!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξεκίνησαν οι κομμουνιστικές αντιδράσεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια..

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Ξεκίνησαν οι κομμουνιστικές αντιδράσεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Maspoli έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:30 Το άλλο που ανέφερες στην Ιταλία, το sacred heart
UniCatt is the largest non-state university in Europe. It is a non-profit institution whose revenues are all reinvested in teaching, research and other activities, including economic support for low-income students.
https://www.fooderuniversity.it/organis ... nza-campus

Αυτό ισχύει και για τα δημόσια στην Ιταλία. Και εκεί πληρώνεις.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:25 MIT, Stanford, Columbia, Princeton κλπ. από ΗΠΑ.
Ημουν μεταπτυχιακός φοιτητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Chicago. Πολύ καλό και με ερευνητικά κέντρα και επαφή με την αγορά εργασίας κάτι που έλειπε από τα Ελληνικά Πολυτεχνεία.
Όλα αυτά είναι non profit, μερικά αυτοχαρακτηρίζονται charities και είναι tax exempt:

Private nonprofit colleges and universities in the United States are generally free, not just from the federal corporate income tax, but also from state corporate income tax and from state and local property tax, and are often free as well from state and local sales tax on items that they purchase and/or sell.

Ούτε τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο εξαιρεμένα από φορολόγηση. Το να το ονομάζει κανείς αυτό "ιδιωτικό πανεπιστήμιο" είναι κρετινισμός. Τεχνικά δεν ανήκει στο κράτος, αλλά λειτουργεί ακριβώς όπως ένας δημόσιος οργανισμός, απλώς είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Με βαση μερικά απο τα σχόλια, δεν υπαρχουν ιδιωτικά σχολεία στην Αγγλία, διότι ολα ειναι charities.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Whatever, δεν τρελαίνομαι για μάχες οπισθοφυλακής, ας φτιαχτούν να πάρουμε κι από εκεί freedom points. Το θέμα είναι να μην καταρρεύσει η Δημόσια παιδεία, γιατί αυτό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή για καταστάσεις ανισότητας ΗΠΑ-ΗΒ-Βραζιλίας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:32 Μου κάνει εντύπωση που γράφει κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι έτσι ακριβώς. Αλλά οκ, θα ρωτήσω το απόγευμα και θα σου γράψω.

Μιλάμε για τον ορισμό του ιδιωτικού, πληρώνεις παραπάνω μέχρι και για private τμήματα με 5 άτομα ξέρω γω.
Κι εδώ πληρώνεις για μεταπτυχιακά, σοβαρέψου. Όταν πληρώνεις για κάτι δεν το κάνει ιδιωτικό με την ίδια έννοια που είναι το φαρμακείο σου.

Ακόμη και στα δημόσια σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πληρώνουμε για διάφορα πράγματα.

Όταν μιλάμε για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μιλάμε για κερδοσκοπικά ιδρύματα και αν δεν είσαι τυφλός μπορείς να δεις ότι το έγραψα πεντακάθαρα στο πρώτο ποστ που νομίζεις ότι δεν αναφέρθηκα σε ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός γιατί δεν το ίδρυσε το κράτος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:32
Μου κάνει εντύπωση που γράφει κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι έτσι ακριβώς. Αλλά οκ, θα ρωτήσω το απόγευμα και θα σου γράψω.

Μιλάμε για τον ορισμό του ιδιωτικού, πληρώνεις παραπάνω μέχρι και για private τμήματα με 5 άτομα ξέρω γω.
Δίδακτρα μπορεί να πληρώνεις και σε δημόσιο πανεπιστήμιο. (Δημόσια και δωρεάν λέει το σύνθημα, δεν ταυτίζονται απαραίτητα οι έννοιες)

Τονίζουν και τα δύο πως πρόκειται για ιδρύματα που δεν λειτουργούν για το κέρδος.

Σωστά λοιπαν αυτά που εγραψε ο hellegenes στο σχόλιο που βρήκες ξεκαρδιστικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 11 Ιαν 2024, 15:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:28
Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:21 Επίσης ιδιωτικά που μου έρχονται

Το Καθολικό στην Πορτογαλία, το Οικονομικό στην Στοκχόλμη, το Deusto στην Ισπανία και γενικά αν κάνεις search θα βρεις πολλά.
Που μου έρχονται = έκανα μια γρήγορη γκουγκλιά, ούτε που τα ξέρω. :smt005: :smt005: :smt005:
Όλα τα καθολικά τα ξέρω.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Μου αρέσει που κάθεστε και συγκρίνετε την κατάσταση σε σοβαρές χώρες με αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα. Λες και δεν ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις. Ό,τι και να γίνει, μπουρδέλο θα είναι. Το εγγυάται η ποιότητα των πολιτικών μας και των "επενδυτών" μας αυτό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:33
Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:25 MIT, Stanford, Columbia, Princeton κλπ. από ΗΠΑ.
Ημουν μεταπτυχιακός φοιτητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Chicago. Πολύ καλό και με ερευνητικά κέντρα και επαφή με την αγορά εργασίας κάτι που έλειπε από τα Ελληνικά Πολυτεχνεία.
Όλα αυτά είναι non profit, μερικά αυτοχαρακτηρίζονται charities και είναι tax exempt:

Private nonprofit colleges and universities in the United States are generally free, not just from the federal corporate income tax, but also from state corporate income tax and from state and local property tax, and are often free as well from state and local sales tax on items that they purchase and/or sell.

Ούτε τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο εξαιρεμένα από φορολόγηση. Το να το ονομάζει κανείς αυτό "ιδιωτικό πανεπιστήμιο" είναι κρετινισμός. Τεχνικά δεν ανήκει στο κράτος, αλλά λειτουργεί ακριβώς όπως ένας δημόσιος οργανισμός, απλώς είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.
Eχουν φοροαπαλλαγές αλλά δεν τα πληρώνει το κράτος. π.χ. είναι καθαρά και δεν κάνουν καταλήψεις και καταστροφές και γενικά σέβονται το χώρο. Στο ΕΜΠ κοντέψαμε να χάσουμε εξάμηνο απο΄καταλήψεις. Επίσης δεν υπάρχουν κομματικές νεολαίες.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:36 Το θέμα είναι να μην καταρρεύσει η Δημόσια παιδεία, γιατί αυτό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή για καταστάσεις ανισότητας ΗΠΑ-ΗΒ-Βραζιλίας.
Ας κάνουν καταλήψεις για να μην ....καταρρεύσει. :smt005: Άλλωστε η μέση παιδεία όπου βασιλεύουν οι καταλήψεις και η ΟΛΜΕ είναι μια χαρά. : :D
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Ένα σωρό μπούρδες..
Λες και η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων προκάλεσε την κατάρρευση των δημοσίων..
Μαντέψτε ποιοί την προκάλεσαν..
Άβαταρ μέλους
hellegennes

talaipwros έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:34 Με βαση μερικά απο τα σχόλια, δεν υπαρχουν ιδιωτικά σχολεία στην Αγγλία, διότι ολα ειναι charities.
Δεν είναι όλα charities, υπάρχουν 5-6 ιδιωτικά πανεπιστήμια, δηλαδή κερδοσκοπικά και χωρίς χορηγίες από το κράτος.

Είναι φυσικό να μην τα ξέρεις, βέβαια, γιατί δεν παράγουν κανένα έργο, όπως τα περισσότερα ιδιωτικά πανεπιστήμια στον κόσμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:37
Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:32 Μου κάνει εντύπωση που γράφει κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι έτσι ακριβώς. Αλλά οκ, θα ρωτήσω το απόγευμα και θα σου γράψω.

Κι εδώ πληρώνεις για μεταπτυχιακά, σοβαρέψου. Όταν πληρώνεις για κάτι δεν το κάνει ιδιωτικό με την ίδια έννοια που είναι το φαρμακείο σου.

Ακόμη και στα δημόσια σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πληρώνουμε για διάφορα πράγματα.

Όταν μιλάμε για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μιλάμε για κερδοσκοπικά ιδρύματα και αν δεν είσαι τυφλός μπορείς να δεις ότι το έγραψα πεντακάθαρα στο πρώτο ποστ που νομίζεις ότι δεν αναφέρθηκα σε ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός γιατί δεν το ίδρυσε το κράτος.
1. Εγώ δεν μίλησα για μεταπτυχιακά.
2. Τι ακριβώς πληρώνετε στα δημόσια σχολεία; Ούτε τα βιβλία δε πληρώνετε.
3. Ένα Bocconi στην Ελλάδα μέχρι χτες δε θα μπορούσε να ανοίξει.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Ένα σωρό μπούρδες..
Λες και η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων προκάλεσε την κατάρρευση των δημοσίων..
Μαντέψτε ποιοί την προκάλεσαν..
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

το ιδιωτικά είναι παραπλανητικό
στην Ελλάδα θα ανοίξουν κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μη κερδοσκοπικά
μήπως τώρα είναι πιο κατανοητό
πώς είναι τα ιδιωτικά ιεκ ας πούμε; απλά τώρα θα είναι αει
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”