!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθαρισμός οικοπέδου

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
dimitris99999

Re: Καθαρισμός οικοπέδου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitris99999 »

Έχω ένα μικρό οικόπεδο 600τμ σε οικοδομικό συνεταιρισμό.
Το οικόπεδο είναι βραχόδες. Ανέβασα μια φωτογραφία για να δείτε. Όλο πουρνάρια έχει. Έχω πολλά χρόνια να πάω και δεν ξέρω πόσα χόρτα έχει αυτήν την εποχή.
Τα πουρνάρια τα κόβουμε; Πως γίνεται ο καθαρισμός.
Το όλο σύστημα είναι τελείως απαρχαιωμένο. Κανονικά θα έπρεπε να ανεβάσουν βίντεο με οδηγίες του τι ακριβώς θέλουν. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε από εκατομμύρια Έλληνες να κάνουν μελέτες. ΔΕΝ είναι παραγωγικό. Είναι ηλίθιο.
Να κάνουν μια ομάδα και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και να ανεβάσουν φωτογραφίες και βίντεο για να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Για παράδειγμα, το οικόπεδο που έχω στην φωτογραφία πρέπει να καθαριστεί ή όχι;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Θα τον πάρω σήμερα.
Κάνα 100αρι λέω.
Γιατί πρέπει να κοψω και να φορτώσω τις ξερες καστανιες να τις απομακρύνω από μέσα με το φορτηγό.

Τα χορταρια δεν θα με καθυστερησουν. Με 3 γεμίσματα τα τεντώνω.
Άβαταρ μέλους
Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος »

Πάντως να ξέρετε ότι όλη η ιστορία με τους ελέγχους και τα πρόστιμα για τους καθαρισμούς οικοπέδων ΔΕΝ θα προχωρήσει φέτος. Η πλατφόρμα δεν λειτουργεί ούτε για τους πολίτες, ούτε για τους Δήμους. Ενημέρωση από χθεσινό ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τι δε λειτουργει, αφου εγω μπηκα.
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2024, 15:07
Dorian έγραψε: 28 Μάιος 2024, 12:18
foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2024, 11:42

Υπάρχουν 2 έννοιες της δασικής νομοθεσίας που και οι δύο έχουν σχέση με το ερώτημα του Στάθη:

1) δασική έκταση σύμφωνα με τους online χάρτες = δεν πειράζεις απολύτως τίποτα, είναι οικοσύστημα κλπ ακόμα κι αν δεν έχει ούτε μισό δέντρο. Μπορείς βέβαια αν θες να μαζέψεις κουκουνάρια πευκοβελόνες ή τίποτα πεσμένα ξερόκλαδα καθαρά σαν καλός Σαμαρείτης, αλλά δεν υποχρεούσαι.

2) δασικά είδη (πεύκα, βελανιδιές, πουρνάρια, σχίνοι) = δε μπορείς να τα κόψεις χωρίς άδεια αλλά μπορείς (και πρέπει) να απομακρύνεις ξερόκλαδα, να καθαρίσεις μικρά φυτάκια από τον υποώροφο και να τα κλαδέψεις. Αν είναι εκτός σχεδίου δε χρειάζεται άδεια για να τα κλαδέψεις ενώ αν είναι εντός χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Αν θες να τα κόψεις τελείως, χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο. Εδώ και 2-3 χρόνια μπορείς απλά να ενημερώσεις το δασαρχείο ότι είναι αυτά κι αυτά τα φυτά στην ιδιοκτησία μου (με κάτοψη εννοείται) και θέλω να τα κόψω γιατί είναι υπερβολικά γέρικα/γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς/γιατί ξεράθηκαν. Κι αν δεν ασχοληθεί 20 μέρες το δασαρχείο, προχωράς.
οτι ρωτούσε για τον καθαρισμό από ξερόχορτα κλπ. Από ότι κατάλαβα είναι για οικόπεδα και κήπους εντός σχεδίου πόλεων ή οριων οικισμών. Χωράφι εκτός των παραπάνω και να χτίζεται δεν είσαι υποχρεωμένος ετσι νομίζω δηλαδή. θα εχεις ξερω εγώ 20 στρέμματα ελιες στις ερημιές και πρέπει να πας να κόβεις χόρτα; Για δασικό θεωρητικά δεν αγγίζεις τίποτα τώρα τι νόημα έχει εκεί η ιδιοκτησία είναι αλλο ερώτημα, οπότε δεν ασχολείσαι. Τώρα ο συνδυασμός και δασικό και εντός σχεδίου πολης ή οικισμού είναι για δυνατούς λύτες τι πρέπει να κάνεις.
Υπάρχει δασικό εντός σχεδίου πόλης (δασική έκταση εννοώ), είναι ένα τρίγωνο οικόπεδο επί της Μαραθώνος, 250 μέτρα από το σπίτι μου το οποίο έχει σπίτι με τσιμεντωμένη αυλή εκτός από μία συκιά. Το σπίτι στο μεταξύ δεν είναι κανένα καινούριο, είναι τουλάχιστον από το 1960 εκεί.

Πλάκα θα έχει να πάνε να του την πούνε που δεν κλαδεύει τη συκιά :)

Αλλά προσεξε: άλλο δασική έκταση, άλλο έκταση με δασικά είδη. Αυτό είπα εγώ.

Δλδ ένα πεύκο ή ένας σχίνος που έχεις στην αυλή σου ακόμα κι αν είσαι καράκεντρο, είναι δασικό είδος και προστατεύεται, δε μπορείς να το κάνεις ό,τι θες.

Αντιστρόφως, μια δασική έκταση ακόμα κι αν είναι εντελώς γυμνή δε μπορείς να της κάνεις τίποτα, δε μπορείς ας πούμε να πας και να φυτέψεις πεύκα.
συγνώμη επειδή έχω αρχίσει να μπερδεύομαι και με τα άρθρα στο ιντερνετ. Υποχρέωση καθαρισμού έχουν οικόπεδα ακάλυπτες εκτάσεις εντός σχεδίων πόλεων και οικιστικών ζωνών. Σκέτα χωράφια εκτός αυτών των περιοχών όχι. Δασικά χαρακτηρισμένα απαγορεύεται έτσι και αλλιώς να τα ακουμπήσεις. Δασικά δέντρα και θάμνους στην πράξη αν είναι κανένας θαμνος σκίνος δεν γινεται τίποτα. Αν δεν μπορείς να καθαρίσεις κάποιο το δηλώνεις ως ακαθάριστο και τι γινεται; Δηλώνουμε και τα καθαρισμένα. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Dorian έγραψε: 30 Μάιος 2024, 14:10 συγνώμη επειδή έχω αρχίσει να μπερδεύομαι και με τα άρθρα στο ιντερνετ. Υποχρέωση καθαρισμού έχουν οικόπεδα ακάλυπτες εκτάσεις εντός σχεδίων πόλεων και οικιστικών ζωνών. Σκέτα χωράφια εκτός αυτών των περιοχών όχι. Δασικά χαρακτηρισμένα απαγορεύεται έτσι και αλλιώς να τα ακουμπήσεις. Δασικά δέντρα και θάμνους στην πράξη αν είναι κανένας θαμνος σκίνος δεν γινεται τίποτα. Αν δεν μπορείς να καθαρίσεις κάποιο το δηλώνεις ως ακαθάριστο και τι γινεται; Δηλώνουμε και τα καθαρισμένα. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;
Αν πας να κάνεις τη δήλωση σου έχει κάθε υποχρέωση με checkbox, π.χ. [Χ] κλάδεμα δέντρων και δίπλα κουτάκι ελεύθερου κειμένου "Παρατηρήσεις".

Οπότε εικάζω αν είναι ξερωγω πεύκο μπορείς να το τσεκάρεις και στις παρατηρήσεις να γράψεις "είναι προστατευόμενο είδος οπότε δεν το κλαδεύω".

Ή θα μπορούσες να βάλεις "εκκρεμεί άδεια εργασιών μικρής κλίμακας στον Δήμο Τάδε".

Σε γενικές γραμμές τα έχεις καταλάβει σωστά, αλλά είναι λίγο πιο ευρύ το πεδίο εφαρμογής του νόμου: εντός σχεδίου ή εντός οικισμού ή σε ακτίνα 100 μέτρων ή οποιοδήποτε εκτός σχεδίου με κτίσμα.

Απλώς δεν είναι πολύ σαφείς κάποιες επικαλυπτόμενες κατηγορίες. Ο πατέρας μου ας πούμε είναι γήπεδο με κτίσμα εκτός σχεδίου και εντός οικισμού που σημαίνει εμπίπτει στον νόμο, όμως το 100% του χώρου είναι οργανωμένος κήπος που ο νόμος λέει εξαιρείται. Πρέπει να δηλώσει ή δεν πρέπει; Η λογική λέει ότι δεν πρέπει, αλλά μπορεί να έρθει ένας υπάλληλος και να πει αυτά τα πέντε τετραγωνικά που δεν έχεις φυτέψει κάτι εγώ τα θεωρώ ακάλυπτο άρα φάε 1000 πρόστιμο. Άρα να το δηλώσει. Αλλά τι θα πει; Τσεκ σε όλα και παρατήρηση "είναι κήπος ρε μαλάκες"; Ή μη τσεκ σε όλα και παρατήρηση "είναι κήπος ρε μαλάκες";
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Σκέτο: "Καλά, είστε μαλάκες;"
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:26
decadent έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:23
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:19
Δεν εξήγησες όμως γιατί αποκαλείς το μαζοχισμό υπευθυνότητα.
Για μένα ζητούμενο είναι η επίλυση του προβλήματος με το ελάχιστο δυνατό κόστος και ταλαιπωρία. Εσύ θες να μεγιστοποιήσεις το κόστος και την ταλαιπωρία για να διδάξεις ένα μάθημα σε όλους. Τζόκερ στυλ.
να έρθει το κράτος να μου καθαρίζει το σπίτι να μην σηκώνω τα χαλιά και κοψομεσιάζομαι :lol:
ακριβώς αυτό υποστηρίζεις και δεν έχεις την ικανότητα να το αντιληφθείς
η επίλυση του προβλήματος είναι να αποδεχτεί ο καθένας τις ευθύνες του, αλλά για εσένα αυτό είναι ταλαιπωρία και μάθημα ενώ θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής

κάτι σου είπα για τις λεξούλες αλλά συνεχίζεις να θεωρείς ότι είναι επιχειρήματα, καλή συνέχεια
Έφερα συγκεκριμένα επιχειρήματα για την ανωτερότητα της πρότασης μου. Εσύ παπαγαλίζεις τη λέξη υπευθυνότητα, την οποία ζήτησα να μου ορίσεις και απέτυχες να το κάνεις, επιλέγοντας να επαναλάβεις απλά τη λέξη. Καλή συνέχεια!
10-0.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
dimitris99999

Ξαναβάζω το θέμα μου γιατί άργησε να εγκριθεί και δεν θα το δει κανείς τελικά

Το οικόπεδο είναι βραχώδες. Ανέβασα μια φωτογραφία για να δείτε. Όλο πουρνάρια έχει. Έχω πολλά χρόνια να πάω και δεν ξέρω πόσα χόρτα έχει αυτήν την εποχή.
Το όλο σύστημα είναι τελείως απαρχαιωμένο. Κανονικά θα έπρεπε να ανεβάσουν βίντεο με οδηγίες του τι ακριβώς θέλουν. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε από εκατομμύρια Έλληνες να κάνουν μελέτες. ΔΕΝ είναι παραγωγικό. Είναι ηλίθιο.
Να κάνουν μια ομάδα και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και να ανεβάσουν φωτογραφίες και βίντεο για να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Για παράδειγμα, το οικόπεδο που έχω στην φωτογραφία πρέπει να καθαριστεί ή όχι;

Θεωρώ ότι νόμος ή άλλη διάταξη που αφορά ενέργειες πολιτών που δεν συνοδεύεται με εκπαιδευτικά βίντεο και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες είναι παράλογος. Που ζούμε, το 1910; Δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες τότε

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Τίποτα εργάτες δεν γνωρίζεις να στο καθαρίσουν; επίσης αυτό που λες πεταξε η ευδαπ κοτρωνες μεσα στο οικόπεδο, δεν το εχεις με περίφραξη; δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία του δήμου για απομάκρυνση μπαζών;
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Τα δεντρα στις αυλες των σπιτιων και στις γειτονιες τα κοβουμε; δεν προκαλούνε και αυτα πυρκαγιες; δεν βοηθάνε στην εξάπλωση;

Για να καταλάβετε με τις κοπριτες έχουμε να κανουμε.
ST48410 έγραψε: 26 Μάιος 2024, 20:49 Παρότι το οικόπεδο είναι πολύ μικρό, είναι επικλινές και ανώμαλο μέσα και ο μπουλντοζιέρης ζήτησε πιο πολλά από όσα βγάζω το μήνα, μαύρα βέβαια. Βρήκαν και κάνουν.
ΝΔ ψήφισες;

γιατι κάποιοι θεωρούνε πως είναι απλή υπόθεση και ανέξοδη για τον καθένα να δίνει τόσα λεφτά για έναν καθαρισμό απο χόρτα.

εχουμε κάτι τύπους που ψηφίζουνε ό,τι τους κατέβει χωρίς να ρωτήσουνε αν ο πολίτης έχει λεφτά να διαθέσει για ένα επιπλέον έξοδο.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Απ' ότι κατάλαβα το μέτρο αφορά οικόπεδα εντός οικισμού ή εκτός οικισμού αλλά με κτίσμα.
Αν πρόκειται για χωράφι που δεν καλλιεργείται χωρίς κτίσμα και εκτός οικισμού δεν σε πιάνει το μέτρο, σωστά;
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Μην έχεις τραβήγματα με το δασαρχείο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Ελ υπόδουλοι Δασαρχείου και Λιμενικού σε κτηματογραφημένες εκτάσεις ,εν έτει 2024.
Μόνο ο Σουλτάνος λείπει να εκδώσει φετφά.
dimitris99999

dimitris99999 έγραψε: 30 Μάιος 2024, 18:06 Ξαναβάζω το θέμα μου γιατί άργησε να εγκριθεί και δεν θα το δει κανείς τελικά

Το οικόπεδο είναι βραχώδες. Ανέβασα μια φωτογραφία για να δείτε. Όλο πουρνάρια έχει. Έχω πολλά χρόνια να πάω και δεν ξέρω πόσα χόρτα έχει αυτήν την εποχή.

Θεωρώ ότι νόμος ή άλλη διάταξη που αφορά ενέργειες πολιτών που δεν συνοδεύεται με εκπαιδευτικά βίντεο και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες είναι παράλογος. Που ζούμε, το 1910; Δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες τότε

Εικόνα
Ξαναθέτω το θέμα. Εσείς τι λέτε. Το οικόπεδο στην φωτογραφία πρέπει να καθαριστεί ή όχι;
Εδώ είναι το πρόβλημα. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί δεν έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Και στην σημερινή εποχή αυτό σημαίνει παραδείγματα με βίντεο και φωτογραφίες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”