ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:15
800 μου ζήτησαν φιλικά αλλά θα έπρεπε πρώτα να πάρω άδειες από δασαρχείο που ίσως συνεπάγεται και έξτρα έξοδα για μηχανικό κοκ.
Για τι έκταση μιλάμε;
<200 μ2 αλλά με έντονο ανάγλυφο, δέντρα μεγάλους θάμνους κλπ. Φίλος σε κοντινή περιοχή που έχει κάποια στρέμματα με ελιές αλλά είναι επίπεδος ο χώρος πληρώνει σχετικά πολύ λίγα γιατί μπαίνει εύκολα μηχάνημα μέσα και το καθαρίζει.
αυτό πρέπει να το κάνεις μια φορα ΙΣΩΜΑ. και μετά να το διαχειρίζεσαι πιο εύκολα.
800 είναι πολλά πάντως.
sharp έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:42
Σε τελική ανάλυση πρόκειται για επένδυση. Δεν είναι όλες επιτυχημένες και όπως φαίνεται πρόκειται για εντελώς απρόβλεπτη.
Σωστά. Από την άλλη ένα ακίνητο μπορεί να κρίνεται ως επένδυση σε βάθος δεκαετιών κι όχι απλά ετών.
Εσύ αν αγοράζες ένα λαχείο θα μου το έδινες πριν γίνει η κλήρωση; Μία στο εκατομμύριο να είναι δεν την χαρίζουν την πιθανότητα. Το θέμα είναι οτι ως κάτοχοι γης έχουν και κάποιες ευθύνες. Και δεν μπορούν να τις αποποιούνται με βάση τη χαμηλή αξία της γης.
Αν έπρεπε να διατηρώ το λαχείο επί χρόνια και να το πληρώνω κάθε τόσο σε κόπο και χρήμα με αμελητέα πιθανότητα να κερδίσω μπορεί.
Σε τελική ανάλυση πρόκειται για επένδυση. Δεν είναι όλες επιτυχημένες και όπως φαίνεται πρόκειται για εντελώς απρόβλεπτη.
Συμφωνώ. Είναι μια επένδυση που καμιά φορά αποτυγχάνει. Απλά υπάρχει η αντίληψη οτι αν αγοράσεις γη δε χάνεις ποτέ και δεν πληρώνεις τίποτα. Έτυχε τώρα με τις πυρκαγιές να αλλάξουν τα δεδομένα και το να έχεις γη έχεις κόστος.
Γιατί λες καμμιά φορά αποτυγχάνει; Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι που έχουν οικόπεδα δεν τα αξιοποιούν ποτέ. Είτε είναι δασικά, είτε δεν έχει ξεκαθαρίσει κάποι καθεστώς κλπ. Ξέρεις πόσους τέτοιους γνωρίζω; Απλώς μέχρι σήμερα δεν ασχολιόταν κανείς επειδή δεν είχε έξοδα η ιδιοκτησία.
sharp έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:42
Σωστά. Από την άλλη ένα ακίνητο μπορεί να κρίνεται ως επένδυση σε βάθος δεκαετιών κι όχι απλά ετών.
Εσύ ξέρεις πού βρίσκεται και τι νόημα έχει να σπεκουλάρεις στο ότι θα μπει στο σχέδιο πόλεως κλπ. Πιστεύω όμως ότι είναι καλό αυτά να κρίνονται χωρίς συναισθηματισμούς, με απόλυτη αριθμητική σκέψη. Όταν γράφεις ότι, δεν μπορεί, θα καταλάβουν ότι δεν είναι λογικό, δεν μού φαίνεται ότι ισχύει το δεύτερο.
kongrosian έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:48
αυτό πρέπει να το κάνεις μια φορα ΙΣΩΜΑ. και μετά να το διαχειρίζεσαι πιο εύκολα.
800 είναι πολλά πάντως.
Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να λείψω από τη δουλειά μου για να πάω εκεί και να γίνουν τέτοιες εργασίες. Ούτε έχω άνθρωπο να τρέξει σε γραφεία, μηχανικούς, δασαρχεία και να βγάλει άδειες.
Οι δασικοί χάρτες μου έχουν δείξει 3-4 διαφορετικές καταστάσεις. Κάθε φορά που ανοίγω τη σχετική σελίδα, δείχνει κάτι άλλο. Δεν μπορώ να ρισκάρω και να βάλω μηχανήματα μέσα προτού διευκρινιστεί τι και ποιο μέρος του οικοπέδου μπορεί να ισιώσει.
Και κάτι ακόμα που δεν έχω καταλάβει. Πως θα ξέρω αν οι μεγάλοι θάμνοι που βλέπω μπορούν να ξεριζωθούν. Από αυτά που διάβασα σε προηγούμενες σελίδες, ακόμα και στο τμήμα του οικοπέδου, που δεν είναι δασικό, δεν μπορώ να πειράξω κάποια δέντρα και άλλα ήδη. Άρα η ιδέα της μπουλντόζας που μπαίνει μέσα και τα ισιώνει όλα μάλλον δεν παίζει.
mao mao έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:38
Το θέμα είναι οτι ως κάτοχοι γης έχουν και κάποιες ευθύνες. Και δεν μπορούν να τις αποποιούνται με βάση τη χαμηλή αξία της γης.
Δεν συμβαίνει αυτό. Απλά είναι επιθυμητό οι όποιες ευθύνες/πληρωμές/πρόστιμα να είναι ανάλογες της αξίας της γης.
Δε βρίσκω το λόγο. Είναι σα να μου λες οτι αν παραβιάσω το όριο ταχύτητας στη Μύκονο πρέπει να πληρώσω περισσότερα από το αν το κάνω στην Ορεστιάδα.
Άσε που η πυρκαγιά την ίδια ζημιά κάνει είτε το οικόπεδο είναι φθηνό είτε ακριβό. Μπορεί να έχεις ένα παμφθηνο οικόπεδο κάπου στην Ήπειρο. Να πάρει φωτιά και μετά να καεί όλη η Πίνδος. Τι να πούμε, μικρό πρόστιμο επειδή είναι μικρής αξίας το οικόπεδο;
mao mao έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:55
Δε βρίσκω το λόγο. Είναι σα να μου λες οτι αν παραβιάσω το όριο ταχύτητας στη Μύκονο πρέπει να πληρώσω περισσότερα από το αν το κάνω στην Ορεστιάδα.
Άσε που η πυρκαγιά την ίδια ζημιά κάνει είτε το οικόπεδο είναι φθηνό είτε ακριβό. Μπορεί να έχεις ένα παμφθηνο οικόπεδο κάπου στην Ήπειρο. Να πάρει φωτιά και μετά να καεί όλη η Πίνδος. Τι να πούμε, μικρό πρόστιμο επειδή είναι μικρής αξίας το οικόπεδο;
Σκέψου το ως εξής. Να σου ζητήσει η ασφαλιστική σου να πληρώνεις τα ίδια ασφάλιστρα σα να είχες Lamborghini επειδή και το δικό σου αμάξι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο το ίδιο εύκολα με ένα supercar. Σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο θα σε υποχρέωνε να σταματήσεις να έχεις αυτοκίνητο αλλά θα σε ανάγκαζε να το ξεφορτωθείς για ψίχουλα.
Δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα χαρακτηριστικό της ιδιοκτησίας και να την αντιμετωπίσουμε σε θέματα προστίμων μόνο ως προς αυτό.
ΥΓ. Πουθενά σε αυτό το νήμα δεν ζήτησα να μην αναλάβω τις όποιες ευθύνες. Ίσα ίσα το άνοιξα για να πάρω ιδέες για το πως θα ανταποκριθώ αποτελεσματικότερα. Απλώς βλέπω κάτι που μου φαίνεται στρεβλό. Και θα πρέπει να βλέπεις κι εσύ ότι όταν χρήστες υποστηρίζουν ότι θα καταφύγουν σε δηλητήρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ετήσιο ενοίκιο, ότι κάτι δεν πάει καλά.
<200 μ2 αλλά με έντονο ανάγλυφο, δέντρα μεγάλους θάμνους κλπ. Φίλος σε κοντινή περιοχή που έχει κάποια στρέμματα με ελιές αλλά είναι επίπεδος ο χώρος πληρώνει σχετικά πολύ λίγα γιατί μπαίνει εύκολα μηχάνημα μέσα και το καθαρίζει.
800 είναι πολλά πάντως.
vagabondo έγραψε: 22 Ιουν 2024, 07:53
Τι τιμές είναι αυτές;
Φιλική τιμή επειδή με συμπάθησε Γνωστός γνωστού κλπ.
Μπουλντόζα και φορτηγό για απομάκρυνση σκουπιδιών/μπάζων λέει. Και θέλει τα λεφτά μπροστά και θα το κάνει όταν προλαβαίνει.Εν τω μεταξύ δεν είναι καν ξεκάθαρο αν μπορώ να κόψω τους μεγάλους θάμνους. Τι μπουλντόζα να βάλω;
Κανείς δεν μπορεί να σου πει με ασφάλεια και να πάρει την ευθύνη και οι υπηρεσίες δεν απαντούν σε τηλέφωνα.
Θα απομακρύνω ότι ξερό χόρτο υπάρχει συν τα σκουπίδια και τέλος. Ούτε μεγάλες πέτρες, ούτε θάμνους και να μου λένε μετά γιατί τα έκοψες. Όταν σοβαρευτούν και δώσουν τις απαιτούμενες πληροφορίες θα γίνουν και τα υπόλοιπα.
800 είναι πολλά πάντως.
kongrosian έγραψε: 22 Ιουν 2024, 01:48
800 είναι πολλά πάντως.
Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να λείψω από τη δουλειά μου για να πάω εκεί και να γίνουν τέτοιες εργασίες. Ούτε έχω άνθρωπο να τρέξει σε γραφεία, μηχανικούς, δασαρχεία και να βγάλει άδειες.
Οι δασικοί χάρτες μου έχουν δείξει 3-4 διαφορετικές καταστάσεις. Κάθε φορά που ανοίγω τη σχετική σελίδα, δείχνει κάτι άλλο. Δεν μπορώ να ρισκάρω και να βάλω μηχανήματα μέσα προτού διευκρινιστεί τι και ποιο μέρος του οικοπέδου μπορεί να ισιώσει.
Και κάτι ακόμα που δεν έχω καταλάβει. Πως θα ξέρω αν οι μεγάλοι θάμνοι που βλέπω μπορούν να ξεριζωθούν. Από αυτά που διάβασα σε προηγούμενες σελίδες, ακόμα και στο τμήμα του οικοπέδου, που δεν είναι δασικό, δεν μπορώ να πειράξω κάποια δέντρα και άλλα ήδη. Άρα η ιδέα της μπουλντόζας που μπαίνει μέσα και τα ισιώνει όλα μάλλον δεν παίζει.
Ρε φιλε δεν υπαρχει λογος να ξεριζωσεις γηγενεις θαμνους, τοσο απλα. Μιλαμε για ενα νομο που στοχο εχει να μην εχεις ξεραμενους ζωχους δυο μετρα ή μια ακλαδευτη ροδια με 100 λαιμαργα να πεταγονται απο τη ριζα μπλεγμενα με αλλα 100 ξεραμενα και ο κοσμος το εχει ερμηνευσει σαν "καντα ολα κρανιου τοπο, ριξε και πυρηνικα", ενω εχουν γεμισει ολα τα δαση με ετοιμους σωρους προσανναματος απο ολα αυτα.
Οι ανθρωποι ειναι εντελως ΑΘΛΙΟΙ στην συγγραφη και επικοινωνια νομων.
foscilis έγραψε: 22 Ιουν 2024, 10:52
και ο κοσμος το εχει ερμηνευσει σαν "καντα ολα κρανιου τοπο, ριξε και πυρηνικα"
Ισχύει. Όποιο "καθαρισμένο" οικόπεδο είδα, ακόμα και αυτά που είναι σε δασική περιοχή, όσο τους επέτρεπε το ανάγλυφο το έκαναν γυαλί με μεγάλα μηχανήματα κι όχι με καθαρισμό με την λογική που λες.
Το θέμα τελικά καταλήγει να είναι ποιος και με τι κριτήρια θα επιβάλει πρόστιμα κι άντε μετά να ξεμπερδέψεις.
Τι τα κάνετε τα ξερόχορτα τα σκουπίδια και τα κλαδιά μετά την συλλογή και τοποθέτηση σε σακούλες; Πάνε σε κάδους σκουπιδιών ή κάτι άλλο;
Δεν παίζει να καούν αυτή την εποχή.