pylothess έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 00:26Nandros έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 23:30pylothess έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 23:18Ο Μίκης δεν νομίζω πως είναι Κομμουνιστής.Ούτε και για Αριστερό τον έχω. Τώρα τελευταία πολύ προς
τον πατριωτικό χώρο τον βλέπω να κινείται.
Ποια η διαφορά δηλαδή του Φασίστα από τον Ναζιστή;
Δηλαδή ο Παπαδόπουλος τι ήταν ; Φασίστας η Ναζιστής;
κινηματίας, ακροδεξιός και πράκτορας
Ο Μεταξάς;
φασίστας
Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος ,αντίθετα από ότι ξέρω δεν ήταν ούτε φασίστας ούτε ναζιστής.
στρατιωτικός, επίορκος κινηματίας και συνωμότης κατ΄ επανάληψη, που αναδείχθηκε δικτάτορας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Nandros έγραψε: 23 Σεπ 2018, 21:01Τα είπα και τα ξαναλέω:
Οι 3 ιστορικοί φασισμοί, ο μαύρος ο φαιός και ο κόκκινος, είναι το ίδιο πράγμα!
1! Μονοκομματισμός. Κατάργηση ή απαγόρευση άλλων κομμάτων = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
2! Απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου και επιβολή λογοκρισίας = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
3! Απολυταρχία των ολίγων ή του ενός = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
4! Κατάργηση Συντάγματος ή εφαρμογή Συντάγματος στα μέτρα της απολυταρχικής εξουσίας = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
5! Παρακρατικοί και ασφαλίτες, σε πολύ μεγάλο αριθμό, παρακολουθούν/ φακελώνουν τον λαό = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
6! Επιβολή τρομοκρατίας στον λαό = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
7! Συλλήψεις. δολοφονίες, εξορίες, κλπ θεάρεστα κατά των αντιφρονούντων, πραγματικών ή φανταστικών = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
8! Δίκες-παρωδίες = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
9! Αποτέλεσμα της εξουσίας τους εκατοντάδες/χιλιάδες/εκατομμύρια νεκρών = Φασισμός ή Ναζισμός ή Κομμουνισμός.
Η λίστα είναι ατέλειωτη.
Το ξέρεις ότι με αυτά που λες οι κομμουνιστές θα σε αποκαλέοσυν φασίστα (α); Όποιος δεν είναι ΚΚΕ είναι φασίστας.
Ότι ίσχυε στην ΕΣΣΔ ίσχυε και στην Ελλάδα επί Παπαδόπουλου. Η διαφορά ήταν ότι στην ΕΣΣΔ σου εξασφάλιζε το κόμμα /κράτος σπίτι ,εργασία ίσως και κανένα lada.
Το έχω γράψει και αλλού . Η επανάσταση (β) σημαίνει βίαιη ανατροπή.Ομάδα εναντίνον ομάδας,τάξη εναντίον τάξης, έθνος εναντίον έθνους.
Επανάσταση υποτίθεται ότι ήταν η 21η Απριλίου (γ), επανάσταση υποτίθεται ότι ήταν και το καθεστώς της ΕΣΣΔ (γ). Επανάσταση είναι και το καθεστώς του Ιράν (δ). Η επανάσταση δεν μπορεί να είναι ειρηνική. Ακόμη χειρότερα είναι ότι όταν κυβερνάς στο όνομα της επανάστσης ,διαώνιση της επανάστασης.
(α) Δεν θα γράψω ΠΟΥ γράφω την άποψη των νεοκομμουνιστών για τις πολιτικές μου θέσεις. Μου αρκεί που στους καυγάδες μου με τους νεοναζί/φασίστες αυτοί με αποκαλούν κομμουνιστή! Είμαι στον μέσο δρόμο και είμαι οκ με τον εαυτό μου.
(β) Επαναστάσεις κάνουν οι λαοί. Το 1821 ήταν επανάσταση. Επίσης η Αμερικανική Επανάσταση, στην Αϊτή κλπ.
(γ) Την 21η Απριλίου είχαμε πραξικόπημα/κίνημα μιας ασήμαντης μειοψηφίας επίορκων αξ/κών που καταδικάστηκαν για εσχάτη προδοσία.
Στην Ρωσία επίσης μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών, οι Μπολσεβίκοι έκαναν πραξικόπημα/ κίνημα και με την βοήθεια των ναυτών της Κροστάνδης, κατέλαβαν την εξουσία. Όταν οι ναύτες αντιλήφθηκαν πως είχαν εξαπατηθεί με ψεύτικες υποσχέσεις και ξεσηκώθηκαν, τους έσφαξαν όλους. Η συνέχιση της κατοχής της εξουσίας από ένα μόνο κόμμα, με την δύναμη των όπλων δεν είναι δημοκρατία, άσχετα με το τί προσφέρει στους πολίτες του, αφού τους στερεί το βασικό αγαθό της Ελευθερίας και πολλά άλλα.
(δ) Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το Ιράν, επειδή δεν γνωρίζω το μέγεθος των ξεσηκωμένων σε σχέση με τον υπόλοιπο λαό. Είμαι όμως σίγουρος πως κάμποσοι το έχουν μετανιώσει που έδωσαν απόλυτη εξουσία στο παπαδαριό.
Η Επανάσταση των Γαρίφαλων ήταν στην ουσία στρατιωτικό κίνημα, αλλά εδώ έχουμε αντιστροφή. Έριξε μια δικτατορία και έδωσε την εξουσία πάλι στον λαό.
.