Μόνο άλλου τύπου κυβέρνηση θα είχε ελπίδες να πετύχει κάτι τέτοιο (που είναι και αυτό που χρειάζεται).panos291 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 08:56 Δολοφόνος δεν ειναι ο Καραμανλης μια που σιγουρα δεν ηθελε να σκοτωθουν ολοι αυτοι, ομως σιγουρα εχει ευθυνη για τα ανυπαρκτα συστηματα ασφαλειας και για την κατάσταση στο τριμπουρδελο ΟΣΕ ως υπουργός μεταφορων.
Εχει ευθύνη και αυτος, και οι υφισταμενοι του, και αυτοι που τους διορισαν, και το υπουργειο, και ο ΟΣΕ, και οι προηγουμενες κυβερνησεις, γενικα ενα σωρο κοσμος που αποτελει ενα αχρηστο και διεφθαρμενο συστημα.
Και εδω βρισκεται το χειρότερο.. Εμπλεκονται τοσοι πολλοι που ειναι πολυ δυσκολο να αποδωσεις τις πραγματικες ευθυνες.
Στην Ελλάδα αυτο ειναι το μεγαλύτερο καρκινωμα.
Ολα ειναι "φτιαγμενα" με τετοιο τροπο ωστε να την πληρωνει μονο ο τελευταίος τροχος την αμαξας.
Μεσα σε ενα ατελειωτο λαβυρινθο απο χαρτουρα, αιτησεις, υπογραφες, εγγραφα που εξαφανιζονται, χωρις προθεσμιες κλπ, το συστημα ειναι τέτοιο ωστε να μην βρισκεις ποτε τον υπευθυνο.
Αυτο το σύστημα θελει λοιπον ξηλωμα και φτιαξιμο απο την αρχη και κανενας δεν ειναι διατεθειμένος να το κανει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εγω ουτε τα λαχανικα δεν φορτωνα πανω του.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Εγω ουτε τα λαχανικα δεν φορτωνα πανω του.
- Otto Weininger
Ο Καραμανλής έχει ευθύνη. Όχι για δολοφονίες και λοιπά φαιδρά που ακούγονται. Έχει ευθύνη γιατί όταν ξεκίνησε ως υπουργός να τρέχει όσα είχαν παγώσει δεν τους γάμησε όλους μόλις είδε ότι βάζουν τρικλοποδιές.panos291 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 08:56 Δολοφόνος δεν ειναι ο Καραμανλης μια που σιγουρα δεν ηθελε να σκοτωθουν ολοι αυτοι, ομως σιγουρα εχει ευθυνη για τα ανυπαρκτα συστηματα ασφαλειας και για την κατάσταση στο τριμπουρδελο ΟΣΕ ως υπουργός μεταφορων.
Εχει ευθύνη και αυτος, και οι υφισταμενοι του, και αυτοι που τους διορισαν, και το υπουργειο, και ο ΟΣΕ, και οι προηγουμενες κυβερνησεις, γενικα ενα σωρο κοσμος που αποτελει ενα αχρηστο και διεφθαρμενο συστημα.
Και εδω βρισκεται το χειρότερο.. Εμπλεκονται τοσοι πολλοι που ειναι πολυ δυσκολο να αποδωσεις τις πραγματικες ευθυνες.
Στην Ελλάδα αυτο ειναι το μεγαλύτερο καρκινωμα.
Ολα ειναι "φτιαγμενα" με τετοιο τροπο ωστε να την πληρωνει μονο ο τελευταίος τροχος την αμαξας.
Μεσα σε ενα ατελειωτο λαβυρινθο απο χαρτουρα, αιτησεις, υπογραφες, εγγραφα που εξαφανιζονται, χωρις προθεσμιες κλπ, το συστημα ειναι τέτοιο ωστε να μην βρισκεις ποτε τον υπευθυνο.
Αυτο το σύστημα θελει λοιπον ξηλωμα και φτιαξιμο απο την αρχη και κανενας δεν ειναι διατεθειμένος να το κανει.
Πως να τους γαμήσει ; Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε στην Ρωσία να "πέφτουν" από ταράτσες.
Αλλά κάτι έπρεπε να κάνει.
Δες εδώ, διάβασε και φριξε. Δες πόσα προσπάθησε να τρέξει αυτή η κυβέρνηση και το γινόταν.
https://www.powergame.gr/ikonomia/41670 ... atodotisi/
Και το κερασάκι ήρθε με τον Σταθμαρχη.
Το περίεργο είναι ότι κάποιοι συγγενείς των θυμάτων, θεωρούν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη αν πούμε πάει φυλακή ο Καραμανλής. Ο,τι αυτό ήταν. Ο,τι λύθηκε το θέμα.
Δε σου κάνει εντύπωση εσένα; Δεν θέλω να πω άλλα από σεβασμό στα θύματα.
Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε γιατί 2 συγγενείς θυμάτων + μια ελαφροτατα τραυματίας που κάνει σόου για πάρτη της, έχουν αυτή την στάση.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
φαντασου δηλαδη να ηταν σοσιαλιστικη. καθε βδομαδα κι απο ενα τραινο θα στουκαριζε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
α, ευρωπη καλη, ε;Frappezitis έγραψε: 24 Ιαν 2024, 21:42 Οι συγγενείς πρέπει (αν δεν το χουν κανει ηδη) να απευθυνθούν σε ευρωπαικα δικαστηρια, εδω θα βρουν μονο συγκάλυψη μιας και την πλειοψηφια στην επιτροπη της βουλης εχει η δεξια των καπιταληστων.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
ήταν να φτιάξουν πλήρες χρονοδιαγραμα και να το παρουσιάσουν μέχρι τον οκτωμβριο, είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος, αλλα ετυχε η αναποδιά με τις πλημμυρες. Οπου ναναι λογικα θα είναι έτοιμο, νομίζω 10% έκπτωση στο εισιτηριο πρωτου βαγονιου αν έχουμε ιδιωτική ασφάλεια ζωης.ST48410 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 02:35 Και για να έχουμε κι ένα καλό ερώτημα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, τι γίνεται;
-
stergiosbik
Το ηθος του Καραμανλη το ειδαμε ακριβως μετα το δυστυχημα και το θεατρο που επαιξε με την παραιτηση και την αμεσως μετα υποψηφιοτητα του.Otto Weininger έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:43
Αν ήμουν ο Καραμανλής θα δηλωνα ότι παραιτούμαι της ασυλίας μου. Ειδικά αν με αποκαλούσαν δολοφόνο ή "το κακο" μέσα στην εξεταστική, θα πήγαινα στα δικαστήρια.
Να αποδείξει ο καθένας αυτά που λέει (και να τιμωρηθω) ή να υποστεί τις συνέπειες όποιος με αποκαλεί δολοφόνο.
Φυσικα και ειναι δολοφονος οπως και πολλοι αλλοι υπουργοι πριν απο αυτον,γραμματεις υπουργειων,διευθυντες ΟΣΕ,προΐσταμενοι ΟΣΕ κλπ κλπ.
Δεν χωραει συζητηση επ'αυτου.
Ξεκολλα λιγο.
Δεν ειναι κακο να ανηκεις-πιστευεις σε εναν ιδεολογικο χωρο.
Κακο ειναι να εχεις παρωπιδες και να βρισκεις φυσιολογικα ακομα και τα λαθη και τα εγκληματα αυτου του χωρου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 25 Ιαν 2024, 10:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ήθελε ο Καραμανλής αλλά δεν τον άφηναν, αυτό μας λέει το κομματόσκυλο. Και μιλάμε για μια κυβέρνηση αυτοδύναμη που κόβει και ράβει. Αλλά, ότι πει το χαρτάκι.stergiosbik έγραψε: 25 Ιαν 2024, 10:18Το ηθος του Καραμανλη το ειδαμε ακριβως μετα το δυστυχημα και το θεατρο που επειξε με την παραιτηση και την αμεσως μετα υποψηφιοτητα του.Otto Weininger έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:43
Αν ήμουν ο Καραμανλής θα δηλωνα ότι παραιτούμαι της ασυλίας μου. Ειδικά αν με αποκαλούσαν δολοφόνο ή "το κακο" μέσα στην εξεταστική, θα πήγαινα στα δικαστήρια.
Να αποδείξει ο καθένας αυτά που λέει (και να τιμωρηθω) ή να υποστεί τις συνέπειες όποιος με αποκαλεί δολοφόνο.
Φυσικα και ειναι δολοφονος οπως και πολλοι αλλοι υπουργοι πριν απο αυτον,γραμματεις υπουργειων,διευθυντες ΟΣΕ,προΐσταμενοι ΟΣΕ κλπ κλπ.
Ξεκολλα λιγο.
Κακο ειναι να εχεις παρωπιδες και να βρισκεις φυσιολογικα ακομα και τα λαθη και τα εγκληματα αυτου του χωρου.
- Otto Weininger
Εγώ να ξεκολλησω, αλλά εσύ πρέπει να μάθεις τι σημαίνει δολοφόνος. Άνοιξε λεξικό.stergiosbik έγραψε: 25 Ιαν 2024, 10:18Το ηθος του Καραμανλη το ειδαμε ακριβως μετα το δυστυχημα και το θεατρο που επειξε με την παραιτηση και την αμεσως μετα υποψηφιοτητα του.Otto Weininger έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:43
Ξεκολλα λιγο.
Μετά προχωρά πιο κάτω στο "Φ" και δες τι σημαίνει φόνος/φονιάς.
Γυρνά τώρα πάλι πίσω στο "Σ" εκεί που λέει συκοφαντία. Τώρα είσαι έτοιμος.
Αυτά στα λέω, γιατί αν είσαι και εσύ από αυτούς που θέλουν δικαστήριο και όχι εξεταστικές (εγώ αυτό θέλω), πρέπει να είσαι προσεκτικός στις λέξεις που επιλέγεις.
Μετά να ασχοληθείς λίγο με το τι έκανε ο ένας και άλλος από το 2014 που υπογράψανε την σύμβαση.
Έχω γράψει άπειρες φορές ότι φυσικά και έχει ευθύνη ο Καραμανλής.
Η τελευταία φορά, ένα post πιο πάνω.
Όμως όλοι όσοι τον λέτε "δολοφόνο" ή υποστηρίζετε ότι έπρεπε να φύγει από την πολιτική δια παντός, ή οτι αν κατηγορούμε τον Σταθμαρχη χάνουμε το δάσος
( τον Σταθμαρχη ρε μαλακα, αυτόν εδώ:
Πώς ο σταθμάρχης παραδέχθηκε το λάθος του
Ένα βίντεο ήταν αυτό που έπεισε τον 59χρονο σταθμάρχη που ανακρινόταν από την Τροχαία της Λάρισας να παραδεχθεί το μοιραίο λάθος και να αναλάβει την «ευθύνη που του αναλογεί», όπως τόνισε ο δικηγόρος του.
Ο 59χρονος σταθμάρχης αρχικά αρνούνταν κατά την προσαγωγή και κατάθεσή του στην Τροχαία της Λάρισας πως έκανε κάτι λάθος. Υποστήριζε πως ο ίδιος γύρισε το κλειδί που έπρεπε, αλλά εκείνο δεν λειτούργησε.
Βλέποντας πως οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι αστυνομικοί έψαχναν τρόπο να τον κάνουν να «σπάσει».
Οι αστυνομικοί έφτιαξαν μια ομάδα με τη συμμετοχή πραγματογνώμονα και κατευθύνθηκαν στο σημείο καταγράφοντας την εξέταση στο σταθμαρχείο, στο σημείο όπου στεκόταν ο 59χρονος σταθμάρχης την ώρα του τραγικού δυστυχήματος.
Ο πραγματογνώμονας έβαλε σε λειτουργία αρκετές φορές το κλειδί και λειτούργησε σε όλες. Με αυτό το βίντεο – ντοκουμέντο της πραγματογνωμοσύνης, αστυνομικοί και πραγματογνώμονας επέστρεψαν στην Τροχαία και ανέκριναν ξανά τον σταθμάρχη.
Όταν του έδειξαν το βίντεο, υποχώρησε και απέδωσε την ενέργειά του στο φόρτο εργασίας.
Επικαλέστηκε ότι ήταν απασχολημένος με ένα τρένο που έκανε τοπικό δρομολόγιο στη Λάρισα και γι’ αυτό δεν άλλαξε το κλειδί. Ο δε κλειδούχος ήταν πάρα πολύ μακριά και μόνος. Γι’ αυτό ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος.
Νέα αποκάλυψη «βόμβα»
Μια νέα αποκάλυψη έκανε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη. Σύμφωνα με το κανάλι, ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι κατέβαινε εμπορικό τρένο.
Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και μερικά χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.
Όπως αποκάλυψε το Star, ο 59χρονος σταθμάρχης είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.
στην καλύτερη είστε βλάκες και υποκριτές, στην χειρότερη επιτήδειοι.
Και επειδή δε σε έχω για τίποτα από τα παραπάνω, μην μπαίνεις σε τέτοια λούπα.
Ασε με έμενα να είναι κομματόσκυλο και με παρωπίδες. Εγώ τουλάχιστον ζητάω κανονική δίκη και ο καθένας τις συνέπειες για όσα έκανε, δεν έκανε, είπε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
stergiosbik
Εισαι λαθος και το ξερεις.
Δεν το συνεχιζω αλλο γιατι πολυ απλα δεν θα βγαλουμε ακρη.
Μονο να ξερεις οτι σε μια αλλη,πολιτισμενη χωρα,ο Καραμανλης τωρα θα ηταν στην μπουζου μαζι με καμποσους αλλους.
Δεν το συνεχιζω αλλο γιατι πολυ απλα δεν θα βγαλουμε ακρη.
Μονο να ξερεις οτι σε μια αλλη,πολιτισμενη χωρα,ο Καραμανλης τωρα θα ηταν στην μπουζου μαζι με καμποσους αλλους.
Ο Καραμανλής φυσικά δεν είναι "δολοφόνος". Είναι όμως ένας εντελώς άχρηστος και ανίκανος καιροσκόπος που δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει από καμμία δημόσια θέση. Είναι κι άλλοι έτσι; Προφανώς. Μάλλον η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτικών. Αλλά στον Καραμανλή "έκατσε η στραβή" και αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητά του. Πιθανώς να έπρεπε να κάνει και φυλακή λόγω εγκληματικής αμέλειας. Και επειδή εκτός από άχρηστος είναι και αναίσθητο ζώο και δεν φεύγει μόνος του από την πολιτική, θα έπρεπε να τον έχει διώξει ο Μητσοτάκης. Από την στιγμή που δεν τον έδιωξε, είναι συνυπεύθυνος. Δεν παίζει ρόλο ότι τον ψήφισαν οι μαλάκες οι ψηφοφόροι του. Υπάρχουν κάποιες στιγμές, όπως αυτό το δυστύχημα, που μια κυβέρνηση δεν μπορεί να βασίζεται στους μαλάκες τους ψηφοφόρους.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Δεν ήταν ελιγμός αλλά άμεση παραδοχή ενός απαράδεκτου χαρακτηρισμού που χρησιμοποίησα.Orion22 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:47
μπουμπού είναι η μάνα της νεκρής ε?
ακυρο είδα την "διόρθωση"/ελιγμό
Ούτως ή άλλως, διευκρίνησα ότι αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν θα μπορούσα να διαχειρισθώ τόσο ψύχραιμα το θέμα.
Και για να το κάνω πιο σαφές, η συγγνώμη μου αφορούσε στη μάνα και όχι στις κριτικές επιτροπές των επιθετικών πχορουμομπούμπηδων, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Otto Weininger έγραψε: 25 Ιαν 2024, 10:35 Αυτά στα λέω, γιατί αν είσαι και εσύ από αυτούς που θέλουν δικαστήριο και όχι εξεταστικές (εγώ αυτό θέλω), πρέπει να είσαι προσεκτικός στις λέξεις που επιλέγεις.
Δεν εξαρτάται το ένα από το άλλο.Για το δυστύχημα ήδη διεξάγεται δικαστική έρευνα.Εάν ο εισαγγελέας βρει στοιχεία που υποδηλώνουν ενοχή πολιτικών προσώπων θα στείλει τον φάκελλο στη βουλή και θα ζητήσει τη δίωξή τους.Με το κλίμα που υπάρχει δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί η βουλή τη δίωξη.Άρα η ασυλία δεν υφίσταται ή μάλλον θα αρθεί αμέσως μόλις το ζητήσει ο εισαγγελέας.
Αυτό όμως είναι δύσκολο να γίνει.Το γιατί το είχαμε γράψει όταν έγινε το ατύχημα αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.Ποτέ δεν έχει διωχθεί υπουργός για καθυστέρηση κάποιου έργου έστω και εάν προκάλεσε ατύχημα ,διότι περί αυτού πρόκειται εδώ καθώς τα δημόσια έργα έχουν διαδικασίες και δεν μπορεί ένας υπουργός να παραβεί τις διαδικασίες αυτές.Πιο πιθανό είναι να κατηγορηθεί για απιστία ή δωροδοκία αν προσπαθήσει να δώσει κάτι παραπάνω στον εργολάβο για να ολοκληρώσει το έργο παραβαίνοντας τις διαδικασίες που προβλέπονται παρά για την καθυστέρηση του έργου.
Το μόνο για το οποίο μπορεί να διωχθεί είναι γιατί δεν διέκοψε την λειτουργία του τραίνου.Αλλά αυτή η λειτουργία έχει πίσω της εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων με υπογραφές,ούτε εκεί αποφασίζει ο υπουργός μόνος του.Μόλις βγήκε το πόρισμα για τη στατικότητα της στέγης Καλατράβα,η λειτουργία του Σταδίου διεκόπη την άλλη μέρα όσο και εάν διαμαρτύρονταν διάφοροι διότι εάν δεν διακοπτόταν τότε θα είχε ευθύνη ο υπουργός Αθλητισμού.Εάν δεν υπάρχει εισήγηση της υπηρεσίας που να λέει σταματήστε τη λειτουργία του τραίνου,ο υπουργός καλύπτεται.
αμενομενο το "εκ παραδρομης"ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιαν 2024, 10:52Δεν ήταν ελιγμός αλλά άμεση παραδοχή ενός απαράδεκτου χαρακτηρισμού που χρησιμοποίησα.Orion22 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:47
Ούτως ή άλλως, διευκρίνησα ότι αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν θα μπορούσα να διαχειρισθώ τόσο ψύχραιμα το θέμα.
Και για να το κάνω πιο σαφές, η συγγνώμη μου αφορούσε στη μάνα και όχι στις κριτικές επιτροπές των επιθετικών πχορουμομπούμπηδων, έτσι;
τα υπολοιπα οι συνηθεις γαληθιοτητες
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Ε ναι, οι ευφυείς που παίζουν εδώ μέσα, έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια, δε λέω.Orion22 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 11:42αμενομενο το "εκ παραδρομης"ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιαν 2024, 10:52Δεν ήταν ελιγμός αλλά άμεση παραδοχή ενός απαράδεκτου χαρακτηρισμού που χρησιμοποίησα.Orion22 έγραψε: 25 Ιαν 2024, 01:47
τα υπολοιπα οι συνηθεις γαληθιοτητες
Επίσης αμενόμενο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 510 Προβολές
-