xlsms έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:03
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 02:57
xlsms έγραψε: 05 Φεβ 2024, 04:51
Κάποτε θα πέσουν οι τιμές, το θέμα είναι αν προσφέρει στην κατασκευή περισσότερη αντοχή χωρίς να αφαιρέσεις κάτι από την υπάρχουσα μεθοδολογία δόμησης κτηρίων. Θα πρέπει να δούνε οι ειδικοί αν ανεβάζει τα ντζι αντοχής η μέθοδος αυτή, χθες. Γιατί τα ντζι που φτιάχνουν τώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος αυξάνει την πλευρική τριβή, είναι σαν τα ουπα που βάζουμε στον τοίχο. Αν απλά βάλεις ένα ουπα στον τοίχο χωρίς την βίδα μπορείς σχετικά εύκολα να το βγαλεις, αν όμως βάλεις και τη βίδα τότε αυξάνεται η πλευρική τριβή. Σωστά;
Σωστά, αλλά δεν βλέπω πώς θα αυξήσει την αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας. Λειτουργεί απλά ως θεμέλιο
Επειδή έγραψες ότι έχουμε το ίδιο όφελος γιαυτό έκανα την ερώτηση αν έχουμε καλύτερη σύνδεση της κατασκευής με το έδαφος.
Εγώ δεν την απορρίπτω την ιδέα σου. Ο,τι μπορεί να κάνει η εφεύρεσή σου, μπορεί να κάνει και ένας πάσσαλος. Απλά, εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική αυτή η εφεύρεση από έναν πάσσαλο... Αυτό πρέπει να το ψάξεις. Κάνε μια σύγκριση. Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε
Για το εάν αυξάνεται η αντοχή των στοιχείων της ανωδομής έναντι της σεισμικής τέμνουσας θα έπρεπε να υπήρχαν προγράμματα εξομοίωσης που να δείχνουν προσεγγιστικά τι συμβαίνει και αναλόγως αυτών των αποτελεσμάτων να μπορεί να δρομολογηθεί και ένα πείραμα.
Οι κατασκευές σκοτώνουν όχι ο σεισμός.
Όλα έχουν γίνει σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό από εμένα σαν ιδιότης. Έχω προσομοίωση, έχω πειράματα έχω θεωρεία έχω μαθηματική διερεύνηση και όλα αυτά δημοσιευμένα σε περιοδικό με κριτές.
https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
Δεν λέω ότι αυτά είναι αρκετά Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα πειράματα και προσομοιώσεις.
Το θέμα είναι ποιος θα τα κάνει αφού κοστίζουν.
Έπρεπε μετά την εφαρμοσμένη έρευνα την δική μου να έχει ξεσηκωθεί όλος ο πλανήτης και να ερευνά διεξοδικά αυτά που λέω.
Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν το κάνουν? Το πρόβλημα είναι η ίδια η επιστήμη. Υπάρχουν θεματοφύλακες επιστήμονες που υπερασπίζονται την παλιά γνώση και έχουν δημιουργήσει στεγανά ώστε να είναι αδύνατον να διαδοθεί η νέα γνώση.
Έκανα αυτή την δημοσίευση και την έχω στείλει παντού εντός και εκτός Ελλάδας.
Στα @@κι@ τους. Γιατί? Γιατί δεν τους συμφέρει να μην παθαίνουν ζημιές οι κατασκευές στον σεισμό.
Γιατί αν οι κατασκευές μένουν αλώβητες σε μεγάλους σεισμούς, οι επιστήμονες για την πρόγνωση του σεισμού και αυτοί που είναι για στατικές μελέτες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.