Τοξοβόλος_UK έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:58
Saturn έγραψε: 17 Φεβ 2024, 22:34
σου είπα οτι ειναι πιο συνθετο το θέμα
Είναι όντως σύνθετο θέμα ο ανθρώπινος σεξουαλικός προσανατολισμός. Και είναι ορθό οτι δεν ξέρουμε την ακριβή αιτιολογία του. Ξέρουμε όμως κάποια βασικά στα οποία έχουμε consensus από την ψυχολογική επιστήμη. Κυρίως στο οτι δεν βιώνουμε αίσθηση επιλογής για τις γνήσιες και πηγαίες σεξουαλικές και συναισθηματικές έλξεις μας. Δευτερευόντως το consensus είναι οτι o σεξουαλικός προσανατολισμός φαίνεται να είναι hardwired στον εγκέφαλο μας.
Από κει και πέρα είναι το χάος. Κ όποιος βρει καταληκτικά την αιτιολογία του ανθρώπινου σεξουαλικού προσανατολισμού θα πάρει νόμπελ στο χαλαρό.
χαίρομαι και σε ευχαριστώ πολύ που δέχτηκες να μιλήσεις και με σεβασμό (σε εμένα και σε όσους διαβάζουν) και με τοποθέτηση που δείχνει την βάσανο σχετικά με το θέμα.
Αυτό το consensus που λες, είναι ακριβώς αυτό, μια συγκατάβαση σε κάποιες επι μέρους παρατηρήσεις και όχι επιστημονική αλήθεια με την συνήθη έννοια του όρου, όπως θέλουν πολλοί να το παρουσιάζουν ή να το ερμηνεύουν
Άρα υπάρχει μια ρευστότητα στο τί είναι ομοφυλοφιλία και εαν είναι γνωμικό θέμα ή καθαρά βιολογικό
Η αλήθεια είναι οτι έχω υπόψιν μια ανάλυση σχετικά με όλο αυτό αλλά επειδή προέρχεται από ιερέα, όσο αξιόλογος και πνευματικά και καταρτισμένος θεωρητικά για επιστημονικά θέματα-εκτός από θεολογικά-και να είναι, κάπου κωλύομαι πια εδώ μέσα να την ανεβάσω, κυρίως επειδή δεν έχω πάντα την ψυχραιμία να απαντώ εντός ορίων στην χλεύη πολλών απέναντι στα Θεία...(και όχι σε εμένα)
Και πάλι όμως, σε ευχαριστώ για την παράθεση που μου έκανες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Saturn την 17 Φεβ 2024, 23:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.