια κλπ. Υπαρχουν η οχι? Τι πιστευετε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

nowhere έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:38 για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση.βόρεια εύβοια έχει εξοχικό ο καρβέλας
:smt005:
Άβαταρ μέλους
vantono

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:40
nowhere έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:38 για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση.βόρεια εύβοια έχει εξοχικό ο καρβέλας
Λες να έγραψε εκεί τους Δαίμονες;
Έχει και τίμιες παραλιούλες η Β.Εύβοια, δεν αποκλείεται εκεί να έγραψε και το "κολυμπάω και γαμάω" που τραγουδάει ο γιος του.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Βρυκόλακες όχι, τα άλλα δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Green Dragon έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:43 Βρυκόλακες όχι, τα άλλα δεν ξέρω.
Γιατι καθετος ειδικα στους βρυκολακες?

Η Ελλαδα π.χ. στη λαικη παράδοση περι βρυκολακων ειναι μονο πισω απο τη Ρουμανια/Σερβια καμια αλλη χωρα δεν εχει τοσους βρυκολακες οσο εδω (οσον αφορα τη λαικη παραδοση δλδ η οποια ομως καποια ψηγματα αληθειας θα εμπεριεχει)
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vantono έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:40
Λες να έγραψε εκεί τους Δαίμονες;
Έχει και τίμιες παραλιούλες η Β.Εύβοια, δεν αποκλείεται εκεί να έγραψε και το "κολυμπάω και γαμάω" που τραγουδάει ο γιος του.
Νομίζω ότι ο nowhere υπονόησε ότι μπορεί να πέσαν πάνω στον Καρβέλα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono

George_V έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:46

Η Ελλαδα π.χ. στη λαικη παράδοση περι βρυκολακων ειναι μονο πισω απο τη Ρουμανια/Σερβια καμια αλλη χωρα δεν εχει τοσους βρυκολακες οσο εδω (οσον αφορα τη λαικη παραδοση δλδ η οποια ομως καποια ψηγματα αληθειας θα εμπεριεχει)
Τί μύθους περί βρυκολάκων είχε η Ελλάδα? :smt017
Και η Σερβία, δηλαδή.
Μόνο για τον Βλαντ ξέρω εγώ.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

vantono έγραψε: 28 Ιουν 2024, 23:19 Υπαρχουν ως mind games φυσικά. :102:
Ειχα ζήσει παρα πολλά στο στρατό, όσο καιρό προλαβα να κανω σκοπιές. Τη μία εβλεπα καβαλάρηδες με αλογα μεσα στο στρατοπεδο και φωναζα "αλτισί" μονος μου, την αλλη έβλεπα δεντρα να αλλάζουν θεση (δεν τα ειδα να περπατάνε, ευτυχώς), την παράλλη αφού ειχα ακουμπήσει το κεφαλι και την πλατη στον τοιχο, και με πηρε ο υπνος κατι δευτερόλεπτα, ειδα ονειρο να σκάει έφοδος με το τζιπάκι, να με πιάνει να κοιμάμαι και να μου ριχνουν καμπάνα.
Με το που ξυπνάω και ανοιγω τα ματια, βλέπω φωτα του εφοδίσιου τζιπακίου που εστριβε και ερχοταν στη σκοπιά. Αυτο ηταν τύπου προειδοποιητικό ονειρο, παρά "φάντασμα".

Την αλλη είδα ενα λαγό-κουνελι με κομμένο/πληγωμενο το ενα αυτί (κατι τετοιο) να κοβει βολτες, και ηθελα να το πιασω να το βοηθησω, και ελεγα στον αλλο σκοπό "πόσο άρρωστοι ανθρωποι ρε πουστη μου, γιατί να κοψουν το αυτί ενος λαγού, ας τον σκότωναν στα ίσα για να τον φάνε τουλαχιστον", και ο αλλος δεν εβλεπε πουθενα λαγο. :lol:
Όλα αυτά στην πύλη; Σε άλλες υπηρεσίες δεν είχε τίποτα; Μήπως ο ΑΜ ήταν αλάνι και κερνούσε;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Αν υπάρχει ψυχή ή κάτι παρόμοιο θα μπορούσαν να υπάρχουν και φαντάσματα (spectre, ghost, wraith, poltergeist, geist, spirit, banshee, haunt πόσες λέξεις έχουν αυτοί οι Άγγλοι για το φάντασμα...). Βρυκόλακας πόθεν; Ένα πλάσμα που πίνει αίμα για να 'ζήσει';
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:58

Αν υπάρχει ψυχή ή κάτι παρόμοιο θα μπορούσαν να υπάρχουν και φαντάσματα (spectre, ghost, wraith, poltergeist, geist, spirit, banshee, haunt πόσες λέξεις έχουν αυτοί οι Άγγλοι για το φάντασμα...). Βρυκόλακας πόθεν; Ένα πλάσμα που πίνει αίμα για να 'ζήσει';
Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο. Πάντα το αίμα ήταν κάτι σαν ελιξήριο/μετάγγιση νεότητας, που είναι μια άλλη έκφραση της αθανασίας ή έστω της παράτασης ζωής. Από την αρχή της ιστορίας, μέχρι σήμερα. Αυτό ακριβώς δεν ήταν το νόημα σε όλες τις θυσίες;

Οπότε, είναι θέμα οπτικής. Κατά μία έννοια και κάποιες επιστημονικές σημερινές εφαρμογές, "βρυκολακίζουν".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 29 Ιουν 2024, 10:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί βιολογικά, άσε που είναι νεκρός υποτίθεται ο βρυκόλακας. Το φάντασμα θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο είδος ενέργειας που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει.
Άβαταρ μέλους
vantono

GoBzi έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:53
vantono έγραψε: 28 Ιουν 2024, 23:19 Υπαρχουν ως mind games φυσικά. :102:
Ειχα ζήσει παρα πολλά στο στρατό, όσο καιρό προλαβα να κανω σκοπιές. Τη μία εβλεπα καβαλάρηδες με αλογα μεσα στο στρατοπεδο και φωναζα "αλτισί" μονος μου, την αλλη έβλεπα δεντρα να αλλάζουν θεση (δεν τα ειδα να περπατάνε, ευτυχώς), την παράλλη αφού ειχα ακουμπήσει το κεφαλι και την πλατη στον τοιχο, και με πηρε ο υπνος κατι δευτερόλεπτα, ειδα ονειρο να σκάει έφοδος με το τζιπάκι, να με πιάνει να κοιμάμαι και να μου ριχνουν καμπάνα.
Με το που ξυπνάω και ανοιγω τα ματια, βλέπω φωτα του εφοδίσιου τζιπακίου που εστριβε και ερχοταν στη σκοπιά. Αυτο ηταν τύπου προειδοποιητικό ονειρο, παρά "φάντασμα".

Την αλλη είδα ενα λαγό-κουνελι με κομμένο/πληγωμενο το ενα αυτί (κατι τετοιο) να κοβει βολτες, και ηθελα να το πιασω να το βοηθησω, και ελεγα στον αλλο σκοπό "πόσο άρρωστοι ανθρωποι ρε πουστη μου, γιατί να κοψουν το αυτί ενος λαγού, ας τον σκότωναν στα ίσα για να τον φάνε τουλαχιστον", και ο αλλος δεν εβλεπε πουθενα λαγο. :lol:
Όλα αυτά στην πύλη; Σε άλλες υπηρεσίες δεν είχε τίποτα; Μήπως ο ΑΜ ήταν αλάνι και κερνούσε;
Δεν φύλαγα πύλη ποτέ. Μόνο αποθήκη πυρομαχικών κεντρική, όρχο και περίπολο σε φυλάκιο με κάμποσες αποθήκες πυρομαχικών, κάμποσα km μακριά από τα κεντρικά του κύριου στρατοπέδου.
Αυτό το έπος με το λαγό το έζησα στην 3η περίπτωση.
Εκεί είδα και ελαφάκι να τρέχει ένα βράδυ, νόμιζα ότι πάλι βλέπω παραισθήσεις σαν το λαγό, αλλά αυτό ήταν αληθινό, το είδε και το περιπολόπουλο δίπλα μου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 29 Ιουν 2024, 10:13 Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί βιολογικά, άσε που είναι νεκρός υποτίθεται ο βρυκόλακας. Το φάντασμα θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο είδος ενέργειας που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει.
Τα φαντάσματα κλπ είναι τελείως άλλη φάση, που όντως δεν έχουμε τις γνώσεις για να εκφέρουμε άποψη. Μπορεί να είναι παιχνίδια του μυαλού, μπορεί να είναι κάτι άλλο που το μυαλό μας δεν μπορεί να αντιληφθεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Όποιος τύπος δεν θέλει να πιστέψει, πάντα θα βρίσκει μια επιστημονική αλήθεια πίσω από κάθε τι. Έστω και ασαφή ή μη ολοκληρωμένη.

Αλλά αλήθεια τι όφελος έχει κάποιος από αυτό; Απεναντίας, αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο στο μεταφυσικό και στο άγνωστο, σίγουρα έχεις να κερδίσεις πολλά. Εμπειρίες, αισθήσεις και δυνάμεις που δεν είχες αντιληφθεί ποτέ μέχρι τώρα, γνώσεις, μα πάνω απ' όλα τον ίδιο σου τον εαυτό.

Γιατί στην ουσία αυτός είναι ο τελικός προορισμός στο ταξίδι στα μεταφυσικά φαινόμενα και στην μαγεία. Η αλλαγή του ίδιου του εξερευνητή - αλχημιστή - μάγου.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Νομίζω ότι βρικόλακες και νεράιδες υπάρχουν, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.
Η προηγούμενη ιστορία μπορεί να αφορά και skinwalker που λέμε και στο χωριό.
Κάτι παρεμφερές με τον δρυιδισμό φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

vantono έγραψε: 29 Ιουν 2024, 09:49

Τί μύθους περί βρυκολάκων είχε η Ελλάδα? :smt017
Και η Σερβία, δηλαδή.
Μόνο για τον Βλαντ ξέρω εγώ.
Dude... Moνο τη Σκοπελο τη λεγανε Δαιμονονησι λογω των πολλων βρυκολακων που ειχαν εκει.

Εχω εκατονταδες ιστοριες απο τη Μανη (κλασσικα ghost stories που μας λεγανε μικρα για να μας τρομαξουν και να φαμε το φαι μας)

Και δεν πιανω καν Κρητη και Κυκλαδες που εχουν αλλες τοσες εκατοντάδες ιστοριες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”