Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:44
Για να μην καταρρεύσει αρκεί να μην τη σαμποτάρουν ενεργά οι κυβερνήσεις.
Ή αρκεί :
Να βάλουν δίδακτρα στα δημόσια
Να πάψουν να ψηφίζουν οι φοιτητές για πρύτανη
Να απαγορευτούν οι καταλήψεις
Να διαγράφονται όσοι φοιτητές κάνουν καταλήψεις, επεισόδια, βανδαλισμούς, κλοπές
Κλπ κλπ
Εγώ συμφωνώ με όλα αυτά, όπως και η πλειονότητα του κόσμου συμφωνεί. Όλα αυτά όμως είναι δουλειά της κυβέρνησης. Επειδή η κυβέρνησή σου δεν θέλει τέτοιου είδους κόντρες, επιλέγει την λύση "δεν κάνω τίποτα και αφήνω το δικαίωμα να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια".
Το είπα και στην αρχή, καλά κάνει και αφήνει χώρο για ιδιωτικά, αλλά τα προβλήματα της τριτοβάθμιας δεν θα λυθούν με αυτόν τον τρόπο ούτε φυσικά θα μπει η χώρα μας στον ερευνητικό και επιστημονικό χάρτη έτσι.
Συμφωνώ.
Για να μπει η χώρα μας στον ερευνητικό και επιστημονικό χάρτη πρέπει να γίνουν τα παραπάνω που συμφωνούμε και οι 2.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:53
Ημουν φοιτητής και στην Αγγλία σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και εκεί οι φοιτητές σέβονταν το χώρο. Τολμώ να πω ότι το ιδιωτικό στις ΗΠΑ είχε καλύτερη επαφή με την αγορά εργασίας. Απο Αγγλία που είναι δημόσια τα πανεπιστήμια μόνο το Imperial αξίζει στον κλάδο μας.
Όχι, έχει πολλά καλά πανεπιστήμια για πολυτεχνικές σπουδές και έχουν καλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μεγάλο μέρος βρίσκει αμέσως δουλειά σε μεγάλες κατασκευαστικές, που η Αγγλία έχει σε πληθώρα και πηγαίνουν τακτικά για scouting στις αντίστοιχες σχολές.
Υπάρχουν και τα προγράμματα σάντουιτς που βοηθάνε σ' αυτήν την κατεύθυνση.
Oxi δε συμφωνώ. Ημουν στο Leeds και το επίπεδο δε μου άρεσε. Βεβαια ήταν καθαρό και χωρίς καταλήψεις και κομματικές νεολαίες, ενώ υπήρχε και έρευνα (λιγότερη πάντως από ότι στις ΗΠΑ).
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:42
το ιδιωτικά είναι παραπλανητικό
στην Ελλάδα θα ανοίξουν κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μη κερδοσκοπικά
μήπως τώρα είναι πιο κατανοητό
πώς είναι τα ιδιωτικά ιεκ ας πούμε; απλά τώρα θα είναι αει
Σαν το Frederick της Κύπρου. Το πρόβλημά σου ποιο είναι ;
Μάλιστα δηλαδή απο το Broccoli ,φτάσαμε οτι το πρότυπο πρεπει να είναι καποιο πανεπιστήμιο στην Κυπτο που ίσως να σοκάρω πολλούς αλλα μου ηταν άγνωστο.
Και που βλεπω πως στην αρχική του σελίδα είναι τόση η εμπιστοσύνη του επιστημονικό του εργο που ξεκινάει με μια εκπτωση 15% που προσφέρει και εχει ως moto
Καλώς ορίσατε στο Πανεπιστήμιο Frederick
Σπουδές στην Κύπρο εύκολα!
Πάντως, κατά βάθος οι κομμουνιστές πολιτικοί πρέπει να χαίρονται γιατί πλέον δεν θα αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους αμερικές και αγγλίες για σπουδές, θα μπορούν να σπουδάζουν εδώ..
Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 16:03
Oxi δε συμφωνώ. Ημουν στο Leeds και το επίπεδο δε μου άρεσε. Βεβαια ήταν καθαρό και χωρίς καταλήψεις και κομματικές νεολαίες, ενώ υπήρχε και έρευνα (λιγότερη πάντως από ότι στις ΗΠΑ).
Πουθενά δεν υπάρχει έρευνα στο επίπεδο των ΗΠΑ. Τα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν περισσότερους πόρους για έρευνα από όσο έχουν όλα τα πανεπιστήμια της Ευρώπη μαζί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Το UC Berkeley είναι το καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Βάζω μια σύγκριση με το Stanford που είναι ιδιωτικό non profit και εδρεύει επίσης στην πόλη του San Fransisco. https://www.collegetuitioncompare.com/c ... niversity/
Σαν το Frederick της Κύπρου. Το πρόβλημά σου ποιο είναι ;
Μάλιστα δηλαδή απο το Broccoli ,φτάσαμε οτι το πρότυπο πρεπει να είναι καποιο πανεπιστήμιο στην Κυπτο που ίσως να σοκάρω πολλούς αλλα μου ηταν άγνωστο.
Και που βλεπω πως στην αρχική του σελίδα είναι τόση η εμπιστοσύνη του επιστημονικό του εργο που ξεκινάει με μια εκπτωση 15% που προσφέρει και εχει ως moto
Καλώς ορίσατε στο Πανεπιστήμιο Frederick
Σπουδές στην Κύπρο εύκολα!
Ψοφια πράγματα.το σάπιο μίζερο κοινωνικό κλίμα δε βοηθά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.