Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Ιαν 2024, 13:17
Εγώ αγαπητέ μου στη θεσούλα που είμαι κοιτάω και πέντε δέκα βιογραφικά υποψηφίων την ημέρα, και όχι μόνο για θέσεις στο ελληνικό τμήμα της εταιρείας.
Εσύ;
Για πες μας την εμπειρία σου. Πώς κρίνεις τα βιογραφικά...
Κατάλαβες γιατί είσαι μυρωδιάς;
δηλαδή είσαι ένας πολιτικός μηχανικός που κατέληξε HR ;
ντάξει δεν είναι κακό για απόφοιτο από Πάτρα.
Έχω τίτλους σπουδών από τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ένα εκ των οποίων του εξωτερικού, δεν είμαι στο τμήμα του HR και δε θα κάτσω να εξηγήσω αναλυτικά το τί κάνω και το πώς δουλεύουν οι κανονικές επιχειρήσεις ως προς την πρόσληψη προσωπικού.
Αλλά οκ ξέρει καλύτερα ένας τύπος που πήγε και σπούδασε στο πρώτο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που τον δέχθηκε επειδή κάποιος έπρεπε να κληρονομήσει το φαρμακείο.
Ξέρει ο τύπος που νομίζει ότι το ΙΕΚ ξυνή του Μιλάνο ανοίγει περισσότερες πόρτες από το London School of Economics.
Προσπάθησα να το το εξηγήσω αλλά, είπαμε, μυρωδιάς...
Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Ιαν 2024, 16:10δεν είμαι στο τμήμα του HR και δε θα κάτσω να εξηγήσω αναλυτικά το τί κάνω και το πώς δουλεύουν οι κανονικές επιχειρήσεις ως προς την πρόσληψη προσωπικού.
Ό,τι κι αν είναι, πάντως, σού αφήνει άπλετο χρόνο να γράφεις όλην την μέρα στο φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Ιαν 2024, 13:17
Εγώ αγαπητέ μου στη θεσούλα που είμαι κοιτάω και πέντε δέκα βιογραφικά υποψηφίων την ημέρα, και όχι μόνο για θέσεις στο ελληνικό τμήμα της εταιρείας.
Εσύ;
Για πες μας την εμπειρία σου. Πώς κρίνεις τα βιογραφικά...
Κατάλαβες γιατί είσαι μυρωδιάς;
δηλαδή είσαι ένας πολιτικός μηχανικός που κατέληξε HR ;
ντάξει δεν είναι κακό για απόφοιτο από Πάτρα.
Έχω τίτλους σπουδών από τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ένα εκ των οποίων του εξωτερικού,
πες και ποια
Let them make the first mistake. We make the last move.
Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Ιαν 2024, 16:10δεν είμαι στο τμήμα του HR και δε θα κάτσω να εξηγήσω αναλυτικά το τί κάνω και το πώς δουλεύουν οι κανονικές επιχειρήσεις ως προς την πρόσληψη προσωπικού.
Ό,τι κι αν είναι, πάντως, σού αφήνει άπλετο χρόνο να γράφεις όλην την μέρα στο φόρουμ.
Εσένα; Ξέρεις, ένα response δεν παίρνει και 3 ώρες. Ένα λεπτό δουλειά είναι.
μπορούμε να συμφωνήσουμε στα περισσότερα, αλλά δεν πρόκειται να συμφωνήσω με την απάτη των ιδιωτικών πανεπιστημίων
η λύση στις παθογένειες της δημόσιας παιδείας δεν είναι το ξεπούλημα
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα λύσουν το πρόβλημα του Brain Drain θα σπουδάζπουν εδώ αλλά εάν δεν βρίσκουν δουλειά εδώ που θα πηγαίνουν;
Μάλλον θα αυξηθεί και το πρόβλημα της υπερπληθώρας πτυχιούχων.
Πέρα από αυτό όμως, θα υπήρχαν ιδιώτες που θα επένδυαν στην Ελλάδα για Ιατρικές σχολές και μηχανολόγους φερ 'ειπείν; Για δικηγόρους το συζητάμε. Τι είδους ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανοίξουν στην Ελλάδα;Θα είναι σοβαρά ή τίποτα της πλάκας;
Το πρόβλημα δεν είναι να αναβιώσουμε το μετεμφυλιακό κράτος με μπάτσους και αναρχικούς αλλά να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει εν τέλεις με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Να βγάλουμε συμπεράσματα. Μήπως υπάρχει πίεση από την ΕΕ για να τα αναγωνρίσουμε;
Τίποτα δεν θα αυξηθεί.. Όσοι σπουδάζουν και τώρα, τόσοι θα σπουδάζουν και με τα ιδιωτικά..
Και πάλι οι περισσότεροι θα πηγαίνουν στα δημόσια, όπως και τώρα οι περισσότεροι πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία όχι σε ιδιωτικά..
Μήπως ρε παλήκαρε , όλη η φάση γίνεται να να αναγνωριστούν τα κέντρα μεταλυκειακών σπουδών; Τα κολλέγια κ.τ.λ.;
Μήπως υπάρχει πίεση από Ε.Ε.; Το Ευρωενωσιακό δίκαιο υπερέχει του εθνικού.
Εγώ προσωπικά ξέρω μόνο μια περίπτωση Αγγλικού πανεπιστημίου που έχει παράρτημα στην Θεσσαλονίκη και είναι δημόσιο. Είναι ανάμεσα στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια άλλη περίπτωση ξένου πανεπιστημίου στην Ελλάδα.
Τώρα κατά πόσο είναι δημόσιο ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ζητάει δίδακτρα δεν γνωρίζω. Αφού και στην Ελλάδα ,τα δημόσια ΑΕΙ ζητάνε δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά. Ευτυχώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο και απαλλάσσονται κάποιοι φοιτητές από τα δίδακτρα.
Θα ερχόταν άραγε κανένα σοβαρό ξένο πανεπιστήμιο να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα; Και αν ναι , λέτε να χάριζε πτυχία; Θα δεχόταν να χάσει την φήμη του για μερικά οφίκια;
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:33
Το να το ονομάζει κανείς αυτό "ιδιωτικό πανεπιστήμιο" είναι κρετινισμός. Τεχνικά δεν ανήκει στο κράτος, αλλά λειτουργεί ακριβώς όπως ένας δημόσιος οργανισμός, απλώς είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.
Το πρόβλημα είναι πως με το τωρινό πλαίσιο ούτε αυτά επιτρέπονται στην Ελλάδα, και αν επιτρέπονταν θεωρώ πως θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο διότι η διοίκησή τους θα αναζητούσε εξωτερική χρηματοδότηση και δε θα επέτρεπε την κομματοκρατία. Αν για να επιτραπούν αυτά πρέπει να επιτραπούν και τα ιδιωτικά της πλάκας που πουλάνε πτυχία, εγώ είμαι και πάλι υπέρ, διότι τα τελευταία έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε γειτονικές χώρες και όποιος θέλει πάει και αγοράζει πτυχίο από εκεί (χώρια το ότι αρκετό χρήμα θα μένει στην Ελλάδα αφού πολλοί θα επιλέγουν ιδιωτικά της πλάκας στην Ελλάδα αντί της Ιταλίας ή της Ρουμανίας).
Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στο εξωτερικό να ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα.
Μπορεί και να μην είναι παράρτημα ξένου πανεπιστημίου, αλλά νέο πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί από σύμπραξη κοινωφελών ιδρυμάτων (εδώ μπορεί να χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16). Μπορεί και να μη γίνει τίποτα από τα 2 και να ιδρυθούν μόνο σχολές της πλάκας, αλλά απο τη στιγμή που δεν βλέπω τίποτα αρνητικό και σε αυτό, στην καλύτερη περίπτωση θα αναβαθμιστεί ο ακαδημαϊκός τομέας και θα έχουμε εισρροή χρημάτων στη χώρα από περισσότερους ξένους φοιτητές, ενώ στη χειρότερη θα έχουμε μόνο το τελευταίο.
Εμένα σίγουρα λιγότερο, μπορείς να δεις το μοτίβο των γραπτών μου. Είναι συνήθως μετά τις 10 το βράδυ εκτός από Τρίτη και Πέμπτη που πηγαίνω μόνο για ψώνια και Παρασκευή που είμαι στο μαγαζί μόνο το απόγευμα.
Πάντως ένα λεπτό δουλειά δεν ήταν να κάθεσαι να ψάχνεις τα rankings των πανεπιστημίων.
Αν έχεις τόσο άπλα δουλειά, μπράβο σου. Καλά κάνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το πρόβλημα είναι πως με το τωρινό πλαίσιο ούτε αυτά επιτρέπονται στην Ελλάδα, και αν επιτρέπονταν θεωρώ πως θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο διότι η διοίκησή τους θα αναζητούσε εξωτερική χρηματοδότηση και δε θα επέτρεπε την κομματοκρατία. Αν για να επιτραπούν αυτά πρέπει να επιτραπούν και τα ιδιωτικά της πλάκας που πουλάνε πτυχία, εγώ είμαι και πάλι υπέρ, διότι τα τελευταία έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε γειτονικές χώρες και όποιος θέλει πάει και αγοράζει πτυχίο από εκεί (χώρια το ότι αρκετό χρήμα θα μένει στην Ελλάδα αφού πολλοί θα επιλέγουν ιδιωτικά της πλάκας στην Ελλάδα αντί της Ιταλίας ή της Ρουμανίας).
Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στο εξωτερικό να ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα.
Μπορεί και να μην είναι παράρτημα ξένου πανεπιστημίου, αλλά νέο πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί από σύμπραξη κοινωφελών ιδρυμάτων (εδώ μπορεί να χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16). Μπορεί και να μη γίνει τίποτα από τα 2 και να ιδρυθούν μόνο σχολές της πλάκας, αλλά απο τη στιγμή που δεν βλέπω τίποτα αρνητικό και σε αυτό, στην καλύτερη περίπτωση θα αναβαθμιστεί ο ακαδημαϊκός τομέας και θα έχουμε εισρροή χρημάτων στη χώρα από περισσότερους ξένους φοιτητές, ενώ στη χειρότερη θα έχουμε μόνο το τελευταίο.
Εγώ μπορώ να σκεφτώ πολλά και πολύ χειρότερα, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω σε μια χώρα με τόσο εκτεταμένη παραπαιδεία που για να μπεις στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία σε φροντιστήρια αλλιώς δεν έχεις σχεδόν καμμιά ελπίδα, πράγμα που δεν ξέρω να συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Δεν λέω απαραίτητα ότι θα συμβεί το χειρότερο, θεωρώ το βασικό σενάριο ως μηδενικό κέρδος και το αισιόδοξο σενάριο ως μείωση της απώλειας εκροής χρημάτων για φοιτητικό τουρισμό. Εννοείται ότι δεν είναι καν άξια σχολιασμού τα σουρεαλιστικά σενάρια όπου δεν βλέπεουν την ώρα το Γέιλ, το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη να ανοίξουν τμήματα στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ μπορώ να σκεφτώ πολλά και πολύ χειρότερα, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω σε μια χώρα με τόσο εκτεταμένη παραπαιδεία που για να μπεις στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία σε φροντιστήρια αλλιώς δεν έχεις σχεδόν καμμιά ελπίδα, πράγμα που δεν ξέρω να συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Δεν λέω απαραίτητα ότι θα συμβεί το χειρότερο, θεωρώ το βασικό σενάριο ως μηδενικό κέρδος και το αισιόδοξο σενάριο ως μείωση της απώλειας εκροής χρημάτων για φοιτητικό τουρισμό. Εννοείται ότι δεν είναι καν άξια σχολιασμού τα σουρεαλιστικά σενάρια όπου δεν βλέπεουν την ώρα το Γέιλ, το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη να ανοίξουν τμήματα στην Ελλάδα.
χειροτερα απο οτι ειναι τωρα δεν θα ειναι παντως...
nostromos έγραψε: 12 Ιαν 2024, 22:55
χειροτερα απο οτι ειναι τωρα δεν θα ειναι παντως...
Στην Ελλάδα βρίσκεσαι. Πάντα υπάρχει περιθώριο για χειρότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμένα σίγουρα λιγότερο, μπορείς να δεις το μοτίβο των γραπτών μου. Είναι συνήθως μετά τις 10 το βράδυ εκτός από Τρίτη και Πέμπτη που πηγαίνω μόνο για ψώνια και Παρασκευή που είμαι στο μαγαζί μόνο το απόγευμα.
Πάντως ένα λεπτό δουλειά δεν ήταν να κάθεσαι να ψάχνεις τα rankings των πανεπιστημίων.
Αν έχεις τόσο άπλα δουλειά, μπράβο σου. Καλά κάνεις.
Ναι, σήμερα λόγω κάποιων αλλαγών το κωλοβάρεσα για κανένα δύωρο. Τί κρίμα να μη μπορείς να με απολύσεις.
Πάμε τώρα στα δικά σου. Αρχίδια μοτίβο έχεις. Πρωί μεσημέρι βράδυ είσαι μέσα και γράφεις. Και γράφεις σεντόνια.