!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Smart homes

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
sharp

Re: Smart homes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

talaipwros έγραψε: 06 Σεπ 2018, 14:21 Δε κάνω πλάκα.
Πήγα τη Κυριακή σε ένα σπίτι και ο τύπος τα ρύθμιζε όλα με φωνητικές εντολές και το τηλέφωνο. Κάμερες, gates, φωτα, και αλλά που δεν είδα γιατί 6 ώρες κάτσαμε με τις κορες, δεν πήγα για παρουσίαση του σπιτιού. Αυτός έχει βάλει την εταιρεία που έβαλα στο OP και λέει ότι είναι η καλύτερη και γενικά είναι ευχαριστημένος με τους αυτοματισμούς.

Μόλις αγόρασα ένα σπιτάκι και θα μετακομίσω τέλος Οκτωβρίου και έλεγα πριν μπω μηπως και ειναι καλη ιδέα να το κάνω έτσι. Από την άλλη σκέφτομαι μην δώσω λεφτά και τελικά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.
Για αυτό και το θέμα
Κάτι τέτοια σπίτια τα ανοίγεις και δεν αφήνεις ίχνος πίσω. Πάει η σήμανση μετά την διάρρηξη και φεύγει άπρακτη.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

mec έγραψε: 06 Σεπ 2018, 16:40
talaipwros έγραψε: 06 Σεπ 2018, 14:21 Δε κάνω πλάκα.
Πήγα τη Κυριακή σε ένα σπίτι και ο τύπος τα ρύθμιζε όλα με φωνητικές εντολές και το τηλέφωνο. Κάμερες, gates, φωτα, και αλλά που δεν είδα γιατί 6 ώρες κάτσαμε με τις κορες, δεν πήγα για παρουσίαση του σπιτιού. Αυτός έχει βάλει την εταιρεία που έβαλα στο OP και λέει ότι είναι η καλύτερη και γενικά είναι ευχαριστημένος με τους αυτοματισμούς.

Μόλις αγόρασα ένα σπιτάκι και θα μετακομίσω τέλος Οκτωβρίου και έλεγα πριν μπω μηπως και ειναι καλη ιδέα να το κάνω έτσι. Από την άλλη σκέφτομαι μην δώσω λεφτά και τελικά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.
Για αυτό και το θέμα
Ξεκίνα με θέματα ασφαλείας.
Συναγερμό ασφαλείας και φωτιάς. Καλό είναι να ειδοποιούν αυτόματα κάπου αν είσαι σε μονοκατοικία. Εμένα ο συναγερμός ασφαλείας είναι καθαρά αποτρεπτικός. Ο συναγερμός φωτιάς είναι ο ίδιος σε όλα τα διαμερίσματα με χαρακτηριστικό ήχο κι απλά όποιος τον ακούσει πρώτος ειδοποιεί πυροσβεστική ή τον θυρωρό.

Εχω επίσης ένα ντούι που λειτουργεί με ήχο. Όταν λείπω κάνω κλήσεις στο σταθερό να αναβουν τα φώτα και να μην φαίνεται ότι απουσιάζω.
Σε έναν χωρο που ήταν μίνι αποθήκη τράβηξα τηλεφωνική γραμμή κι έβαλα ενισχυμένη κλειδαριά για εσωτερικό καταφύγιο κι έχω και μια θηκη με κουλούρα στο μπαλκόνι για περίπτωση διαφυγής, γιατί είμαι στον τρίτο.

Τα υπόλοιπα τα θεωρώ περιττά λούσα, αλλά είναι και στον άνθρωπο. Αμα γουστάρεις άνεση βάλτα.
Ωραία και μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες πες την δ/ση και τον κωδικό.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

έχει παίξει κανείς με την λάμπα της, αγωνία , χιαόμι;

το ήξερα οτι ειναι καλή και θα με εκνευρίσει αν την δω, αλλά δεν τα κατάφερα, με εκνεύρισε. Τεσπα μια απλή τέλεια λάμπα όπως κάθε προϊόν που θα έβγαζε η χιόμι είναι, σιγά, αλλά έχει και τοπικό wifi σερβεράκι χωρίς κόλπα, αν είσαι dev απλά ανοίγεις την επιλογή και της μιλάς, με ένα εσπ είναι ουσιαστικά αυτόνομη εντελώς, δεν θέλει ιντερνετ, αν είναι δυνατόν.

Μία λάμπα λεντ απλή που να υποστηρίζει triac για να ρυθμίζει φωτεινότητα, έχει ίδια χρήματα με την λάμπα της χιαομι που έχει και το έξυπνο σπίτι μέσα, κάνει τους ροοστάτες μου της cbus των 800 ευρώ, τα σκαψίματα και την υποδομή, να μοιάζουν πραγματικά αρχαία ιστορία, εγώ θέλω να τα ξεχάσω τώρα γιατί θα την σπάσω.

τεσπα, απίστευτη λάμπα, νέα εποχή γενικά, όποιος ήθελε αλλά δεν έχει βάλει μέχρι τώρα cbus knx κλπ, ήταν τυχερός που δεν πρόλαβε. :003:
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

το σωβρακο που φορας χιαομι ειναι?

τι λαμπα ειναι αυτη που μας λες ρε?
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν έχει βγάλει ρε γαμώτο.

αυτή, μια λάμπα 11/16 ευρώ, έγχρωμη ή όχι με wifi, την παίζεις απο το κινητό ή την αναβοσβήνεις απλά κλπ, αλλά μπαίνει και στα χωράφια του smarthome που λέει ο ταλ με γέφυρες κλπ, ειναι αυτόνομη στο τοπικό δίκτυο.

https://www.gearbest.com/smart-light-bu ... 78478.html

https://www.gearbest.com/smart-lighting ... id=1640583
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 21 Νοέμ 2018, 07:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
perseus

Εικόνα

hiiii!!!!
Άβαταρ μέλους
enaon

perseus έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 07:31 hiiii!!!!
οχι δεν ειναι χιαομι αυτά, σε κάποια είδη έχει δώσει το χρίσμα, αλλά σωβρακάκια όχι ακόμα :(

έχει βγάλει αιρκοντίσιον όμως, ποιός θα κάνει ρεβιού; :003:

https://www.mi.com/aircondition/third/
Άβαταρ μέλους
perseus

κομψοτατα ,ελπιζω συντομα και σε σωβρακα με wi fi
Άβαταρ μέλους
enaon

ένα άσχετο, αλλά βοηθάει να δικαιολογήσω την χιαομιμανίαση που έχω πάθει. Έχω την σκούπα ρομπότ τους την πρώτη, οκ μαγικό πράγμα κλπ τα αυτονόητα, αλλά μετά βγάλανε την δεύτερη. Η δεύτερη έχει δυο βασικές διαφορές, η μία είναι στο λογισμικό, επιτρέπει να βλέπεις τον χάρτη που δημιούργησε το laser scaner απο το σπίτι σου και να διαλέγεις σημεία να πάει να καθαρίσει, με τα δάκτυλα απο το κινητό κλπ. Έχει και υγρό πανάκι αλλά οκ, ωραίο αλλά και λίγο μπέρδεμα. Η δική μου για να κάνει μόνο την κουζίνα, πρέπει να την πάρω να την πάω και να της κλείσω και την πόρτα μην βγει έξω, αλλιώς θα κάνει όλο το σπίτι.

Πριν λίγο καιρό μου ήρθε ανανέωση στο λογισμικό της σκούπας, έβαλαν την λειτουργία της επιλογής. Αυτό μοιάζει απλά αδιανόητο, δεν συμβαίνει κανονικά, ακόμα και η απλε τιμωρεί αυτούς που παίρνουν τα πρώτα μοντέλα. Ο ταλ θα μας πει βέβαια, έχει νομίζω την αντίστοιχη της neato και την είχαμε πάρει κοντά, εκείνος διπλή τιμή προφανώς, του έβαλαν επιλογή χώρου απο το αππ;
Άβαταρ μέλους
enaon

perseus έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 07:47 κομψοτατα ,ελπιζω συντομα και σε σωβρακα με wi fi
θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε, θα προσφέρει την προστασία της ανωνυμίας ενώ θα ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις. θα την μετράει και θα ανεβάζει μόνο αυτό στο τιντερ.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Μακάρι να βγουν wifi σώβρακα, με αισθητήρες, μπαας και κάνουν μερικοί μπάνιο κάθε ημέρα.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
IB84

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από IB84 »

enterprise-psi έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 08:27 Μακάρι να βγουν wifi σώβρακα, με αισθητήρες, μπαας και κάνουν μερικοί μπάνιο κάθε ημέρα.
Αν δεν είναι χειρώνακτες ή δεν γυμνάζονται γιατί να κάνουν μπάνιο κάθε ημέρα;
Άβαταρ μέλους
enaon

πάντως ζούμε εδώ πλέον, απίστευτο δεν είναι;
Examining the firmware, Giese and Wegemer learned a couple of interesting things about Xiaomi smart devices. First, the Mi Robot firmware is basically Ubuntu Linux, which is regularly and quickly patched. Second, it uses a different superuser password for each device; there’s no master password that could be used to mass-hack a whole lot of vacuum cleaners at once. And third, the system runs a firewall that blocks all ports that could be used by hackers. Again, hats off to Xiaomi: By IoT standards, this is surprisingly good protection.
https://www.kaspersky.com/blog/xiaomi-m ... ked/20632/
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

IB84 έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 08:31
enterprise-psi έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 08:27 Μακάρι να βγουν wifi σώβρακα, με αισθητήρες, μπαας και κάνουν μερικοί μπάνιο κάθε ημέρα.
Γιατί η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
IB84

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από IB84 »

enterprise-psi έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 08:43
IB84 έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 08:31
Γιατί η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.
Αν δεν εργάζεσαι χειρωνακτικά και δεν γυμνάζεσαι πως στο καλό λερώνεσαι;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”