!!! DEVELOPMENT MODE !!!

170-175 βουλευτες αναμενεται να πουν ΝΑΙ στον γαμο ομοφυλοφίλων σημερα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: 170-175 βουλευτες αναμενεται να πουν ΝΑΙ στον γαμο ομοφυλοφίλων σημερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:34 σου είπα οτι ειναι πιο συνθετο το θέμα
εαν πχ ήσουν παιδί ή εφηβος με συγκεκριμένα βιώματα ή /και ορμονικά ας πούμε θέματα και μεγάλωνες σε ένα κάπως ρευστό -σεξουαλικού περιεχομένου-περιβάλλον μια χαρά θα μπορούσες να στραφείς στην ομοφυλοφιλία.

Τεσπα, δεν διατίθεμαι να συζητήσω αυτό το θέμα εδώ

μπα, δεν μπορουσα,

πες ομως εσύ την ιστορία που θες, βγαλε το απο μεσα σου να ηρεμήσεις λιγο γιατι κανεις σαν κακιασμενη αδελφη, με την καλη εννοια.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

Aitwlos έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:44 Μπορεί να είναι gay και εγώ
Για γκέι σε έχω πάντως τόσα χρόνια χωρίς να μου το πεις. Αν δεν είσαι γράψε λάθος.

Σου απάντησα. Τι σε ενδιαφέρει ακριβώς πως έγινα βιολογικός πατέρας? Είναι μεγάλη και δαιδαλώδης ιστορία που προτιμώ να την κρατάω για τους οικείους μου. Πάντως δεν έγινε με παρένθετη. Τα άλλα είναι πολύ προσωπικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

enaon έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:46
εαν πχ ήσουν παιδί ή εφηβος με συγκεκριμένα βιώματα ή /και ορμονικά ας πούμε θέματα και μεγάλωνες σε ένα κάπως ρευστό -σεξουαλικού περιεχομένου-περιβάλλον μια χαρά θα μπορούσες να στραφείς στην ομοφυλοφιλία.

μπα, δεν μπορουσα,

πες ομως εσύ την ιστορία που θες, βγαλε το απο μεσα σου να ηρεμήσεις λιγο γιατι κανεις σαν κακιασμενη αδελφη, με την καλη εννοια.
απαντάς αφοριστικά και ειρωνικά για ένα πολυ λεπτό και σύνθετο θέμα αλλά το προσπερνώ (αυτό το λέω για το "μπα, δεν μπορούσα)

παραμερίζω τους χαρακτηρισμούς σου, και εξηγώ οτι απλώς επεκτείνω το θέμα γονείς παιδιά και σε άλλον τομέα, πέρα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων
βέβαια, τώρα κάνει σε εμένα εντύπωση γιατί σε ξενίζει αυτό και φθάνεις να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο τέτοιο αλλά λέω να το παραμερίσω και αυτό
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
enaon

Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:49
enaon έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:46

μπα, δεν μπορουσα,

απαντάς αφοριστικά και ειρωνικά για ένα πολυ λεπτό και σύνθετο θέμα αλλά το προσπερνώ

παραμερίζω τους χαρακτηρισμούς σου, και εξηγώ οτι απλώς επεκτείνω το θέμα γονείς παιδιά και σε άλλον τομέα, πέρα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων
βέβαια, τώρα κάνει σε εμένα εντύπωση γιατί σε ξενίζει αυτό και φθάνεις να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο τέτοιο αλλά λέω να το παραμερίσω και αυτό
γιατί κολλάς στις λεξεις, αδελφη εισαι; Μπορω να στα γραψω ολα ξανα με ομορφο τρόπο, αλλα τι θα κανεις μετα αν δεν υπαρχουν βαρβαροι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 17 Φεβ 2024, 22:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Πάντως νομίζω ότι από τα ποσοστά της ΝΔ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα φανεί και πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και δη του "συντηρητικού" κομματιού του. Προβλέπω ότι η ΝΔ δεν θα χάσει τίποτα λόγω αυτού του νόμου, πράγμα το οποίο από μόνο του δείχνει ότι ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται. Βέβαια μπορεί κάποιος να πει (και δικαίως) ότι τα δεξιότερα της ΝΔ κόμματα που ήταν αντίθετα στο νομοσχέδιο, είναι καραγκιόζηδες. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για κάποιον ψηφοφόρο τηε ΝΔ που διαφωνούσε κάθετα με το νομοσχέδιο να ξαναψηφίσει ΝΔ. Θα μπορούσε πολύ απλά να απόσχει από τις επόμενες εκλογές. Αλλά δεν βλέπω η ΝΔ να χάνει κάτι σημαντικό. Υπάρχουν πχ άτομα στο φόρουμ που ψήφιζαν σταθερά ΝΔ μέχρι τώρα, αλλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ΔΕΝ θα την ψηφίσουν λόγω αυτού του νόμου;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Saturn

δεν κολλάω εγώ, εγώ είπα "παραμερίζω"
εσύ συνεχίζεις άρα εσύ κολλάς στις λέξεις
δεν ξέρω εαν είναι προνόμιο των "αδελφών" αυτό, τί να σου πω
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
enaon

Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:53 δεν κολλάω εγώ, εγώ είπα "παραμερίζω"
σε ενοχλει η λεξη αδελφή; Αφου δεν εισαι, μια ζωή μαθαμε να την λεμε για αλλους και να γελαμε, τωρα σε ενοχλησε;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

micmic έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:52 Υπάρχουν πχ άτομα στο φόρουμ που ψήφιζαν σταθερά ΝΔ μέχρι τώρα, αλλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ΔΕΝ θα την ψηφίσουν λόγω αυτού του νόμου;
Υπάρχουν αλλά αυτό δε λέει τώρα τίποτα. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει πολλά και θα επανεκτιμήσουν πιθανόν κάποιοι τη στάση τους. Μπορεί να υπάρξουν σημαντικότερα θέματα όταν θα πλησιάζουμε στις εκλογές.
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν υπαρχουν, υπαρχουν ατομα στο φορουμ που σημερα λενε οτι κλπ κλπ, τριχες δηλαδη, δεν θα ηταν ΝΔ αν ειχαν τετοια θεματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 17 Φεβ 2024, 22:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn

enaon έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:55
Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:53 δεν κολλάω εγώ, εγώ είπα "παραμερίζω"
σε ενοχλει η λεξη αδελφή; Αφου δεν εισαι, μια ζωή μαθαμε να την λεμε για αλλους και να γελαμε, τωρα σε ενοχλησε;
Από πού βλέπεις να με ενοχλεί η λέξη αδελφή καλέ μου;
Η αλήθεια ειναι οτι ποτέ δεν γελασα δε, με την λέξη αδελφή, μάλλον μια θλίψη ένοιωθα όταν την άκουγα και την ακούω
Αλλά ειλικρινά, νομίζω οτι για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω, εχεις χάσει την ψυχραιμία σου και γράφεις άσχετα τελείως πράγματα με άσχημη διάθεση απέναντί μου
Θα έλεγα να μου εξηγήσεις τί συμβαίνει αλλά δεν σε κόβω και πολύ διατεθειμένο
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:34

σου είπα οτι ειναι πιο συνθετο το θέμα
Είναι όντως σύνθετο θέμα ο ανθρώπινος σεξουαλικός προσανατολισμός. Και είναι ορθό οτι δεν ξέρουμε την ακριβή αιτιολογία του. Ξέρουμε όμως κάποια βασικά στα οποία έχουμε consensus από την ψυχολογική επιστήμη. Κυρίως στο οτι δεν βιώνουμε αίσθηση επιλογής για τις γνήσιες και πηγαίες σεξουαλικές και συναισθηματικές έλξεις μας. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε οτι o σεξουαλικός προσανατολισμός μάλλον είναι hardwired στον εγκέφαλο μας.

Από κει και πέρα είναι το χάος. Κ όποιος βρει καταληκτικά την αιτιολογία του ανθρώπινου σεξουαλικού προσανατολισμού θα πάρει νόμπελ στο χαλαρό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 17 Φεβ 2024, 23:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:57
Η αλήθεια ειναι οτι ποτέ δεν γελασα δε, με την λέξη αδελφή, μάλλον μια θλίψη ένοιωθα όταν την άκουγα και την ακούω
Αλλά ειλικρινά, νομίζω οτι για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω, εχεις χάσει την ψυχραιμία σου και γράφεις άσχετα τελείως πράγματα με άσχημη διάθεση απέναντί μου
οκ αφου δεν σε ενοχλουν οι λεξεις σε παρεξηγησα. Εισαι καραγκιοζης και μαλακας αν νομιζεις οτι θα σε παρει σοβαρά κανεις οταν γραφεις οτι ειναι επιλογη σου να γινεις ομοφυλόφιλος. Με ολη μου την αγαπη στο λεω.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

micmic έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:52 Πάντως νομίζω ότι από τα ποσοστά της ΝΔ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα φανεί και πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και δη του "συντηρητικού" κομματιού του. Προβλέπω ότι η ΝΔ δεν θα χάσει τίποτα λόγω αυτού του νόμου, πράγμα το οποίο από μόνο του δείχνει ότι ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται. Βέβαια μπορεί κάποιος να πει (και δικαίως) ότι τα δεξιότερα της ΝΔ κόμματα που ήταν αντίθετα στο νομοσχέδιο, είναι καραγκιόζηδες. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για κάποιον ψηφοφόρο τηε ΝΔ που διαφωνούσε κάθετα με το νομοσχέδιο να ξαναψηφίσει ΝΔ. Θα μπορούσε πολύ απλά να απόσχει από τις επόμενες εκλογές. Αλλά δεν βλέπω η ΝΔ να χάνει κάτι σημαντικό. Υπάρχουν πχ άτομα στο φόρουμ που ψήφιζαν σταθερά ΝΔ μέχρι τώρα, αλλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ΔΕΝ θα την ψηφίσουν λόγω αυτού του νόμου;
Ακόμα και αυτούς που τους νοιάζει και δεν θέλουν να ψηφίσουν ΝΔ ένεκα του νόμου τι άλλη επιλογή έχουν?

Τους Συριζαιους που είναι τα ίδια σε τέτοια θέματα?

Τους Πασοκους που είναι τα ίδια στο πιο σοβαρό?

Το ΚΚΕ κάνοντας την υπέρβαση από την Δεξιά στον κομμουνισμο?

Τον ψεκ χριστεμπορα?

Τους θρησκοληπτους παλαιοημερολογιτες?

Τους βλαμενους νεοναζί?

Την ημιτελή με το καράβι?

Επιλογές δεν έχουν οι Νεοδημοκρατες. Για αυτό μένουν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Saturn

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:58
Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:34

σου είπα οτι ειναι πιο συνθετο το θέμα
Είναι όντως σύνθετο θέμα ο ανθρώπινος σεξουαλικός προσανατολισμός. Και είναι ορθό οτι δεν ξέρουμε την ακριβή αιτιολογία του. Ξέρουμε όμως κάποια βασικά στα οποία έχουμε consensus από την ψυχολογική επιστήμη. Κυρίως στο οτι δεν βιώνουμε αίσθηση επιλογής για τις γνήσιες και πηγαίες σεξουαλικές και συναισθηματικές έλξεις μας. Δευτερευόντως το consensus είναι οτι o σεξουαλικός προσανατολισμός φαίνεται να είναι hardwired στον εγκέφαλο μας.

Από κει και πέρα είναι το χάος. Κ όποιος βρει καταληκτικά την αιτιολογία του ανθρώπινου σεξουαλικού προσανατολισμού θα πάρει νόμπελ στο χαλαρό.
χαίρομαι και σε ευχαριστώ πολύ που δέχτηκες να μιλήσεις και με σεβασμό (σε εμένα και σε όσους διαβάζουν) και με τοποθέτηση που δείχνει την βάσανο σχετικά με το θέμα.
Αυτό το consensus που λες, είναι ακριβώς αυτό, μια συγκατάβαση σε κάποιες επι μέρους παρατηρήσεις και όχι επιστημονική αλήθεια με την συνήθη έννοια του όρου, όπως θέλουν πολλοί να το παρουσιάζουν ή να το ερμηνεύουν

Άρα υπάρχει μια ρευστότητα στο τί είναι ομοφυλοφιλία και εαν είναι γνωμικό θέμα ή καθαρά βιολογικό

Η αλήθεια είναι οτι έχω υπόψιν μια ανάλυση σχετικά με όλο αυτό αλλά επειδή προέρχεται από ιερέα, όσο αξιόλογος και πνευματικά και καταρτισμένος θεωρητικά για επιστημονικά θέματα-εκτός από θεολογικά-και να είναι, κάπου κωλύομαι πια εδώ μέσα να την ανεβάσω, κυρίως επειδή δεν έχω πάντα την ψυχραιμία να απαντώ εντός ορίων στην χλεύη πολλών απέναντι στα Θεία...(και όχι σε εμένα)

Και πάλι όμως, σε ευχαριστώ για την παράθεση που μου έκανες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 17 Φεβ 2024, 23:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn

enaon έγραψε: 17 Φεβ 2024, 23:01
Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:57
οκ αφου δεν σε ενοχλουν οι λεξεις σε παρεξηγησα. Εισαι καραγκιοζης και μαλακας αν νομιζεις οτι θα σε παρει σοβαρά κανεις οταν γραφεις οτι ειναι επιλογη σου να γινεις ομοφυλόφιλος. Με ολη μου την αγαπη στο λεω.
Και πάλι δεν κατάλαβες
Σαφώς και υπάρχουν λέξεις που με ενοχλούν
Ειδικά όταν προέρχοναι από άδικη ή άστοχη κρίση

Αλλά δεν είναι και λόγος να το κάνουμε θέμα, ε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”