Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Με την ίδια λογική το αρνί είναι άκοπος γύρος.
Δεν έχει λογική η απάντηση σου, γράφω για χορινό και απαντάς για αρνί. Σαν να σε λέω τι δισκάρα που είναι το Troops of Tomorrow των Exploited και να με απαντάς ότι δεν είναι ο καλύτερος δίσκος του Μητροπάνου αυτός
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.
(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; )
Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!
Εγώ πάντως αυτοσχέδιο γύρο έχω κάνει σε φορητή ψησταριά, την μικρή που έχω για τα κοκορέτσια, το βλάχικο κλπ δηλαδή, με χοντρό χοιρινό κεμπάπ. Με παραπλήσια λογική δηλαδή μ' αυτήν του πραγματικού γύρου, απλά αντί για παντσέτα ήταν πολύ χοντρές κομμάτες χοιρινού σε 2 κεμπάπ και φυσικά "οριζόντιο" (αναγκαστικά). Μπόλικο κάρβουνο, κάπως ψηλά τις σούβλες για να χωράει πιάτο από κάτω, καλοακονισμένο μαχαίρι και όποτε ξεροψήνεται ένα καλούτσικο τμήμα (ένα άλφα πάχος κρέατος δηλαδή) βάζω το πιάτο από κάτω, "φιλετάρω" τα ψημένα, τα πάω στο τραπέζι και μέχρι να γίνει το επόμενο τα έχουμε τσακίσει (πίτες, τορτίγιες, μερίδα κλπ).
Λίγο κουραστικό και δεν είναι για συνέχεια, αλλά γίνεται γαμάτο. Α, φυσικά μόνο σε διακοπές τέτοια πράματα, ε;
Είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα οριζόντιου και κάθετου ψησίματος, το οριζόντιο θα έλεγα είναι κοντύτερα στο κοντοσούβλι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:50
Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!
Εγώ πάντως αυτοσχέδιο γύρο έχω κάνει σε φορητή ψησταριά, την μικρή που έχω για τα κοκορέτσια, το βλάχικο κλπ δηλαδή, με χοντρό χοιρινό κεμπάπ. Με παραπλήσια λογική δηλαδή μ' αυτήν του πραγματικού γύρου, απλά αντί για παντσέτα ήταν πολύ χοντρές κομμάτες χοιρινού σε 2 κεμπάπ και φυσικά "οριζόντιο" (αναγκαστικά). Μπόλικο κάρβουνο, κάπως ψηλά τις σούβλες για να χωράει πιάτο από κάτω, καλοακονισμένο μαχαίρι και όποτε ξεροψήνεται ένα καλούτσικο τμήμα (ένα άλφα πάχος κρέατος δηλαδή) βάζω το πιάτο από κάτω, "φιλετάρω" τα ψημένα, τα πάω στο τραπέζι και μέχρι να γίνει το επόμενο τα έχουμε τσακίσει (πίτες, τορτίγιες, μερίδα κλπ).
Λίγο κουραστικό και δεν είναι για συνέχεια, αλλά γίνεται γαμάτο. Α, φυσικά μόνο σε διακοπές τέτοια πράματα, ε;
Είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα οριζόντιου και κάθετου ψησίματος, το οριζόντιο θα έλεγα είναι κοντύτερα στο κοντοσούβλι
Είναι πάρα πολύ κοντά πάντως σε (καλό) γύρο. Γευστικά, φυσικά.
Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44
αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...
Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44
αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...