Gherschaagk έγραψε: 09 Νοέμ 2018, 09:14
Αδελφέ, το ότι δεν πιστεύω δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω την εκκλησία ως κομμάτι της κοινωνικής ζωής του τόπου όπου ζω. Το ότι θα θάψω κάποια στιγμή τον άθεο και άθρησκο πατέρα μου με χριστιανική ταφή αν και με ξεπερνά σαν κατάσταση είναι κάτι που θα το κάνω από σεβασμό στη μάνα μου που κάνει τον σταυρό της κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επέλεγα την ουράνια ταφή των Μογγόλων γιατί αν και ζει σε κάμπo, είναι στον πυρήνα της ύπαρξης του και θα παραμείνει για πάντα βουνίσιος Ηπειρώτης, ξεροκέφαλος ωσάν την ξερολιθιά που την σμιλεύει ο χρόνος. Όλοι έχουμε τους Θεούς μας σ' αυτόν τον κόσμο. Άλλοι είναι αθάνατοι, άλλοι είναι θνητοί. Αρκεί να τους αναγνωρίσουμε.
Δεν εχεις αλλη επιλογη περαν της χριστιανικης ταφης
Μα δεν διαβαζεις Χελι;
Ειναι εγκυροτατος
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Σουβλίτσα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:52
Κοίτα, Ίφιδα, επειδή καταλαβαίνω κάποιον που παθιάζεται, γιατί το έχω κι εγώ αυτό το , λίγο κακό μερικές φορές, "προνόμιο", καταλαβαίνω οτι μιλάς για πράγματα που ΔΕΝ καταλαβαίνεις (δεν έχεις καταλάβει το πολύ ουσιαστικό οτι σε έναν γάμο, θρησκευτικό και συγκεκριμένα ορθόδοξο, δεν πας ούτε για τις χαρές ούτε για τα πανηγύρια, δεν πας δηλαδή για ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ λόγους, όποιοι και αν είναι αυτοί) οπότε δεν θα ήθελα να σε χαρακτηρίσω άθλια με αυτά που λες, κατακρίνοντας τους άλλους, αλλά οπωσδήποτε είναι άθλια -εως αθλιότατη- η επιχειρηματολογία σου.
Δεν νομίζω οτι έχω να πω κάτι παραπάνω αλλά δυστυχώς έχει δίκιο ο Γιάννης οτι παραληρείς, πώς αλλιώς να το πούμε?
99% οσων πανε, για κοσμικους λογους πανε. διαφωνεις;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Αδελφέ, το ότι δεν πιστεύω δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω την εκκλησία ως κομμάτι της κοινωνικής ζωής του τόπου όπου ζω. Το ότι θα θάψω κάποια στιγμή τον άθεο και άθρησκο πατέρα μου με χριστιανική ταφή αν και με ξεπερνά σαν κατάσταση είναι κάτι που θα το κάνω από σεβασμό στη μάνα μου που κάνει τον σταυρό της κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επέλεγα την ουράνια ταφή των Μογγόλων γιατί αν και ζει σε κάμπo, είναι στον πυρήνα της ύπαρξης του και θα παραμείνει για πάντα βουνίσιος Ηπειρώτης, ξεροκέφαλος ωσάν την ξερολιθιά που την σμιλεύει ο χρόνος. Όλοι έχουμε τους Θεούς μας σ' αυτόν τον κόσμο. Άλλοι είναι αθάνατοι, άλλοι είναι θνητοί. Αρκεί να τους αναγνωρίσουμε.
Δεν εχεις αλλη επιλογη περαν της χριστιανικης ταφης
Μα δεν διαβαζεις Χελι;
Ειναι εγκυροτατος
Αδελφέ, είμαστε όντα κοινωνικά και υπακούμε σε κανόνες. Είναι βαθιά ριζωμένος ο κανόνας που ακολουθεί τα επιμνημόσυνα έθιμα της πατρίδας μας. Δεν μπορώ να ζητήσω απ' τη μάνα μου να ρίχνει τρισάγιο στον βράχο. Θέλει να κάνει όσα της αναλογούν με συγκεκριμένο τρόπο. Και είναι απόλυτα σεβαστός. Και δεν σέβομαι μόνο εκείνη αλλά οποιονδήποτε θέλει να εκφραστεί ανάλογα.
Ασέβαστος έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:09
κατι που δεν ανεφερες. αν εχουμε γινει κουμπαροι, και εχω γινει, σε θρησκευτικο γαμο, οπου το ζευγαρι ηταν πιο αθεο κι απο μενα
βιτσιο ο θρησκευτικος γαμος γι αυτη την τριαδα
Δυο αθεοι παντρευτηκαν με θρησκευτικο γαμο με αθεο κουμπαρο
υπάρχουν κι άλλα παράδοξα
να είσαι άνθρωπος ποτισμένος με κακία, να μην έχει
απομείνει τίποτε καλό και όμορφο μέσα σου, να μη σε
αντέχει άνθρωπος, και να έχεις εναποθέσει όλες σου
τις ελπίδες σ έναν ανύπαρκτο θεό
για λύπηση
εχει και χειροτερα, να εισαι ιερεας, μοναχος, να προσφερεις απλοχερα τη χαρη του θελου, και στον ελευθερο χρονο σου να βιαζεις ανηλικα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Η ελευθερία του άθεου είναι ανεκτίμητη. Μπορώ να πάω οπουδήποτε χωρίς να προσβάλω, ούτε να προσβάλλομαι.
Τόσα ταξίδια με την μηχανή, σαν γκρουπ, έχουμε πάει σε πόσα μοναστήρια. Οι πιστοί μπαίνουν μέσα, ανάβουν ένα κεράκι, οι άθεοι κάθονται έξω και χαζεύουν. Κανείς δεν προσβάλει κανέναν, και οι απόψεις όλων είναι σεβαστές.
Εδώ μέσα τι φάση;
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.