!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθαρισμός οικοπέδου

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Re: Καθαρισμός οικοπέδου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Σε οικόπεδο 1 στρέμμα εντός σχεδίου έχει γίνει κατάτμηση και έχουν προκύψει δύο ξεχωριστά περιφραγμένα οικόπεδα με ιδιοκτήτες που δε γνωρίζονται. Ο ένας το έχει καθαρίσει, ο άλλος όχι. Στην εφαρμογή όμως το οικόπεδο εμφανίζεται ενιαίο. Αν πέσει πρόστιμο από τη μεριά οτυ καθαρισμένου, την τρώει και ο ακαθάριστος
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Υδράργυρος έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:38 Σε οικόπεδο 1 στρέμμα εντός σχεδίου έχει γίνει κατάτμηση και έχουν προκύψει δύο ξεχωριστά περιφραγμένα οικόπεδα με ιδιοκτήτες που δε γνωρίζονται. Ο ένας το έχει καθαρίσει, ο άλλος όχι. Στην εφαρμογή όμως το οικόπεδο εμφανίζεται ενιαίο. Αν πέσει πρόστιμο από τη μεριά οτυ καθαρισμένου, την τρώει και ο ακαθάριστος
Η περιφραξη ειναι παρανομη.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:15
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Ιουν 2024, 19:13 Μια χαρά είστε ρε. Δώστε τα και πείτε και ευχαριστώ. Έδωσα 300 για οικόπεδο 70τμ σε ορεινό χωριό. Έχει μέσα τοίχους και πέτρες από το παλιό σπίτι. Οι δύο πρώτοι που έφερε ο ξάδερφος μου έριξαν άκυρο.

Η γειτόνισσα θα ήταν η πρώτη που θα έπαιρνε το ρουφιανοτηλέφωνο.
800 μου ζήτησαν φιλικά
:smt005:

Ρε συ ρώτα αλλού...
Τι 800 αν είναι δυνατόν.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

foscilis έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:42
Υδράργυρος έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:38 Σε οικόπεδο 1 στρέμμα εντός σχεδίου έχει γίνει κατάτμηση και έχουν προκύψει δύο ξεχωριστά περιφραγμένα οικόπεδα με ιδιοκτήτες που δε γνωρίζονται. Ο ένας το έχει καθαρίσει, ο άλλος όχι. Στην εφαρμογή όμως το οικόπεδο εμφανίζεται ενιαίο. Αν πέσει πρόστιμο από τη μεριά οτυ καθαρισμένου, την τρώει και ο ακαθάριστος
Είναι εντός σχεδίου, έχει γίνει κατάτμηση και περιφραξη πριν το 1984. Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια στο ένα. Τι παράνομη μου λες;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Υδράργυρος έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:44
foscilis έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:42
Είναι εντός σχεδίου, έχει γίνει κατάτμηση και περιφραξη πριν το 1984. Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια στο ένα. Τι παράνομη μου λες;
Οταν ενα οικοπεδο εχει χωριστει με συσταση καθετων ιδιοκτησιων (ιδιωτικο συμφωνητικο μεταξυ των συνιδιοκτητων) παραμενει εξ αδιαιρετου συνιδιοκτησια και ενιαιο για τον νομο, γι' αυτο και εχει 1 ΚΑΕΚ. Δεν εχει κατατμηθει, απλως οι συνιδιοκτητες εχουν συμφωνήσει πώς θα μοιραζονται μεταξυ τους τον χωρο του. Δεν επιτρεπεται περιφραξη, μονο φυτευτη με θαμνακια, καθαρα για να τονιζει τα νοητα ορια, ακριβως επειδη υποκαθιστά (αυθαιρετα) μια κρατικη εξουσια που ειναι ο καθορισμος των οριων των οικοπεδων με μια ιδιωτικη πραξη. Ολα αυτα δεν αλλαζουν ετσι και τα εξ αδιαιρετου τμηματα μεταβιβαστουν.

Περαν του οτι ο κατακερματισμος των ιδιοκτησιων δεν ειναι κατι επιθυμητο συνταγματικα, τα ορια ενος κτηματος εχουν παρα πολυ μεγαλη σημασια πολεοδομικα και γενικα για χρησεις γης.

Για παραδειγμα οταν μπαινει μια περιοχη στο σχεδιο 2 οικοπεδα των 500τμ εχουν τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση σαν εισφορα γης και χρηματος απο 1 οικοπεδο των 1000τμ. Θα ηταν εντελως τετριμμενο για καποιον να σπάσει το οικοπεδο του σε μικρα κομματακια και να μην πληρωσει καμια εισφορα.

Επισης η οικοδομησιμοτητα εκτος σχεδιου καθοριζεται απο το ενιαιο ακινητο. Αν εχεις δωδεκα στρεμματα χτιζεις ενα αρκετα μεγαλο σπιτι. Αν εχεις τεσσερα στρεμματα χτιζεις ενα μικροτερο σπιτι. Δε μπορεις ομως να κοψεις τα 12 στρεμματα σε 3 οικοπεδα των 4 και να χτισεις 3 σπιτια.

Το ότι αυτά έχουν συμβεί κατά κόρον δεν τα καθιστά νόμιμα. Και βασικά στο υπογράφω εδώ που μιλάμε, αν με την κατάτμηση χτίστηκαν (αυθαίρετα) 3 σπίτια αυτά μπορεί να νομιμοποιηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά να σπάσει το οικόπεδο σε 3 ανεξάρτητα ΚΑΕΚ δεν πρόκειται να συμβεί παρά μόνο με νόμο του κράτους μετά από σοβαρή καταστροφή.

Βασικα υπαρχει παρα πολυ προφανες αντίστοιχο, οι οριζοντιες συνιδιοκτησιες δλδ οι πολυκατοικιες.

Η φαση που μου περιγραφεις ειναι σαν σε 4οροφη πολυκατοικια να εχουν χτισει το κλιμακοστασιο μεταξυ 2ου και 3ου οροφου και να λενε "α εμεις δεν ειμαστε πια πολυκατοικια ειμαστε δυο 2οροφες μονοκατοικιες και δε χρειαζεται πχ να ειμαστε βαμμενοι με το ιδιο χρωμα" η απαντηση ειναι προφανεστατα: κουνια που σας κουναγε μαλακες και με το ιδιο χρωμα θα βαφτειτε και το κλιμακοστασιο πρεπει να ανοιξετε.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

taliban έγραψε: 22 Ιουν 2024, 11:43
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Ιουν 2024, 19:13 Μια χαρά είστε ρε. Δώστε τα και πείτε και ευχαριστώ. Έδωσα 300 για οικόπεδο 70τμ σε ορεινό χωριό. Έχει μέσα τοίχους και πέτρες από το παλιό σπίτι. Οι δύο πρώτοι που έφερε ο ξάδερφος μου έριξαν άκυρο.

800 μου ζήτησαν φιλικά

Ρε συ ρώτα αλλού...
Τι 800 αν είναι δυνατόν.
Λιγο η τεραστια ζητηση,λιγο το οτι παρα πολλοι ειτε δεν εχουν μεσινεζες,ειτε δεν πιανουν καθολου τα χερια τους,ειτε δεν εχουν χρονο,εχει σαν αποτελεσμα αυτοι που κοβουν χορταρια να ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους.
Οσοι εχουμε μεσινεζες,πιανουν τα χερια μας και με το που δουμε ενα οικοπεδο καταλαβαινουμε αν ειναι δυσκολο ή οχι να κοπουν τα χορτα, μας ακουγονται εξωφρενικα αυτα τα ποσα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

stergiosbik έγραψε: 22 Ιουν 2024, 12:10 Λιγο η τεραστια ζητηση,λιγο το οτι παρα πολλοι ειτε δεν εχουν μεσινεζες,ειτε δεν πιανουν καθολου τα χερια τους,ειτε δεν εχουν χρονο,εχει σαν αποτελεσμα αυτοι που κοβουν χορταρια να ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους.
Οσοι εχουμε μεσινεζες,πιανουν τα χερια μας και με το που δουμε ενα οικοπεδο καταλαβαινουμε αν ειναι δυσκολο ή οχι να κοπουν τα χορτα, μας ακουγονται εξωφρενικα αυτα τα ποσα.
αυτό. Επίσης δε ζούμε όλοι δίπλα στο οικόπεδο. Για κάποιους συνεπάγεται ταξίδι.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

800 μου ζήτησαν φιλικά αλλά θα έπρεπε πρώτα να πάρω άδειες από δασαρχείο που ίσως συνεπάγεται και έξτρα έξοδα για μηχανικό κοκ.

Κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να με ρουφιανέψει κάποιος γείτονας παρόλο που τα σπίτια που βλέπω είναι μέσα σε δασική περιοχή, τουλάχιστον σύμφωνα με τους δημοσιευμένους χάρτες.

Πέρα από αυτά όμως, η απαίτηση να καθαρίζει κάποιος το χώρο του είναι λογική. Λογικό δεν είναι να πρέπει να πληρώνω από την τσέπη μου να απομακρύνω σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι στο χώρο μου επειδή απλά ξέρουν ότι δεν ζω εκεί. Και δεν ξέρω τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ας πούμε ότι το καθαρίζω και το φωτογραφίζω και μερικές μέρες μετά κάποιος που καθαρίζει κάποιο άλλο οικόπεδο, πετάει τα κλαδιά του στο δικό μου. Και στο καπάκι τραβάει και κάποιος ντόπιος μια καταγγελία. Πως αποδεικνύεται ότι δεν είσαι υπεύθυνος; Θα αρκούν οι φωτογραφίες που το δείχνουν καθαρισμένο; Ποιος θα μπορεί να πιστοποιήσει πότε τραβήχθηκαν;

.

Αδειες απο δασαρχείο για να το καθαρίσεις εννοείς ή για άλλες εργασίες ;;;

Τα 800 είναι για ισοπέδωση του οικοπέδου με μηχάνημα ;;;

Γιατί αν είναι μόνο για καθαρισμα είναι κοροιδία.....

Σε παίρνει να το ισοπεδώσεις ;;; .οι μπουλτόζες απ οτι θυμάμαι έπαιρναν 300+ για ενα 8ωρο.....

Αφτός ο φίλος σου με τις ελιές δε μπορεί να βρεί 1 ατομο ;;;

Σε τι νομό είναι μήπως έχουμε κανά γνωστό να βοηθήσει ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

stergiosbik έγραψε: 22 Ιουν 2024, 12:10

800 μου ζήτησαν φιλικά

Ρε συ ρώτα αλλού...
Τι 800 αν είναι δυνατόν.
Λιγο η τεραστια ζητηση,λιγο το οτι παρα πολλοι ειτε δεν εχουν μεσινεζες,ειτε δεν πιανουν καθολου τα χερια τους,ειτε δεν εχουν χρονο,εχει σαν αποτελεσμα αυτοι που κοβουν χορταρια να ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους.
Ναι οκ τεράστια ζήτηση ισχύει αλλά εδώ μιλάμε για ξεπετσιασμα...

Τόσο μικρό που είναι.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Σε σχέση με τα πεταμένα κλαδιά και χορτάρια, εδώ μερικές φορές έχει τύχει οι υπάλληλοι να πετάξουν έξω κλαδιά και χορτάρια από τον κάδο.
Από ότι λέγεται, δεν είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν κλαδιά αλλά μόνο σκουπίδια, οπότε θέλει προσοχή εδώ.
Για εμένα μια λύση είναι το σκάψιμο λακκούβας και ρίψη μέσα για να γίνει κομποστοποίηση. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται και αυτό.
Ένας γενικότερος παραλογισμός.
Εναλλακτικά τα κλαδιά μπορούν να κομματιαστούν και να αφεθούν για προσάναμμα τζακιού τον χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
unholydiver

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από unholydiver »

Παραλίγο να τον κάνουμε κιμά τον χελώνο μας :o :smt005:
Εικόνα

Εικόνα
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" :003:
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

taliban έγραψε: 22 Ιουν 2024, 12:47
stergiosbik έγραψε: 22 Ιουν 2024, 12:10

Ρε συ ρώτα αλλού...
Τι 800 αν είναι δυνατόν.
Ναι οκ τεράστια ζήτηση ισχύει αλλά εδώ μιλάμε για ξεπετσιασμα...

Τόσο μικρό που είναι.
,Είμαι απολύτως βέβαιος ότι για να του ζήτησε τόσα θα έχουν προηγηθεί πολλές,πάρα πολλές τέτοιες κοστολογήσεις που οι ιδιοκτήτες θα τις πλήρωσαν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

stergiosbik έγραψε: 22 Ιουν 2024, 14:36 Είμαι απολύτως βέβαιος ότι για να του ζήτησε τόσα θα έχουν προηγηθεί πολλές,πάρα πολλές τέτοιες κοστολογήσεις που οι ιδιοκτήτες θα τις πλήρωσαν.
Σωστά μάντεψες.

Πήγα και βρήκα ένα γείτονα να ρωτήσω που πετάνε τα ξερά. Τα βάζει σε σακούλες και τα μοιράζει σε διάφορους κάδους. Με το δήμο δεν έχει βρει άκρη. Μου λέει:
- για το δικό μου, ζήτησαν 1250
- μα εσένα είναι επίπεδο. Ούτε δέντρα δεν έχει. Κάτι σχίνα αραιά και που. Και;
- Δεν τα έδωσα. Το καθάρισμα μόνος μου και τριμάρισα τους θάμνους.
- Δεν υπάρχει κάποιος να κάνει ένα μεροκάματο να βοηθήσει;
- Μπα. Έτσι ζητάνε εδώ. Στο παρακάτω τετράγωνο του πήραν 2500
- !!! :fp:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Λοιπόν update.

Πήγα σήμερα αργά το απόγευμα όταν άρχισε να υποχωρεί κάπως η ζέστη. Το θαμνοκοπτικό δεν το χρησιμοποίησα καν. Η τσουγκράνα κάνει δουλειά. Πήρα και ένα μικρό αλυσοπριονάκι μπαταρίας και έκοψα τα χαμηλά κλαδιά μιας ελιάς που έφταναν μέχρι κάτω και με εμπόδιζαν να προσεγγίσω και να καθαρίσω. Δουλεύεται άνετα με το ένα χέρι και μόνο σε κάποια αρκετά χλωρά κλαδιά μαγκώνει λιγάκι.

Χρειάζομαι μια πιο αντρική τσουγκράνα. Αυτές που βρήκα είναι ελαφριές το οποίο είναι ξεκούραστο στη χρήση αλλά σταματάνε σε πέτρες και ρίζες. Το δε στειλιάρι δεν κάνει ούτε για διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Και κυρίως χρειάζομαι τα φώτα σας στο εξής. Έχω κλαδιά και ξερά χόρτα μαζεμένα σε διάφορα σημεία του οικοπέδου και δεν έχω ιδέα πως θα μπουν σε σακούλες. Κάποια είναι αρκετά μεγάλα. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κομματιαστούν; Και μετά ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να γεμιστούν; Με φτυάρι δεν μοιάζει να γίνεται αποδοτικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:50 Η τσουγκράνα κάνει δουλειά.

Έχω κλαδιά και ξερά χόρτα μαζεμένα σε διάφορα σημεία του οικοπέδου και δεν έχω ιδέα πως θα μπουν σε σακούλες. Κάποια είναι αρκετά μεγάλα. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κομματιαστούν; Και μετά ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να γεμιστούν; Με φτυάρι δεν μοιάζει να γίνεται αποδοτικά.
ωραίος, αν εχει καπου γουβα το οικόπεδο, ισως απλα να τα θαψεις τα χορτα, θα γινουν χωμα συντομα και ειναι πιο απλό απο οτι ακουγεται. Δεν θελει τρύπα, θελει απλα να μαζεψεις με την τσουγρανα χωμα απο αλλα σημεια, να τα πατησεις κανενα 10 λεπτο να τα κανεις πλακέ οσο μπορεις, να τα σκεπάσεις λιγο, να τα ξαναπατησεις και να τα ξανασκεπάσεις. Τα κλαδία πέταξέ τα. Ο πιο ευκολος τροπος να τα βαλεις στην σακουλα ειναι με τα χέρια, παρε γαντια. Βαλε και το χορτοκοπτικό αν θες στα χορτα πριν τα σκεπάσεις αν δεν γινονται πλακε ευκολα, θα τα τεμαχίσει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”