Νταγκλης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 15:52
seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 11:58
Εγώ όμως σου απάντησα σε όλα με μαθηματικά και εσύ επαναλαμβάνεσαι κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις.
Ε κουράστηκα. Εκτώς αν ρωτάς τα ίδια και εγώ να κάνω αντιγραφή και επικόλληση ξανά και ξανά.

Για 300 σελίδες γράφεις ότι βλακεία σου κατέβει και τώρα....κουράστηκες; Δεν νομίζω...
Δεν θα ξεφύγεις τόσο εύκολα....ξεκουράσου και απάντησε...
Μου λες ότι δεν κατεβαίνουν ροπές στην βάση στα δύσκαμπτα τοιχία. Αν μου λες αυτά δεν ξέρεις.
Το θέμα δεν είναι αν κατεβαίνουν ή όχι οι ροπές στην βάση, αλλά αν οι ροπές καταπονούν τις διατομές γύρο από τους κόμβους καθ όλο το ύψος της κατασκευής και αυτό συμβαίνει με τον δικό σας τρόπο και δεν συμβαίνει με τον δικό μου γιατί εκτρέπω τις ροπές μέσα στο έδαφος.
Η όλη ρητορική της "εκτροπής των ροπών μέσα στο έδαφος" βασίζεται στο
ψέμα ότι τα τοιχώματα απλά ακουμπάνε στο έδαφος.
Τώρα που καταρρίφθηκε αυτή η πλάνη....μας έμεινε μια
παντελώς άχρηστη θλίψη στις διατομές.
Αν είχες την παραμικρή στατική διαίσθηση θα αντιλαμβανόσουν ότι το μοναδικό ερώτημα που θέτει το "σύστημά σου" είναι το εξής:
Εγκάρσιος οπλισμός VS Θλίψη αδρανών για την παραλαβή της τέμνουσας.
Το ερώτημα έχει απαντηθεί πέραν κάθε αμφιβολίας εδώ και αρκετές δεκαετίες....και εσύ έγραψες τις πιο άχρηστες 300 σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας...
Αυτή είναι η γλώσσα της επιστήμης και της ανωτερότητας μου σε αυτά που λες και είναι βλακείες. Αυτά τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τα λύνω με δύο κινήσεις ματ. Εγώ γράφω επιστήμη εξαλείφοντας τα υπαρκτά σημερινά προβλήματα. Δεν ακολουθώ την πεπατημένη που ασπάζεσαι.
Η μέθοδος σχεδιασμού της εφαρμογής τεχνητής συμπίεσης στα άκρα όλων των διαμήκων τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και, ταυτόχρονα, της σύνδεσης των άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος μέσω αγκυρίων εδάφους που τοποθετούνται στα βάθη των γεωτρήσεων, μεταφέρει τις αδρανειακές τάσεις της κατασκευής στο έδαφος, το οποίο αντιδρά ως εξωτερική δύναμη στην απόκριση της κατασκευής στις σεισμικές μετατοπίσεις. Ο τοίχος με την τεχνητή συμπίεση αποκτά δυναμική, μεγαλύτερη ενεργό διατομή και υψηλή αξονική και στροφική δυσκαμψία, αποτρέποντας όλες τις αστοχίες που προκαλούνται από ανελαστική παραμόρφωση. Συνδέοντας τα άκρα όλων των τοιχωμάτων με το έδαφος, ελέγχουμε την ιδιοσυχνότητα της κατασκευής και του εδάφους κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου σεισμικής φόρτισης, αποτρέποντας τις ανελαστικές μετατοπίσεις. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε την ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης και της κατασκευής Με τον σωστό σχεδιασμό των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους στις κατάλληλες θέσεις, αποτρέπουμε τον στρεπτικό καμπτικό λυγισμό που εμφανίζεται σε ασύμμετρες κατασκευές, ασύμμετρες κατόψεις και μεταλλικές και ψηλές κατασκευές. Η συμπίεση των διατομών των τοιχωμάτων στα άκρα και η αγκύρωσή τους στο έδαφος μετριάζει τη μεταφορά των παραμορφώσεων στους κόμβους σύνδεσης, ενισχύει τη διατομή του τοιχώματος όσον αφορά τη διατμητική δύναμη βάσης και τη διατμητική τάση των διατομών, αυξάνει την αντοχή των διατομών στον εφελκυσμό στα άκρα των τοιχωμάτων με την εισαγωγή αντίρροπων θλιπτικών δυνάμεων. Η χρήση τενόντων εντός των αγωγών αποτρέπει τη διαμήκη διάτμηση στο σκυρόδεμα επικάλυψης, ενώ η αγκύρωση των τοιχωμάτων στη θεμελίωση όχι μόνο διαχέει τις αδρανειακές δυνάμεις στο έδαφος αλλά και αποτρέπει την περιστροφή των τοιχωμάτων, διατηρώντας έτσι τη δομική ακεραιότητα των δοκών. Η προένταση στα αμφίπλευρα άκρα των τοιχωμάτων επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση ακόμη και σε ανελαστικές μετατοπίσεις, κλείνοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών.
Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με την τοποθέτηση επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεκμετάλλευτη προσέγγιση. Αυτά τα επιμήκη τοιχώματα με ενσωματωμένα και προεντεταμένα άκρα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα των κατασκευών και των εδαφών στην ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων