!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:18
Εγώ κάνω στατικές μελέτες 20 χρόνια.
Γεια σου συνάδελφε. Που δουλεύεις?
Εγώ έκανα στατικά μέχρι το 2010, από τότε τα στατικά λιγόστεψαν και κάνω και τακτοπποιήσεις, ΗΤΚ, ΠΕΑ κλπ
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:54
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:34 Θες να πεις ότι αυτά που λέω σε αυτό το βίντεο είναι λάθος? Εγώ πως σε αυτό το βίντεο βρήκα μέρος να τοποθετήσω ένα τεράστιο σταυροειδή διατμητικό τοίχωμα και δεν μπορείς να βρεις μέρος εσύ? https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Αν το επιτρέπει η αρχιτεκτονική μελέτη....όλοι οι μηχανικοί της γης θα βάλουν το απαραίτητο πλάτος διατμητικού τοιχώματος για το σεισμο σχεδιασμού. Δεν θα βαλουν παραπάνω πλατος από το απαράιτητο γιατί το κόστος είναι πενταπλάσιο από τοιχοποιια.

Ξαναλέω...το θέμα είναι ότι τα δικά σου τοιχώματα δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω..
Και εγώ θα σου κάνω μια απλή ερώτηση.
Τα προκατασκευασμένα είναι εξολοκλήρου από την κατασκευή τους ένα διατμητικό τοίχωμα, αφού είναι κατασκευασμένα από τοιχώματα οπλισμένου σκυροδέματος. Γιατί αφού είναι τόσο γερά σπίτια στην Ελλάδα δεν τους επιτρέπουν πάνω από δύο ορόφους?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

Ίακχος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:01
Γεια σου συνάδελφε. Που δουλεύεις?
Εγώ έκανα στατικά μέχρι το 2010, από τότε τα στατικά λιγόστεψαν και κάνω και τακτοπποιήσεις, ΗΤΚ, ΠΕΑ κλπ
:wave:
Ασχολούμαι με κατασκευή/μελέτη μεταλλικών κατασκευών. Και εγώ πέρασα 10 δύσκολα χρόνια. Τελευταία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:13 Και εγώ θα σου κάνω μια απλή ερώτηση.
Τα προκατασκευασμένα είναι εξολοκλήρου από την κατασκευή τους ένα διατμητικό τοίχωμα, αφού είναι κατασκευασμένα από τοιχώματα οπλισμένου σκυροδέματος. Γιατί αφού είναι τόσο γερά σπίτια στην Ελλάδα δεν τους επιτρέπουν πάνω από δύο ορόφους?
Δεν γνωρίζω αν δεν επιτρέπονται πάνω από δύο όροφοι.

Αν ισχύει προφανως θα είναι επειδή στερούνται υπερσστατικότητας. Γενικά...λόγω της ασυνέχειας καθ' ύψος των τοιχωμάτων είναι πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί η παραλαβή της τέμνουσας από όροφο σε όροφο...(το μονοπάτι της τέμνουσας που λέγαμε).

Θυμίζω ότι τα προκατ πολυόροφα σε Σοβ. Ένωση και Ρουμανία έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 06 Φεβ 2024, 13:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:08
Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:03
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 11:52
Γιατί ποιος είπε για μόνο ένα φρεάτιο? Βάλε 10 φρεάτια ή 10 τοιχώματα.
Και 100 φρεάτια 'ή 100 τοιχώματα να μπουν....το καθένα από απο αυτά θα έχει το 1/4 της δυσκαμψίας και τετραπλάσιες μετακινήσεις απο συμβατικά φρεάτια και τοιχώματα.
Είναι φριχτή ιδέα να εξαφανίσεις την πλαισιακή λειτουργία..

Αν μου πεις που θα τα βάλεις θα σου απαντήσω το εξής.
Καταργείστε την τοιχοποιία από τούβλα που διαχωρίζουν τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τοποθετήστε διατμητικά τοιχώματα όπως έκανα εγώ σε αυτό το βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Τοποθετήστε και 4 πακτώσεις στα άκρα τους και άσε τον σεισμό να κουνάει.
Τα διατμητικά τοιχώματα δεν τα θέλουν οι αρχιτέκτονες και είναι ακριβά.
Οι πακτώσεις σου...όπως είδαμε.....δεν παραλαμβάνουν τέμνουσα. Το πλέγμα τις παραλαμβάνει...
Ρε φίλε 50 χρόνια χτίστης είμαι Ξέρω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων υπάρχουν τυφλά ντουβάρια τα οποία δεν απασχολούν τους αρχιτέκτονες αφού η περίμετρος του κτιρίου είναι ελεύθερη. Εκεί δεν μπορείτε να βάλετε αυτούς τους διατμητικούς τοίχους?
Κι αν ο πελάτης θέλει ν'αγορασει το διπλανό διαμέρισμα και να τα ενώσει?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:35
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:13 Και εγώ θα σου κάνω μια απλή ερώτηση.
Δεν γνωρίζω αν δεν επιτρέπονται πάνω από δύο όροφοι.

Αν ισχύει προφανως θα είναι επειδή στερούνται υπερσστατικότητας. Γενικά...λόγω της ασυνέχειας καθ' ύψος των τοιχωμάτων είναι πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί η παραλαβεί της τέμνουσας από όροφο σε όροφο...(το μονοπάτι της τέμνουσας που λέγαμε).

Θυμίζω ότι τα προκατ πολυόροφα σε Σοβ. Ένωση και Ρουμανία έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα...
Θα σου πω γιατί έπεσαν και γιατί δεν επιτρέπουν πάνω από δύο ορόφους.
Τα δύσκαμπτα υψίκορμα κτίρια ανατρέπονται εύκολα.
Αν δεν ανατραπούν, τουλάχιστον κατά το λίκνισμα, περιστρέφονται έστω και ελάχιστες μοίρες εναλλάξ πότε δεξιά και πότε αριστερά, αφήνοντας αστήρικτο από το έδαφος μεγάλο μέρος του κτιρίου.
Τα ίδια αστήρικτα φορτία του κτιρίου, αντίθετης κατεύθυνσης από την ροπή ανατροπής, σπάνε τις ποιο αδύναμες διατομές πάνω από τα πρέκια.
Εδώ έρχεται η μέθοδός μου και καθηλώνει το κτίριο στο έδαφος.
Εσύ λες ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
Χρησιμεύει ή δεν χρησιμεύει?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Daje έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:39
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:08
Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:03

Και 100 φρεάτια 'ή 100 τοιχώματα να μπουν....το καθένα από απο αυτά θα έχει το 1/4 της δυσκαμψίας και τετραπλάσιες μετακινήσεις απο συμβατικά φρεάτια και τοιχώματα.
Είναι φριχτή ιδέα να εξαφανίσεις την πλαισιακή λειτουργία..

Τα διατμητικά τοιχώματα δεν τα θέλουν οι αρχιτέκτονες και είναι ακριβά.
Οι πακτώσεις σου...όπως είδαμε.....δεν παραλαμβάνουν τέμνουσα. Το πλέγμα τις παραλαμβάνει...
Ρε φίλε 50 χρόνια χτίστης είμαι Ξέρω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων υπάρχουν τυφλά ντουβάρια τα οποία δεν απασχολούν τους αρχιτέκτονες αφού η περίμετρος του κτιρίου είναι ελεύθερη. Εκεί δεν μπορείτε να βάλετε αυτούς τους διατμητικούς τοίχους?
Κι αν ο πελάτης θέλει ν'αγορασει το διπλανό διαμέρισμα και να τα ενώσει?
Ανοίγει μια πόρτα.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 06:37
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 02:57
xlsms έγραψε: 05 Φεβ 2024, 04:51

Κάποτε θα πέσουν οι τιμές, το θέμα είναι αν προσφέρει στην κατασκευή περισσότερη αντοχή χωρίς να αφαιρέσεις κάτι από την υπάρχουσα μεθοδολογία δόμησης κτηρίων. Θα πρέπει να δούνε οι ειδικοί αν ανεβάζει τα ντζι αντοχής η μέθοδος αυτή, χθες. Γιατί τα ντζι που φτιάχνουν τώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος αυξάνει την πλευρική τριβή, είναι σαν τα ουπα που βάζουμε στον τοίχο. Αν απλά βάλεις ένα ουπα στον τοίχο χωρίς την βίδα μπορείς σχετικά εύκολα να το βγαλεις, αν όμως βάλεις και τη βίδα τότε αυξάνεται η πλευρική τριβή. Σωστά;
Σωστά, αλλά δεν βλέπω πώς θα αυξήσει την αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας. Λειτουργεί απλά ως θεμέλιο
Η τέμνουσα εμφανίζεται παντού πάνω στην κατασκευή σε λάθε στοιχείο, όπως και όλες οι άλλες δυνάμεις. Πες μου πια τέμνουσα εννοείς για να σου πω πως την σταματάμε.
Στην κατασκευή στον σεισμό αναπτύσσονται τέμνουσες, ορθές δυνάμεις θλίψης και εφελκυσμού, και ροπές.
Αυξάνει ο μηχανισμός της θεμελίωσης που έχεις εφεύρει την πλαστιμότητα ή την αντοχή των στοιχείων; Περιορίζει τις παραμορφώσεις;
Πώς;
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:52 Θα σου πω γιατί έπεσαν και γιατί δεν επιτρέπουν πάνω από δύο ορόφους.
Αν δεν ανατραπούν, τουλάχιστον κατά το λίκνισμα, περιστρέφονται έστω και ελάχιστες μοίρες εναλλάξ πότε δεξιά και πότε αριστερά, αφήνοντας αστήρικτο από το έδαφος μεγάλο μέρος του κτιρίου.
Τα ίδια αστήρικτα φορτία του κτιρίου, αντίθετης κατεύθυνσης από την ροπή ανατροπής, σπάνε τις ποιο αδύναμες διατομές πάνω από τα πρέκια.
Ρε φιλαράκι...μου λες δηλαδή ότι πιθανόν τα ψηλά δύσκαμπτα κτίρια να χρήζουν βαθειάς θεμελίωσης. Χαίρω πολύ! :D
Αυτό σου λέω τόσον καιρό...προώθησε το σύστημά σου ως σύστημα βαθειάς θεμελίωσης εναλλακτικό των πασσάλων τριβής!

Παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ πιο πιθανόν στα πολυόροφα προκάτ να υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά της τέμνουσας από όροφο σε όροφο λόγω ασυνέχειας ορόφων. Άρα προκύπτουν τεράστιες μετακινήσεις ορόφων και φαινόμενα 2ας τάξεως..
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:11
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 13:52 Θα σου πω γιατί έπεσαν και γιατί δεν επιτρέπουν πάνω από δύο ορόφους.
Ρε φιλαράκι...μου λες δηλαδή ότι πιθανόν τα ψηλά δύσκαμπτα κτίρια να χρήζουν βαθειάς θεμελίωσης. Χαίρω πολύ! :D
Αυτό σου λέω τόσον καιρό...προώθησε το σύστημά σου ως σύστημα βαθειάς θεμελίωσης εναλλακτικό των πασσάλων τριβής!

Παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ πιο πιθανόν στα πολυόροφα προκάτ να υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά της τέμνουσας από όροφο σε όροφο λόγω ασυνέχειας ορόφων. Άρα προκύπτουν τεράστιες μετακινήσεις ορόφων και φαινόμενα 2ας τάξεως..
Να μην έχουν ασυνέχειες να είναι όλα τα διαμερίσματα τα ίδιο το ένα πάνω στο άλλο όπως είναι τα υποστυλώματα. Η προένταση μαζί με τον συνδετήριο οπλισμό των ορόφων θα φέρει την επιθυμητή συνοχή των ορόφων και η πάκτωση με όποιον τρόπο να σταματήσει την ροπή ανατροπής.
Με αυτόν τον τρόπο θα κατασκευάσουμε προκάτ ουρανοξύστες και θα ρίξουμε το κόστος στις κατασκευές αφού τα προκάτ είναι ποιο φθηνά λόγο του ότι είναι βιομηχανοποιημένα. Και όταν λέω προκάτ εννοώ τα βαρέως τύπου διπλού τοιχώματος που γεμίζουν αφού στηθούν με οπλισμένο σκυρόδεμα .
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:18 Να μην έχουν ασυνέχειες να είναι όλα τα διαμερίσματα τα ίδιο το ένα πάνω στο άλλο όπως είναι τα υποστυλώματα. Η προένταση μαζί με τον συνδετήριο οπλισμό των ορόφων θα φέρει την επιθυμητή συνοχή των ορόφων και η πάκτωση με όποιον τρόπο να σταματήσει την ροπή ανατροπής.
Με αυτόν τον τρόπο θα κατασκευάσουμε προκάτ ουρανοξύστες και θα ρίξουμε το κόστος στις κατασκευές αφού τα προκάτ είναι ποιο φθηνά λόγο του ότι είναι βιομηχανοποιημένα. Και όταν λέω προκάτ εννοώ τα βαρέως τύπου διπλού τοιχώματος που γεμίζουν αφού στηθούν με οπλισμένο σκυρόδεμα .
Πάλι δηλαδή μου λές ότι θέλεις να παραλάβεις την τέμνουσα μέσω της τριβής!

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ. Πιο απλά δεν τίθεται...

Κατά τα άλλα...υπενθυμίζω ότι το κόστος της βαριάς προκατασκευής είναι 600 Ευρώ/κυβικό. Ο τοίχος δηλαδή 150-180 Ευρώ ανά τετραγωνικό...
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:43
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:18 Να μην έχουν ασυνέχειες να είναι όλα τα διαμερίσματα τα ίδιο το ένα πάνω στο άλλο όπως είναι τα υποστυλώματα. Η προένταση μαζί με τον συνδετήριο οπλισμό των ορόφων θα φέρει την επιθυμητή συνοχή των ορόφων και η πάκτωση με όποιον τρόπο να σταματήσει την ροπή ανατροπής.

Κατά τα άλλα...υπενθυμίζω ότι το κόστος της βαριάς προκατασκευής είναι 600 Ευρώ/κυβικό. Ο τοίχος δηλαδή 150-180 Ευρώ ανά τετραγωνικό...
Έχεις φαγωθεί με την πατέντα μου ότι δεν λειτουργεί. Έστω όπως εσύ λες δεν παραλαμβάνει τέμνουσα Την τέμνουσα όμως μπορεί να την παραλάβει ο συνδετήριος οπλισμός μεταξύ των ορόφων όπως λες εσύ. Την ροπή ανατροπής την παραλαμβάνει η πατέντα μου ναι ή όχι.
Αν η πατέντα μου παραλαμβάνει την ροπή ανατροπής και τα τοιχώματα την διάτμηση τότε νικήσαμε τον σεισμό. :D
Όταν μιλάς για προκάτ μαζί μου να ξέρεις ότι μιλάς με αντιπρόσωπο της Προελλάς και δεν μασάω με αυτά που λες για το κόστος. Απλά γελάω. :lol:
Ξέρω τιμές για τελειωμένο προκάτ και τιμές μόνο για μπετά Αν θες τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε την διαφορά.
600 ευρώ στα μπετά και 1350 ευρώ με το κλειδί στο χέρι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 06 Φεβ 2024, 15:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

xlsms έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:03
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 02:57
xlsms έγραψε: 05 Φεβ 2024, 04:51

Κάποτε θα πέσουν οι τιμές, το θέμα είναι αν προσφέρει στην κατασκευή περισσότερη αντοχή χωρίς να αφαιρέσεις κάτι από την υπάρχουσα μεθοδολογία δόμησης κτηρίων. Θα πρέπει να δούνε οι ειδικοί αν ανεβάζει τα ντζι αντοχής η μέθοδος αυτή, χθες. Γιατί τα ντζι που φτιάχνουν τώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος αυξάνει την πλευρική τριβή, είναι σαν τα ουπα που βάζουμε στον τοίχο. Αν απλά βάλεις ένα ουπα στον τοίχο χωρίς την βίδα μπορείς σχετικά εύκολα να το βγαλεις, αν όμως βάλεις και τη βίδα τότε αυξάνεται η πλευρική τριβή. Σωστά;
Σωστά, αλλά δεν βλέπω πώς θα αυξήσει την αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας. Λειτουργεί απλά ως θεμέλιο
Επειδή έγραψες ότι έχουμε το ίδιο όφελος γιαυτό έκανα την ερώτηση αν έχουμε καλύτερη σύνδεση της κατασκευής με το έδαφος.

Εγώ δεν την απορρίπτω την ιδέα σου. Ο,τι μπορεί να κάνει η εφεύρεσή σου, μπορεί να κάνει και ένας πάσσαλος. Απλά, εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική αυτή η εφεύρεση από έναν πάσσαλο... Αυτό πρέπει να το ψάξεις. Κάνε μια σύγκριση. Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε
Ναι, πράγματι έχουμε το ίδιο όφελος, όσον αφορά την φέρουσα ικανότητα. Οσον αφορά το κόστος, νομίζω ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο οικονομική λύση
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:50 Έχεις φαγωθεί με την πατέντα μου ότι δεν λειτουργεί. Έστω όπως εσύ λες δεν παραλαμβάνει τέμνουσα Την τέμνουσα όμως μπορεί να την παραλάβει ο συνδετήριος οπλισμός μεταξύ των ορόφων όπως λες εσύ. Την ροπή ανατροπής την παραλαμβάνει η πατέντα μου ναι ή όχι.
Αν η πατέντα μου παραλαμβάνει την ροπή ανατροπής και τα τοιχώματα την διάτμηση τότε νικήσαμε τον σεισμό. :D
Έχω φαγωθεί γιατί όλη η αντισεισμική τεχνολογία συνοψίζεται σε δυο λέξεις: παραλαβή τέμνουσας.

Στα προκάτ τα πλεγματα των τοιχωμάτων διακόπτονται ανά όροφο. Βρες μου ένα σοβαρό τρόπο να αποκαταστήσεις το μονοπάτι της τέμνουσας (η τριβή δεν είναι σοβαρός τρόπος) και μετά θα ασχοληθώ με την ανατροπή. Πιο πριν δεν υφίσταται καν ανατροπή..
Όταν μιλάς για προκάτ μαζί μου να ξέρεις ότι μιλάς με αντιπρόσωπο της Προελλάς και δεν μασάω με αυτά που λες για το κόστος. Απλά γελάω. :lol:
Ξέρω τιμές για τελειωμένο προκάτ και τιμές μόνο για μπετά Αν θες τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε την διαφορά.
Έχω στα χέρια μου προσφορά 600 Ευρώ το κυβικό για προκατ κολώνα ένω στο συμβατικό μπετόν είναι ακριβώς τα μισά.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:50
Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:43

Έχεις φαγωθεί με την πατέντα μου ότι δεν λειτουργεί. Έστω όπως εσύ λες δεν παραλαμβάνει τέμνουσα Την τέμνουσα όμως μπορεί να την παραλάβει ο συνδετήριος οπλισμός μεταξύ των ορόφων όπως λες εσύ. Την ροπή ανατροπής την παραλαμβάνει η πατέντα μου ναι ή όχι.
600 ευρώ στα μπετά και 1350 ευρώ με το κλειδί στο χέρι.
Αρα, λες ότι η πατέντα σου παραλαμβάνει τα φορτία τοιχωμάτων ή υποστυλωμάτων; Αυτό που κάνουν εν γένει τα θεμέλια... Αυτό σου λέω και εγώ. Είναι ένα είδος (βαθιάς) θεμελίωσης...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”