OANNHSEA έγραψε: 05 Ιαν 2024, 12:44
Λοιπόν,
Α) ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ΔΕΝ ήταν για πλοήγηση.
Προφανώς είσαστε τόσο άσχετοι με την πλοήγηση ενός πλοίου, ώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι θέλει ένα πλοίο για να το κατευθύνετε προς ένα ορισμένο σημείο. Πόσο δύσκολο είναι; Ε λοιπόν, το 2010 περίπου ένα πλοίο της ΑΝΕΚ έφυγε από τον Πειραιά για Χανιά και κατάληξε στο λιμάνι του Ρεθύμνου!!! Δεν κάνω πλάκα!!! Με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και βοήθεια που είχαν από τη σημερινή τεχνολογία, έχασαν τον προορισμό τους!!!
Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων ήταν κάτι πολύ ακριβό για να είναι στα πλοία. Ήταν ουσιαστικά ένα κόσμημα, κάτι που το είχε κάποιος πλούσιος στο σπίτι του και οι Ρωμαίοι το έκλεψαν και το πήγαιναν στη Ρώμη.
Επειδή όμως υπάρχουν μηχανολογικά άσχετοι που πιστεύουν ότι ο μηχανισμός χρησιμοποιείτο για πλοήγηση, εδώ είμαστε για να μας δείξουν το πως...
.
Μα μόνος σου το λες βρε γκιοζη
Φυσικά και ήταν πολύτιμο και δεν είχε καμία δουλειά σε ένα εμπορικό πλοίο αν δεν χρησίμευε
Ποιός θα το έπαιρνε μαζί του;
Προφανώς και δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά σου ότι οι Ρωμαίοι είχαν λεηλατήσει άγρια τον ελληνικό κόσμο...
Οι αρχαίοι συγγραφείς γράφουν για στολίσκους με κλοπιμαία από τις ελληνικές που καταλαμβάνονταν (από αγάλματα μέχρι αναθήματα στους ναούς) που έφευγαν από την Ελλάδα και κατέληγαν στη Ρώμη!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:31
Φυσικά κανείς δεν ξέρει που κατασκευάστηκε ο μηχανισμός
Άλλοι υποθέτουν ότι κατασκευάστηκε στην Κόρινθο και άλλοι στις Συρακούσες γιατί πιστεύουν ότι τον έκανε ο Αρχιμήδης
Άκου λέει κατασκευάστηκε στην Ρόδο,τι μαλακίες διαβάζουμε εδώ μέσα ρε πστη μου
Μπορείς να μας πεις γιατί βρέθηκε στα Αντικύθηρα σε ναυάγιο ΡΩΜΑΪΚΟΥ πλοίου;
.
Γιατί χρησίμευε για την ναυσιπλοΐα
Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο και μόνο όμως που λες εσύ ότι βρέθηκε σε ναυάγιο ρωμαϊκού πλοίου δεν το πιστεύω
Σε ξέρω χρόνια και δεν θυμάμαι ποτέ να έχεις πει κάτι που να ισχύει
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 09:30
Μας έχετε ζαλίσει όλοι ταρχιδια με τον Μουσά και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων
Απορώ όμως πως σκέφτεστε μερικοί
Εγώ με το συγκεκριμένο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου,από την στιγμή όμως που βρέθηκε σε ναυάγιο, σίγουρα το χρησιμοποιούσαν στην ναυτιλία, αλλιώς γιατί το είχαν μαζί τους;
Γιατί κατασκευάστηκε στην Ρόδο και προοριζόταν για κάποια άλλη πόλη που το παρήγγειλε, κατά πάσα πιθανότητα την Αθήνα γιατί ταιριάζει με το τι αποκαλύπτει ο μηχανισμός για την λειτουργία του γεωγραφικά.
Τι μαλακίες είναι αυτές ρε συ;
Ελεος
Η πραγματικότητα είναι. Ο μηχανισμός ήταν προς μεταφορά στο μέρος για το οποίο προοριζόταν ή είχε κλαπεί από το μέρος που βρισκόταν όταν το πλοίο βυθίστηκε.
Επειδή είσαι τελείως άσχετος ιστορικά, υπάρχει λόγος που οι απόψεις συγκλίνουν στην Ρόδο. Την εποχή του μηχανισμού η Ρόδος ήταν από τα λίγα ακμάζοντα κέντρα του ελληνισμού που είχαν απομείνει και η ανάλυση της κατασκευής του μηχανισμού οδηγεί στο μέρος που ξέρουμε ότι είχαν τις τεχνικές κατασκευής και τις μεταλλουργικές γνώσεις που απαιτούνταν για την κατασκευή του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:31
Φυσικά κανείς δεν ξέρει που κατασκευάστηκε ο μηχανισμός
Άλλοι υποθέτουν ότι κατασκευάστηκε στην Κόρινθο και άλλοι στις Συρακούσες γιατί πιστεύουν ότι τον έκανε ο Αρχιμήδης
Άκου λέει κατασκευάστηκε στην Ρόδο,τι μαλακίες διαβάζουμε εδώ μέσα ρε πστη μου
.
Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο και μόνο όμως που λες εσύ ότι βρέθηκε σε ναυάγιο ρωμαϊκού πλοίου δεν το πιστεύω
Πες μου πως στο διάολο χρησίμευε στην ναυσιπλοϊα - πες μας πως!!!
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ!!!
Υπάρχουν πολλά στέκια στο youtube, στα οποία υπάρχουν αναπαραστάσεις του μηχανισμού με τις τελευταίες μελέτες.
Ορίστε λοιπόν:
Φέρε ένα τέτοιο βίντεο και δείξε μας πως στο διάολο χρησίμευε στη ναυσιπλοία!!!
Και μετά έλα και εξήγησε μας γιατί ένα τιποτένιο εμπορικό ρωμαϊκό πλοίο είχε ένα τόσο ακριβό και μοναδικό μηχανισμό πάνω του!!!
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος OANNHSEA την 05 Ιαν 2024, 17:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Γιατί κατασκευάστηκε στην Ρόδο και προοριζόταν για κάποια άλλη πόλη που το παρήγγειλε, κατά πάσα πιθανότητα την Αθήνα γιατί ταιριάζει με το τι αποκαλύπτει ο μηχανισμός για την λειτουργία του γεωγραφικά.
Ελεος
Η πραγματικότητα είναι. Ο μηχανισμός ήταν προς μεταφορά στο μέρος για το οποίο προοριζόταν ή είχε κλαπεί από το μέρος που βρισκόταν όταν το πλοίο βυθίστηκε.
Επειδή είσαι τελείως άσχετος ιστορικά, υπάρχει λόγος που οι απόψεις συγκλίνουν στην Ρόδο. Την εποχή του μηχανισμού η Ρόδος ήταν από τα λίγα ακμάζοντα κέντρα του ελληνισμού που είχαν απομείνει και η ανάλυση της κατασκευής του μηχανισμού οδηγεί στο μέρος που ξέρουμε ότι είχαν τις τεχνικές κατασκευής και τις μεταλλουργικές γνώσεις που απαιτούνταν για την κατασκευή του.
Το πολύ πολύ να υπέθεσε κάποιος ότι μπορεί να κατασκευάστηκε στην Ρόδο επειδή υπήρχε εκεί κάποιο εργαστήριο, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο
Όπως άλλοι υποθέτουν τις Συρακούσες,την Κόρινθο κτλ
Μια υπόθεση είναι και τίποτα παραπάνω
Ξύσε δηλαδή τα αρχιδια σου με λίγα λόγια
.
Πες μου πως στο διάολο χρησίμευε στην ναυσιπλοϊα - πες μας πως!!!
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ!!!
Υπάρχουν πολλά στέκια στο youtube, στα οποία υπάρχουν αναπαραστάσεις του μηχανισμού με τις τελευταίες μελέτες.
Ορίστε λοιπόν:
Φέρε ένα τέτοιο βίντεο και δείξε μας πως στο διάολο χρησίμευε στη ναυσιπλοία!!!
Και μετά έλα και εξήγησε μας γιατί ένα τιποτένιο εμπορικό ρωμαϊκό πλοίο είχε ένα τόσο ακριβό και μοναδικό μηχανισμό πάνω του!!!
.
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου το έχω πει εκατό φορές
Για φέρε τώρα εσύ πηγή ότι το ναυάγιο ήταν ρωμαϊκό,όπως είπες πριν λίγο
Να δούμε ρε παιδί μου, ισχύει ή το έβγαλες από τον κώλο σου
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:27
Ελεος
Το πολύ πολύ να υπέθεσε κάποιος ότι μπορεί να κατασκευάστηκε στην Ρόδο επειδή υπήρχε εκεί κάποιο εργαστήριο, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο
Δεν είναι απλώς υπόθεση, είναι αρχαιολογικά τεκμηριωμένο educated guess. Υπάρχουν ελάχιστα μέρη όπου θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί εκείνην την εποχή. Η δε υπόθεση ότι το κατασκεύασε ο Αρχιμήδης είναι ανιστόρητη. Ο Αρχιμήδης είναι από τους σπουδαιότερους επιστήμονες όλων των εποχών αλλά δεν είχε τις μεταλλουργικές γνώσεις για να κατασκευάσει κάτι τέτοιο.
Το γεωγραφικό πλάτος για το οποίο κατασκευάστηκε προκύπτει από το παράπηγμα που υπάρχει στον μηχανισμό και δείχνει τις επιτολές των άστρων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:47
Τι φοβερα δυσκολο να χρησιμοποιειται για τη ναυσιπλοια ενας μηχανισμος που δινει τη θεση του ηλιου και της σεληνης.
Σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Αυτό δεν χωνεύει το ξεροκέφαλό σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλαδη το πλατος ηξεραν να το υπολογισουν ετσι κι αλλιως ανεξαρτητα αν ο Μηχανισμος των Αντικυθηρων χρησιμευε για ναυσιπλοια η για σπαζοκεφαλια να περνανε την ωρα τους Ρωμαιοι ευγενεις (εκει θα καταληξετε σε λιγο).
Αρίστος έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:47
Τι φοβερα δυσκολο να χρησιμοποιειται για τη ναυσιπλοια ενας μηχανισμος που δινει τη θεση του ηλιου και της σεληνης.
100 φορες σου ειπα οτι αν πηγαιναν σε διαφορετικη ζωνη μπορουσαν να φτιαξουν νεο μηχανημα καλιμπραρισμενο σε βορειοτερο πλατος.
Αυτό που λες δεν σημαίνει τίποτα. Κάθε συσκευή χρησιμεύει για συγκεκριμένη τοποθεσία. Η μετακίνησή της είναι ως εκ τούτου παντελώς άχρηστη.
Μπορείς να φτιάξεις 100 μηχανισμούς για 100 πόλεις, αλλά δεν έχει καμμιά χρησιμότητα να πάρεις ένα και να το περιφέρεις. Δεν σου δίνει καμμιά χρήσιμη γεωγραφική πληροφορία σε διαφορετικές τοποθεσίες.
Ένα ακόμη πράγμα που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δείχνει τις θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης για μια συγκεκριμένη ημερομηνία που επιλέγεις από το καντράν χρήσης. Αυτό δεν σου δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία για πλοήγηση. Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι σώματα ορατά στον ουρανό. Αν τα χρειάζεσαι για πλοήγηση είναι εκεί. Αυτό που σου λέει ο μηχανισμός είναι βασικά τι ημερομηνία είναι αν συγκρίνεις τις ενδείξεις του μηχανισμού και τις παρατηρήσιμες θέσεις Ηλίου και Σελήνης ή μπορεί να σου πει σε πόσες μέρες από τώρα θα έχεις π.χ. πανσέληνο ή έκλειψη και που περιμένεις να βρεθεί η Σελήνη στον ουρανό. Ουδεμία σχέση έχουν όλα αυτά με προσανατολισμό και πλοήγηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είναι απλώς υπόθεση, είναι αρχαιολογικά τεκμηριωμένο educated guess.
100 φορες σου ειπα οτι αν πηγαιναν σε διαφορετικη ζωνη μπορουσαν να φτιαξουν νεο μηχανημα καλιμπραρισμενο σε βορειοτερο πλατος.
Αυτό που λες δεν σημαίνει τίποτα. Κάθε συσκευή χρησιμεύει για συγκεκριμένη τοποθεσία. Η μετακίνησή της είναι ως εκ τούτου παντελώς άχρηστη.
Μπορείς να φτιάξεις 100 μηχανισμούς για 100 πόλεις, αλλά δεν έχει καμμιά χρησιμότητα να πάρεις ένα και να το περιφέρεις. Δεν σου δίνει καμμιά χρήσιμη γεωγραφική πληροφορία σε διαφορετικές τοποθεσίες.
Ένα ακόμη πράγμα που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δείχνει τις θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης για μια συγκεκριμένη ημερομηνία που επιλέγεις από το καντράν χρήσης. Αυτό δεν σου δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία για πλοήγηση. Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι σώματα ορατά στον ουρανό. Αν τα χρειάζεσαι για πλοήγηση είναι εκεί. Αυτό που σου λέει ο μηχανισμός είναι βασικά τι ημερομηνία είναι αν συγκρίνεις τις ενδείξεις του μηχανισμού και τις παρατηρήσιμες θέσεις Ηλίου και Σελήνης ή μπορεί να σου πει σε πόσες μέρες από τώρα θα έχεις π.χ. πανσέληνο ή έκλειψη και που περιμένεις να βρεθεί η Σελήνη στον ουρανό. Ουδεμία σχέση έχουν όλα αυτά με προσανατολισμό και πλοήγηση.
Αυτο που χρησιμοποιουσαν ηταν για τη Μεσογειο.
Το ιδιο και οι αστρολαβοι.
Ηταν καλιμπραρισμενοι σε μια ευθεια της Μεσογειου.
Προφανως αν καποιος ηθελε να παει στη Μαυρη Θαλασσα επρεπε να παραγγειλει διαφορετικη συσκευη.
Το ιδιο και για ταξιδι στη Βρετανια και βορειοδυτικοτερα.