hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:19
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 01:04
hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:57
Για να δώσεις επιχειρηματικές συμβουλές σε κάποιον πρέπει να τον ξέρεις και επίσης να είναι ρεαλιστικές. Δώσε 100 χιλιάρικα να πάρεις άδεια ταξί δεν είναι ρεαλιστική συμβουλή σε κάποιον που λέει ότι δεν έχει να πληρώσει την εφορία του.
Καλή η καλή πρόθεση σαν χειρονομία, αλλά πάτα λίγο στην Γη.
Ρεαλιστική ήταν (και είναι) ειδικά πριν σχεδόν 1 χρόνο που του το είπα. Μάλλον δεν παρακολουθείς όσα λέει.
Και συνοδευόταν από πρόθεση όχι μονο να του πω όσα έχω μάθει από φίλους και γνωστούς με ταξί αλλα να μάθω ακόμα περισσότερα κάνοντας κάποια τηλέφωνα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ο,τι δεν υπάρχει συναίσθημα σε επιχειρήσεις (αλλιώς πας στον διάολο με VIP εισιτήριο) θα μπορούσα να του πω πολλά πράγματα ώστε να απεγκλωβιστεί από κάπου που θα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό πριν.
Παρακολουθώ όσα λέει. Προτάσεις, τηλέφωνα... όλα αυτά ακούγονται καλά αλλά είναι ευχολόγια. Καλά κάνεις και θες να βοηθήσεις αλλά ρεαλιστικά δεν μπορείς, εκτός αν έχεις γραφείο τεχνικών έργων και τον καλέσεις για συνέντευξη.
Ο λόγος που δεν του προτείνουμε κάποια λύση είναι γιατί δεν έχουμε. Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αραδιάζει ιδέες. Το θέμα είναι να έχουν κάποια ρεαλιστική βάση.
Όταν όσα ξέρεις για ένα επάγγελμα είναι θεωρητικά, δεν μπορείς να δώσεις χρήσιμες συμβουλές που να έχουν οποιαδήποτε αξία.
Πρόσεξε να δεις. Δεν χρειάζεται να έχω ταξί για να μάθω σημαντικές πληροφορίες. Μπορούν να μου τις μεταφέρουν άλλοι. Και οι ίδιοι, αν χρειαστεί να δώσουν ακόμα πιο αναλυτικές συμβουλές.
Δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική, ούτε του δίνω κάποιο manual και του λέω να γίνει νευροχειρουργός διαβάζοντας το.
Ταξιτζής είπα να γίνει, όχι πιλότος της F1.
Από κει και μετά, όπως έγραψα και πιο πριν, οπότε και αν θέλει ας μου στείλει ένα π.μ.
Όχι μόνο για το θέμα του ταξί, δεν είμαι μαντράς, γενικά το είπα, ίσως βρούμε μια λύση.
Μιλάμε για μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση και δεν του φταίει κανένας Μητσοτάκης. Μπορεί να το πιστεύει αν θέλει και δεν με αφορά καθόλου να του αλλάξω γνώμη, αλλά πραγματικά αν θεωρείς ότι σου φταίει ο Μητσοτακης επειδή έφτασε σε τέλμα μια δουλειά η οποια για να σου αφήνει περίπου τον βασικό μισθό (με ιδιόκτητο γραφείο) χρειάζεται να μην πληρώνεις φόρο και να τσοντάρουν αλλά 2 άτομα, τότε είσαι λίγο εκτός τόπου.
Τον διαβάζω ένα χρόνο τώρα τι λέει. Είναι σαν να προσπαθεί να καθαρίσει φασολάκια φορώντας γάντια του μποξ και να του φταίει αυτός που του είπε να καθαρίσει φασολάκια.