!!! DEVELOPMENT MODE !!!

τα μεγαλυτερα κοροιδα.

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: τα μεγαλυτερα κοροιδα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Aν ήμουν σε μεσαίο οικονομικό επίπεδο δεν θα αγόραζα μια τσάντα Birkin των 20.000 ευρώ (ακόμη και αν δεν χάνει την αξία της). Θα προτιμούσα να αγοράσω ένα κόσμημα της ίδιας αξίας (για τις κακές εποχές).
Νομίζω και αμέτρητα χρήματα τα είχα δεν θα αγόραζα πανάκριβη τσάντα. Μου φαίνεται κοροϊδία. Την θεωρώ χρηστικό αντικείμενο και όχι αντικείμενο τέχνης. Αν και φαίνεται να είναι αντικείμενο τέχνης και επίδειξης πλούτου.
Δηλαδή αυτή η τσάντα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ; ('Αλλαξα την εικόνα :) ).
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 30 Ιαν 2024, 18:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 30 Ιαν 2024, 12:55 Α τωρα που το θυμήθηκα.
Μεγαλύτερα κορόιδα. Φαντάζομαι ψάχνουμε τα κορόιδα μετά απο αυτούς που δίνουν δωρεές ή εθελοντική εργασία σε ΜΚΟ τύπου άλλος άθρωπας
ε, ναι. νομιζω δυσκολα θα βρεθουν χειροτερα κοροιδα απο αυτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:00 κακώς παμε κοντρα στον ασεβαστο, ειμαστε καλα παιδια μαλλον. Επρεπε να βοηθήσουμε να βγάλει λίστα με τα πράγματα που μπορούμε να θέλουμε χωρίς να είμαστε κορόιδα, κόστος κλπ, έτοιμος είναι.
η μπορουμε να αποφασισουμε οτι ζουμε σε εναν αγγελκικο κοσμο, δεν υπαρχουν κοροιδα. οτι και να κανει καθεις με τα λεφτα του, κοροιδο δεν μπορει να ειναι.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:28
enaon έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:00 κακώς παμε κοντρα στον ασεβαστο, ειμαστε καλα παιδια μαλλον. Επρεπε να βοηθήσουμε να βγάλει λίστα με τα πράγματα που μπορούμε να θέλουμε χωρίς να είμαστε κορόιδα, κόστος κλπ, έτοιμος είναι.
η μπορουμε να αποφασισουμε οτι ζουμε σε εναν αγγελκικο κοσμο, δεν υπαρχουν κοροιδα. οτι και να κανει καθεις με τα λεφτα του, κοροιδο δεν μπορει να ειναι.
δεν μου αρεσει αυτο. Νομιζω καλυτερα να βγάλεις λίστα. :lol:
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι οι τράπερς, γιατί ξοδεύουν μια περιουσία για τα ρούχα τους και τα καυχιούνται κιόλα

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:29
Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:28
δεν μου αρεσει αυτο. Νομιζω καλυτερα να βγάλεις λίστα. :lol:
βαριεμαι.

γι αυτο ανοιξα τοπικ, να βοηθησετε ουλοι.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Antares έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:10 Aν ήμουν σε μεσαίο οικονομικό επίπεδο δεν θα αγόραζα μια τσάντα Birkin των 20.000 ευρώ (ακόμη και αν δεν χάνει την αξία της). Θα προτιμούσα να αγοράσω ένα κόσμημα της ίδιας αξίας (για τις κακές εποχές).
Νομίζω και αμέτρητα χρήματα τα είχα δεν θα αγόραζα πανάκριβη τσάντα. Μου φαίνεται κοροϊδία. Την θεωρώ χρηστικό αντικείμενο και όχι αντικείμενο τέχνης. Αν και φαίνεται να είναι αντικείμενο τέχνης και επίδειξης πλούτου.
Δηλαδή αυτή η τσάντα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ;
[img]https://i.postimg.cc/Wz7qfCd7/othe ... webp[/img]
να σου πώ, επειδή έχω φτιάξει δύο τέτοιες ολόϊδιες και 3 Kelly να σου πώ πόσο κάνει ακριβώς μια Birkin

3 goat skin καθαρά (ποιότητα Α+) για το εξωτερικό, $70 το ένα
https://www.ivan.tw/collections/finishe ... -2mm-2-3oz
1 calf skin oλόκληρο ποιότητα A για το εσωτερικό 86 ευρώ
https://www.ivan.tw/products/matteo-ful ... 9681&_ss=r
όλα τα μεταλλικά μέρη γυαλισμένα, ποιότητα Hermes $70
https://www.leathercraftpattern.com/Her ... -hardwares
Ενισχύσεις, κλωστές, κόλλες, βαφές για τις κόψεις κλπ κανα δεκάρικο

Αυτές τις τσάντες η Ερμές δεν τις φτιάχνει σε γραμμή παραγωγής, κάθε τσάντα την αγγίζει μόνο ένας άνθρωπος και θέλει 3 μέρες μέρες δουλειά με το χέρι γιατί αυτό το σχέδιο δεν παίρνει μηχανή. Ένας έμπειρος δερματοτέχνης της Hermès στη Γαλλία παίρνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα μικτά, δηλαδή για 3 μέρες πες τους κοστίζει 3-4 κατοστάρικα εργατικά.

Αν τα βάλεις όλα μαζί βγαίνει γύρω στα 750 ευρώ. Τα υπόλοιπα 19.250 δεν ξέρω γιατί τα πληρώνουν οι γυναίκες, ρώτα τες.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Είναι και χοντροκοπιά αυτή της εικόνας πανάθεμάτηνε.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Imperium έγραψε: 30 Ιαν 2024, 18:17 Είναι και χοντροκοπιά αυτή της εικόνας πανάθεμάτηνε.
όχι, προστατευτικά είναι αυτά που βλέπεις στη φωτο πιό πριν.
Γενικά είναι ωραίες τσάντες οι Μπέρκιν:

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Οι οπαδοί των ομάδων.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Antares έγραψε: 30 Ιαν 2024, 17:10Θα προτιμούσα να αγοράσω ένα κόσμημα της ίδιας αξίας (για τις κακές εποχές).
Νομίζω και αμέτρητα χρήματα τα είχα δεν θα αγόραζα πανάκριβη τσάντα.
Μάλλον έργο τέχνης (πίνακας) θα ήταν καλύτερη επένδυση σε αυτά τα λεφτά. Μια προσεκτική αγορά σε ένα έργο τέχνης μπορεί κατά την πώληση να σου αποφέρει τουλάχιστον τα ίδια χρήματα που έδωσες + πληθωρισμό, ακόμα και δεκαετίες μετά. Τα περισσότερα κοσμήματα είναι σκουπίδια. Αν μόλις το αγοράσεις ξαναμπείς στο μαγαζί απ'όπου το πήρες και ρωτήσεις πόσα σου δίνει για να το πάρει πίσω, μπορεί να σου πει και τα μισά λεφτά. Αν όχι και λιγότερα. Χαμένη αξία 50% σε μερικά δευτερόλεπτα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιαν 2024, 18:20
Imperium έγραψε: 30 Ιαν 2024, 18:17 Είναι και χοντροκοπιά αυτή της εικόνας πανάθεμάτηνε.
όχι, προστατευτικά είναι αυτά που βλέπεις στη φωτο πιό πριν.
Γενικά είναι ωραίες τσάντες οι Μπέρκιν:

Εικόνα
Α ΟΚ, θενκς.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 30 Ιαν 2024, 11:01 τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι αυτοί που πληρώνουν λεφτά όχι για κάτι που χρειάζονται ή πραγματικά επιθυμούν αλλά για να κάνουν μόστρα στα σοσιαλ μιντια
Eγώ δεν καταλαβαίνω που βρίσκουνε τα λέφτά κάτι γκόμενες και κάνουνε συνεχώς ταξίδια και μάλιστα σε ακριβούς προορισμούς, μπας και έχουνε χορηγούς;
Άβαταρ μέλους
Antares

Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιαν 2024, 18:13
να σου πώ, επειδή έχω φτιάξει δύο τέτοιες ολόϊδιες και 3 Kelly να σου πώ πόσο κάνει ακριβώς μια Birkin

3 goat skin καθαρά (ποιότητα Α+) για το εξωτερικό, $70 το ένα
https://www.ivan.tw/collections/finishe ... -2mm-2-3oz
1 calf skin oλόκληρο ποιότητα A για το εσωτερικό 86 ευρώ
https://www.ivan.tw/products/matteo-ful ... 9681&_ss=r
όλα τα μεταλλικά μέρη γυαλισμένα, ποιότητα Hermes $70
https://www.leathercraftpattern.com/Her ... -hardwares
Ενισχύσεις, κλωστές, κόλλες, βαφές για τις κόψεις κλπ κανα δεκάρικο

Αυτές τις τσάντες η Ερμές δεν τις φτιάχνει σε γραμμή παραγωγής, κάθε τσάντα την αγγίζει μόνο ένας άνθρωπος και θέλει 3 μέρες μέρες δουλειά με το χέρι γιατί αυτό το σχέδιο δεν παίρνει μηχανή. Ένας έμπειρος δερματοτέχνης της Hermès στη Γαλλία παίρνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα μικτά, δηλαδή για 3 μέρες πες τους κοστίζει 3-4 κατοστάρικα εργατικά.

Αν τα βάλεις όλα μαζί βγαίνει γύρω στα 750 ευρώ. Τα υπόλοιπα 19.250 δεν ξέρω γιατί τα πληρώνουν οι γυναίκες, ρώτα τες.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Γύρω στα 1000 ευρώ υπολόγιζα αν είναι χειροποίητη (από τεχνίτη).
Τα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί τα πληρώνουν. Μάλλον είναι σύμβολο status. Κάποτε είχα ακούσει ότι οι δήθεν χειροποίητες Louis Vuitton φτιάχνονται σε εργοστάσιο στην Ασία.
Έχω δει ελληνικές χειροποίητες πολύ καλές.
Άβαταρ μέλους
Antares

micmic έγραψε: 30 Ιαν 2024, 18:30 Μάλλον έργο τέχνης (πίνακας) θα ήταν καλύτερη επένδυση σε αυτά τα λεφτά. Μια προσεκτική αγορά σε ένα έργο τέχνης μπορεί κατά την πώληση να σου αποφέρει τουλάχιστον τα ίδια χρήματα που έδωσες + πληθωρισμό, ακόμα και δεκαετίες μετά. Τα περισσότερα κοσμήματα είναι σκουπίδια. Αν μόλις το αγοράσεις ξαναμπείς στο μαγαζί απ'όπου το πήρες και ρωτήσεις πόσα σου δίνει για να το πάρει πίσω, μπορεί να σου πει και τα μισά λεφτά. Αν όχι και λιγότερα. Χαμένη αξία 50% σε μερικά δευτερόλεπτα.
Σε αυτό έχεις δίκιο, το σκεφτόμουν αόριστα όταν το έγραψα. Οπότε ίσως τελικά η τσάντα να πουλιόταν και περισσότερο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”