!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

vagabondo έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:13:popc:
viewtopic.php?f=46&t=5557&hilit=%CE%B5% ... 25#p332728

Ο πρώτος που του έκανα την ίδια ερώτηση, δεν απάντησε ακόμα!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Nero έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:16
Σουβλίτσα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:11
Nero έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:05

Μου φαίνεται ότι ειρωνεύεσαι. Δεν βλέπεις τον σεβασμό που στάζει γραπτά τις για τις απόψεις που δεν είναι οι δικές της? :)
Είναι κάτι τελείως διαφορετικό να διαφωνείς έντονα ή/και να απαντάς στην ίδια γλώσσα με κάποιον με τον οποίο έχεις αντιπαράθεση ή διαφωνία για κάποιο θέμα.
Και άλλο να χλευάζεις, ειρωνεύεσαι, συκοφαντείς κτλ κάποιον σε μία συζήτηση απλώς για να καταδικάσεις αυτό ή τις απόψεις του.

Το να επιχειρείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να βαφτίσεις τα πράγματα όπως θες, λέγεται κάπως αλλιώς

Όπως και να έχει, λίγη σημασία έχει τί λες εσύ η νύχτα και ο οποιοσδήποτε παίζει σε φορουμικές καταστάσεις διάφορες
Κοίτα΄,εγω το χω ξαναπεί ότι δεν σε παρεξηγώ γιατί φαίνεται ότι έχεις τη φόρτσα του νεοφώτιστου αλλά στο έχω ξαναπεί ότι ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί μήπως με τον τρόπο που φαίνεται να αντιμετωπίζεις το ζήτημα της θρησκείας να διαπράττεις το αμάρτημα της περηφάνιας :D Το βρίσιμο η έλλειψη δε λέει πολλά και παρατηρώ ότι πολλοί εδώ μέσα φοράτε σαν παράσημο το δε βρίζω αλλά imo η παθητική επιθετικότητα είναι χειρότερη
Αφου το φτασατε ως εδω,πιστευω επιβαλλεται

Κόκκορας
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Μου φαίνεται ότι ειρωνεύεσαι. Δεν βλέπεις τον σεβασμό που στάζει γραπτά τις για τις απόψεις που δεν είναι οι δικές της? :)
Είναι κάτι τελείως διαφορετικό να διαφωνείς έντονα ή/και να απαντάς στην ίδια γλώσσα με κάποιον με τον οποίο έχεις αντιπαράθεση ή διαφωνία για κάποιο θέμα.
Και άλλο να χλευάζεις, ειρωνεύεσαι, συκοφαντείς κτλ κάποιον σε μία συζήτηση απλώς για να καταδικάσεις αυτό ή τις απόψεις του.

Το να επιχειρείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να βαφτίσεις τα πράγματα όπως θες, λέγεται κάπως αλλιώς

Όπως και να έχει, λίγη σημασία έχει τί λες εσύ η νύχτα και ο οποιοσδήποτε παίζει σε φορουμικές καταστάσεις διάφορες
Κοίτα΄,εγω το χω ξαναπεί ότι δεν σε παρεξηγώ γιατί φαίνεται ότι έχεις τη φόρτσα του νεοφώτιστου αλλά στο έχω ξαναπεί ότι ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί μήπως με τον τρόπο που φαίνεται να αντιμετωπίζεις το ζήτημα της θρησκείας να διαπράττεις το αμάρτημα της περηφάνιας :D Το βρίσιμο η έλλειψη δε λέει πολλά και παρατηρώ ότι πολλοί εδώ μέσα φοράτε σαν παράσημο το δε βρίζω αλλά imo η παθητική επιθετικότητα είναι χειρότερη
Αυτό ειναι μια καλή παρατήρηση που κάνεις και είναι κάτι που μου αρέσει να το συζητήσω, πρώτα όμως θα σου πω:
βρίζω ρε συ, βρίζω ποιός δεν βρίζει, εγώ? αλλά βρίζω τον Βινοσαυρο στην πολιτική ξερω γω, που κάνει ανθελληνική προπαγάνδα (όταν λέμε βρίζω, εννοώ χρησιμοποιώ κάποιες φορές χαρακτηρισμούς αρνητικούς, δεν είμαι και νταλικιέρης, οκ :P )

Για το πρώτο που λες, καταλαβαίνω οτι όταν κάποιος μιλάει παθιασμένα ή φαίνεται να μιλά παθιασμένα ή βγαίνει από τα ρούχα του με αυτά που διαβάζει με τις διαστρεβλώσεις πχ να σου κάνει οτι μιλάει υπερήφανα. Όμως δεν είναι έτσι. Εαν εννοείς αυτό το πράγμα που σου περιγράφω.
Επίσης, εντάξει, τώρα να είσαι αντικειμενικός, πόσοι γράφουμε στην θρησκειολογία (είναι και άτομα που αποχώρησαν τελειώς-και καλύτερα έκαναν μάλλον, όπως ο Κοκκορας, γιατί έβλεπαν τί επικρατεί) σχολιάζουμε σαν τον Νάνδρο πχ ή τον Σαλίβερο (είχε κάνει και συντονιστής...) και άλλους?

Δεν ξέρω αν κάλυψα αυτά που επεσήμανες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 11 Νοέμ 2018, 00:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Σουβλίτσα έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 23:34 άλλα φόρουμ
:smt018
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Χαοτικός έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:23 Όλοι έχουν σοβαρά προβλήματα. Και η αλήθεια που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι καλώς έχουν όλοι σοβαρα προβλήματα. Είναι ίδιον της ύπαρξης και επιβεβαίωση της πεποίθησης για έναν (έστω) σκοπό. Κι ένα τιπ,
άσε να έχουν δίκιο όλοι. Μόνο τότε θα το έχεις κι εσύ πάντα.
ευκαιρία να σπαμάρουμε μποτον :)

Άβαταρ μέλους
Papa John

Σουβλίτσα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:05
Ασχολείσου
:hammer:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

enaon έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:26
Χαοτικός έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:23 Όλοι έχουν σοβαρά προβλήματα. Και η αλήθεια που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι καλώς έχουν όλοι σοβαρα προβλήματα. Είναι ίδιον της ύπαρξης και επιβεβαίωση της πεποίθησης για έναν (έστω) σκοπό. Κι ένα τιπ,
άσε να έχουν δίκιο όλοι. Μόνο τότε θα το έχεις κι εσύ πάντα.
ευκαιρία να σπαμάρουμε μποτον :)

Μλκ τον κόβω να τον έχει χοντρό και μακρύ αυτός. Να μας πουν η νύχτα και η Σουβλίτσα έτσι σε μία δημόσια έκθεση - δοκιμασία της ψυχραιμίας τους.
Ας τοποθετηθούν.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

δλδ λες δημόσια πως δεν είχες ανοίξει τέτοιο τόπικ;
Άβαταρ μέλους
Papa John

Της τα έχω πει σε άλλο νήμα,τζάμπα κόπος,νομίζει πως έχει κατανοήσει πλήρως τον Χριστιανισμό και ότι μπορεί να βάζει χέρι σε όσους τον έχουν κατανοήσει χειρότερα (τουτέστιν : καλλίτερα :) ) από αυτήν

Φοβερή έπαρση η γκόμενα ! :e040:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Επίσης προσπαθώ να καταλάβω ποια έχει πραγματικά νεύρα. Όποια ανακαλύψω ότι είναι σαφώς εν θερμώ θα την προκαλέσω για να δω πως το κάνουν και δε μου βρίζουν τη μάνα. :smt017
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Papa John έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:35

Της τα έχω πει σε άλλο νήμα,τζάμπα κόπος,νομίζει πως έχει κατανοήσει πλήρως τον Χριστιανισμό και ότι μπορεί να βάζει χέρι σε όσους τον έχουν κατανοήσει χειρότερα (τουτέστιν : καλλίτερα :) ) από αυτήν

Ναι,αυτό ακριβώς ονομάζω φούρια του νεοφώτιστου. Είναι σίγουρη ότι ο θεός της αποκαλύφθηκε και είναι πλέον φωτισμένη. Φαντάζομαι θα της φουσκώνουν τα μυαλά και τίποτα παπάδες για δικούς τους λόγους αλλά τι τα θες....
Άβαταρ μέλους
Papa John

Σουβλίτσα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:24

πόσοι γράφουμε στην θρησκειολογία (είναι και άτομα που αποχώρησαν τελειώς-και καλύτερα έκαναν μάλλον, όπως ο Κοκκορας, γιατί έβλεπαν τί επικρατεί)
Εάν έχεις βρει τρόπο να τον διώξουμε τελείως από το φόρουμ,πληζ,πες μας.
Είναι κι αυτός καλός Χριστιανός,μέλι στάζει το στόμα του.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Nandros έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:11
Σουβλίτσα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:01 εσύ καπετάνιο, να απαντήσεις σε αυτο που επεσημανα στο αλλο ποστ χωρις να κανεις οτι δεν βλεπεις αυτο που ο ιδιος μπολνταρες με μικρα γραμματακια

Επισης να μου απαντησεις: αφου βλεπεις οτι η καταστασή σου επιδεινώνεται, γιατι δεν βοηθάς τον εαυτό σου λίγο?

Καλά, για το πώς το έπαθες, αυτό οκ, δεν έχω ελπίδα πια να το απαντήσεις.

Ρε τί πάθαμε λολ και τρις λολ
Θα κάνω την ίδια ερώτηση και σε σένα, επιτέλους να ρωτήσω και γω κάτι μια φορά:
Εσύ είσαι χριστιανή από επιλογή ή επιβολή; Για πε ...
.
Αυτό τώρα το είδα

Από επιλογή και μετά από χρόνια ψαξίματος και αμφισβήτησης και αρκετής αντίδρασης (κυρίως διανοητικής) και με φλερτ σε άλλα θρησκευτικά συστήματα και σε φιλοσοφικές προσεγγίσεις
Αθεη δεν υπήρξα ποτέ, με την έννοια οτι διαισθητικά να το πω έτσι "γνώριζα" οτι υπάρχει αυτό που γενικότερα λέμε Θεός.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

make θρησκειολογία great again
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Nero έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:38
Papa John έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 00:35

Ναι,αυτό ακριβώς ονομάζω φούρια του νεοφώτιστου. Είναι σίγουρη ότι ο θεός της αποκαλύφθηκε και είναι πλέον φωτισμένη. Φαντάζομαι θα της φουσκώνουν τα μυαλά και τίποτα παπάδες για δικούς τους λόγους αλλά τι τα θες....
άντε, αφού καθάρισε το νήμα από τα αλαλα και τα μπάλαλα, νοιώθω υποχρεωμένη να απαντήσω (γιατι αυτό δεν θίγει μόνο εμένα αλλά κατεπέκταση και άλλα πράγματα και ανθρώπους) οτι δεν μιλάω σαν καμία απολύτως φωτισμένη, σαν ξεπουπουλιασμένη βασικά μιλάω (όσον αφορά την δική μου, προσωπική πορεία) και ό,τι λέω είναι α) αυτά που λέει το δόγμα και η πίστη και τίποτα παραπάνω, δεν τοποθετούμαι με δικές μου γνώμες ωστε να έχω κάποια έπαρση οτι ανακάλυψα κάτι συνταρακτικό, απλή αντιγραφή να το πω έτσι είναι β) το μοναδικό δικό μου στοιχείο είναι η Πίστη μου στα συγκεκριμένα, τα οποία δεν μπορώ να τα πιστοποιήσω στους άλλους, παρα μόνο,μερικά από αυτά, σε όσους είναι μέσα στον χώρο κυρίως (επειδή τον άλλον που δεν τον ενδιαφέρει δεν θα τον απασχολήσει το δικό μου το βιωμα ή θα το χλευάσει καλή ώρα όπως κάνετε εδώ), μπορώ μόνο να πω οτι εγώ τα πιστεύω γιατί τα έχω δει να συμβαίνουν σε εμένα είτε να επαληθεύονται βιωματικά στην δική μου ζωή γ)οπωσδήποτε δεν συμβαίνει να μου έχει φουσκώσει τα μυαλά κανένας παπάς, άλλωστε στον πνευματικό δεν έχω χρόνο να μιλάω για θεολογικά θέματα ούτε εκείνος έχει άπειρο χρόνο (μακάρι να είχαμε κι εγώ και εκείνος), έχω να ασχοληθώ με τα προσωπικά μου θέματα στην ώρα που έχω να τον δω όταν τον βλέπω, ο,τιδήποτε άλλο για το οποίο μιλάω εδώ βασίζεται σε αυτά που έχω διαβάσει από τους αγίους και τους πατέρες και την γραφή και την διδασκαλία γενικότερα.
Εαν δεν σας αρέσει η διδασκαλία αυτή η η θρησκεία αυτή είναι ένα θέμα ξεχωριστό, δεν μπορείτε να εγκαλείτε με χιλιους δυο χαρακτηρισμούς τον άλλον όμως που αναφέρει τί λέει η Θρησκεία του.
Είναι παράλογο.

Γενικά, δεν ξέρω, έχετε εσείς ίσως μια έπαρση να δεχθείτε οτι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι που τα δικά σας-πανέξυπνα και μοναδικά τελικά από ό,τι συμπαιρένεται-μυαλά δεν δεχονται.
Αυτά. Γιατί δεν είναι ωραίο να αφήνονται τέτοιες αιχμές για τον οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο για συγκεκριμένους χώρους και άτομα.
Στην θέση σας όμως, θα ντρεπόμουν να χαρακτηρίσω κάποιον ως αλλαζονα, επηρμένο ή ...νεοφώτιστο φρούτο για όλα τα παραπάνω που ανέφερα.
Αν το έκανα για διαδικτυακό τζέρτζελο και τα παρελκόμενα, θα ντρεπόμουν διπλά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”