!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Λοξίας έγραψε: 20 Ιαν 2024, 18:58
seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 18:48
Λοξίας έγραψε: 20 Ιαν 2024, 18:38 Όσο και να κλάψεις [user]seismic[/user], την ρετσινιά του ψεύτη και διαστρεβλωτή την έχεις αποκτήσει με το σπαθί σου!
Μόλις απέδειξα ότι είπες άλλο ένα ψέμα και έκανες άλλη μία διαστρέβλωση των λόγων του άλλου. Και ο Νταγκλής (και όχι μόνον) για αυτό σε εγκαλεί, για διαστρέβλωση των όσων σου γράφει...

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια...

Ποιό είναι το "δεύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο", seismic; Και ποιός είνα ο επικεφαλής αυτού που συμφωνεί μαζί σου;
Ποιός είνα ο επικεφαλής του ΕΜΠ που συμφωνεί μαζί σου;
Ποιός είναι ο επικεφαλής του ΑΠΘ που συμφωνεί μαζί σου;
Ποιός είναι ο επικεφαλής του ΙΤΣΑΚ που συμφωνεί μαζί σου;

Για απόδειξέ μας ότι συμφωνούν μαζί σου.
Έχεις επιστολή, κάποιο έγγραφο, κάποια επίσημη δήλωση αυτών των επικεφαλής που να βεβαιώνουν ότι συμφωνούν μαζί σου;
Για κατάθεσε τεκμήρια για αυτούς τους ισχυρισμούς...

Και μετά σκέψου...

Αφού συμφωνούν μαζί σου, γιατί η πατέντα σου δεν έχει γίνει αποδεκτή από κανέναν;
Γιατί ένας από αυτούς δεν θέλησε να εφαρμόσει την πατέντα σου και να γίνει πάμπλουτος;
Τον έφαγε και αυτόν το κατεστημένο;

Απάντησε σε αυτά και μετά βλέπουμε τα άλλα...
Μπορείς να απαντήσεις ή θα κρυφτείς πάλι πίσω από ψέματα;

.
Βάλε στοίχημα να πάρω και εγώ κάνα ευρώ ρε ούφο και θα στα δείξω όλα. :003:
Κατάλαβα...
...και διαστρεβλωτής και ψεύτης και χέστης.

Πάντως, αυτό...
Αφού καθηγητές διεθνούς φήμης συμφωνούν μαζί σου, γιατί η πατέντα σου δεν έχει γίνει αποδεκτή από κανέναν;
Γιατί ένας από αυτούς δεν θέλησε να εφαρμόσει την πατέντα σου και να γίνει πάμπλουτος;
Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, με εκατοντάδες δημοσεύματα στο YοuTube και σε πάμπολλα φόρα, με δημοσιεύσεις σε περιοδικά ανοιχτού τύπου και κανείς, επαναλαμβάνω, ΚΑΝΕΙΣ, δεν έχει ενδιαφερθεί να αξιοποιήσει την πατέντα σου!
Ούτε μία κατασκευαστική εταιρεία ούτε καν ένας επιστήμονας, δεν έχει βρεθεί εδώ και δέκα χρόνια να αξιοποιήσει την πατέντα σου!

Γιατί; Μία εξήγηση υπάρχει: Η πατέντα σου, δεν κάνει αυτά που ισχυρίζεσαι.
...δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Όσα ψέματα και να μας αραδειάσεις, όσες καυχησιολογίες και να γράψεις, η εξήγηση είναι αυτή που σου έχουν γράψει αρκετοί:
Η πατέντα σου ΔΕΝ δουλεύει...είναι άχρηστη.

Εδώ θα είσαι και θα κλαίς και τα επόμενα δέκα χρόνια...

.
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Έτσι μπράβο [user]seismic[/user],
Αυτή είναι η απτάντησή σου και ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις όσα λέω για εσένα!
Εύγε!
:003:
seismic

Λοξίας έγραψε: 20 Ιαν 2024, 20:23 Έτσι μπράβο [user]seismic[/user],
Αυτή είναι η απτάντησή σου και ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις όσα λέω για εσένα!
Εύγε!
:003:
Παρακαλώ Να είσαι καλά! :sal9:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 13:43 Νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβένεις ή το χειρότερο δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις γνώσεις. Θα σε παραπέμψω ως απάντηση αυτά που είπα στον Λοξία στο spoiler
Εσύ ποιον θα πιστέψεις τον Νταγκλής που δεν ξέρει να σηκώσει τα σώβρακα του ή τους αρχηγούς και τους κριτές?
Αν ο Νταγκλής δεν συμφωνεί με αυτά που λέω, ας κάνει μια δική του δημοσίευση σε ένα περιοδικό με κριτές και ας κάνει αναφορά στα λάθη της δικής μου δημοσίευσης. Έτσι δουλεύει η επιστήμη, και για αυτό υπάρχουν και οι δημοσιεύσεις σε αυτά τα περιοδικά με κριτές, ώστε ο ένας να κρίνει τον άλλο σε επίπεδο κορυφής.
Στη συζήτησή μας ποτέ δεν επικάλεστηκα τα πτυχία μου ούτε και νιώθω την παραμικρή ανάγκη να επιβεβαιώσω τις γνώσεις μου. Άρα η προσπάθειά σου να με προσβάλεις πέφτει στο κενό. Είναι πραγματικά αξιολύπητη... :-?

Εσύ είσαι αυτός που έχει το κόπμπλεξ να επιβεβαιώσεις τις υποτιθέμενες "γνώσεις" σου και αντί να προσπαθήσεις να αντικρούσεις αυτά που σου καταλογίζω μου αραδιάζεις κάτι τρισάθλιες δημοσιεύσεις σε ελεύθερα περιοδικά!

Όλες αυτές οι δημοσιεύσεις σου έχουν την ίδια βαρύτητα με τις δημοσιεύσεις της επίπεδης γης. Είναι το απόλυτο τίποτα.

Αν πας σε σοβαρό περιδικό με review....μόλις δουν καραγκιοζιλίκια όπως τοίχωμα χωρίς θεμελίωση που ακουμπά στο έδαφος και άοπλα δοκάρια δεν θα μπουν καν στη διακασία να χάσουν το χρόνο τους να σου απαντήσουν...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 11:46
seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 13:43 Νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβένεις ή το χειρότερο δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις γνώσεις. Θα σε παραπέμψω ως απάντηση αυτά που είπα στον Λοξία στο spoiler
Εσύ ποιον θα πιστέψεις τον Νταγκλής που δεν ξέρει να σηκώσει τα σώβρακα του ή τους αρχηγούς και τους κριτές?
Αν ο Νταγκλής δεν συμφωνεί με αυτά που λέω, ας κάνει μια δική του δημοσίευση σε ένα περιοδικό με κριτές και ας κάνει αναφορά στα λάθη της δικής μου δημοσίευσης. Έτσι δουλεύει η επιστήμη, και για αυτό υπάρχουν και οι δημοσιεύσεις σε αυτά τα περιοδικά με κριτές, ώστε ο ένας να κρίνει τον άλλο σε επίπεδο κορυφής.
Στη συζήτησή μας ποτέ δεν επικάλεστηκα τα πτυχία μου ούτε και νιώθω την παραμικρή ανάγκη να επιβεβαιώσω τις γνώσεις μου. Άρα η προσπάθειά σου να με προσβάλεις πέφτει στο κενό. Είναι πραγματικά αξιολύπητη... :-?

Εσύ είσαι αυτός που έχει το κόπμπλεξ να επιβεβαιώσεις τις υποτιθέμενες "γνώσεις" σου και αντί να προσπαθήσεις να αντικρούσεις αυτά που σου καταλογίζω μου αραδιάζεις κάτι τρισάθλιες δημοσιεύσεις σε ελεύθερα περιοδικά!

Όλες αυτές οι δημοσιεύσεις σου έχουν την ίδια βαρύτητα με τις δημοσιεύσεις της επίπεδης γης. Είναι το απόλυτο τίποτα.

Αν πας σε σοβαρό περιδικό με review....μόλις δουν καραγκιοζιλίκια όπως τοίχωμα χωρίς θεμελίωση που ακουμπά στο έδαφος και άοπλα δοκάρια δεν θα μπουν καν στη διακασία να χάσουν το χρόνο τους να σου απαντήσουν...
Εγώ όμως σου απάντησα σε όλα με μαθηματικά και εσύ επαναλαμβάνεσαι κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις.
Ε κουράστηκα. Εκτώς αν ρωτάς τα ίδια και εγώ να κάνω αντιγραφή και επικόλληση ξανά και ξανά. :lol:
Μου λες ότι δεν κατεβαίνουν ροπές στην βάση στα δύσκαμπτα τοιχία. Αν μου λες αυτά δεν ξέρεις.
Το θέμα δεν είναι αν κατεβαίνουν ή όχι οι ροπές στην βάση, αλλά αν οι ροπές καταπονούν τις διατομές γύρο από τους κόμβους καθ όλο το ύψος της κατασκευής και αυτό συμβαίνει με τον δικό σας τρόπο και δεν συμβαίνει με τον δικό μου γιατί εκτρέπω τις ροπές μέσα στο έδαφος.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 11:58 Εγώ όμως σου απάντησα σε όλα με μαθηματικά και εσύ επαναλαμβάνεσαι κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις.
Ε κουράστηκα. Εκτώς αν ρωτάς τα ίδια και εγώ να κάνω αντιγραφή και επικόλληση ξανά και ξανά. :lol:
Για 300 σελίδες γράφεις ότι βλακεία σου κατέβει και τώρα....κουράστηκες; Δεν νομίζω... :lol:
Δεν θα ξεφύγεις τόσο εύκολα....ξεκουράσου και απάντησε...
Μου λες ότι δεν κατεβαίνουν ροπές στην βάση στα δύσκαμπτα τοιχία. Αν μου λες αυτά δεν ξέρεις.
Το θέμα δεν είναι αν κατεβαίνουν ή όχι οι ροπές στην βάση, αλλά αν οι ροπές καταπονούν τις διατομές γύρο από τους κόμβους καθ όλο το ύψος της κατασκευής και αυτό συμβαίνει με τον δικό σας τρόπο και δεν συμβαίνει με τον δικό μου γιατί εκτρέπω τις ροπές μέσα στο έδαφος.
Η όλη ρητορική της "εκτροπής των ροπών μέσα στο έδαφος" βασίζεται στο ψέμα ότι τα τοιχώματα απλά ακουμπάνε στο έδαφος.

Τώρα που καταρρίφθηκε αυτή η πλάνη....μας έμεινε μια παντελώς άχρηστη θλίψη στις διατομές.

Αν είχες την παραμικρή στατική διαίσθηση θα αντιλαμβανόσουν ότι το μοναδικό ερώτημα που θέτει το "σύστημά σου" είναι το εξής:

Εγκάρσιος οπλισμός VS Θλίψη αδρανών για την παραλαβή της τέμνουσας.

Το ερώτημα έχει απαντηθεί πέραν κάθε αμφιβολίας εδώ και αρκετές δεκαετίες....και εσύ έγραψες τις πιο άχρηστες 300 σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας...
seismic

Νταγκλης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 15:52
seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 11:58 Εγώ όμως σου απάντησα σε όλα με μαθηματικά και εσύ επαναλαμβάνεσαι κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις.
Για 300 σελίδες γράφεις ότι βλακεία σου κατέβει και τώρα....κουράστηκες; Δεν νομίζω... :lol:
Η όλη ρητορική της "εκτροπής των ροπών μέσα στο έδαφος" βασίζεται στο ψέμα ότι τα τοιχώματα απλά ακουμπάνε στο έδαφος.

Τώρα που καταρρίφθηκε αυτή η πλάνη....μας έμεινε μια παντελώς άχρηστη θλίψη στις διατομές.

Αν είχες την παραμικρή στατική διαίσθηση θα αντιλαμβανόσουν ότι το μοναδικό ερώτημα που θέτει το "σύστημά σου" είναι το εξής:

Το ερώτημα έχει απαντηθεί πέραν κάθε αμφιβολίας εδώ και αρκετές δεκαετίες....και εσύ έγραψες τις πιο άχρηστες 300 σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας...
Αυτή είναι η γλώσσα της επιστήμης και της ανωτερότητας μου σε αυτά που λες και είναι βλακείες. Αυτά τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τα λύνω με δύο κινήσεις ματ. Εγώ γράφω επιστήμη εξαλείφοντας τα υπαρκτά σημερινά προβλήματα. Δεν ακολουθώ την πεπατημένη που ασπάζεσαι.
Η μέθοδος σχεδιασμού της εφαρμογής τεχνητής συμπίεσης στα άκρα όλων των διαμήκων τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και, ταυτόχρονα, της σύνδεσης των άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος μέσω αγκυρίων εδάφους που τοποθετούνται στα βάθη των γεωτρήσεων, μεταφέρει τις αδρανειακές τάσεις της κατασκευής στο έδαφος, το οποίο αντιδρά ως εξωτερική δύναμη στην απόκριση της κατασκευής στις σεισμικές μετατοπίσεις. Ο τοίχος με την τεχνητή συμπίεση αποκτά δυναμική, μεγαλύτερη ενεργό διατομή και υψηλή αξονική και στροφική δυσκαμψία, αποτρέποντας όλες τις αστοχίες που προκαλούνται από ανελαστική παραμόρφωση. Συνδέοντας τα άκρα όλων των τοιχωμάτων με το έδαφος, ελέγχουμε την ιδιοσυχνότητα της κατασκευής και του εδάφους κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου σεισμικής φόρτισης, αποτρέποντας τις ανελαστικές μετατοπίσεις. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε την ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης και της κατασκευής Με τον σωστό σχεδιασμό των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους στις κατάλληλες θέσεις, αποτρέπουμε τον στρεπτικό καμπτικό λυγισμό που εμφανίζεται σε ασύμμετρες κατασκευές, ασύμμετρες κατόψεις και μεταλλικές και ψηλές κατασκευές. Η συμπίεση των διατομών των τοιχωμάτων στα άκρα και η αγκύρωσή τους στο έδαφος μετριάζει τη μεταφορά των παραμορφώσεων στους κόμβους σύνδεσης, ενισχύει τη διατομή του τοιχώματος όσον αφορά τη διατμητική δύναμη βάσης και τη διατμητική τάση των διατομών, αυξάνει την αντοχή των διατομών στον εφελκυσμό στα άκρα των τοιχωμάτων με την εισαγωγή αντίρροπων θλιπτικών δυνάμεων. Η χρήση τενόντων εντός των αγωγών αποτρέπει τη διαμήκη διάτμηση στο σκυρόδεμα επικάλυψης, ενώ η αγκύρωση των τοιχωμάτων στη θεμελίωση όχι μόνο διαχέει τις αδρανειακές δυνάμεις στο έδαφος αλλά και αποτρέπει την περιστροφή των τοιχωμάτων, διατηρώντας έτσι τη δομική ακεραιότητα των δοκών. Η προένταση στα αμφίπλευρα άκρα των τοιχωμάτων επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση ακόμη και σε ανελαστικές μετατοπίσεις, κλείνοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών.
Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με την τοποθέτηση επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεκμετάλλευτη προσέγγιση. Αυτά τα επιμήκη τοιχώματα με ενσωματωμένα και προεντεταμένα άκρα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα των κατασκευών και των εδαφών στην ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 16:56

Αυτή είναι η γλώσσα της επιστήμης και της ανωτερότητας μου σε αυτά που λες και είναι βλακείες. Αυτά τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τα λύνω με δύο κινήσεις ματ. Εγώ γράφω επιστήμη εξαλείφοντας τα υπαρκτά σημερινά προβλήματα. Δεν ακολουθώ την πεπατημένη που ασπάζεσαι.
Πρέπει να είσαι μεγάλο τρολ εσυ. Μας δουλεύεις ολους.
seismic

nick έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:17

Πρέπει να είσαι μεγάλο τρολ εσυ. Μας δουλεύεις ολους.
Καταλαβαίνεις τι γράφω? DOI: 10.4236/ojce.2023.134051 Και τι βλακείες λέει ο Νταγκλης?

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

( Η όλη ρητορική της "εκτροπής των ροπών μέσα στο έδαφος" βασίζεται στο ψέμα ότι τα τοιχώματα απλά ακουμπάνε στο έδαφος.

Τώρα που καταρρίφθηκε αυτή η πλάνη....μας έμεινε μια παντελώς άχρηστη θλίψη στις διατομές.)
seismic

Ενδεικτικές τιμές κόστους αντισεισμικού συστήματος
Το ότι προσφέρει η πατέντα μου σαν αντισεισμικό σύστημα είναι σαφές με αυτά που έχω γράψει.
Αυξάνει την απόκριση των κατασκευών έως και 500%
Που συμφέρει η πατέντα μου.
Μία συμβατική κατοικία σήμερα δύο ορόφων τελειωμένη κοστίζει 2300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία προκατασκευασμένη κατοικία σήμερα δύο ορόφων τελειωμένη κοστίζει 1300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία συμβατική κατοικία σήμερα δύο ορόφων τελειωμένη με εφαρμογή της πατέντας μου κοστίζει 3000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία προκατασκευασμένη κατοικία σήμερα δύο ορόφων με εφαρμογή της πατέντας μου τελειωμένη κοστίζει 2000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία συμβατική κατοικία σήμερα έξη ορόφων τελειωμένη κοστίζει 2200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία προκατασκευασμένη κατοικία σήμερα έξη ορόφων τελειωμένη κοστίζει 1200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία συμβατική κατοικία σήμερα έξη ορόφων με εφαρμογή της πατέντας μου τελειωμένη κοστίζει 2500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία προκατασκευασμένη κατοικία σήμερα έξη ορόφων με εφαρμογή της πατέντας μου τελειωμένη κοστίζει 1500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μία βάση ανεμογεννήτριας από οπλισμένο σκυρόδεμα 1000 κυβικών μέτρων σήμερα κοστίζει 500000 ευρώ
Η ίδια βάση ανεμογεννήτριας με εφαρμογή της πατέντας μου τελειωμένη κοστίζει 80000 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Η μέθοδος σχεδιασμού της εφαρμογής τεχνητής συμπίεσης στα άκρα όλων των διαμήκων τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και, ταυτόχρονα, της σύνδεσης των άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος μέσω αγκυρίων εδάφους που τοποθετούνται στα βάθη των γεωτρήσεων, μεταφέρει τις αδρανειακές τάσεις της κατασκευής στο έδαφος, το οποίο αντιδρά ως εξωτερική δύναμη στην απόκριση της κατασκευής στις σεισμικές μετατοπίσεις. Ο τοίχος με την τεχνητή συμπίεση αποκτά δυναμική, μεγαλύτερη ενεργό διατομή και υψηλή αξονική και στροφική δυσκαμψία, αποτρέποντας όλες τις αστοχίες που προκαλούνται από ανελαστική παραμόρφωση. Συνδέοντας τα άκρα όλων των τοιχωμάτων με το έδαφος, ελέγχουμε την ιδιοσυχνότητα της κατασκευής και του εδάφους κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου σεισμικής φόρτισης, αποτρέποντας τις ανελαστικές μετατοπίσεις. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε την ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης και της κατασκευής Με τον σωστό σχεδιασμό των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους στις κατάλληλες θέσεις, αποτρέπουμε τον στρεπτικό καμπτικό λυγισμό που εμφανίζεται σε ασύμμετρες κατασκευές, ασύμμετρες κατόψεις και μεταλλικές και ψηλές κατασκευές. Η συμπίεση των διατομών των τοιχωμάτων στα άκρα και η αγκύρωσή τους στο έδαφος μετριάζει τη μεταφορά των παραμορφώσεων στους κόμβους σύνδεσης, ενισχύει τη διατομή του τοιχώματος όσον αφορά τη διατμητική δύναμη βάσης και τη διατμητική τάση των διατομών, αυξάνει την αντοχή των διατομών στον εφελκυσμό στα άκρα των τοιχωμάτων με την εισαγωγή αντίρροπων θλιπτικών δυνάμεων. Η χρήση τενόντων εντός των αγωγών αποτρέπει τη διαμήκη διάτμηση στο σκυρόδεμα επικάλυψης, ενώ η αγκύρωση των τοιχωμάτων στη θεμελίωση όχι μόνο διαχέει τις αδρανειακές δυνάμεις στο έδαφος αλλά και αποτρέπει την περιστροφή των τοιχωμάτων, διατηρώντας έτσι τη δομική ακεραιότητα των δοκών. Η προένταση στα αμφίπλευρα άκρα των τοιχωμάτων επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση ακόμη και σε ανελαστικές μετατοπίσεις, κλείνοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών.
Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με την τοποθέτηση επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεκμετάλλευτη προσέγγιση. Αυτά τα επιμήκη τοιχώματα με ενσωματωμένα και προεντεταμένα άκρα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα των κατασκευών και των εδαφών στην ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων
Παραλήρημα άνευ ουσίας...

Αυτό που προτείνεις είναι κάτι τρομερά απλό.
Ο λόγος που χρειάζεσαι 300+ σελίδες για να το εκφράσεις είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις ούτε εσύ ο ίδιος τι γράφεις. Δεν έχεις τη στατική μόρφωση για να το κάνεις και αναγκάζεσαι και καταφεύγεις σε γελοιότητες όπως "μεταφέρει τις αδρανειακές τάσεις της κατασκευής στο έδαφος".

Ας δούμε μια σύνοψη 300+ σελίδων σε δυο σειρές! :D

Αρχή νήματος...

seismic: Έχω μια ιδέα! Προτείνω την εφαρμογή θλίψης για την παραλαβή της σεισμικής τέμνουσας μέσω της τριβής των αδρανών.

οποισδήποτε δευτεροετής φοιτητής: Εφαρμόστηκε για 2000 χρόνια. Η εγκάρσιος οπλισμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός!

....τέλος νήματος!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 11:38
Παραλήρημα άνευ ουσίας...

Αυτό που προτείνεις είναι κάτι τρομερά απλό.
Ο λόγος που χρειάζεσαι 300+ σελίδες για να το εκφράσεις είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις ούτε εσύ ο ίδιος τι γράφεις. Δεν έχεις τη στατική μόρφωση για να το κάνεις και αναγκάζεσαι και καταφεύγεις σε γελοιότητες όπως "μεταφέρει τις αδρανειακές τάσεις της κατασκευής στο έδαφος".

Ας δούμε μια σύνοψη 300+ σελίδων σε δυο σειρές! :D

Αρχή νήματος...

seismic: Έχω μια ιδέα! Προτείνω την εφαρμογή θλίψης για την παραλαβή της σεισμικής τέμνουσας μέσω της τριβής των αδρανών.

οποισδήποτε δευτεροετής φοιτητής: Εφαρμόστηκε για 2000 χρόνια. Η εγκάρσιος οπλισμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός!

....τέλος νήματος!

300 σελίδες με μαλακίες δικές σας για να με κάμψετε
Αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ.
Σε τι θέλεις να μιλήσουμε επιστημονικά μαζί ?
Αν θες εδώ είμαι για να σε κάνω να φαίνεσαι σαν σταματημένος. :D
ΤΕΛΟΣ οι βλακείες σας. Εδώ Το απόλυτο αντισεισμικό.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method
Ioannis N. Lymperis
Open Journal of Civil Engineering Vol.13 No.4, December 28, 2023
DOI: 10.4236/ojce.2023.134051
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 23 Ιαν 2024, 10:49 Ενδεικτικές τιμές κόστους αντισεισμικού συστήματος
Το ότι προσφέρει η πατέντα μου σαν αντισεισμικό σύστημα είναι σαφές με αυτά που έχω γράψει.
απολυτα σαφες, δεν προσφερει τιποτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιαν 2024, 12:13
seismic έγραψε: 23 Ιαν 2024, 10:49 Ενδεικτικές τιμές κόστους αντισεισμικού συστήματος
Δεν σε παρακαλάμε να τον πάρεις.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 23 Ιαν 2024, 12:21
Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιαν 2024, 12:13
Δεν σε παρακαλάμε να τον πάρεις.
ναι, απλως αναφερω την αληθεια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”