!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:54Για να δείς τί γράφουν άθεοι εκεί μέσα τό έβαλα. Εσένα που δε βλέπεις άθεους να μιλάνε για το Ισλάμ. Αλλά οκ, τελικά έχεις επιλεκτική μνήμη και όραση
Επιλεκτική τυφλίτιδα (συνοδευόμενη με παρωπίδες) και κουφαμάρα ονομάζονται.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 08 Νοέμ 2018, 21:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 21:51
Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:47
Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43Ξέρεις, οι Άθεοι έχουν μεγάλη φαγούρα στο .. (ξέρεις), αν θα τους δώσεις την έγκριση σου ή θα τους απορρίψεις! :g030:
.
Και γιατί χτυπιέσαι τόση ώρα; :lol:
Επειδή - αφελώς - νόμιζα πως απαντούσα σε σοβαρό άνθρωπο και όχι ταλιμπάνο. Τώρα, με την εξέλιξη της συζήτησης, έμαθα! :g030:
.
Εγώ αντιθέτως ξέρω πολύ καλά σε ποιον μιλάω.
the end
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 21:09 Για ποιον λογο δεχτηκες την χριστιανικη ταφη;
Επειδή οι γονείς μου (γεννημένοι 1923 + 25) ήταν χριστιανοί και δεν είναι δικαίωμα μου να κάνω κάτι που ΔΕΝ ζήτησαν.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:04 Αθεοι υποκριτες τι να λεμε τωρα

Προτεινω την καταγραφη ψηφιοποιηση των δεδομενων των πιστων
Καθε πιστος να φερει την ηλεκτρονικη καρτα πιστης με την οποια θα εισερχεται σε εκκλλησιες η θα παρακολουθει διαφορες θρησκευτικες τελετες
Κατοχοι τις καρτας θα ειναι μονο οσοι πληρουν συγκεκριμενες προυποθεσεις
Πχ Χ μερες διαμονης σε μοναστηρια,ψ αριθμος εξομολογησεων κτλ κτλ

Μονο με τον εξυγχρονισμο θα αποβαλλουμε αυτα τα ξενα σωματα απο τους κολπους της εκκλησιας

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «- Ελάτε όπως είστε»:

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Ο καθενας εχει την αποψη του
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Nandros

΄
Κορέστηκε για σήμερα ο ατενσιονχορισμός ή όχι ακόμα;
.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 21:22 Δεν το θυμάμαι ρε κορίτσι μου,
.
Άουτς!
Είχα ρίξει τόση "δουλειά" σ εκεινο το νήμα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 21:09 Για ποιον λογο δεχτηκες την χριστιανικη ταφη;

Μήπως γιατί ήταν χριστιανός ο γονιός του όποιου άθεου και θα ήταν προσβολή στο νεκρό να κάνει ο οποιοσδήποτε άθεος του κεφαλιού του;
Έχεις ξεφύγει εντελώς έτσι; Εγκαλείς τους άθεους που επιτρέπουν κηδείες χριστιανών; Πάς καλά;
Τον άθεο να τον κράξεις για την δική του κηδεία.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:04 Ο καθενας εχει την αποψη του
Όταν έχεις θέσει ισχύος κ επηρεάζει κόσμο δεν είναι απλά μια άποψη....
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:11 Μήπως γιατί ήταν χριστιανός ο γονιός του όποιου άθεου και θα ήταν προσβολή στο νεκρό να κάνει ο οποιοσδήποτε άθεος του κεφαλιού του;
Έχεις ξεφύγει εντελώς έτσι; Εγκαλείς τους άθεους που επιτρέπουν κηδείες χριστιανών; Πάς καλά;

Που με ειδες να εγκαλω αθεους που επιτρεπουν κηδειες χριστιανων;
Πουθενα
Το επινοησες
Μεγαλο φαουλ απο μερους σου
Συκοφαντια
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:15
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:11 Μήπως γιατί ήταν χριστιανός ο γονιός του όποιου άθεου και θα ήταν προσβολή στο νεκρό να κάνει ο οποιοσδήποτε άθεος του κεφαλιού του;
Που με ειδες να εγκαλω αθεους που επιτρεπουν κηδειες χριστιανων;
Πουθενα
Το επινοησες
Μεγαλο φαουλ απο μερους σου
Συκοφαντια
Στην πουτάνα (εμένα) δεν κάνουν πουτανιές ΓΓ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 21:09Για ποιον λογο δεχτηκες την χριστιανικη ταφη;

Η ερώτηση ήταν σκέτη πρόκληση, αλλά η απάντηση μου/της σε βούλωσε!
./
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:01
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 15:43
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:56 Νομίζω ότι η ερώτηση του Γιάννη θα είχε νόημα αν αναφερόταν σε ανθρώπους που είναι απολύτως συνεπείς, συγκροτημένοι και πλήρως συνειδητοποιημένοι σε ό,τι κάνουν.
Σχετικά με την αθεΐα είμαστε συνεπείς. Δεν χρειάζεται να κάνουμε και τίποτα ιδιαίτερο γιατί η αθεΐα είναι απουσία μιας κατάστασης και η απουσία ενός πράγματος απαιτεί το αντίθετο της προσπάθειας: τίποτα. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να μην κάνω τον σταυρό μου. Δεν είναι κάποια φυσική ανάγκη που καταπιέζω. Είναι μια τελετουργική συνήθεια που απλώς δεν κάνω, γιατί δεν έχει για μένα νόημα.

Είναι σαν να λες ότι απαιτείται προσπάθεια για να μην γλείφω το οδόστρωμα κάθε πρωί.
Να δοκιμάσω να το διατυπώσω λίγο διαφορετικά μήπως βγάλει νόημα. Δεν κατηγορώ τους άθεους ότι είναι ασυνεπείς ως προς την αθεΐα και γιαυτό συμμετέχουν σε θρησκευτικά μυστήρια. Λέω ότι ο άνθρωπος δεν λειτουργεί σαν προγραμματισμένο ρομπότ. Δεν αποφασίζει δηλαδή σύμφωνα με ένα σετ αξιών απόλυτα ιεραρχημένων. Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί ο εγκέφαλος αλλά υποψιάζομαι ότι αρκετοί παράγοντες στους οποίους η βούλησή μας δεν έχει τον πλήρη έλεγχο συνδυάζονται και επηρεάζουν την κάθε απόφασή μας. Επίσης ότι υπάρχει διαφορετική βαρύτητα και προσοχή. Υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με κάποιες "αρχές" μας απαρέγκλιτα και κάποια άλλα τα οποία κάθε άνθρωπος τα αντιμετωπίζει πιο χαλαρά.

Αλλιώς και αν ο άνθρωπος δρούσε πλήρως συνειδητοποιημένα και συγκροτημένα προς μια κλίμακα αξιών, σχεδόν ρομποτικά, τότε ο Γιάννης έχει δίκιο. Μπαίνει κάποιος άθεος σε κάποιον χώρο που τελείται ιερό μυστήριο και ο πιστός νιώθει την παρουσία και ζητά την συμμετοχή και την ευλογία του Θεού εκεί; Και όπως έγραψαν κάποιοι νωρίτερα κάνουν χαλαρή κουβεντούλα, δημόσιες σχέσεις ή θόρυβο; Ε, τότε προφανώς αυτός δεν σέβεται και μάλλον προκαλεί.
Κατά τη γνώμη μου, την όποια σχέση έχει ο καθένας με το "θείο" δεν θα την δεις στα μυστήρια ή τις εθιμικές συναθροίσεις. Εκεί εκ των πραγμάτων, όλα παίζουν στο επίπεδο του κοινωνικοπολιτικού φαίνεσθαι. Η όποια θρησκευτικότητα έχει ή δεν έχει ο καθένας μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνον εκτός των πλαισίων όπου πρέπει να παίξει -συνειδητά ή μη- τον οποιοδήποτε ρόλο. Δηλαδή όταν είναι μόνος του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Ειλικρινά, μπαίνω και διαβάζω (στα γρήγορα) τί έχει γραφτεί και καταλαβαίνω οτι το επίπεδο συζήτησης είναι τόσο χαμηλό, από όλες τις πλευρές, που τί να συζητήσεις?!

να πάρουμε αυτό? τί να του πεις αυτουνού δηλαδή τώρα, δεν έχω πια τόσο χρόνο να σκοτώνω για να γράφω τα αυτονόητα:
GoBack έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:11
Σουβλίτσα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 12:04
GoBack έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 00:49 Δεν μπορω να τα αποφυγω οταν ειναι στον κοντινο κοινωνικο περιγυρο.
Μια χαρά μπορείς, εγώ ας πούμε, δεν θα πήγαινα σε γάμο Καθολικού δεν πα να ταν και η μάνα μου η ίδια
Αλλά, δεν έχεις το σθένος να υπερασπίσεις τα πιστεύω σου, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία! :003:
Ποσοι συγγενεις η κοντινοι φιλοι σε εχουν καλεσει στον καθολικο τους γαμο και δεν πηγες;

Η Ίφιδα από την άλλη, μιλά όπως πάντα με ύφος χιλίων καρδιναλίων για πράγματα που δεν γνωρίζει (όχι Ίφιδα, υπάρχουν πολλοί χριστιανοί-όχι κατ'όνομα-που γνωρίζουν πολύ καλά τί πιστεύουν, δεν το γνωρίζουν βέβαια αναγκαστικά όλοι με θεολογικές διατριβές, τις οποίες, μπαι δε γουέι, ΔΕΝ έχεις, αλλά αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις ή μάλλον να το δεχτείς αλλά ούτε έχεις και τον τρόπο να το καταλάβεις γιατί η ενασχόλησή σου με τα της Πίστης έφτασε μέχρι ένα σημείο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ).
Επίσης, φυσικά και ΔΕΝ γνωρίζεις καλύτερα από τους Αγίους για τον Χριστό, κράτα λίγο πιο ταπεινό ύφος (φιλικά στο λέω και χωρίς να θέλω να μανουριάσω), θα σε βοηθήσει στην ζωή σου.
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43
Σουβλίτσα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:09
Ίφιδα, συγκρατήσου λίγο στους χαρακτηρισμούς και το τί είπε ο Χριστός άφησε καλύτερα να το γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο μαζί Του, δηλαδή οι Άγιοι και η Εκκλησία
Έχεις δίκιο, ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Από κει και πέρα όχι, και σε πληροφορώ έχω ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το Χριστιανισμό από μεγάλο μέρος των πιστών του. Αυτό που σου λέει ο Χέλης ότι "οι άθεοι συχνότερα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς τι λέει η Βίβλος." κι όχι μόνο θα συμπληρώσω, ισχύει και το ξέρεις

Επίσης, από ό,τι βλέπω, το πέσιμο που κάνετε σε αυτά που λέει ο Γιαννόπουλας εδώ είναι άθλιο γιατί άθλια (χαζά) είναι και όσα λέτε περί της Εκκλησίας και της Πίστεως.

Γενικώς, ούτε εγώ έχω όρεξη να κάθομαι εδώ πέρα να συζητώ με πολλά πολλά γι αυτά τα θέματα.
Ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, αν διαβάσει κάποιος άνθρωπος εκτός φόρουμ, που να μπορεί να κάνει ΣΟΒΑΡΗ κουβέντα για τέτοια θέματα, τί γράφετε και πώς επιχειρηματολογείτε εδώ μέσα, θα φύγει τρέχοντας.
Το έχετε καταντήσει τσίρκο.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Σουβλίτσα κόψε κι εσύ τη λάσπη γιατι δεν ειπα πουθενά ότι τα ξερω καλύτερα από τους Πατέρες-Αγίους-παπάδες σου, ούτε καλύτερα απ όλους τους πιστούς, αλλά "από μεγάλο μέρος των πιστών".

Αθλιος ειναι ο γιαννάκης γιατι υποθέτει ότι εχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια άρρωστη σκέψη με τη δική του. Ότι κοροιδεύουμε νεκρούς και ζώντες στις τελετές τους, τους προσβάλουμε επι τόπου, σπάμε πλάκα. Επειδή προφανώς εκεινος ετσι θα φεροταν αντίστοιχα.
Άθλιο είναι να εγκαλείς τους άθεους ότι δεν ειναι πιστοί στα πιστεύω τους λες κι εχουν εντολή "ού παρευρεθείς σε τελετές"

Άθλιο είναι να λες πως δε θα πήγαινες στο γάμο της γυναίκας που σε γέννησε και σε μεγάλωσε και σ εκανε άνθρωπο, επειδή θα ήταν καθολικός
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:24 Η ερώτηση ήταν σκέτη πρόκληση, αλλά η απάντηση μου/της σε βούλωσε!
Δεν θα παιξω το παιχνιδακι σου
Αθλιο
Αρίστος for Tsirpas
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τι παραληρημα ειναι αυτο ρε;

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 22:43
Αθλιος ειναι ο γιαννάκης γιατι υποθέτει ότι εχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια άρρωστη σκέψη με τη δική του. Ότι κοροιδεύουμε νεκρούς και ζώντες στις τελετές τους, τους προσβάλουμε επι τόπου, σπάμε πλάκα. Επειδή προφανώς εκεινος ετσι θα φεροταν αντίστοιχα.
Άθλιο είναι να εγκαλείς τους άθεους ότι δεν ειναι πιστοί στα πιστεύω τους λες κι εχουν εντολή "ού παρευρεθείς σε τελετές"

Άθλιο είναι να λες πως δε θα πήγαινες στο γάμο της γυναίκας που σε γέννησε και σε μεγάλωσε και σ εκανε άνθρωπο, επειδή θα ήταν καθολικός
Αρίστος for Tsirpas
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”