Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Είναι. Στο λέω εγώ. Και του φέρνεις και τις παραθέσεις και πουλάει τρελιτσα.
κατσε γιατι εσυ δεν εισαι τοσο γκαου.
τι δεν καταλαβαινεις; ισχυουν και τα 2.
οι "επιθετικοι" αργα η γρηγορα καταληγουν χωμα η φυλακη.
τουλαχιστον οι μισοι εχουν ριξει μια φαπα σε καποιον, καποια στιγμη στη ζωη τους.
πως ειναι αυτα τα 2 αντιθετα; επιθετικος ειναι καποιος που ειναι μονιμο χαρακτηριστικο του η επιθετικοτητα, αυτος σιγουρα αργα η γρηγορα θα εχει κακη καταληξη.
Γιατί αν σηκώσεις χέρι σε κάποιον, ειδικά άτομο που δε γνωρίζεις, τα πράγματα μπορεί να κλιμακωθούν πολύ γρήγορα. Δε χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια, 1-2 φορές να το κάνεις, αρκεί. Πολύ πιθανό να καλέσει την αστυνομία, ή να πετύχεις κανένα ψυχάκια που δεν έχει πάρει τα χάπια του. Ειδικά αν την επιθετικότητα την ορίζουμε ως "εγώ ξεκίνησα τον όλο τζετζελέ", και οχι ως "αυτός προκάλεσε το καβγά, βάζοντας δυνατά μουσική και αρνούμενος να συμμορφωθεί όταν του ζήτησα ευγενικά να σταματήσει, και αγανάκτησα και τον κατραπάκωσα".
Fata_Morgana έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:02
Πας στο αστυνομικό τμήμα και ζητάς βοήθεια γιατί σε παρακολουθεί ο πρώην. Σου λένε δεν έχουμε περιπολικό να σε πάει σπίτι ασφαλή. Βγες εξω και κάλεσε την άμεσο δράση. Βγαίνεις έξω σε σκοτώνει ο πρώην επειδή τον άφησες,σχεδόν μπροστά στο τμήμα. Αλλά μη πούμε τον όρο γυναικοκτονία. Απαπα.
Εντάξει πες τον. Τώρα αναστήθηκε το θύμα; Όλα καλά;
Γιατί τα θύματα των παιδοκτόνων, αδελφοκτόνων,μητροκτόνων, πατροκτόνων ανασταίνονται;
Αυτά δηλώνουν οικογενειακή συγγένεια, δεν είναι όροι του ποινικού κώδικα. Δεν υπάρχει αδίκημα μητροκτονίας ή πατροκτονίας. Υπάρχει παιδοκτονία αλλά είναι ειδικό αδίκημα (όταν η μητέρα σκοτώνει βρέφος κατά τον τοκετό ή αμέσως μετά), δεν αφορά ανθρωποκτονία που το θύμα είναι παιδί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Fata_Morgana έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:16Αφού τον είδε έξω από το σπίτι της και για αυτό το λόγο πήγε στην αστυνομία. Σαφώς και την ακολούθησε.
Δεν παίρνω όρκο ότι δεν έγινε έτσι. Απλά μου κάνει εντύπωση να μην τον έχουν δει καθ'όλη την διάρκεια. Που βρίσκονταν, στη ζούγκλα;
Τέσπα, σε κάθε περίπτωση, το σημείο κλειδί για μένα είναι η εξής παράγραφος
Επιπλέον ο μάρτυρας ανέφερε πως όσο βρισκόταν έξω από το γραφείο στο τμήμα άκουγε την κοπέλα να μιλά με κάποιες γυναίκες αστυνομικούς και, από τη συζήτηση, κατάλαβε πως οι αστυνομικοί της έλεγαν να κάνει μήνυση και εκείνη το αρνούνταν λέγοντας πως δεν τον φοβάται.
Every. Goddamn. Time.
Ε μετά απ'αυτό, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικίνες. Αφού σου λέει, δεν τον φοβάται, δεν μιλάμε για επικείμενο κίνδυνο. Πάρε το 100 και γύρνα. (σημείωση: εγώ δεν θα το άφηνα έτσι, αλλά εγώ είμαι παθολογικά φιλότιμος)
Επίσης, αν δεν τον φοβάται, τότε δεν θα κάνει το 2ο καλύτερο πράγμα, που είναι να βρει ένα όπλο. Οπότε;
.
Είχε ξανακάνει από οτι διάβασα δε ξέρω τι συνέβη με εκείνη τη μήνυση.
vantono έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:16
Ισχύει, όπως ακριβώς και με τη σκοπιά του στρατού.
Ωστόσο, εκπαιδευμένος αστυνομικός υποτίθεται οτι εισαι, βγες και ρίξ'του με οπλο, ακομα κι αν εχει προλαβει ήδη να μαχαιρώσει την κοπελα.
Σιγά μην καταδικαζόταν και δις ισοβια η σκοπός, επειδη θα προσπαθούσε να αποτρέψει μια δολοφονία (είτε το κατάφερνε, είτε οχι).
Και αυτα τα ψεκωλίκια τύπου "μα αφου δεν μου επιτρέπουν να πυροβολάω γυφταρμάδες και λάθρους με την ησυχία μου, ε ας κατσω κι εγω να κοιτάω ενα σφάξιμο μπροστά στα ματια μου", πρέπει να ειναι παραλληλισμός που απο το μυαλό ολων των αστυνομικων (ακομα και αυτων με τη ΔΥ νοοτροπία) παίζει να μην εχει περάσει ουτε μία φορά. Μόνο απο το μυαλό των ψεκ ακροδεξιών περνούν κατι τέτοια.
οπως αναφερθηκε, στη σκοπια ηταν γυναικα. εχει κι αυτο τη σημασια του. μηπως να λεμε παλι καλα που δεν κατεληξε και αυτη σφαγμενη;
Σφαγμένη αν του έριχνε με οπλο, απο απόσταση ασφαλείας? Νίντζα ήταν πια αυτος ο τυπος?
Από 50 μέτρα, ελληνίδα στυνομικός θα πυροβολήσει, και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή και με πιστόλι? Το πιο πιθανό θα ήταν να πετύχει τη κοπέλα, το φίλο της, βιτρίνες, μπαλκόνια, περαστικούς, και ο,τιδήποτε άλλο εκτός απ' αυτόν.
Είναι. Στο λέω εγώ. Και του φέρνεις και τις παραθέσεις και πουλάει τρελιτσα.
κατσε γιατι εσυ δεν εισαι τοσο γκαου.
τι δεν καταλαβαινεις; ισχυουν και τα 2.
οι "επιθετικοι" αργα η γρηγορα καταληγουν χωμα η φυλακη.
τουλαχιστον οι μισοι εχουν ριξει μια φαπα σε καποιον, καποια στιγμη στη ζωη τους.
πως ειναι αυτα τα 2 αντιθετα; επιθετικος ειναι καποιος που ειναι μονιμο χαρακτηριστικο του η επιθετικοτητα, αυτος σιγουρα αργα η γρηγορα θα εχει κακη καταληξη.
Γιατί αν σηκώσεις χέρι σε κάποιον, ειδικά άτομο που δε γνωρίζεις, τα πράγματα μπορεί να κλιμακωθούν πολύ γρήγορα. Δε χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια, 1-2 φορές να το κάνεις, αρκεί. Πολύ πιθανό να καλέσει την αστυνομία, ή να πετύχεις κανένα ψυχάκια που δεν έχει πάρει τα χάπια του. Ειδικά αν την επιθετικότητα την ορίζουμε ως "εγώ ξεκίνησα τον όλο τζετζελέ", και οχι ως "αυτός προκάλεσε το καβγά, βάζοντας δυνατά μουσική και αρνούμενος να συμμορφωθεί όταν του ζήτησα ευγενικά να σταματήσει, και αγανάκτησα και τον κατραπάκωσα".
επειδη δε βγαζουν νοημα αυτα που γραφεις, λεω να το αφησω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Fata_Morgana έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:16Αφού τον είδε έξω από το σπίτι της και για αυτό το λόγο πήγε στην αστυνομία. Σαφώς και την ακολούθησε.
Δεν παίρνω όρκο ότι δεν έγινε έτσι. Απλά μου κάνει εντύπωση να μην τον έχουν δει καθ'όλη την διάρκεια. Που βρίσκονταν, στη ζούγκλα;
Επιπλέον ο μάρτυρας ανέφερε πως όσο βρισκόταν έξω από το γραφείο στο τμήμα άκουγε την κοπέλα να μιλά με κάποιες γυναίκες αστυνομικούς και, από τη συζήτηση, κατάλαβε πως οι αστυνομικοί της έλεγαν να κάνει μήνυση και εκείνη το αρνούνταν λέγοντας πως δεν τον φοβάται.
Every. Goddamn. Time.
Ε μετά απ'αυτό, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικίνες. Αφού σου λέει, δεν τον φοβάται, δεν μιλάμε για επικείμενο κίνδυνο. Πάρε το 100 και γύρνα. (σημείωση: εγώ δεν θα το άφηνα έτσι, αλλά εγώ είμαι παθολογικά φιλότιμος)
Επίσης, αν δεν τον φοβάται, τότε δεν θα κάνει το 2ο καλύτερο πράγμα, που είναι να βρει ένα όπλο. Οπότε;
.
την απεσυρε, και τα ξαναβρηκαν, ηταν μαζι 4 χρονια μετα απο αυτο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Fata_Morgana έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:24
Πραγματικά είναι από τις υποθέσεις που ρίχνεις ανάθεμα σε όλη τη κοινωνία.
σε τι ακριβως φταιει η κοινωνια;
Κάτσε να θυμηθώ ένα λόγο. Α ναι πχ γιατί υπάρχουν κάτι μαλακαρέοι που λένε " και να μάθει μια γυναίκα αυτοάμυνα, πολεμικές τέχνες δε θα γλιτώσει. Μόνο αν τρέξει." Κοίτα να δεις που δε πρόλαβε να τρέξει. Ή το άλλο " αν δεχθεί επίθεση να μην αντιδράσει και εξαγριώσει τον δράστη και της κάνει χειρότερα ". Θρασύτατα.
nemo έγραψε: 02 Απρ 2024, 17:24
και να ηθελε η φρουρος να κανει κατι θα επρεπε να γνωριζει αριστα πολεμικες τεχνες
αλλιως θα επρεπε να πυροβολησει λιγο προτου την καρφωσει την πρωτη μαχαιρια
υσ σταματηστε να γραφετε οτι βλεπετε απο ταινιες
δεν χρειάζονται ειδικές πολεμικές τέχνες για να εξουδετερώσεις κάποιον που είναι απασχολημένος με άλλον ειδικά όταν κρατάς και όπλο.
και μη μου λες εμένα για ταινίες, ο,τι γράφω πάνω σε αυτά είναι 100% ρεαλιστικό.
ρεαλιστικο ειναι να προλαβει ο φρουρος να σταματησει το εγκλημα στην στιγμη που γινεται;
αντε να κρατησε ενα λεπτο αφου εγινε μπροστα στην εισοδο του ατ
και σε μισο λεπτο εχουμε απαιτηση απο μια φρουρο με μηδεν εκπαιδευση να σταματησει το φονικο;
υσ..σταματα να φαντασιωνεσαι ..λες και εισαι ο ηρωας της μαρβελ
τι λες ρε; "'αντε να κράτησε ένα λεπτό" ; Ξέρεις πόσος χρόνος είναι αυτός;
Επίσης ρωτάς αν 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετός χρόνος για να αντιδράσει ένας ένοπλος ;
Σε απόσταση έως 5 μέτρα, αν σου πάρει περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα να αντιδράσεις έχεις κοπεί και μέχρι και στις εξετάσεις της πούτσας για instructor του Krav Maga ξέρω γω σε μια random σχολή. Και δεν μπορεί αστυνομικός;
Let them make the first mistake. We make the last move.
Fata_Morgana έγραψε: 02 Απρ 2024, 19:24
Πραγματικά είναι από τις υποθέσεις που ρίχνεις ανάθεμα σε όλη τη κοινωνία.
σε τι ακριβως φταιει η κοινωνια;
Κάτσε να θυμηθώ ένα λόγο. Α ναι πχ γιατί υπάρχουν κάτι μαλακαρέοι που λένε " και να μάθει μια γυναίκα αυτοάμυνα, πολεμικές τέχνες δε θα γλιτώσει. Μόνο αν τρέξει." Κοίτα να δεις που δε πρόλαβε να τρέξει. Ή το άλλο " αν δεχθεί επίθεση να μην αντιδράσει και εξαγριώσει τον δράστη και της κάνει χειρότερα ". Θρασύτατα.
Αυτά είναι συμβουλές που άλλοτε πιάνουν και άλλοτε όχι. Αν είναι να πας θα πας. Τώρα ότι θα γλυτώσει ο οποιοσδήποτε επίθεση απέναντι σε τρελό οπλισμένο αν ξέρει κουνγκ φου νομίζω ότι είναι τριγελοίο. Κόψε τις ταινίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Every. Goddamn. Time.
.
την απεσυρε, και τα ξαναβρηκαν, ηταν μαζι 4 χρονια μετα απο αυτο.
nemo έγραψε: 02 Απρ 2024, 17:24
και να ηθελε η φρουρος να κανει κατι θα επρεπε να γνωριζει αριστα πολεμικες τεχνες
αλλιως θα επρεπε να πυροβολησει λιγο προτου την καρφωσει την πρωτη μαχαιρια
υσ σταματηστε να γραφετε οτι βλεπετε απο ταινιες
δεν χρειάζονται ειδικές πολεμικές τέχνες για να εξουδετερώσεις κάποιον που είναι απασχολημένος με άλλον ειδικά όταν κρατάς και όπλο.
και μη μου λες εμένα για ταινίες, ο,τι γράφω πάνω σε αυτά είναι 100% ρεαλιστικό.
πιστευεις οτι γινοταν με καποιον τροπο να το κανει αυτο η μπατσινα σκοπος, πριν γινει το φονικο;
δεν ήμουν μπροστά για να υπολογίσω ακριβώς τους χρόνους αντίδρασης. Το ότι ζει ακόμα ο δολοφόνος πάντως δεν είναι καλό σημάδι.
Let them make the first mistake. We make the last move.
οπως αναφερθηκε, στη σκοπια ηταν γυναικα. εχει κι αυτο τη σημασια του. μηπως να λεμε παλι καλα που δεν κατεληξε και αυτη σφαγμενη;
Σφαγμένη αν του έριχνε με οπλο, απο απόσταση ασφαλείας? Νίντζα ήταν πια αυτος ο τυπος?
ΑΝ του εριχνε. ΑΝ τον πετυχαινε. ΑΝ τον πετυχαινε αρκετα καλα για να σταματησει.
θεωρεις οτι αυτα τα 3 μπορει να τα κανει μια γυναικα εξισου καλα με αντρα; θεωρεις τυχαιο που ηταν 3 γυναικες στο τμημα να κοπανανε σφραγιδες και να λιμαρουν νυχια στη σκοπια, σε μη-μαχιμη υπηρεσια;
Πρακτικά είχε ελπίδες μόνο αν ήταν άντρας στο φυλάκιο και συγκεκριμένα της εξής υπο-ομάδας.
ρεαλιστικο ειναι να προλαβει ο φρουρος να σταματησει το εγκλημα στην στιγμη που γινεται;
αντε να κρατησε ενα λεπτο αφου εγινε μπροστα στην εισοδο του ατ
και σε μισο λεπτο εχουμε απαιτηση απο μια φρουρο με μηδεν εκπαιδευση να σταματησει το φονικο;
υσ..σταματα να φαντασιωνεσαι ..λες και εισαι ο ηρωας της μαρβελ
τι λες ρε; "'αντε να κράτησε ένα λεπτό" ; Ξέρεις πόσος χρόνος είναι αυτός;
Επίσης ρωτάς αν 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετός χρόνος για να αντιδράσει ένας ένοπλος ;
Σε απόσταση έως 5 μέτρα, αν σου πάρει περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα να αντιδράσεις έχεις κοπεί και μέχρι και στις εξετάσεις της πούτσας για instructor του Krav Maga ξέρω γω σε μια random σχολή. Και δεν μπορεί αστυνομικός;
εγραψα ενα λεπτο και μισο για να μπορεσεις να το επεξεργαστεις αν εγραφα για δευτερολεπτα
φοβομουν οτι θα σε επιανε εγκεφαλικο ..οκ αστο καλυτερα