talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 13:27
εν κατακλειδι ο λογος που πολυς κοσμος θεωρει οτι η φορολογια ειναι στα υψη, ειναι οτι θεωρουν τον ΦΠΑ εισοδημα τους για το οποιο φορολογουνται ενω στην πραγματικοτητα ειναι φορος που πληρωνει ο πελατης και απλως τον αποδιδουν.
Για αυτο και τα αντικειμενικα κριτηρια, για αυτο και τα οριζοντια μετρα, για αυτο και ο υψηλος φπα σε τροφιμα κλπ.
Επειδη οι ΕΕ φοροδιαφευγουν ( οκ, και επειδη οι συνταξεις και τα εξοδα για την υγεια ειναι στα υψη)
Τι πληρώνει ο πελάτης??
Δεν κατάλαβες, δε μιλάμε για ΦΠΑ.
Γιατρέ, για το σπίτι στο χωριό 1,5k τακτοποίηση,
αλλά θα κόψουμε απόδειξη--> θα πληρώσεις άλλα 360€, τα οποία δεν μπαίνουν στα έξοδα σου.
Πάει?
Ή μήπως είσαι από αυτούς που δεν θέλουν αποδειξη--> πληρωνουν 360€ λιγότερα
Για αυτο και τα αντικειμενικα κριτηρια, για αυτο και τα οριζοντια μετρα, για αυτο και ο υψηλος φπα σε τροφιμα κλπ.
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 13:27
εν κατακλειδι ο λογος που πολυς κοσμος θεωρει οτι η φορολογια ειναι στα υψη, ειναι οτι θεωρουν τον ΦΠΑ εισοδημα τους για το οποιο φορολογουνται ενω στην πραγματικοτητα ειναι φορος που πληρωνει ο πελατης και απλως τον αποδιδουν.
Επειδη οι ΕΕ φοροδιαφευγουν ( οκ, και επειδη οι συνταξεις και τα εξοδα για την υγεια ειναι στα υψη)
Τι πληρώνει ο πελάτης??
αλλά θα κόψουμε απόδειξη--> θα πληρώσεις άλλα 360€, τα οποία δεν μπαίνουν στα έξοδα σου.
Πάει?
Ρε λεγε: θα πλερω αλλά 360€ για κάτι που δεν εκπίπτει ?
Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 20:36
Έχω ένα τεχνικό γραφείο που κουτσά στραβά και με λίγη ενίσχυση τα εωγαζα πέρα. Τώρα καλουμαι να πληρώσω φόρο 3000 Ευρώ από τεκμαρτό εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία που έβαλε η ΝΔ. Δεν τα έχω τα χρήματα και αυτοί που με στηρίζουν τα θεωρούν πάρα πολλά. Μοιραία το γραφείο θα κλείσει.
Θα ψάξω για δουλειά γραφείου από Σεπτέμβρη γιατί έχω μια εγχείρηση να κάνω και μου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά οι αντιβιωσεις που μου έδωσαν. Μάλλον τελειώνει η καριέρα μου σα Μηχανικός.
Λυπάμαι φιλαράκο.Απο δω και πέρα να σου πάνε όλα καλά.
Η κάθε κυβέρνηση έχει φροντίσει να είστε ως μηχανικοί απαραίτητοι σε κάθε κομμάτι της ζωής.
Αγοραπωλησία- Μεταβίβαση- Δωρεά- Κατοχή ακινήτου -Επισκευή κτηρίου- Τακτοποίηση αυθαιρέτου, Ταυτότητα κτηρίου, ΚΕΝΑΚ, Αντιπυρική μελέτη κτηρίου, Άδεια μικρής κλίμακας, Άδεια κανονική, Ενεργειακό πιστοποιητικό.
Τόσες μαλακές και πρέπει να περάσουμε πρώτα από μηχανικό να τα ακουμπήσουμε.
ΥΓ: περαστικά στην υγειά σου.
Κοίτα θράσος, να είναι οι μηχανικοί απαραίτητοι σε κάθε κομμάτι της ζωής ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
στην αγγλια γιατι δεν ειναι;
το ενεργειακο πιστοποιητικο κανει 60 λιρες και βγαινει μια φορα την δεκαετια. Το κανει ενας μπαρμπουλης
Αγοραπωλησία- Μεταβίβαση- Δωρεά- Κατοχή ακινήτου πουθενα δεν εχει μηχανικο
Εδώ έχει 100 (βρίσκεις πλέον και πιο φθηνα) και ειναι επίσης για μια δεκαετία.
Οταν δεν υπήρχαν μηχανικοί στις αγοραπωλησίες, έπαιρνες ξεμπαζωμενο υπόγειο για διαμέρισμα.
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 15:00
το ενεργειακο πιστοποιητικο κανει 60 λιρες και βγαινει μια φορα την δεκαετια. Το κανει ενας μπαρμπουλης
Ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα του.
Ο μηχανικος απλά ελέγχει και δηλώνει ότι το ακίνητο είναι καλά μονωμένο ή ξεχειλωμένη κωλοτρυπίδα και μπάζει από παντού.
Και λοιπόν? Επιβραβεύεται το πρώτο ή το δεύτερο υποχρεούται να κάνει κάτι?
Κάποιος να μας εξηγήσει.
Όταν πας να πάρεις αυτοκίνητο, ρωτάς πόσο βενζίνη καίει?
Πάει?
Ρε λεγε: θα πλερω αλλά 360€ για κάτι που δεν εκπίπτει ?
στην Αγγλια τα πληρωνω, ελλαδα μαλλον θα ζηταγα να μου κανει τη δουλεια αλλος.
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 15:00
Ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα του.
Ο μηχανικος απλά ελέγχει και δηλώνει ότι το ακίνητο είναι καλά μονωμένο ή ξεχειλωμένη κωλοτρυπίδα και μπάζει από παντού.
Και λοιπόν? Επιβραβεύεται το πρώτο ή το δεύτερο υποχρεούται να κάνει κάτι?
Κάποιος να μας εξηγήσει.
Όταν πας να πάρεις αυτοκίνητο, ρωτάς πόσο βενζίνη καίει?
αυτο σωστο, οντως πρεπει ο αγοραστης ή ο ενοικιαστης να ξερει.
Εδω τα εχουμε ολα σε αρχειο Online, μπορεις να το βρεις για καθε σπιτι
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιουν 2024, 15:15
Μάλλον δεν καταλάβατε τίποτα.
Δεν αμφιβάλω για την αναγκαιότητα του μηχανικού στις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά αφού ότι και να γίνει και σε όποια κίνηση που αφορά ακίνητο εμπλέκεται μηχανικός, απορώ πως είναι δυνατό να φυτοζωούν.
Στο εξήγησα είναι πολύ χαμηλές οι αμοιβές μας. Όσο υπήρχαν οι ελάχιστες καθαρισμένες από το ΤΕΕ βγαίναμε.
Ούτε αυτό ισχύει συνάδελφε, γιατί πάλι κάναμε έκπτωση κάτω από την ελάχιστη, ΑΛΛΑ πληρωναμε όλες τις κρατήσεις στην ελάχιστη (και φορολογουμασταν σε αυτη)