Ό,τι θέλεις λες. Κατάλαβε το απλό, ότι χωρίς αποδείξεις δεν μπορείς να φορολογείς. Δεν μπορώ να λέω αυτός αποκλείεται να βγάζει τόσα, άρα φέρε τόσα φόρο. Θα πρέπει να το συζητάμε κι όλας;Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:23Εγώ να έχω ή εσύ που τους χώρισες σε μεγάλους και μικρούς και προδικάζεις και ποιοι θα μείνουν αλώβητοι;sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:19Έχεις αποδείξεις για το ποιοι φοροδιαφεύγουν; Γιατί δεν τις δίνεις στην εφορία;Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:15
Από τα περίπου 16 δις ετησίως της φοροδιαφυγής πόσα είναι από "μεγάλους" και πόσα από "μικρούς" ;
Επίσης, νέκρωσε το πόδι, κόβεις το πόδι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη
Re: Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη
- Otto Weininger
Κατάλαβε και εσύ το ακόμα πιο απλο : τα λόγια και οι θεωρίες είναι εύκολα.sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:25Ό,τι θέλεις λες. Κατάλαβε το απλό, ότι χωρίς αποδείξεις δεν μπορείς να φορολογείς. Δεν μπορώ να λέω αυτός αποκλείεται να βγάζει τόσα, άρα φέρε τόσα φόρο. Θα πρέπει να το συζητάμε κι όλας;Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:23Εγώ να έχω ή εσύ που τους χώρισες σε μεγάλους και μικρούς και προδικάζεις και ποιοι θα μείνουν αλώβητοι;sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:19
Έχεις αποδείξεις για το ποιοι φοροδιαφεύγουν; Γιατί δεν τις δίνεις στην εφορία;
Όταν σε βάλουν σε ένα γραφείο και σου πουν "χάνουμε 16 δις το χρόνο, αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια, έξτρα δανεικά να καλύπτουμε τρύπες δεν έχουμε, πάρε μια απόφαση γιατί πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις", να σε δούμε τι θα έκανες μιας και θα είχες και την απόλυτη ευθύνη για την οποία πορεία.
Πάντως ένα εφοριακό, έναν αστυνομικό, ένα πυροσβέστη και μια ΜΕΘ για τον καθένα μας προσωπικά δεν μπορούμε να έχουμε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Να ποινικοποιήσει τη φοροδιαφυγή, γιατί δεν το κάνει;Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:30Κατάλαβε και εσύ το ακόμα πιο απλο : τα λόγια και οι θεωρίες είναι εύκολα.sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:25Ό,τι θέλεις λες. Κατάλαβε το απλό, ότι χωρίς αποδείξεις δεν μπορείς να φορολογείς. Δεν μπορώ να λέω αυτός αποκλείεται να βγάζει τόσα, άρα φέρε τόσα φόρο. Θα πρέπει να το συζητάμε κι όλας;Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:23
Εγώ να έχω ή εσύ που τους χώρισες σε μεγάλους και μικρούς και προδικάζεις και ποιοι θα μείνουν αλώβητοι;
Όταν σε βάλουν σε ένα γραφείο και σου πουν "χάνουμε 16 δις το χρόνο, αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια, έξτρα δανεικά να καλύπτουμε τρύπες δεν έχουμε, πάρε μια απόφαση γιατί πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις", να σε δούμε τι θα έκανες μιας και θα είχες και την απόλυτη ευθύνη για την οποία πορεία.
Πάντως ένα εφοριακό, έναν αστυνομικό, ένα πυροσβέστη και μια ΜΕΘ για τον καθένα μας προσωπικά δεν μπορούμε να έχουμε.
Σού ξαναλέω, αυτά τα ημίμετρα τα έκανε το ΠΑΣΟΚ στα 80. Το πιάνεις;
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
η συζητηση ειναι σαν τα αυθαιρετα στον αιγιαλο,που για χρονια με απανωτες παρατασης ψηφισμενων τροπολογιων η κυβερνηση του μητσοτακη προστατευε
τωρα εβγαλε και μια εφαρμογη για καταγγελιες
καλη σκεψη αν μη τι αλλο αλλα ωσαν το προβλημα ηταν πως δεν βλεπαμε τις αυθαιρεσιες ή ηταν δυσκολο να τις βρουν οι υπηρεσιες
το προβλημα προφανως ειναι πως δεν υπαρχει καμια προθεση απο την κυβερνηση (περαν του επικοινωνιακου ταρατατζουμ) για γκρεμισμα αυθαιρετων στις παραλιες!οι "υποστελεχωμενες" υπηρεσιες και οι αργες διαδικασιες αυτο δειχνουν
και οι ψηφισμενες τροπολογιες βεβαιως βεβαιως
θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο με το θεμα του νηματος, μπορει να μην εχει(τα παμε για αυτο παραπανω,για την αναλγησια της κυβερνησης)αλλα παντως αφορα την πρασινη κυβερνηση ή οχι;ε μια αδιαφορουλα και εδω για την ελλαδα που θα παραδωσουμε την βρισκεις!τι μονο ο μεσος ελληνας θα εχει το προνομιο;
παντως και το γκρεμισμα του αριθμου των γεννησεων(Γεγονος αμεσης συναρτησης με τα ακριβα νοικια,την αγορα κ.λπ) στο παραπανω πακετο μπαινει,ποιο παρον και ποιο μελλον
και βεβαιως μετρα οπως αυτο ΚΑΙ στους ελ επαγγελματιες θα επιτεινουν το φαινομενο.
κυβερνηση επικοινωνιολογων,οταν και ο δενδιας των μηδενικων υπογραφων 10 μηνες τωρα επιλεγεται ως ο κορυφαιος της κυβερνησης απο το κοινο,τι ακριβως περιμενουμε;
τωρα εβγαλε και μια εφαρμογη για καταγγελιες
καλη σκεψη αν μη τι αλλο αλλα ωσαν το προβλημα ηταν πως δεν βλεπαμε τις αυθαιρεσιες ή ηταν δυσκολο να τις βρουν οι υπηρεσιες
το προβλημα προφανως ειναι πως δεν υπαρχει καμια προθεση απο την κυβερνηση (περαν του επικοινωνιακου ταρατατζουμ) για γκρεμισμα αυθαιρετων στις παραλιες!οι "υποστελεχωμενες" υπηρεσιες και οι αργες διαδικασιες αυτο δειχνουν
και οι ψηφισμενες τροπολογιες βεβαιως βεβαιως
θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο με το θεμα του νηματος, μπορει να μην εχει(τα παμε για αυτο παραπανω,για την αναλγησια της κυβερνησης)αλλα παντως αφορα την πρασινη κυβερνηση ή οχι;ε μια αδιαφορουλα και εδω για την ελλαδα που θα παραδωσουμε την βρισκεις!τι μονο ο μεσος ελληνας θα εχει το προνομιο;
παντως και το γκρεμισμα του αριθμου των γεννησεων(Γεγονος αμεσης συναρτησης με τα ακριβα νοικια,την αγορα κ.λπ) στο παραπανω πακετο μπαινει,ποιο παρον και ποιο μελλον
και βεβαιως μετρα οπως αυτο ΚΑΙ στους ελ επαγγελματιες θα επιτεινουν το φαινομενο.
κυβερνηση επικοινωνιολογων,οταν και ο δενδιας των μηδενικων υπογραφων 10 μηνες τωρα επιλεγεται ως ο κορυφαιος της κυβερνησης απο το κοινο,τι ακριβως περιμενουμε;
- hellegennes
Τα περισσότερα είναι από "μεγάλους". Ακόμη χειρότερη βέβαια είναι η φοροαποφυγή, που είναι 99% από "μεγάλους" φυσικά και νομικά πρόσωπα. Είναι αστείο αυτοί που παράγουν το 60% του ΑΕΠ να είναι το 5% των φόρων.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:15Από τα περίπου 16 δις ετησίως της φοροδιαφυγής πόσα είναι από "μεγάλους" και πόσα από "μικρούς" ;sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:06Ναι, αλλά πονάει δόντι, κόψι κεφάλι δεν είναι τρόπος. Τα τεκμήρια ιστορικά τα έβαλε το ΠΑΣΟΚ. Άρα αυτός που τα επαναφέρει ή τα διατηρεί είναι επίσης ΠΑΣΟΚ.
Σε τελική ανάλυση, οι μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν κινδυνεύουν. Επομένως, περιμένουν να τα πάρουν από τους μικρούς. Αριστερά μέτρα είναι αυτά, όχι δεξιά, έτσι για να 'ξηγιόμαστε.
Επίσης, νέκρωσε το πόδι, κόβεις το πόδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Για αρχή θα τους έλεγα ότι είναι ψευδές, το ποσό είναι απατηλό projection και ότι δεν γίνεται να εμφανιστούν δισεκατομμύρια παραπάνω στον προϋπολογισμό από το πουθενά.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:30 Όταν σε βάλουν σε ένα γραφείο και σου πουν "χάνουμε 16 δις το χρόνο, αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια", να σε δούμε τι θα έκανες
Εν συνεχεία, θα τους έλεγα ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα φορολογικής ανεπάρκειας. Έχουμε από τους υψηλότερους λόγους κρατικών εσόδων ως προς το ΑΕΠ:

Μόνο η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ουκρανία και η Γαλλία έχουν υψηλότερους λόγους. Παγκοσμίως. Είμαστε 5η χώρα παγκοσμίως σε κρατικά έσοδα / ΑΕΠ.
Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι για την πηγή, είναι το ΔΝΤ:
https://www.imf.org/external/datamapper ... RA/FIN/KWT
Κι αυτό γιατί μας έχει γαμήσει στην φορολογία η ΝΔ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Bill Hicks
καλό κουράγιο, φίλε, αλλά δυστυχώς ζούσες με μαύρο χρήμα γι'αυτό σε πιάνει το τεκμαρτό. δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι οι χρηματικές δωρεές κανονικά δηλώνονται και φορολογούνται. αν τις δήλωνες, δεν θα πλήρωνες τεκμαρτό φόρο, αλλά θα πλήρωνες 10% και 20% φόρο για τις δωρεές από την μάνα και τον αδελφό σου αντίστοιχα.Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:07Δε δούλευα με μαύρο χρήμα. Απλά με ενίσχυσαν η μητέρα μου και ο αδερφός μου που είναι στο εξωτερικό.Spoiler
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:04Perastika soy πανω απολα. Ομως ουσιαστικα σου εβαλε φορο 3000 που σημαινει οτι πληρωνες λιγοτερα πριν τον τεκμαρτο που σημαινει οτι δηλωνες εισοδημα λιγοτερο απο περιπου 16.000 ευρω ετησιως που σημαινει οτι δουλευες με μαυρο χρημα. Αρα λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι.Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 20:36 Έχω ένα τεχνικό γραφείο που κουτσά στραβά και με λίγη ενίσχυση τα εωγαζα πέρα. Τώρα καλουμαι να πληρώσω φόρο 3000 Ευρώ από τεκμαρτό εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία που έβαλε η ΝΔ. Δεν τα έχω τα χρήματα και αυτοί που με στηρίζουν τα θεωρούν πάρα πολλά. Μοιραία το γραφείο θα κλείσει.
Θα ψάξω για δουλειά γραφείου από Σεπτέμβρη γιατί έχω μια εγχείρηση να κάνω και μου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά οι αντιβιωσεις που μου έδωσαν. Μάλλον τελειώνει η καριέρα μου σα Μηχανικός.
Φορολογία Δωρεών και Γονικών Παροχών
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
- hellegennes
Κι εσύ δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι οι γονικές χρηματικές δωρεές έχουν αφορολόγητο όριο.Bill Hicks έγραψε: 01 Ιουν 2024, 04:40καλό κουράγιο, φίλε, αλλά δυστυχώς ζούσες με μαύρο χρήμα γι'αυτό σε πιάνει το τεκμαρτό. δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι οι χρηματικές δωρεές κανονικά δηλώνονται και φορολογούνταιΊακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:07Δε δούλευα με μαύρο χρήμα. Απλά με ενίσχυσαν η μητέρα μου και ο αδερφός μου που είναι στο εξωτερικό.Spoiler
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:04
Perastika soy πανω απολα. Ομως ουσιαστικα σου εβαλε φορο 3000 που σημαινει οτι πληρωνες λιγοτερα πριν τον τεκμαρτο που σημαινει οτι δηλωνες εισοδημα λιγοτερο απο περιπου 16.000 ευρω ετησιως που σημαινει οτι δουλευες με μαυρο χρημα. Αρα λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι.
Ακόμη όμως κι αν δεν είχαν, τα δάνεια μεταξύ συγγενών δεν φορολογούνται. Και αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις. Ποιος σου είπε ότι του δώρισαν τα χρήματα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ακριβώς.αυτό που φωναζω 50 χρόνια εδώ μέσα σε πινακάκιhellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 03:50Για αρχή θα τους έλεγα ότι είναι ψευδές, το ποσό είναι απατηλό projection και ότι δεν γίνεται να εμφανιστούν δισεκατομμύρια παραπάνω στον προϋπολογισμό από το πουθενά.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:30 Όταν σε βάλουν σε ένα γραφείο και σου πουν "χάνουμε 16 δις το χρόνο, αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια", να σε δούμε τι θα έκανες
Εν συνεχεία, θα τους έλεγα ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα φορολογικής ανεπάρκειας. Έχουμε από τους υψηλότερους λόγους κρατικών εσόδων ως προς το ΑΕΠ:
Μόνο η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ουκρανία και η Γαλλία έχουν υψηλότερους λόγους. Παγκοσμίως. Είμαστε 5η χώρα παγκοσμίως σε κρατικά έσοδα / ΑΕΠ.
Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι για την πηγή, είναι το ΔΝΤ:
https://www.imf.org/external/datamapper ... RA/FIN/KWT
Κι αυτό γιατί μας έχει γαμήσει στην φορολογία η ΝΔ.
- Bill Hicks
οι γονικές χρηματικές δωρεές συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό αφορολόγητο όριο κινητής και ακίνητης περιουσίας, μόνο εφόσον γίνονται αποδεδειγμένα με ηλεκτρονικά μέσα. προφανώς πρέπει να τις δηλώσεις για να διαπιστωθούν αυτά.hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 05:25Κι εσύ δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι οι γονικές χρηματικές δωρεές έχουν αφορολόγητο όριο.Bill Hicks έγραψε: 01 Ιουν 2024, 04:40καλό κουράγιο, φίλε, αλλά δυστυχώς ζούσες με μαύρο χρήμα γι'αυτό σε πιάνει το τεκμαρτό. δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι οι χρηματικές δωρεές κανονικά δηλώνονται και φορολογούνταιΊακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:07Δε δούλευα με μαύρο χρήμα. Απλά με ενίσχυσαν η μητέρα μου και ο αδερφός μου που είναι στο εξωτερικό.Spoiler
Ακόμη όμως κι αν δεν είχαν, τα δάνεια μεταξύ συγγενών δεν φορολογούνται. Και αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις. Ποιος σου είπε ότι του δώρισαν τα χρήματα;
τα δάνεια επίσης δηλώνονται και πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις όπως να είναι αποδεδειγμένα μη εικονικά για να γίνουν δεκτά από την ΔΟΥ για κάλυψη τεκμηρίων.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Γω ,ως συνεπής φορολογούμενος ( δηλαδή μαλάκας ) πληρώνω ήδη 1320 ευρώ Ενφια + φόρο εισοδήματος. Περαστικά μου..
Kαλη δυναμη Ιακχε.
.
.
- Μαδουραίος
Εσυ που καθεσαι 6 μηνες τον χρονο επρεπε να μπαινεις στο ταμειο ανεργιας οταν σταματανε τα μαθηματαΣτύξ έγραψε: 01 Ιουν 2024, 07:20 Γω ,ως συνεπής φορολογούμενος ( δηλαδή μαλάκας ) πληρώνω ήδη 1320 ευρώ Ενφια + φόρο εισοδήματος. Περαστικά μου..
Μαδουραίος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 07:40Εσυ που καθεσαι 6 μηνες τον χρονο επρεπε να μπαινεις στο ταμειο ανεργιας οταν σταματανε τα μαθηματαΣτύξ έγραψε: 01 Ιουν 2024, 07:20 Γω ,ως συνεπής φορολογούμενος ( δηλαδή μαλάκας ) πληρώνω ήδη 1320 ευρώ Ενφια + φόρο εισοδήματος. Περαστικά μου..
Αρουραίε
Spoiler
Μήπως να τον προσλάβεις δοκιμαστικά στο μπακάλικο, τύπε;hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:19Παρακολουθώ όσα λέει. Προτάσεις, τηλέφωνα... όλα αυτά ακούγονται καλά αλλά είναι ευχολόγια. Καλά κάνεις και θες να βοηθήσεις αλλά ρεαλιστικά δεν μπορείς, εκτός αν έχεις γραφείο τεχνικών έργων και τον καλέσεις για συνέντευξη.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:04Ρεαλιστική ήταν (και είναι) ειδικά πριν σχεδόν 1 χρόνο που του το είπα. Μάλλον δεν παρακολουθείς όσα λέει.hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:57
Για να δώσεις επιχειρηματικές συμβουλές σε κάποιον πρέπει να τον ξέρεις και επίσης να είναι ρεαλιστικές. Δώσε 100 χιλιάρικα να πάρεις άδεια ταξί δεν είναι ρεαλιστική συμβουλή σε κάποιον που λέει ότι δεν έχει να πληρώσει την εφορία του.
Καλή η καλή πρόθεση σαν χειρονομία, αλλά πάτα λίγο στην Γη.
Και συνοδευόταν από πρόθεση όχι μονο να του πω όσα έχω μάθει από φίλους και γνωστούς με ταξί αλλα να μάθω ακόμα περισσότερα κάνοντας κάποια τηλέφωνα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ο,τι δεν υπάρχει συναίσθημα σε επιχειρήσεις (αλλιώς πας στον διάολο με VIP εισιτήριο) θα μπορούσα να του πω πολλά πράγματα ώστε να απεγκλωβιστεί από κάπου που θα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό πριν.
Ο λόγος που δεν του προτείνουμε κάποια λύση είναι γιατί δεν έχουμε. Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αραδιάζει ιδέες. Το θέμα είναι να έχουν κάποια ρεαλιστική βάση.
Για αρχή, αν δεν είναι δουλειά που έχεις κάνει ο ίδιος για ένα ικανό διάστημα, ό,τι του προτείνεις είναι ουσιωδώς άχρηστο. Δεν μπορείς να του δώσεις αληθινές συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές, δεν ξέρεις τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, τις δυσκολίες, τα πραγματικά έξοδα, τα πραγματικά εισοδήματα, τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες, σε τι άτομα απευθύνεται, με τι ικανότητες, τι τυπικά προσόντα, κτλ.
Όταν όσα ξέρεις για ένα επάγγελμα είναι θεωρητικά, δεν μπορείς να δώσεις χρήσιμες συμβουλές που να έχουν οποιαδήποτε αξία.
Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι ρεαλιστικό να του προτείνω με βάση τα επαγγέλματα που έχω κάνει και γνωρίζω εκ πείρας. Ούτε τον ξέρω διά ζώσης για να γνωρίζω τι μπορεί να κάνει πέρα απ' αυτό που δηλώνει.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1667 Προβολές
-