!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:42 Ίακχος όσοι σου κάνουν "πατ πατ" στην πλάτη, είναι αυτοί που δεν θα σου πουν τίποτα χρήσιμο ποτέ.

Όποτε θελήσεις, στείλε μου ένα π.μ.
Για να δώσεις επιχειρηματικές συμβουλές σε κάποιον πρέπει να τον ξέρεις και επίσης να είναι ρεαλιστικές. Δώσε 100 χιλιάρικα να πάρεις άδεια ταξί δεν είναι ρεαλιστική συμβουλή σε κάποιον που λέει ότι δεν έχει να πληρώσει την εφορία του.

Καλή η καλή πρόθεση σαν χειρονομία, αλλά πάτα λίγο στην Γη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:57
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:42 Ίακχος όσοι σου κάνουν "πατ πατ" στην πλάτη, είναι αυτοί που δεν θα σου πουν τίποτα χρήσιμο ποτέ.

Για να δώσεις επιχειρηματικές συμβουλές σε κάποιον πρέπει να τον ξέρεις και επίσης να είναι ρεαλιστικές. Δώσε 100 χιλιάρικα να πάρεις άδεια ταξί δεν είναι ρεαλιστική συμβουλή σε κάποιον που λέει ότι δεν έχει να πληρώσει την εφορία του.

Μπορεί να έχουν πυραμίδα στο κόμμα και εάν φέρεις πέντε άτομα παίρνεις ποσοστά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ρεαλιστική ήταν (και είναι) ειδικά πριν σχεδόν 1 χρόνο που του το είπα. Μάλλον δεν παρακολουθείς όσα λέει.
Και συνοδευόταν από πρόθεση όχι μονο να του πω όσα έχω μάθει από φίλους και γνωστούς με ταξί αλλα να μάθω ακόμα περισσότερα κάνοντας κάποια τηλέφωνα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ο,τι δεν υπάρχει συναίσθημα σε επιχειρήσεις (αλλιώς πας στον διάολο με VIP εισιτήριο) θα μπορούσα να του πω πολλά πράγματα ώστε να απεγκλωβιστεί από κάπου που θα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό πριν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ενταξει τωρα αμα περιμενετε τον μητσοτακη και τον καθε ευκαταστατο γονο και τους συνοδοιπορους τους να μπουν στην θεση του ελευθερου επαγγελματια κατω των 15 χιλ ή του νεου που προσπαθει να επιβιωσει και βλεπει golden visa και airbnb να του κατατρωνε το εισοδημα μεσω αυξησεων νοικιων
ή ξερω γω σε αυτη της φαμιλιας που δεν της μενει τπτ απο την ακριβεια στην αγορα
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

Νυχτοβιε όχι βύσμα απλά 15ετία και βάλε στο χώρο.
Φυσικά δεν ξεκίνησε με αυτά τα ποσά..
Μίλησα για έμπειρο τοπογράφο μηχανικό με αμέτρητες μελέτες υδραυλικών οδοποιίας στο ενεργητικό του...
Από τα λεφτά που γράφει ο mao mao ξεκίνησε:1000 - 1200€ κσι έφτασε στα 2μιση χιλιάρικα κοντά...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:04

Ρεαλιστική ήταν (και είναι) ειδικά πριν σχεδόν 1 χρόνο που του το είπα. Μάλλον δεν παρακολουθείς όσα λέει.
Και συνοδευόταν από πρόθεση όχι μονο να του πω όσα έχω μάθει από φίλους και γνωστούς με ταξί αλλα να μάθω ακόμα περισσότερα κάνοντας κάποια τηλέφωνα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ο,τι δεν υπάρχει συναίσθημα σε επιχειρήσεις (αλλιώς πας στον διάολο με VIP εισιτήριο) θα μπορούσα να του πω πολλά πράγματα ώστε να απεγκλωβιστεί από κάπου που θα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό πριν.
Παρακολουθώ όσα λέει. Προτάσεις, τηλέφωνα... όλα αυτά ακούγονται καλά αλλά είναι ευχολόγια. Καλά κάνεις και θες να βοηθήσεις αλλά ρεαλιστικά δεν μπορείς, εκτός αν έχεις γραφείο τεχνικών έργων και τον καλέσεις για συνέντευξη.

Ο λόγος που δεν του προτείνουμε κάποια λύση είναι γιατί δεν έχουμε. Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αραδιάζει ιδέες. Το θέμα είναι να έχουν κάποια ρεαλιστική βάση.

Για αρχή, αν δεν είναι δουλειά που έχεις κάνει ο ίδιος για ένα ικανό διάστημα, ό,τι του προτείνεις είναι ουσιωδώς άχρηστο. Δεν μπορείς να του δώσεις αληθινές συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές, δεν ξέρεις τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, τις δυσκολίες, τα πραγματικά έξοδα, τα πραγματικά εισοδήματα, τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες, σε τι άτομα απευθύνεται, με τι ικανότητες, τι τυπικά προσόντα, κτλ.

Όταν όσα ξέρεις για ένα επάγγελμα είναι θεωρητικά, δεν μπορείς να δώσεις χρήσιμες συμβουλές που να έχουν οποιαδήποτε αξία.

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι ρεαλιστικό να του προτείνω με βάση τα επαγγέλματα που έχω κάνει και γνωρίζω εκ πείρας. Ούτε τον ξέρω διά ζώσης για να γνωρίζω τι μπορεί να κάνει πέρα απ' αυτό που δηλώνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

exiledd έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:09 Νυχτοβιε όχι βύσμα απλά 15ετία και βάλε στο χώρο.
Μίλησα για έμπειρο τοπογράφο μηχανικό με αμέτρητες μελέτες υδραυλικών οδοποιίας στο ενεργητικό του...
Από τα λεφτά που γράφει ο mao mao ξεκίνησε:1000 - 1200€ κσι έφτασε στα 2μιση χιλιάρικα κοντά...
κάποιοι με 15 χρόνια είνια ακόμη στα 1000-1200. Μάλλον η πλειψοηφία.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

exiledd έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:27 Ίακχε έρρωσο και υγίαινε πάνω απ'όλα...
Όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι ξαδέλφη μου τοπογράφος-μηχανικός, οδοποιός καθαρίζει για πλάκα 2μισαχιλιαράκι 8ωρο..
Συμμετέχει το γραφείο της σε όλα τα μεγάλα έργα που χρειάζονται μελέτες οδοποιίας. Συγκεκριμένα έχει ειδίκευση στα υδραυλικά της οδοποιίας...
Με την εμπειρία που σε κόβω να έχεις είναι reachable για σένα ευκολάκι.
Ξέρω είσαι πολ.μηχ. μάλλον αλλά και πάλι σε τεχνικό γραφείο - εταιρεία κάτω από 1800 δεν παίζει να πέσεις, ...
Σιγα που δεν παιζει.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

exiledd έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:09 Νυχτοβιε όχι βύσμα απλά 15ετία και βάλε στο χώρο.
Οι δουλειές μηχανικών σε έργα στην Ελλάδα είναι ότι πιο βυσματικο υπάρχει. Γνωρίζω προσωπικά να ψάχνουν κόσμο διάφορες εταιρείες σε παρόμοιες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων μηχανικούς. Δεν τις καλύπτουν γιατί δεν τις ποστάρουν στο ίντερνετ, γιατί περιμένουν να τους φέρουν γνωστό. Ο γνωστός θα πάρει τη θέση με ανύπαρκτο βιογραφικό, επειδή είναι γνωστός.
Οι Έλληνες εργοδότες είναι 500 χρόνια πισω. Για να μην αναφέρω ότι στα ιντερβιου είναι άθλιοι γύφτοι. Καλύτερα σε γαλέρα. Τώρα η ξαδέρφη σου δεν ξέρω. Μιλάω για τη γενική εικόνα που έχω δει προσωπικά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:19
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:04

Παρακολουθώ όσα λέει. Προτάσεις, τηλέφωνα... όλα αυτά ακούγονται καλά αλλά είναι ευχολόγια. Καλά κάνεις και θες να βοηθήσεις αλλά ρεαλιστικά δεν μπορείς, εκτός αν έχεις γραφείο τεχνικών έργων και τον καλέσεις για συνέντευξη.

Ο λόγος που δεν του προτείνουμε κάποια λύση είναι γιατί δεν έχουμε. Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αραδιάζει ιδέες. Το θέμα είναι να έχουν κάποια ρεαλιστική βάση.

Όταν όσα ξέρεις για ένα επάγγελμα είναι θεωρητικά, δεν μπορείς να δώσεις χρήσιμες συμβουλές που να έχουν οποιαδήποτε αξία.
Πρόσεξε να δεις. Δεν χρειάζεται να έχω ταξί για να μάθω σημαντικές πληροφορίες. Μπορούν να μου τις μεταφέρουν άλλοι. Και οι ίδιοι, αν χρειαστεί να δώσουν ακόμα πιο αναλυτικές συμβουλές.

Δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική, ούτε του δίνω κάποιο manual και του λέω να γίνει νευροχειρουργός διαβάζοντας το.
Ταξιτζής είπα να γίνει, όχι πιλότος της F1.

Από κει και μετά, όπως έγραψα και πιο πριν, οπότε και αν θέλει ας μου στείλει ένα π.μ.
Όχι μόνο για το θέμα του ταξί, δεν είμαι μαντράς, γενικά το είπα, ίσως βρούμε μια λύση.

Μιλάμε για μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση και δεν του φταίει κανένας Μητσοτάκης. Μπορεί να το πιστεύει αν θέλει και δεν με αφορά καθόλου να του αλλάξω γνώμη, αλλά πραγματικά αν θεωρείς ότι σου φταίει ο Μητσοτακης επειδή έφτασε σε τέλμα μια δουλειά η οποια για να σου αφήνει περίπου τον βασικό μισθό (με ιδιόκτητο γραφείο) χρειάζεται να μην πληρώνεις φόρο και να τσοντάρουν αλλά 2 άτομα, τότε είσαι λίγο εκτός τόπου.

Τον διαβάζω ένα χρόνο τώρα τι λέει. Είναι σαν να προσπαθεί να καθαρίσει φασολάκια φορώντας γάντια του μποξ και να του φταίει αυτός που του είπε να καθαρίσει φασολάκια.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Otto Weininger έγραψε: 31 Μάιος 2024, 23:38 Εικόνα
Ναι, αλλά πονάει δόντι, κόψι κεφάλι δεν είναι τρόπος. Τα τεκμήρια ιστορικά τα έβαλε το ΠΑΣΟΚ. Άρα αυτός που τα επαναφέρει ή τα διατηρεί είναι επίσης ΠΑΣΟΚ.

Σε τελική ανάλυση, οι μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν κινδυνεύουν. Επομένως, περιμένουν να τα πάρουν από τους μικρούς. Αριστερά μέτρα είναι αυτά, όχι δεξιά, έτσι για να 'ξηγιόμαστε.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:06
Ναι, αλλά πονάει δόντι, κόψι κεφάλι δεν είναι τρόπος. Τα τεκμήρια ιστορικά τα έβαλε το ΠΑΣΟΚ. Άρα αυτός που τα επαναφέρει ή τα διατηρεί είναι επίσης ΠΑΣΟΚ.

Σε τελική ανάλυση, οι μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν κινδυνεύουν. Επομένως, περιμένουν να τα πάρουν από τους μικρούς. Αριστερά μέτρα είναι αυτά, όχι δεξιά, έτσι για να 'ξηγιόμαστε.
Από τα περίπου 16 δις ετησίως της φοροδιαφυγής πόσα είναι από "μεγάλους" και πόσα από "μικρούς" ;

Επίσης, νέκρωσε το πόδι, κόβεις το πόδι.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:15

Από τα περίπου 16 δις ετησίως της φοροδιαφυγής πόσα είναι από "μεγάλους" και πόσα από "μικρούς" ;

Έχεις αποδείξεις για το ποιοι φοροδιαφεύγουν; Γιατί δεν τις δίνεις στην εφορία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν και δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να έχουν. Το σωστό θα ήταν να κάνουν ελέγχους και να βαράνε στο ψαχνό όποιον πιάνουν. Τα άλλα είναι ανωμαλίες (οικονομικές).
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

sharp έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:19
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 02:15

Έχεις αποδείξεις για το ποιοι φοροδιαφεύγουν; Γιατί δεν τις δίνεις στην εφορία;
Εγώ να έχω ή εσύ που τους χώρισες σε μεγάλους και μικρούς και προδικάζεις και ποιοι θα μείνουν αλώβητοι;

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 20:36 Έχω ένα τεχνικό γραφείο που κουτσά στραβά και με λίγη ενίσχυση τα εωγαζα πέρα. Τώρα καλουμαι να πληρώσω φόρο 3000 Ευρώ από τεκμαρτό εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία που έβαλε η ΝΔ. Δεν τα έχω τα χρήματα και αυτοί που με στηρίζουν τα θεωρούν πάρα πολλά. Μοιραία το γραφείο θα κλείσει.
Θα ψάξω για δουλειά γραφείου από Σεπτέμβρη γιατί έχω μια εγχείρηση να κάνω και μου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά οι αντιβιωσεις που μου έδωσαν. Μάλλον τελειώνει η καριέρα μου σα Μηχανικός.
κοιτα την υγεια σου και ολα θα πανε καλα ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”