!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αποριες για Αθεους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Αποριες για Αθεους
τώρα μάλιστα, κάπου πάς σωστά, αν στο επόμενο μας πείς κότες υπάρχει ελπίδα για τον Χριστιανισμό, οκ.
Σου είπα είμαι σκεπτικιστής. Δεν πολεμάω κανέναν και δεν υποστηρίζω κανέναν.
the end
Σου απάντησε ο ασέβαστος, να πολεμάς τους μουσουλμάνους όταν κάνεις διάλειμμα απο τον πόλεμο στα σοράκια μεχρι να το σκεφτείς.Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:19 Σου είπα είμαι σκεπτικιστής. Δεν πολεμάω κανέναν και δεν υποστηρίζω κανέναν.
γενικά κακός να υπάρχει και όλα καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 08 Νοέμ 2018, 18:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Θυμάμαι στο στρατό (Πάσχα πρέπει να ήταν), ζήτησαν μία προσευχή που λέγεται εκείνες τις μέρες. Ρώτησαν ποιος την ήξερε. Ο μόνος που σήκωσε το χέρι ήμουν εγώ. Ωστόσο από σεβασμό τους είπα πως είμαι άθεος και κανονικά δεν επιτρέπεται να συμπροσευχηθούν μαζί μου. Επέμεναν να πω τη προσευχή και τελικά ξεκίνησα. Το κακό είναι ότι τελικά κάπου στη μέση συνειδητοποίησα ότι δε θυμόμουν καλά τα λόγια και σταμάτησα.
Νόμιζαν πως σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να πω τη προσευχή.... ε με ζάλιζαν για μέρες μετά. 
Βασικά δε μιλάς για τίποτα, παραληρείς, δεν αποδέχεσαι τις λογικές απαντήσεις που σου έδωσαν πολλοί και μας δείχνεις την αρρώστια σου.
Κρίμα γιαννάκη (πάει με το ηθικό σου ανάστημα)
ακομη κι αν εχεις δικιο (που δεν) απλως δειχνει οτι ειμαστε χεστηδες, οχι οτι ειμαστε πιονια του σορου και ξερογωποιου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
έχει ένα δίκιο ρε, πάντα το κακό τρέφεται απο τον φόβο του αδύναμου και θεριεύει. Εμείς φταίμε που έκλεισε τα 200 ο σορρος, αλλά τι να κάνουμε τώρα, έτσι είναι η ζωή, είμαστε κότες και έχουμε και τον πάνα να μας το κοπανάει γιατί σκέπτεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 08 Νοέμ 2018, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αγνωστικιστής είμαι. Στο ορκίζομαι!Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:12Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη περιγραφή. Δημιουργήθηκε μια μάζα άθεων όπως οι φεμινίστριες οι μιγκταου κλπ για ένα σκοπό. Αυτός ήταν ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.
Τώρα, μετά τον διαχωρισμό, περιμένω να μου αποδείξετε ότι είστε πραγματικοί άθεοι και όχι πιόνια. Και μάλιστα κολλημένα.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Οι βουδιστές δεν σκοτώνουν όπως οι μουσουλμάνοι. Δεν βλέπω όμως κάτι ανάλογο με τον χριστιανισμό. Όταν λέμε άθεος σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε σε καμία θρησκεία και για εμάς είναι όλες το ίδιο.
Συμφωνώ ότι πολεμάτε την μάζα. Αλλά ούτε ένα νήμα για άλλη θρησκεία;
Επίσης αυτό το "πολεμάτε", ακούγεται γελοιωδώς άσχημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει καθόλου το τι κάνει ο άλλος. Αυτό είναι το ορθό.
the end
όχι ρε πάνα, αλήθεια σου λέω σε τρέχει η χαρά σου να πάς στο συμπέρασμά σου.Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:28 Όταν λέμε άθεος σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε σε καμία θρησκεία και για εμάς είναι όλες το ίδιο.
Βλέπουμε έναν που πιστεύει στον σούπερμαν και έναν στον φρεντυ, και θεωρούμε οτι και οι δύο έχουν θέματα, αλλά οκ, όλοι έχουμε. Δεν ειναι το ίδιο όμως, τον σούπερμαν θα τον φωνάξουμε να κατεβάσει την γάτα απο την ροδιά και ας φάει τα μούτρα του, θέλημα θεού, για τον φρέντυ θα φωνάξουμε την αστυνομία.
- hellegennes
Αφενός είμαι εκατοντάδες φορές εξυπνότερος, αφετέρου δεν αλλάζω το θέμα της συζήτησης. Απαντήθηκαν οι παπαριές σου και είναι η σειρά σου να απαντήσεις γιατί θέτεις τόσο ηλίθια ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία δεν σου αρέσουν, αφού δεν έχεις ο ίδιος απαντήσεις για τον εαυτό σου.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:56hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:54
Τίποτα δεν ξέρει σχετικά με το μυστήριο. Άρα αναρωτιόμαστε όλοι τι σκατά έκανε στο μυστήριο, για το οποίο δεν γνωρίζει τίποτα.
Μαθημα πρωτο
Για να οδηγησεις μια συζητηση εκει που θελεις πρεπει να εισαι εξυπνοτερος απο τον συνομιλητη σου
Δεν καταλαβαινεις οτι δεν εχεις τα προσοντα να το κανεις μαζι μου;
Μαθημα δευτερο
Σε αυτο το νημα θα μαθεις συντομα πως μπορει ενα ατομο,πχ εγω να οδηγησει την συζητηση εκει που θελει με αντιπαλους πολλους χρηστες
viewtopic.php?f=24&t=5554&hilit=%CF%83% ... E%B9%CE%B1
Αντε ησουν τυχερος σημερα ειχα λιγη ορεξη να διδαξω
Για να το κάνω πιο λιανά, για να το καταλάβεις ως κι εσύ, γιατί ρωτάς τους άθεους για ποιον λόγο βρίσκονται σε χώρους λατρείας αν δεν είναι εκεί για το θρησκευτικό κομμάτι, αφού ούτε εσύ είσαι εκεί για το θρησκευτικό κομμάτι, αφού αν ήσουν θα ήξερες περί τίνος πρόκειται, που είναι φανερό ότι δεν ξέρεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ειναι καπως δυσκολο να μου μιλας στον πλυθηντικο, γιατι δεν μπορω να μιλω για κανεναν εκτος του εαυτου μου.Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:28Οι βουδιστές δεν σκοτώνουν όπως οι μουσουλμάνοι. Δεν βλέπω όμως κάτι ανάλογο με τον χριστιανισμό. Όταν λέμε άθεος σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε σε καμία θρησκεία και για εμάς είναι όλες το ίδιο.
Συμφωνώ ότι πολεμάτε την μάζα. Αλλά ούτε ένα νήμα για άλλη θρησκεία;
Επίσης αυτό το "πολεμάτε", ακούγεται γελοιωδώς άσχημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει καθόλου το τι κάνει ο άλλος. Αυτό είναι το ορθό.
ε, δεν εχω ανοιξει τοπικ για καμμια θρησκεια. απαντω σε οτι τυχει να πεσει μπροστα μου, και ολο χριστιανομαλακιες τυχαινουν, σπανιοτερα μουσουλμανομαλακιες. αμα ειπωθει και τιποτα για το βουδα, θα κοροιδεψω και εκει, αναλογα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
μιά γενική παρατήρηση, γιατί το έχω σκεφτεί μερικές φορές.
Λέμε οτι ο Ελληνισμός ειναι η θρησκεία μας, η συνοχή μας ειναι αυτό. Και η δημοκρατία, μην ξεχνάμε την δημοκρατία. Ο φόβος που μυρίζει τώρα μοιάζει με εκείνον της χα, θα γίνουμε λέει φασίστες, δεν θα είμαστε δημοκράτες πιά, πάει η Ελλάς.
Έχω ζήσει λίγο έξω, όχι σε πολλά μέρη οκ, σε πολιτισμένα, εκεί που αν κοιτάξεις τον άλλο στραβά σου σπάει μπουκάλι. Γενικά για κάποιο λόγο είμαστε πολύ ζεστή κοινωνία, απλά δεν ξέρουμε πόσο μαλάκες είναι οι άλλοι.
Βλέπω και την Αθήνα και μέσα στην ανησυχία έχω ένα χαμόγελο. Είμαστε χίλιοι λαοί πλέον στο κέντρο αλλά είμαστε ακόμα εμείς, και νομίζω πάντα μας πήγαινε καλύτερα το πολυσυνεκτικό απο το δυαδικό.
Λέμε οτι ο Ελληνισμός ειναι η θρησκεία μας, η συνοχή μας ειναι αυτό. Και η δημοκρατία, μην ξεχνάμε την δημοκρατία. Ο φόβος που μυρίζει τώρα μοιάζει με εκείνον της χα, θα γίνουμε λέει φασίστες, δεν θα είμαστε δημοκράτες πιά, πάει η Ελλάς.
Έχω ζήσει λίγο έξω, όχι σε πολλά μέρη οκ, σε πολιτισμένα, εκεί που αν κοιτάξεις τον άλλο στραβά σου σπάει μπουκάλι. Γενικά για κάποιο λόγο είμαστε πολύ ζεστή κοινωνία, απλά δεν ξέρουμε πόσο μαλάκες είναι οι άλλοι.
Βλέπω και την Αθήνα και μέσα στην ανησυχία έχω ένα χαμόγελο. Είμαστε χίλιοι λαοί πλέον στο κέντρο αλλά είμαστε ακόμα εμείς, και νομίζω πάντα μας πήγαινε καλύτερα το πολυσυνεκτικό απο το δυαδικό.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εδώ βλέπω μια διαφορετική και πιο ρεαλιστική άποψη ενός μέλους του οποίου το προηγούμενο ποστ απεκάλεσα ως παπαριά!ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:22Διαφωνώ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 12:09 Oxi
Yπαρχουν συμφωνα συμβιωσης, υπαροχυν πολιτικοι γαμοι ,αν θες να τιμησεις το ζευγαρι πανε στο γλεντι,καντους μια επισκεψη,παρτους δωρο ,βαλε λεφτα στην λιστα γαμου κτλ
Αθεος να παρισταται σε θρησκευτικο γαμο ειναι ασεβεια προς το ζευγαρι
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η συμμετοχή σε μία τελετή ή οποιαδήποτε εκδήλωση έχει ως πρωταγωνιστές άλλους ανθρώπους (κι εσύ συμμετέχεις ως απλός παριστάμενος και όχι συμμετέχων στο τελετουργικό) από το να είσαι εσύ αυτός που επιλέγει την τελετή ή εκδήλωση.
Όταν είσαι προσκεκλημένος κάπου πας για τον άνθρωπο και όχι τον φορέα διοργάνωσης.
Όταν διοργανώνεις εσύ, τότε μόνον προσδιορίζεσαι ως φέρων τη χ ή ψ ταυτότητα.
Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα. Κατηχητικά, εξομολογήσεις κλπ
Αυτά αφορούν σε ανήλικους, οπότε εκ των πραγμάτων δεν αποτελούν κάποιο ουσιαστικό κριτήριο γιατί -θεωρητικώς και πρακτικώς- δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη ολοκληρωμένη άποψη για τα πράγματα.
Και ας μην ξεχνάμε, ότι ελεύθερη βούληση των ανθρώπων σημαίνει το δικαίωμα στην αναθεώρηση κάποιων απόψεων και όχι προσκόλληση σε ένα τυχαίο σημείο του χρόνου.
Οπότε, το ερώτημα είναι κατά πόσον κάποιος είναι συνεπής με τις απόψεις και την ιδεολογία του, το κατά πόσον φέρεται ως χριστιανός, αριστερός, δεξιός κατά το χρονικό διάστημα που ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος.
Τί παίζει τώρα;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 142 Απαντήσεις
- 3929 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
-
- 26 Απαντήσεις