!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 28 Φεβ 2024, 14:45
seismic έγραψε: 27 Φεβ 2024, 05:22 Φίλε δεν απευθύνεσαι στην κυρά Κατίνα. Όταν μιλάς με τον seismic μιλάς με την ιστορία.
Μακάρι να μιλούσα στην κυρά Κατίνα. Εσύ έχεις αποβλακωθεί εντελώς πια...

1η βλακεία:

Τη θλιπτική δύναμη που συνέθλιψε τις παρειές των τοιχωματων και ισοπέδωσε τη Χιλή και τη Ν. Ζηλανδία την ασκείς ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ στις παρειές.

2η βλακεία:

Ακόμα και να αποτρέψεις πλήρως τη ανάκληση δεν σημαίνει ότι μηδένησες τη ροπή :lol:.

Για να αποτραπεί η ανάκληση αναγκαστικά θα υπάρχει περεταίρω εφελκυστική τάση στο συρματόχοινο της εφελκυώμενη παρειάς και ίση θλιπτική τάση στο σκυρόδεμα της θλιβόμενης παρειάς.
Και οι τάσεις αυτές εξαρτώνται μόνο από τη σεισμική τέμνουσα. Όχι από την πιθανή ανάκληση..

Ο σεισμός πρέπει να κατέβει.... και κατεβαίνει μέσω του θλιβόμενου πόδα. Αν αποτρέψεις την ανάκληση δεν αποτρέπεις τη θλίψη.

...και φυσικά ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΣΦΙΓΜΕΝΗ περιοχή του θλιβόμενου πόδα μπορεί να δεχθεί θλίψη και ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΤΟΜΗ. Το σκυρόδεμα χωρίς περίσφιξη είναι άχρηστο.

Όσο ανόητος και να είσαι μπορείς να το καταλάβεις αυτό.
Ο σεισμός ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ θα κατέβει στη γη μέσω του θλιβόμενου πόδα.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ, με τις βλακείες που κάνεις, θα ασκήσεις στο θλιβόμενο πόδα ΔΙΠΛΑΣΙΟ θλιπτικό φορτίο από αυτό που έκανε θρύψαλα τα τοιχώματα σε Χιλή και Ν. Ζηλανδία.

Το μόνο που θα πετύχει η αποτυχημένη πατέντα σου είναι αυτό:

[img]https://i.postimg.cc/T1c5xtZz/boun ... .png[/img]
Άσε την δική μου πατέντα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε μεγάλες κατασκευές και σεισμούς.
Αλλά δεν μπορείς να μου δείχνεις δικές σας αστοχίες που κατά τα άλλα ήταν άψογα υπολογισμένες ότι δεν θα γίνουν και έγιναν κατά λάθος, και να μου λες ότι και η δική μου αυτό θα πάθει.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Λοξίας έγραψε: 28 Φεβ 2024, 14:14 Αν κάποιος σε παρακολουθήσει για ικανό χρονικό διάστημα, θα ανακαλύψει ότι επιδίδεσαι σε φαντασιώσεις, ίσως για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Κλασικό παράδειγμα η τελευταία σου φαντασίωση...
seismic έγραψε
Έχω κάνει ομάδα αγόρι μου και ασχολείται μαζί μου.
Όταν με ειδοποιήσουν έφυγα για το εξωτερικό.
...την οποία έχεις επαναλάβει 3-4 φορές.
Μια έχεις φτιάξει δική σου ομάδα και έχεις τον Καρύδη και καμιά δεκαριά πολιτικούς μηχανικούς να δουλεύουν για εσένα...μια έχεις κάνει εταιρεία με τον Καρύδη και θα σου κάνει τα στατικά και θα βάζετε την πατέντα σου σε μεγάλα έργα...μια είσαι σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία...και άλλα πολλά.

Τώρα έχεις ομάδα στο εξωτερικό και μόλις θα σε καλέσει στο εξωτερικό, έφυγες σούμπιτος.
Και μόλις πριν λίγες μέρες, είχες δηλώσει πως είσαι μεγάλος πια και δεν θέλεις να ασχοληθείς άλλο με την εμπορική εκμετάλλευση της πατέντας σου!
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ δεν το γραφεις.
Το οτι με εχει ξεσηκωσει το καλοκαιρι να παω Ιο και οτι θα εχει ΜΟΥΝΑΡΕΣ? :wink
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
seismic

Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Daje έγραψε: 28 Φεβ 2024, 15:34
Λοξίας έγραψε: 28 Φεβ 2024, 14:14 Αν κάποιος σε παρακολουθήσει για ικανό χρονικό διάστημα, θα ανακαλύψει ότι επιδίδεσαι σε φαντασιώσεις, ίσως για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Κλασικό παράδειγμα η τελευταία σου φαντασίωση...
seismic έγραψε
Έχω κάνει ομάδα αγόρι μου και ασχολείται μαζί μου.
Όταν με ειδοποιήσουν έφυγα για το εξωτερικό.
Μια έχεις φτιάξει δική σου ομάδα και έχεις τον Καρύδη και καμιά δεκαριά πολιτικούς μηχανικούς να δουλεύουν για εσένα...μια έχεις κάνει εταιρεία με τον Καρύδη και θα σου κάνει τα στατικά και θα βάζετε την πατέντα σου σε μεγάλα έργα...μια είσαι σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία...και άλλα πολλά.

Τώρα έχεις ομάδα στο εξωτερικό και μόλις θα σε καλέσει στο εξωτερικό, έφυγες σούμπιτος.
Και μόλις πριν λίγες μέρες, είχες δηλώσει πως είσαι μεγάλος πια και δεν θέλεις να ασχοληθείς άλλο με την εμπορική εκμετάλλευση της πατέντας σου!
Αμ αυτό το ψέμα που το βάζεις; :lol:
Άβαταρ μέλους
Daje

Λοξίας έγραψε: 28 Φεβ 2024, 16:53

Ελα μου λεει και θα βαλουμε τα δοκιμια να παλλονται στον ιδιο ρυθμο με τα κωλαρακια των ΜΟΥΝΑΡΩΝ τουριστριων.
Εκει να δεις συντονισμος.
Εγω τον εχω πιστεψει και εχω κανει προκρατησεις ξενοδοχεια, βαπορια, προφυλακτικα εχω αγορασει, οτι μπορεις να φανταστεις.
Μεχρι φυσικοθεραπεια και γυμναστηριο ξεκινησα.
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 28 Φεβ 2024, 15:28 Αυτά όλα που λες δείχνουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί εδώ και χρόνια.
Δεν με πιστεύεις δικό σου πρόβλημα.
Δηλαδή για να καταλάβω...
Σου υπενθυμίζω τα διάφορα ψέματα που έχεις πει κατά καιρούς...
Spoiler

Μας γράφεις πως σε υποστηρίζουν καθηγητές και κριτές και "συμφωνούν" μαζί σου.
Αυτό είναι πολύ παραπλανητικό και πολύ κοντά στο μεγάλο ψέμα...
Δεν υπάρχουν ούτε καθηγητές ούτε κριτές που να "συμφωνούν μαζί σου ότι έχεις νικήσει τον σεισμό"!
Στα έγραψα και στο ποστ μου, αλλά δεν απάντησες καθόλου σε αυτά, όμως παραδέχτηκες πως:
"Λοξία σωστά αυτά που λες ναι έτσι γίνονται όμως αυτό είναι λάθος" :fp:
Δηλαδή παραδέχεσαι πως αυτά που λέω είναι σωστά, αλλά τα βγάζεις λάθος! :wall:

Φάσκεις και αντιφάσκεις μέσα σε λίγα ποστς ή λίγες ημέρες.

Άλλη υπερβολή/ψέμα: "Έχω απευθυνθεί σε όλες τις μεγάλες σεισμικές βάσεις παγκοσμίως και στα @@κια τους."
Αν είχες απευθυνθεί, έστω και σε μία σεισμική βάση παγκοσμίως, θα μας είχες πρήξει τα ούμπαλα με αυτήν σου την κίνηση.
Ποτέ, δεν έχεις αναφέρει κάτι τέτοιο.
...και η δικαιολογία σου είναι πως αυτά δείχνουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί εδώ και χρόνια;; :fp: :fp:
Δηλαδή, επειδή προσπαθείς χρόνια, σου επιτρέπεται να λες ένα σωρό ψέματα και να καυχιέσαι;

Άσε που ποτέ, μα ποτέ, δεν έχεις απαντήσει στην πολύ σοβαρή απορία που καταλήγει σε δικαιολογημένο συμπέρασμα...

Η δε χαρακτηριστικότερη και πολύ μεγάλη ένδειξη, σχεδόν απόδειξη, είναι το γεγονός πως τόσα χρόνια, 12 και βάλε, έχεις κάνει ένα σωρό δημοσιεύσεις τόσο σε Ελληνικα όσο και σε ξένα περιοδικά.
-- Και όμως! Κανείς επιστήμονας, κανένα πανεπιστήμιο, καμιά κατασκευαστική εταιρεία, δεν ενδιαφέρθηκε για την πατέντα σου!
Το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, δεν δείχνει κάποια παγκόσμια συνωμοσία για να σε βγάλουν από την μέση, αλλά δείχνει, ξεκάθαρα, πως η ευρεσιτεχνία σου δεν είναι εφαρμόσιμη. Δεν είναι λειτουργική.

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Daje έγραψε: 28 Φεβ 2024, 16:57
Λοξίας έγραψε: 28 Φεβ 2024, 16:53

Ελα μου λεει και θα βαλουμε τα δοκιμια να παλλονται στον ιδιο ρυθμο με τα κωλαρακια των ΜΟΥΝΑΡΩΝ τουριστριων.
Εκει να δεις συντονισμος.
Εγω τον εχω πιστεψει και εχω κανει προκρατησεις ξενοδοχεια, βαπορια, προφυλακτικα εχω αγορασει, οτι μπορεις να φανταστεις.
Μεχρι φυσικοθεραπεια και γυμναστηριο ξεκινησα.
Μπααα...σε ήθελε για να γυρνάς την μανιβέλα που κουνάει το σκυλόσπιτο, επειδή δεν είχε πληρώσει το ρεύμα και του το έκοψαν...
:lol:
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 28 Φεβ 2024, 15:33 Άσε την δική μου πατέντα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε μεγάλες κατασκευές και σεισμούς.
Αλλά δεν μπορείς να μου δείχνεις δικές σας αστοχίες που κατά τα άλλα ήταν άψογα υπολογισμένες ότι δεν θα γίνουν και έγιναν κατά λάθος, και να μου λες ότι και η δική μου αυτό θα πάθει.
Αυτό που έχει αποδειχθεί τόσο από τις αυτοψίες όσο και από δεκάδες πειράματα είναι ότι το αυξημένο αξονικό φορτίο (αυτό που πρακτικά κάνει η αποτυχημένη πατέντα σου) αυξάνει δραματικά την πιθανότητα θλιπτικής αστοχίας των τοιχωμάτων.

Εικόνα
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 28 Φεβ 2024, 17:49
seismic έγραψε: 28 Φεβ 2024, 15:33 Άσε την δική μου πατέντα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε μεγάλες κατασκευές και σεισμούς.
Αυτό που έχει αποδειχθεί τόσο από τις αυτοψίες όσο και από δεκάδες πειράματα είναι ότι το αυξημένο αξονικό φορτίο (αυτό που πρακτικά κάνει η αποτυχημένη πατέντα σου) αυξάνει δραματικά την πιθανότητα θλιπτικής αστοχίας των τοιχωμάτων.

[img]https://i.postimg.cc/fLg9QTkQ/axia ... .png[/img]
Η πατέντα μου δεν δημιουργεί μόνο αξονική θλιπτική δύναμη αλλά αυτό το συνδυάζει πρώτη φορά παγκοσμίως με πάκτωση στο έδαφος.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει στροφή του τοιχώματος η οποία μεταφέρει όλη την θλίψη στο άκρο και σπάει το σκυρόδεμα
Υπάρχει διαφορά. Η διαγώνιος η δική σας κατεβάζει την θλίψη. Η δική μου διαγώνιος δεν είναι μία αλλά πολλαπλές οι οποίες καλύπτουν όλη την διατομή, η οποία μάλιστα δεν έχει χάσει την επαφή της με την βάση λόγο αστοχίας, ούτε η βάση την επαφή της με το έδαφος λόγο στροφής.
Ε υπάρχει κάποια διαφορά.
Άβαταρ μέλους
Daje

Ε βγαλτο το γαμημενο το αξονικό φορτίο ρε ΣΕΙΣΜΙΚ να τελειώνουμε!
Μακαρονάδα γίνεται και χωρίς τυρι
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Daje έγραψε: 28 Φεβ 2024, 19:03 Ε βγαλτο το γαμημενο το αξονικό φορτίο ρε ΣΕΙΣΜΙΚ να τελειώνουμε!
Όχι δε γίνεται.

Ποιος τρώει μακαρόνια χωρίς τυρί?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 28 Φεβ 2024, 18:28 Η πατέντα μου δεν δημιουργεί μόνο αξονική θλιπτική δύναμη αλλά αυτό το συνδυάζει πρώτη φορά παγκοσμίως με πάκτωση στο έδαφος.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει στροφή του τοιχώματος η οποία μεταφέρει όλη την θλίψη στο άκρο και σπάει το σκυρόδεμα
Υπάρχει διαφορά. Η διαγώνιος η δική σας κατεβάζει την θλίψη. Η δική μου διαγώνιος δεν είναι μία αλλά πολλαπλές οι οποίες καλύπτουν όλη την διατομή, η οποία μάλιστα δεν έχει χάσει την επαφή της με την βάση λόγο αστοχίας, ούτε η βάση την επαφή της με το έδαφος λόγο στροφής.
Βρε ανόητε άνθρωπε...με την πλήρη πάκτωση ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ότι όλη θλίψη (σε διπλασιο μέγεθος) θα μεταφερθεί στον πόδα του τοιχώματος. ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ την ψαθυρή θραύση.

Σκέψου το ανόητο πείραμα με τη σιντιέρα σου. Αν πακτώσεις τη σιντιέρα σου και αυξάνεις σταδιακά την οριζόντια δύναμη στην κορυφή....ΑΝΑΠΌΦΕΚΤΑ κάποια στιγμή η θλιβόμενη παρεια θα ΣΠΑΣΕΙ. Αν ασκείς ταυτόχρονα και θλίψη θα σπάσει πολύ γρηγορότερα!!

Αν δεν εφαρμόσεις πλήρη πάκτωση και η σιντιέρα τείνει να ανατραπεί τότε ΔΕΝ θα σπάσει ποτέ. Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα πίσω από τα rocking walls των Νεοζηλανδών.
Παρατήρησαν οι άνθρωποι ότι κτίρια πέφτουν από θράυση των τοιχωμάτων. Ε....λοιπόν τα αφήνουν να ανατρέπονται ελεγχόμενα και τα τοιχώματα δεν σπάνε ποτέ.

Αντίθετα εσύ με τη ΒΛΑΚΩΔΗ πατέντα σου έρχεσαι και ασκείς διπλασια θλίψη και εξασφαλίζεις τη γρήγορη θράυση με ψαθυρή αστοχία...

Όσο το σκέφτομαι...τόσο πιο ηλίθιο το βρίσκω!!!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Daje έγραψε: 28 Φεβ 2024, 19:03 Ε βγαλτο το γαμημενο το αξονικό φορτίο ρε ΣΕΙΣΜΙΚ να τελειώνουμε!
Ε...αυτό του λέμε τόσο καιρό. Να βγάλει το γαμημένο το αξονικό από τη ανωδομή και να το βάλει μόνο στη θεμελίωση. Αλλά ο άνθρωπος δεν.... :102:
seismic

Νταγκλης έγραψε: 28 Φεβ 2024, 19:45
Ε...αυτό του λέμε τόσο καιρό. Να βγάλει το γαμημένο το αξονικό από τη ανωδομή και να το βάλει μόνο στη θεμελίωση. Αλλά ο άνθρωπος δεν.... :102:
Δέκα χιλιάδες φορές στο έχω πει ότι έχω την δυνατότητα να αφαιρέσω αυτή την αξονική θλίψη, δεν διαβάζεις αυτά που γράφω?
Όπως σου έχω πει ότι η θλίψη δεν γίνεται στα κουτουρού αλλά μετά από υπολογισμούς. Αυτή η θλίψη αν δεν υπερβαίνει το 50% του σημείου θραύσης της διατομής τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί το κάνω. Για να μειώσω όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμόρφωση.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος οπλισμού που κανένας δεν έχει σκεφτεί.
Τοποθετούμε στο δώμα έναν κοχλία στον εξέχοντα μη τανυσμένο τένοντα, τον οποίο έχουμε καλύψει περιμετρικά με λάστιχο που έχει πρόσφυση πάνω στον τένοντα. Εφαρμόζουμε στον τένοντα ένα μικρό σφίξιμο του κοχλία, αφού ρίξουμε το σκυρόδεμα και μετά την ξύρανση. Τι κατορθώνουμε με αυτή την μέθοδο?
1.Καταργούμε την διατμητική αστοχία στο σκυρόδεμα επικάλυψης. 2. Το σκυρόδεμα δέχεται μόνο την θλίψη του κοχλία στο δώμα διότι παρεμποδίζει την ανατροπή του τοιχώματος.
Αυτό τον σχεδιασμό έκανα και στο πείραμα.
Ελαστική συνάφεια και μικρή μετατάνυση με τον κοχλία στο δώμα. Και μεταξύ κοχλία και σκυροδέματος τοποθέτησα ροδέλα και λάστιχο.

Αυτό το λάστιχο που τοποθετώ στο δώμα είναι αυτό που κάνουν τα rocking walls
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 28 Φεβ 2024, 20:49, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 28 Φεβ 2024, 18:28 Η πατέντα μου δεν δημιουργεί μόνο αξονική θλιπτική δύναμη αλλά αυτό το συνδυάζει πρώτη φορά παγκοσμίως με πάκτωση στο έδαφος.
Μια εικόνα....χίλιες λέξεις. Η πάκτωση διασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της θλίψης. Όλος ο σεισμός στον θλιβόμενο πόδα. Με τη δική σου χαζομάρα....η διπλάσια θλίψη.

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”