!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Daje

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Γράφων έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:26 Αν έχεις όντως τις διασυνδέσεις που λες με καταξιωμένους ΠΜ, παρουσίασε την εφεύρεσή σου ως ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης... Παραμέρισε την αντισεισμική θωράκιση. Δεν κάνει αυτό που λες η εφεύρεσή σου...
Μα ο Σεισμός τον ΚΑΥΛΩΝΕΙ.
Είναι σαν να σου λέει ότι θέλει να γαμησει την ΙΒΑΝΚΑ κι εσύ να του λες άσε την ΙΒΑΝΚΑ και γάμα την κυρά Σούλα την μαναβισσα που είναι 1.58 και 78 κιλά...
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Ναύτης έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:27 Ρε μαλάκες τι πολυτεχνεία, αμφιθέατρα, πρωτοετείς, παρατάξεις και εναλλακτικά μαθήματα τού λέτε, θέτε να τον αποτρελάνετε; Ρε συ σισμίκ, κάτσε ήσυχος, στο πολυτεχνείο ή που θα πέσει η πρόγκα σύννεφο απ' τους πιτσιρικάδες ή που θα σε πετύχει κάνας καθηγητής και θα σε κάνει άλογο. Μια χαρά τα λέμε εδώ, ασφαλές περιβάλλον, κράτα κι αυτά που σού λέει ο νταγκλής και θα πάνε όλα πρίμα.
Μέχρι το καλοκαίρι είναι το δύσκολο κάθε χρόνο και κρατάμε τα μποσικα.
Από Ιούνιο που αποβιβάζονται στο νησί καυλωμένες τουρίστριες, ρίχνει ρυθμούς.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

xlsms έγραψε: 05 Φεβ 2024, 04:51
Γράφων έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:40 Μπορεί να είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση από τους κοινούς πασσάλους
Κάποτε θα πέσουν οι τιμές, το θέμα είναι αν προσφέρει στην κατασκευή περισσότερη αντοχή χωρίς να αφαιρέσεις κάτι από την υπάρχουσα μεθοδολογία δόμησης κτηρίων. Θα πρέπει να δούνε οι ειδικοί αν ανεβάζει τα ντζι αντοχής η μέθοδος αυτή, χθες. Γιατί τα ντζι που φτιάχνουν τώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος αυξάνει την πλευρική τριβή, είναι σαν τα ουπα που βάζουμε στον τοίχο. Αν απλά βάλεις ένα ουπα στον τοίχο χωρίς την βίδα μπορείς σχετικά εύκολα να το βγαλεις, αν όμως βάλεις και τη βίδα τότε αυξάνεται η πλευρική τριβή. Σωστά;
Σωστά, αλλά δεν βλέπω πώς θα αυξήσει την αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας. Λειτουργεί απλά ως θεμέλιο
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Daje έγραψε: 05 Φεβ 2024, 18:59
Γράφων έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:26 Αν έχεις όντως τις διασυνδέσεις που λες με καταξιωμένους ΠΜ, παρουσίασε την εφεύρεσή σου ως ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης... Παραμέρισε την αντισεισμική θωράκιση. Δεν κάνει αυτό που λες η εφεύρεσή σου...
Μα ο Σεισμός τον ΚΑΥΛΩΝΕΙ.
Είναι σαν να σου λέει ότι θέλει να γαμησει την ΙΒΑΝΚΑ κι εσύ να του λες άσε την ΙΒΑΝΚΑ και γάμα την κυρά Σούλα την μαναβισσα που είναι 1.58 και 78 κιλά...
:lol: :lol: :blm:
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 02:57
Γράφων έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:40 Μπορεί να είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση από τους κοινούς πασσάλους
Κάποτε θα πέσουν οι τιμές, το θέμα είναι αν προσφέρει στην κατασκευή περισσότερη αντοχή χωρίς να αφαιρέσεις κάτι από την υπάρχουσα μεθοδολογία δόμησης κτηρίων. Θα πρέπει να δούνε οι ειδικοί αν ανεβάζει τα ντζι αντοχής η μέθοδος αυτή, χθες. Γιατί τα ντζι που φτιάχνουν τώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος αυξάνει την πλευρική τριβή, είναι σαν τα ουπα που βάζουμε στον τοίχο. Αν απλά βάλεις ένα ουπα στον τοίχο χωρίς την βίδα μπορείς σχετικά εύκολα να το βγαλεις, αν όμως βάλεις και τη βίδα τότε αυξάνεται η πλευρική τριβή. Σωστά;
Σωστά, αλλά δεν βλέπω πώς θα αυξήσει την αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας. Λειτουργεί απλά ως θεμέλιο
Η τέμνουσα εμφανίζεται παντού πάνω στην κατασκευή σε λάθε στοιχείο, όπως και όλες οι άλλες δυνάμεις. Πες μου πια τέμνουσα εννοείς για να σου πω πως την σταματάμε.
Στην κατασκευή στον σεισμό αναπτύσσονται τέμνουσες, ορθές δυνάμεις θλίψης και εφελκυσμού, και ροπές.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms »

Επειδή έγραψες ότι έχουμε το ίδιο όφελος γιαυτό έκανα την ερώτηση αν έχουμε καλύτερη σύνδεση της κατασκευής με το έδαφος.

Εγώ δεν την απορρίπτω την ιδέα σου. Ο,τι μπορεί να κάνει η εφεύρεσή σου, μπορεί να κάνει και ένας πάσσαλος. Απλά, εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική αυτή η εφεύρεση από έναν πάσσαλο... Αυτό πρέπει να το ψάξεις. Κάνε μια σύγκριση. Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε

Για το εάν αυξάνεται η αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας θα έπρεπε να υπήρχαν προγράμματα εξομοίωσης που να δείχνουν προσεγγιστικά τι συμβαίνει και αναλόγως αυτών των αποτελεσμάτων να μπορεί να δρομολογηθεί και ένα πείραμα.
seismic

xlsms έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:03

Επειδή έγραψες ότι έχουμε το ίδιο όφελος γιαυτό έκανα την ερώτηση αν έχουμε καλύτερη σύνδεση της κατασκευής με το έδαφος.

Εγώ δεν την απορρίπτω την ιδέα σου. Ο,τι μπορεί να κάνει η εφεύρεσή σου, μπορεί να κάνει και ένας πάσσαλος. Απλά, εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική αυτή η εφεύρεση από έναν πάσσαλο... Αυτό πρέπει να το ψάξεις. Κάνε μια σύγκριση. Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε

Για το εάν αυξάνεται η αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας θα έπρεπε να υπήρχαν προγράμματα εξομοίωσης που να δείχνουν προσεγγιστικά τι συμβαίνει και αναλόγως αυτών των αποτελεσμάτων να μπορεί να δρομολογηθεί και ένα πείραμα.
Οι κατασκευές σκοτώνουν όχι ο σεισμός.
Όλα έχουν γίνει σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό από εμένα σαν ιδιότης. Έχω προσομοίωση, έχω πειράματα έχω θεωρεία έχω μαθηματική διερεύνηση και όλα αυτά δημοσιευμένα σε περιοδικό με κριτές. https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
Δεν λέω ότι αυτά είναι αρκετά Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα πειράματα και προσομοιώσεις.
Το θέμα είναι ποιος θα τα κάνει αφού κοστίζουν.
Έπρεπε μετά την εφαρμοσμένη έρευνα την δική μου να έχει ξεσηκωθεί όλος ο πλανήτης και να ερευνά διεξοδικά αυτά που λέω.
Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν το κάνουν? Το πρόβλημα είναι η ίδια η επιστήμη. Υπάρχουν θεματοφύλακες επιστήμονες που υπερασπίζονται την παλιά γνώση και έχουν δημιουργήσει στεγανά ώστε να είναι αδύνατον να διαδοθεί η νέα γνώση.
Έκανα αυτή την δημοσίευση και την έχω στείλει παντού εντός και εκτός Ελλάδας.
Στα @@κι@ τους. Γιατί? Γιατί δεν τους συμφέρει να μην παθαίνουν ζημιές οι κατασκευές στον σεισμό.
Γιατί αν οι κατασκευές μένουν αλώβητες σε μεγάλους σεισμούς, οι επιστήμονες για την πρόγνωση του σεισμού και αυτοί που είναι για στατικές μελέτες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 05 Φεβ 2024, 18:08 :smt023
Το κατάλαβα.
Όμως το φρεάτιο ελέγχει την μετατόπιση και την διαφορά φάσης μεταξύ των ορόφων. Ο ελαστικός φορέας στον μεγαλύτερο σεισμό δεν θα περάσει ποτέ σε ανελαστική μετατόπιση και η ταλάντωση θα είναι αρμονική.
Δύο παράγοντες τους οποίους δεν μπορείτε εσείς να ελέγξετε σε μεγάλους σεισμούς.
Οι διατομές και οι κόμβοι δεν θα αστοχήσουν ποτέ από κάμψη, διάτμηση, ροπή, γιατί τα διαφράγματα σε κάθε όροφο ελέγχουν τις μετατοπίσεις.
Τι κατάλαβες ρε φιλαράκι...

Το φρεάτιο σου θα έχει τετραπλάσιες μετακινήσεις και το 1/4 της δυσκαμψίας! Ο κατακόρυφος πρόβολος είναι ο εφιάλτης των στατικών συστημάτων!!

Οι κόμβοι των δοκών δεν θα επιβαρυνθούν αλλά η τεμνουσα πλέον πρέπει να παραληφθεί εξ' ολοκλήρου από το προβολικό φρεάτιο. Πόση τέμνουσα νομίζεις μπορεί να παραλάβει το πλέγμα ενός φρεατίου;
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 11:41
seismic έγραψε: 05 Φεβ 2024, 18:08 :smt023
Το κατάλαβα.
Όμως το φρεάτιο ελέγχει την μετατόπιση και την διαφορά φάσης μεταξύ των ορόφων. Ο ελαστικός φορέας στον μεγαλύτερο σεισμό δεν θα περάσει ποτέ σε ανελαστική μετατόπιση και η ταλάντωση θα είναι αρμονική.
Δύο παράγοντες τους οποίους δεν μπορείτε εσείς να ελέγξετε σε μεγάλους σεισμούς.
Οι διατομές και οι κόμβοι δεν θα αστοχήσουν ποτέ από κάμψη, διάτμηση, ροπή, γιατί τα διαφράγματα σε κάθε όροφο ελέγχουν τις μετατοπίσεις.
Τι κατάλαβες ρε φιλαράκι...

Το φρεάτιο σου θα έχει τετραπλάσιες μετακινήσεις και το 1/4 της δυσκαμψίας! Ο κατακόρυφος πρόβολος είναι ο εφιάλτης των στατικών συστημάτων!!

Οι κόμβοι των δοκών δεν θα επιβαρυνθούν αλλά η τεμνουσα πλέον πρέπει να παραληφθεί εξ' ολοκλήρου από το προβολικό φρεάτιο. Πόση τέμνουσα νομίζεις μπορεί να παραλάβει το πλέγμα ενός φρεατίου;
Γιατί ποιος είπε για μόνο ένα φρεάτιο? Βάλε 10 φρεάτια ή 10 τοιχώματα. Αν μου πεις που θα τα βάλεις θα σου απαντήσω το εξής. Καταργείστε την τοιχοποιία από τούβλα που διαχωρίζουν τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τοποθετήστε διατμητικά τοιχώματα όπως έκανα εγώ σε αυτό το βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Τοποθετήστε και 4 πακτώσεις στα άκρα τους και άσε τον σεισμό να κουνάει.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 11:52
Γιατί ποιος είπε για μόνο ένα φρεάτιο? Βάλε 10 φρεάτια ή 10 τοιχώματα.
Και 100 φρεάτια 'ή 100 τοιχώματα να μπουν....το καθένα από απο αυτά θα έχει το 1/4 της δυσκαμψίας και τετραπλάσιες μετακινήσεις απο συμβατικά φρεάτια και τοιχώματα.
Είναι φριχτή ιδέα να εξαφανίσεις την πλαισιακή λειτουργία..

Αν μου πεις που θα τα βάλεις θα σου απαντήσω το εξής.
Καταργείστε την τοιχοποιία από τούβλα που διαχωρίζουν τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τοποθετήστε διατμητικά τοιχώματα όπως έκανα εγώ σε αυτό το βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Τα διατμητικά τοιχώματα δεν τα θέλουν οι αρχιτέκτονες και είναι ακριβά.
Οι πακτώσεις σου...όπως είδαμε.....δεν παραλαμβάνουν τέμνουσα. Το πλέγμα τις παραλαμβάνει...
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:03
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 11:52
Γιατί ποιος είπε για μόνο ένα φρεάτιο? Βάλε 10 φρεάτια ή 10 τοιχώματα.
Και 100 φρεάτια 'ή 100 τοιχώματα να μπουν....το καθένα από απο αυτά θα έχει το 1/4 της δυσκαμψίας και τετραπλάσιες μετακινήσεις απο συμβατικά φρεάτια και τοιχώματα.
Είναι φριχτή ιδέα να εξαφανίσεις την πλαισιακή λειτουργία..

Αν μου πεις που θα τα βάλεις θα σου απαντήσω το εξής.
Καταργείστε την τοιχοποιία από τούβλα που διαχωρίζουν τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τοποθετήστε διατμητικά τοιχώματα όπως έκανα εγώ σε αυτό το βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Τα διατμητικά τοιχώματα δεν τα θέλουν οι αρχιτέκτονες και είναι ακριβά.
Οι πακτώσεις σου...όπως είδαμε.....δεν παραλαμβάνουν τέμνουσα. Το πλέγμα τις παραλαμβάνει...
Ρε φίλε 50 χρόνια χτίστης είμαι Ξέρω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων υπάρχουν τυφλά ντουβάρια τα οποία δεν απασχολούν τους αρχιτέκτονες αφού η περίμετρος του κτιρίου είναι ελεύθερη. Εκεί δεν μπορείτε να βάλετε αυτούς τους διατμητικούς τοίχους?
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:08 Ρε φίλε 50 χρόνια χτίστης είμαι Ξέρω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων υπάρχουν τυφλά ντουβάρια τα οποία δεν απασχολούν τους αρχιτέκτονες αφού η περίμετρος του κτιρίου είναι ελεύθερη. Εκεί δεν μπορείτε να βάλετε αυτούς τους διατμητικούς τοίχους?
Εγώ κάνω στατικές μελέτες 20 χρόνια. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρω 2.00μ τυφλα στις τέσσερις πλευρές του κτιρίου και σε όλο το ύψος ταυτόχρονα. Όταν βρίσκω προφάνως και βάζω μεταλλικούς χιασμους (το ακριβές ανάλογο των διατμητικών τοιχωμάτων).

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι ότι αυτό που προτείνεις δεν προσφέρει το παραμικρό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών διατμητικών τοιχωμάτων...
Ισα ίσα...όταν τοιχωμα γίνει καμπτικό από ένα ύψος και μετά....το σύστημά σου μειονεκτεί θεαματικά. Έχει τετραπλασιες μετακινήσεις...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 11:24
Έπρεπε μετά την εφαρμοσμένη έρευνα την δική μου να έχει ξεσηκωθεί όλος ο πλανήτης και να ερευνά διεξοδικά αυτά που λέω.
θα το εκανε, αν αυτα που λες δεν ηταν κοτσανες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:18
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:08 Ρε φίλε 50 χρόνια χτίστης είμαι Ξέρω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων υπάρχουν τυφλά ντουβάρια τα οποία δεν απασχολούν τους αρχιτέκτονες αφού η περίμετρος του κτιρίου είναι ελεύθερη. Εκεί δεν μπορείτε να βάλετε αυτούς τους διατμητικούς τοίχους?
Εγώ κάνω στατικές μελέτες 20 χρόνια. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρω 2.00μ τυφλα στις τέσσερις πλευρές του κτιρίου και σε όλο το ύψος ταυτόχρονα. Όταν βρίσκω προφάνως και βάζω μεταλλικούς χιασμους (το ακριβές ανάλογο των διατμητικών τοιχωμάτων).

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι ότι αυτό που προτείνεις δεν προσφέρει το παραμικρό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών διατμητικών τοιχωμάτων...
Ισα ίσα...όταν τοιχωμα γίνει καμπτικό από ένα ύψος και μετά....το σύστημά σου μειονεκτεί θεαματικά. Έχει τετραπλασιες μετακινήσεις...
Θες να πεις ότι αυτά που λέω σε αυτό το βίντεο είναι λάθος? Εγώ πως σε αυτό το βίντεο βρήκα μέρος να τοποθετήσω ένα τεράστιο σταυροειδή διατμητικό τοίχωμα και δεν μπορείς να βρεις μέρος εσύ? https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 12:34 Θες να πεις ότι αυτά που λέω σε αυτό το βίντεο είναι λάθος? Εγώ πως σε αυτό το βίντεο βρήκα μέρος να τοποθετήσω ένα τεράστιο σταυροειδή διατμητικό τοίχωμα και δεν μπορείς να βρεις μέρος εσύ? https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=1
Αν το επιτρέπει η αρχιτεκτονική μελέτη....όλοι οι μηχανικοί της γης θα βάλουν το απαραίτητο πλάτος διατμητικού τοιχώματος για το σεισμο σχεδιασμού. Δεν θα βαλουν παραπάνω πλατος από το απαράιτητο γιατί το κόστος είναι πενταπλάσιο από τοιχοποιια.

Ξαναλέω...το θέμα είναι ότι τα δικά σου τοιχώματα δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”