!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξεκίνησαν οι κομμουνιστικές αντιδράσεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια..

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Ξεκίνησαν οι κομμουνιστικές αντιδράσεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Parrot έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:41 Ένα σωρό μπούρδες..
Λες και η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων προκάλεσε την κατάρρευση των δημοσίων..
Μαντέψτε ποιοί την προκάλεσαν..
Αν δεν υπήρχαν όμως τα ιδιωτικά όλοι αυτοί θα έλεγαν ότι δεν έχει καταρρεύσει τίποτε.Αυτό είναι το πρόβλημα,να μην υπάρχει σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:42 το ιδιωτικά είναι παραπλανητικό
στην Ελλάδα θα ανοίξουν κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μη κερδοσκοπικά
μήπως τώρα είναι πιο κατανοητό
πώς είναι τα ιδιωτικά ιεκ ας πούμε; απλά τώρα θα είναι αει
Σαν το Frederick της Κύπρου. Το πρόβλημά σου ποιο είναι ;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

πατησιωτης έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:40
Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:36 Το θέμα είναι να μην καταρρεύσει η Δημόσια παιδεία, γιατί αυτό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή για καταστάσεις ανισότητας ΗΠΑ-ΗΒ-Βραζιλίας.
Ας κάνουν καταλήψεις για να μην ....καταρρεύσει. :smt005: Άλλωστε η μέση παιδεία όπου βασιλεύουν οι καταλήψεις και η ΟΛΜΕ είναι μια χαρά. : :D
Για να μην καταρρεύσει αρκεί να μην τη σαμποτάρουν ενεργά οι κυβερνήσεις.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:38
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:28
Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:21 Επίσης ιδιωτικά που μου έρχονται

Το Καθολικό στην Πορτογαλία, το Οικονομικό στην Στοκχόλμη, το Deusto στην Ισπανία και γενικά αν κάνεις search θα βρεις πολλά.
Που μου έρχονται = έκανα μια γρήγορη γκουγκλιά, ούτε που τα ξέρω. :smt005: :smt005: :smt005:
Όλα τα καθολικά τα ξέρω.
Συγχαρητήρια που τα ξέρεις, αλλά δείχνεις ότι δεν ξέρεις καν τι είναι κερδοσκοπικός οργανισμός γιατί βιάστηκες να αναφέρεις μερικά πανεπιστήμια που δεν είναι.

Τα άλλα πανεπιστήμια που αναφέρεις ούτε καν τα έχω ακουστά. Αν δεν βαριόμουν αυτήν την συζήτηση θα σου ζητούσα να μου δώσεις μερικές ενδείξεις για το έργο τους, αλλά το θεωρώ μάταιο γιατί έχεις τόσο πολύ προαποφασίζει την στάση σου που σε λίγο θα μου φέρεις το Κέμπριτζ σαν παράδειγμα ιδιωτικού πανεπιστημίου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:40 Eχουν φοροαπαλλαγές αλλά δεν τα πληρώνει το κράτος. π.χ. είναι καθαρά και δεν κάνουν καταλήψεις και καταστροφές και γενικά σέβονται το χώρο. Στο ΕΜΠ κοντέψαμε να χάσουμε εξάμηνο απο΄καταλήψεις. Επίσης δεν υπάρχουν κομματικές νεολαίες.
Αυτά είναι τελείως άσχετα με την φύση του πανεπιστημίου. Ούτε στα γερμανικά πανεπιστήμια φαντάζομαι ότι υπάρχουν κομματικές νεολαίες ούτε στα βρετανικά υπάρχουν, αλλά δεν είναι ιδιωτικά με τον τρόπο που εννοούμε.

Επίσης κάποτε ήταν δωρεάν η φοίτηση και στα βρετανικά και στα γερμανικά πανεπιστήμια. Τώρα πλέον δεν είναι. Τι συνέβη; Έγιναν ξαφνικά ιδιωτικά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Αν υπήρχαν δίδακτρα και στα δημόσια, όπως έχω προτείνει πολλές φορές, τώρα δεν θα τολμούσαν να κάνουν καμία κινητοποίηση..!
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:44
Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:36 Το θέμα είναι να μην καταρρεύσει η Δημόσια παιδεία, γιατί αυτό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή για καταστάσεις ανισότητας ΗΠΑ-ΗΒ-Βραζιλίας.
Ας κάνουν καταλήψεις για να μην ....καταρρεύσει. :smt005: Άλλωστε η μέση παιδεία όπου βασιλεύουν οι καταλήψεις και η ΟΛΜΕ είναι μια χαρά. : :D
Ή αρκεί :

Να βάλουν δίδακτρα στα δημόσια
Να πάψουν να ψηφίζουν οι φοιτητές για πρύτανη
Να απαγορευτούν οι καταλήψεις
Να διαγράφονται όσοι φοιτητές κάνουν καταλήψεις, επεισόδια, βανδαλισμούς, κλοπές
Κλπ κλπ

Μόλις ανακοινωθούν αυτά, θα παρακαλάει όλο το αριστερό σκυλολόι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:43
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:42 το ιδιωτικά είναι παραπλανητικό
στην Ελλάδα θα ανοίξουν κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μη κερδοσκοπικά
μήπως τώρα είναι πιο κατανοητό
πώς είναι τα ιδιωτικά ιεκ ας πούμε; απλά τώρα θα είναι αει
Σαν το Frederick της Κύπρου. Το πρόβλημά σου ποιο είναι ;
Μάλιστα δηλαδή απο το Broccoli ,φτάσαμε οτι το πρότυπο πρεπει να είναι καποιο πανεπιστήμιο στην Κυπτο που ίσως να σοκάρω πολλούς αλλα μου ηταν άγνωστο.

Και που βλεπω πως στην αρχική του σελίδα είναι τόση η εμπιστοσύνη του επιστημονικό του εργο που ξεκινάει με μια εκπτωση 15% που προσφέρει και εχει ως moto
Καλώς ορίσατε στο Πανεπιστήμιο Frederick
Σπουδές στην Κύπρο εύκολα!
https://frederick-university.com/?gclid ... dMEALw_wcB

Σπουδές στην Κύπρο ΕΥΚΟΛΑ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 11 Ιαν 2024, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:47
Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:40 Eχουν φοροαπαλλαγές αλλά δεν τα πληρώνει το κράτος. π.χ. είναι καθαρά και δεν κάνουν καταλήψεις και καταστροφές και γενικά σέβονται το χώρο. Στο ΕΜΠ κοντέψαμε να χάσουμε εξάμηνο απο΄καταλήψεις. Επίσης δεν υπάρχουν κομματικές νεολαίες.
Αυτά είναι τελείως άσχετα με την φύση του πανεπιστημίου. Ούτε στα γερμανικά πανεπιστήμια φαντάζομαι ότι υπάρχουν κομματικές νεολαίες ούτε στα βρετανικά υπάρχουν, αλλά δεν είναι ιδιωτικά με τον τρόπο που εννοούμε.

Επίσης κάποτε ήταν δωρεάν η φοίτηση και στα βρετανικά και στα γερμανικά πανεπιστήμια. Τώρα πλέον δεν είναι. Τι συνέβη; Έγιναν ξαφνικά ιδιωτικά;
Ημουν φοιτητής και στην Αγγλία σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και εκεί οι φοιτητές σέβονταν το χώρο. Τολμώ να πω ότι το ιδιωτικό στις ΗΠΑ είχε καλύτερη επαφή με την αγορά εργασίας. Απο Αγγλία που είναι δημόσια τα πανεπιστήμια μόνο το Imperial αξίζει στον κλάδο μας.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:50

Ή αρκεί :

Να διαγράφονται όσοι φοιτητές κάνουν καταλήψεις, επεισόδια, βανδαλισμούς, κλοπές
Κλπ κλπ

Μόλις ανακοινωθούν αυτά, θα παρακαλάει όλο το αριστερό σκυλολόι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια
Και πιο απλά πράγματα.
Στην Ελβετία σε κάποια σοβαρά πανεπιστήμια κόβεσαι μια φορά, δινεις δεύτερη, αν ξανακοπείς τότε πούλο, σπίτι σου.
Γιατί να μην εφαρμοστεί και εδώ. Και άντε όχι στη δευτερη φορά σπίτι σου, στην πέμπτη σου λέω εγώ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:50

Ή αρκεί :

Κλπ κλπ
Εγώ συμφωνώ με όλα αυτά, όπως και η πλειονότητα του κόσμου συμφωνεί. Όλα αυτά όμως είναι δουλειά της κυβέρνησης. Επειδή η κυβέρνησή σου δεν θέλει τέτοιου είδους κόντρες, επιλέγει την λύση "δεν κάνω τίποτα και αφήνω το δικαίωμα να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια".

Το είπα και στην αρχή, καλά κάνει και αφήνει χώρο για ιδιωτικά, αλλά τα προβλήματα της τριτοβάθμιας δεν θα λυθούν με αυτόν τον τρόπο ούτε φυσικά θα μπει η χώρα μας στον ερευνητικό και επιστημονικό χάρτη έτσι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ίακχος έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:53 Ημουν φοιτητής και στην Αγγλία σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και εκεί οι φοιτητές σέβονταν το χώρο. Τολμώ να πω ότι το ιδιωτικό στις ΗΠΑ είχε καλύτερη επαφή με την αγορά εργασίας. Απο Αγγλία που είναι δημόσια τα πανεπιστήμια μόνο το Imperial αξίζει στον κλάδο μας.
Όχι, έχει πολλά καλά πανεπιστήμια για πολυτεχνικές σπουδές και έχουν καλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μεγάλο μέρος βρίσκει αμέσως δουλειά σε μεγάλες κατασκευαστικές, που η Αγγλία έχει σε πληθώρα και πηγαίνουν τακτικά για scouting στις αντίστοιχες σχολές.

Υπάρχουν και τα προγράμματα σάντουιτς που βοηθάνε σ' αυτήν την κατεύθυνση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Ερμής έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:56 Και πιο απλά πράγματα.
Στην Ελβετία σε κάποια σοβαρά πανεπιστήμια κόβεσαι μια φορά, δινεις δεύτερη, αν ξανακοπείς τότε πούλο, σπίτι σου.
Γιατί να μην εφαρμοστεί και εδώ. Και άντε όχι στη δευτερη φορά σπίτι σου, στην πέμπτη σου λέω εγώ.
Πολύ σωστό. Αλλά ποιοί βαθμολογούν στην Ελβετία; Όχι κάποια λαμόγια φαντάζομαι που διδάσκουν μια φορά στο εξάμηνο και φορτώνουν όλη τη δουλειά σε λέκτορες ενώ αυτοί ραδιουργούν για να πετύχουν στις πρυτανικές εκλογές τις οποίες τις βλέπουν ως εφαλτήριο για πολιτική καριέρα. Ε;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Και στα αγγλικά πανεπιστήμια ισχύει. Όμως υπάρχουν και εποπτικοί φορείς για να ελέγχουν αν υπάρχει πρόβλημα με το ποσοστό των μαθητών που περνάνε τα μαθήματα. Αν ένα μάθημα έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας σε κάποια εξέταση, η σχολή μπαίνει σε επιτήρηση και μπορεί ακόμα και να κλείσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

micmic έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:58
Πολύ σωστό. Αλλά ποιοί βαθμολογούν στην Ελβετία; Όχι κάποια λαμόγια φαντάζομαι που διδάσκουν μια φορά στο εξάμηνο και φορτώνουν όλη τη δουλειά σε λέκτορες ενώ αυτοί ραδιουργούν για να πετύχουν στις πρυτανικές εκλογές τις οποίες τις βλέπουν ως εφαλτήριο για πολιτική καριέρα. Ε;
Προφανώς το ψάρι βρωμάει και απο το κεφάλι και απο την ουρά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”