Καλά ρε ξουράφι μηχανικέ όλες οι προεντεταμένες γέφυρες θα πέσουν? Γιατί οι γέφυρες δεν θα πέσουν και θα πέσει το δικό μου? Δεν σας πλήρωσαν να λέτε μαλακίες και για τις γέφυρες?Νταγκλης έγραψε: 31 Ιαν 2024, 10:00H απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο 3.seismic έγραψε: 30 Ιαν 2024, 21:10 Θα με θυμηθείτε όταν κουνηθείτε.![]()
Τώρα θα μου πεις πολλά κουνιόνται αλλά δεν πέφτουν
Η Ερώτηση είναι για όλους.
Αν κάνω ένα πείραμα
1. χωρίς οπλισμό
2. χωρίς οπλισμό, μόνο με επιβολή προέντασης
3. με οπλισμό.
4. με οπλισμό και προένταση
5. με οπλισμό και αντιτέμνουσα
Για δώσε μου την απάντηση αν μπορείς κατά την γνώμη σου, ποιο θα είναι ( αριθμητικά ) το ποιο ισχυρό πείραμα από τα πέντε, ξεκινώντας από το ποιο ανίσχυρο πείραμα, και καταλήγοντας στο ποιο ισχυρό.
Η απάντησή μου είναι 1,3,2,4, 5
Ο οπλισμός υπό ικανοτικό σχεδιασμό (δηλαδή με διατμητική υπαραντοχή και καμπτική υπρεραντοχή υποστυλωμάτων) έχει επιδείξει άριστη συμπεριφορά σε ανακυκλιζόμενη φόρτιση τις τελευταίες δεκαετίες.
Η επιλογή 4 το μόνο που θα πετύχει είναι αυξήσει τις ανάγκες περίσφιξης στα υποστυλώματα.
Τα είπαμε δεκάδες φορές. Η προένταση έχει υπεροχή μόνο με την εφαρμογή αντιτέμνουσας. Συνεπώς είναι από άχρηστη έως επικίνδυνη στην εναλλασσόμενη φόρτιση.
Για αυτό, εδώ και δεκαετίες, έχει καταργηθεί στις κτιριακές δομές και χρησιμοποιείται μόνο σε γέφυρες.
Ο σεισμός σκότωσε την προένταση.
Κατά τη γνώμη μου η απόλυτη επιλογή δεν υπάρχει στην αφελή λίστα σου.
Το απολύτο αντισεισμικό είναι μεταλλικός σκελετός με ελαφρά μεταλλικά πατώματα. Οι σεισμικές ωθήσεις μειώνονται 80% και η διατμητική υπεραντοχή είναι δεδομένη.
Ποιο 3 ρε ξουράφι Το 3 είναι αυτό στην φωτογραφεία. Το γήπεδο έμεινε όρθιο

Ρε κουφάλες παραμυθιάζεται τον κόσμο Σας έχω κολλήσει στον τοίχο.
Να ρε ούφο το φως.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q&t=85s