Είναι λογικό να γελάς σαν βλαξ για κάτι που δεν καταλαβαίνεις. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο μηχανισμός δεν φτιάχτηκε στην παρηκμασμένη ηπειρωτική Ελλάδα. Είτε είχε κλαπεί όταν βυθίστηκε το πλοίο είτε το μετέφεραν στην πόλη για την οποία προοριζόταν, είναι γεγονός ότι θα ταξίδευε με πλοίο, μιας και δεν είχαν τότε αεροπλάνα, υποθαλάσσιες αρτηρίες και διηπειρωτικές γέφυρες.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:55hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:47Δεν είναι απλώς υπόθεση, είναι αρχαιολογικά τεκμηριωμένο educated guess.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:42
Το πολύ πολύ να υπέθεσε κάποιος ότι μπορεί να κατασκευάστηκε στην Ρόδο επειδή υπήρχε εκεί κάποιο εργαστήριο, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο
Όπως άλλοι υποθέτουν τις Συρακούσες,την Κόρινθο κτλ
Μια υπόθεση είναι και τίποτα παραπάνω
Ξύσε δηλαδή τα αρχιδια σου με λίγα λόγια![]()
![]()
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
- hellegennes
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι θα τον εκαναν οι Ρωμκαιοι ρε παιδια το μηχανισμο στο σπιτι τους;
Να τους βγαζει τις θεσεις των αστρων ωστε ο προσωπικος τους αστρολογος να κανει πιο ευκολες προβλεψεις;
Η θεση του ηταν σε πλοια, οχι στα σαλονια.
Και στο ιδιο το ναυαγιο που βρεθηκε ειχε ξεχωριστη θεση, δεν ηταν με τα αλλα εμπορευματα.
.
Να τους βγαζει τις θεσεις των αστρων ωστε ο προσωπικος τους αστρολογος να κανει πιο ευκολες προβλεψεις;
Η θεση του ηταν σε πλοια, οχι στα σαλονια.
Και στο ιδιο το ναυαγιο που βρεθηκε ειχε ξεχωριστη θεση, δεν ηταν με τα αλλα εμπορευματα.
.
- hellegennes
Καινούργια παπαριά. Ξεχάσαμε τα ταξίδια στην Αμερική. Για πες λοιπόν σε τι χρησίμευε στην πλοήγηση να έχεις ένα όργανο που δείχνει την θέση του Ήλιου και της Σελήνης όταν δεν αλλάζει η ένδειξη άσχετα πού βρίσκεσαι και πού κατευθύνεσαι;
Πώς δηλαδή θα πήγαιναν από την Θεσσαλονίκη στην Κόρινθο χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό όταν και στην Θεσσαλονίκη και στην Κόρινθο η ένδειξη ήταν ακριβώς ίδια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν η Ελλαδα εφτιαχξνε τετοιες συσκευες μονο παρηκμασμενη δεν ηταν τεχνολογικα.
In fact ισχυει αυτο που ειπε ο Ιταλος καθηγητης Λουτσιο Ρουσο.
Οι Ελληνες μεχρι το τελος της ελληνιστικης εποχης ηταν τοσο προχωρημενοι επιστημονικα και τεχνολογικα απο τους Ρωμαιους που οι τελευταιοι μικρο μερος μονο των γνωσεων τους μπορεσαν να αφομοιωσουν.
.
In fact ισχυει αυτο που ειπε ο Ιταλος καθηγητης Λουτσιο Ρουσο.
Οι Ελληνες μεχρι το τελος της ελληνιστικης εποχης ηταν τοσο προχωρημενοι επιστημονικα και τεχνολογικα απο τους Ρωμαιους που οι τελευταιοι μικρο μερος μονο των γνωσεων τους μπορεσαν να αφομοιωσουν.
.
hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:02Καινούργια παπαριά. Ξεχάσαμε τα ταξίδια στην Αμερική. Για πες λοιπόν σε τι χρησίμευε στην πλοήγηση να έχεις ένα όργανο που δείχνει την θέση του Ήλιου και της Σελήνης όταν δεν αλλάζει η ένδειξη άσχετα πού βρίσκεσαι και πού κατευθύνεσαι;
Πώς δηλαδή θα πήγαιναν από την Θεσσαλονίκη στην Κόρινθο χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό όταν και στην Θεσσαλονίκη και στην Κόρινθο η ένδειξη ήταν ακριβώς ίδια;
Ξεκολλα, σου ειπα για Βορειο Ατλαντικο χρειαζοντουσαν μια συσκευη με διαφορετικο σετινγκ και καλιμπραρισμα και οχι την ιδια. Το ιδιο και για Μαυρη Θαλασσα, το ιδιο και για τον Περσικο ΚΟλπο.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 05 Ιαν 2024, 18:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Νετο Γκουερινο
Ναι κάπου στον ελληνικό κόσμο φτιάχτηκε,αλλά ΚΑΝΕΊΣ δεν ξέρει που ακριβώςhellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:58Είναι λογικό να γελάς σαν βλαξ για κάτι που δεν καταλαβαίνεις. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο μηχανισμός δεν φτιάχτηκε στην παρηκμασμένη ηπειρωτική Ελλάδα. Είτε είχε κλαπεί όταν βυθίστηκε το πλοίο είτε το μετέφεραν στην πόλη για την οποία προοριζόταν, είναι γεγονός ότι θα ταξίδευε με πλοίο, μιας και δεν είχαν τότε αεροπλάνα, υποθαλάσσιες αρτηρίες και διηπειρωτικές γέφυρες.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:55hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:47
Δεν είναι απλώς υπόθεση, είναι αρχαιολογικά τεκμηριωμένο educated guess.![]()
![]()
![]()
Όλοι κάνουν υποθέσεις
Επίσης με τα είτε δεν γαμησε κανείς
Αλλά ακόμα και με έτσι,το πιο λογικό είτε είναι ότι βρισκόταν επάνω στο καράβι γιατί το χρησιμοποιούσαν για το ταξίδι
- hellegennes
Ναι.Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:00 Τι θα τον εκαναν οι Ρωμκαιοι ρε παιδια το μηχανισμο στο σπιτι τους;
Να τους βγαζει τις θεσεις των αστρων;
Η κυρίαρχη άποψη βέβαια είναι ότι προοριζόταν για σχολή ως εκπαιδευτικό εργαλείο, με τον ίδιο τρόπο που έχουμε σήμερα πλανητάρια και εξομοιωτές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:04Ναι.Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:00 Τι θα τον εκαναν οι Ρωμκαιοι ρε παιδια το μηχανισμο στο σπιτι τους;
Να τους βγαζει τις θεσεις των αστρων;
Η κυρίαρχη άποψη βέβαια είναι ότι προοριζόταν για σχολή ως εκπαιδευτικό εργαλείο, με τον ίδιο τρόπο που έχουμε σήμερα πλανητάρια και εξομοιωτές.
Ακομη κι ετσι να ειναι (που δεν ειναι) αμα μπορουσαν να φτιαχνουν πλανηταρια με οδοντωτους τροχους ειναι δυνατον να μην γνωριζαν να παρουν το γεωγραφικο πλατος με απλουστερες συσκευες η και μεθοδους;
.
- hellegennes
Σε ένα πλοίο γεμάτο εμπορεύματα ήταν το μόνο αντικείμενο που ήταν όργανο πλοήγησης, αν και δεν έχει καμμιά χρήσιμη πληροφορία για πλοήγηση και ήταν ένα πανάκριβο εργαλείο.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:04 Αλλά ακόμα και με έτσι,το πιο λογικό είτε είναι ότι βρισκόταν επάνω στο καράβι γιατί το χρησιμοποιούσαν για το ταξίδι
Απολύτως καμμιά λογική δεν βγάζει ότι ήταν εκεί για να χρησιμοποιηθεί εν πλω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Νετο Γκουερινο
Εσύ άραγε καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις;hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:06Σε ένα πλοίο γεμάτο εμπορεύματα ήταν το μόνο αντικείμενο που ήταν όργανο πλοήγησης, αν και δεν έχει καμμιά χρήσιμη πληροφορία για πλοήγηση και ήταν ένα πανάκριβο εργαλείο.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:04 Αλλά ακόμα και με έτσι,το πιο λογικό είτε είναι ότι βρισκόταν επάνω στο καράβι γιατί το χρησιμοποιούσαν για το ταξίδι![]()
Απολύτως καμμιά λογική δεν βγάζει ότι ήταν εκεί για να χρησιμοποιηθεί εν πλω.
Απορώ δηλαδή,τι ακριβώς θέλεις να πεις;
-
Νετο Γκουερινο
Ρε απίθανε οαννησεα θα μας φέρεις καμία πηγή που να λέει ότι το πλοίο του ναυαγίου ήταν ρωμαϊκό και τάχα μου έκλεψαν τον μηχανισμό, ή πάλι άρχισες τις γνωστές μαλακίες και δεν ισχύει;
Με το Μηχανισμο των Αντικυθηρων δεν προκειται να βγαλουμε ποτε ακρη γιατι ακομη υπαρχει αντιδικια σε τι χρησιμευε και τελικα μπορει να χρησιμευε σε ολα, να ηταν και πλανηταριο και αστρολαβος και να εψηνε και καφε.
Αυτο που πρεπει να συμφωνησετε γιατι προκειται για γεγονοτα...
ειναι οτι οι Ελληνες καταγεγραμμενα εκαναν ταξιδια στην Ισλανδια, στη Σκανδιναβια και πισω στη Μασσαλια 1300 χρονια πριν τους Βικινγκς...
και μια χαρα ηξεραν να παρουν και το γεωγραφικο πλατος με απλες συσκευες η και χωρις συσκευες, με απλες μεθοδους.
.
Αυτο που πρεπει να συμφωνησετε γιατι προκειται για γεγονοτα...
ειναι οτι οι Ελληνες καταγεγραμμενα εκαναν ταξιδια στην Ισλανδια, στη Σκανδιναβια και πισω στη Μασσαλια 1300 χρονια πριν τους Βικινγκς...
και μια χαρα ηξεραν να παρουν και το γεωγραφικο πλατος με απλες συσκευες η και χωρις συσκευες, με απλες μεθοδους.
.
Τα ρωμαικα πλοια επισης ειχαν συνηθως ελληνικα πληρωματα και Ελληνα καπετανιο.
.
.
-
Νετο Γκουερινο
Ποιο πλοίο ήταν ρωμαϊκό;Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:14 Τα ρωμαικα πλοια επισης ειχαν συνηθως ελληνικα πληρωματα και Ελληνα καπετανιο.
.
Γιατί εγώ λίγο που έψαξα όλοι μιλάνε για ελληνικό πλοίο,αυτό του ναυαγίου
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:15Ποιο πλοίο ήταν ρωμαϊκό;Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 18:14 Τα ρωμαικα πλοια επισης ειχαν συνηθως ελληνικα πληρωματα και Ελληνα καπετανιο.
.
Γιατί εγώ λίγο που έψαξα όλοι μιλάνε για ελληνικό πλοίο,αυτό του ναυαγίου
Ευχαριστημενος να εισαι που δεν ισχυριζονται οτι το Μηχανισμο τον κατασκευασαν Ρωμαιοι επιστημονες.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
-