!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
-
Νετο Γκουερινο
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Τέλος πάντων το ζήτημα καταντάει γελοίο
Ο Πλούταρχος περιγράφει πώς πήγαιναν οι αρχαίοι Έλληνες στην Αμερική που υποτίθεται δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της και εμείς συζητάμε εδώ για τυφώνες
Και στο φινάλε στα παπάρια μας για τον κάθε κομπλεξικο που απλά δεν θέλει να είχαν πάει εκεί οι Έλληνες
Ο Πλούταρχος περιγράφει πώς πήγαιναν οι αρχαίοι Έλληνες στην Αμερική που υποτίθεται δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της και εμείς συζητάμε εδώ για τυφώνες
Και στο φινάλε στα παπάρια μας για τον κάθε κομπλεξικο που απλά δεν θέλει να είχαν πάει εκεί οι Έλληνες
Scouser έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:16 Εγώ βρίσκω πιο ενδιαφέρον το ερώτημα του πόσο μακριά έφτασαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, που δεν είχαν να διασχίσουν και θάλασσα. Από την Οδησσό ως το Βλαδιβοστόκ η απόσταση είναι ίδια με το Γιβραλτάρ-Κούβα.
Μεχρι το Μοχεντζο Νταρο πιθανοτατα εφτασαν.
.
- Dwarven Blacksmith
Η θάλασσα είναι πιο γρήγορη όμως, και έχει γενικά δυσκολία μόνο τον καιρό. Η στεριά είναι πιο αργή και έχει από κανονικούς στρατούς μέχρι ληστές.Scouser έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:16 Εγώ βρίσκω πιο ενδιαφέρον το ερώτημα του πόσο μακριά έφτασαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, που δεν είχαν να διασχίσουν και θάλασσα. Από την Οδησσό ως το Βλαδιβοστόκ η απόσταση είναι ίδια με το Γιβραλτάρ-Κούβα.
Κωνσταντιπούλη - Αντιόχεια, 10 μέρες με το καράβι, 38 από το δρόμο.
https://orbis.stanford.edu/
Μιλάμε με δεδομένα θαλασσίων ταξιδιών της αρχαιότητας όμως. Δεν είναι απλά ότι η αντοχή των πλοίων ήταν πολύ μικρότερη, είναι και οι προμήθειες που ήταν σε θέση να μεταφέρουν, οι μειωμένες δυνατότητες πλοήγησης, οι μολυσματικές ασθένειες, οι πειρατές κτλ κτλ. Στην ξηρά για το καθένα από αυτά τα προβλήματα ο επίδοξος εξερευνητής θα είχε θεωρητικά μια απάντηση. Μερικές εκατοντάδες ναυτικά μίλια δυτικά του Γιβραλτάρ όμως, μόνο άμα σε λυπόταν ο Ποσειδώνας.Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:39Η θάλασσα είναι πιο γρήγορη όμως, και έχει γενικά δυσκολία μόνο τον καιρό. Η στεριά είναι πιο αργή και έχει από κανονικούς στρατούς μέχρι ληστές.Scouser έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:16 Εγώ βρίσκω πιο ενδιαφέρον το ερώτημα του πόσο μακριά έφτασαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, που δεν είχαν να διασχίσουν και θάλασσα. Από την Οδησσό ως το Βλαδιβοστόκ η απόσταση είναι ίδια με το Γιβραλτάρ-Κούβα.
Κωνσταντιπούλη - Αντιόχεια, 10 μέρες με το καράβι, 38 από το δρόμο.
https://orbis.stanford.edu/
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Ψέματα! είχαν ανακαλύψει τη ανταρκτική και τη λεμουρια
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
- hellegennes
Ξαναλέω: what? Οι θέσεις των αστερισμών είναι ακριβώς ίδιες εδώ και στον Ατλαντικό. Βασικά παντού ίδιες είναι, οι αστερισμοί δεν αλλάζουν θέση μεταξύ τους. Αυτό που αλλάζει είναι ποιοι αστερισμοί είναι ορατοί κι αυτό έχει αποκλειστικά να κάνει με το γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή άλλοι αστερισμοί φαίνονται στο νότιο και άλλοι στο βόρειο ημισφαίριο. Δεν αλλάζει η θέα μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.Αρίστος έγραψε: 07 Δεκ 2023, 17:37hellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 16:30Εμμ... what?Αρίστος έγραψε: 07 Δεκ 2023, 10:12 Αντικειμενικα συγκεκριμενα επεισοδια της Οδυσσειας εκτυλισσονται στον Ατλαντικο λογω και της θεσης των αστερισμων
Μεγάλη βαρύτητα στην έρευνα του ταξιδιού του Οδυσσέως έχουν οι αστρονομικές αναφορές της Οδύσσειας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ότι «ΑΡΚΤΟΝ Θ’ ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ, ΗΤ’ ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ’ ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ, ΟΙΗ Δ’ ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ, ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ, ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑΙ ΕΠ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ε 273) δηλαδή : “και την ‘Αρκτον (Μ. ‘Αρκτο) που την ονομάζουν και ‘Αμαξα, που κλωθογυρίζει αυτού και παραφυλάει τον Ωρίωνα και που μονάχ’ αυτή είναι αμέτοχη στα λουσίματα του Ωκεανού, (σημ. της ΑΕΙ : δηλαδή ο αστερισμός είναι αειφανής – δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα) τον συμβούλεψε λοιπόν η υπέροχη θεά η Καλυψώ να ταξιδεύει έχοντας στ’ αριστερό του χέρι αυτήν”.
https://www.kefaloniapress.gr/topika/is ... pekrypsan/
Τώρα πού είδες εσύ στο κείμενο ότι οι θέσεις των αστερισμών είναι διαφορετικές -που όπως είπα δεν είναι άλλωστε διαφορετικές στον Ατλαντικό-, μόνο εσύ το ξέρεις.
Επιπροσθέτως, αν έχεις στο αριστερό σου χέρι την Φοινίκη, όπως λέει στο κείμενο, δηλαδή το αστέρι που σήμερα ονομάζουμε Πολάρις ή αστέρι του Βορρά, τότε κινείσαι ανατολικά. Επειδή ο Πολάρις είναι το πολικό άστρο, αν τον έχεις συνέχεια στο αριστερό σου χέρι θα κινείσαι στον ίδιο παράλληλο. Αν υποθέσουμε ότι η Ωγυγία ήταν στην Ισλανδία, που λέτε ή ακόμη και στον Καναδά, ο Οδυσσέας θα κατέληγε στην Βόρεια Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όντως είναι γελοίο που μια τελείως φαντασιακή περιγραφή ενός πράγματος που γεωγραφικά δεν ταιριάζει με τίποτα στον πλανήτη το ονομάζεις ταξίδι στην Αμερική.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:19 Τέλος πάντων το ζήτημα καταντάει γελοίο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν ειπε κανεις αρχηγε οτι αλλαζουν οι θεσεις των αστερισμων, απλα καποιοι ειναι αειφανεις ολο το χρονο και αλλοι οχι αναλογα τη γεωγραφικη ζωνη.
.
.
-
Νετο Γκουερινο
Σε τι δεν ταιριάζει η αναφορά του Πλάτωνα και η περιγραφή του Πλούταρχου με την Αμερική;hellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:02Όντως είναι γελοίο που μια τελείως φαντασιακή περιγραφή ενός πράγματος που γεωγραφικά δεν ταιριάζει με τίποτα στον πλανήτη το ονομάζεις ταξίδι στην Αμερική.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:19 Τέλος πάντων το ζήτημα καταντάει γελοίο
Με τίποτα κιόλας;
Γιατί απλά δεν παραδέχεσαι ότι δεν θέλεις να ήξεραν για να τελειώνουμε
Εδώ μας γράψατε ότι στα πλοία που οι Έλληνες έκαναν εμπόριο δεν χωρούσαν τροφές και νερό για το ταξίδι
Εκεί έφτασε η βλακεία σας
- hellegennes
Αρίστο, δεν τα πας καλά με την αστρονομία. Με το γεωγραφικό πλάτος αλλάζει αυτό, όχι με το γεωγραφικό μήκος. Δεν έχει σημασία αν είσαι στην Θεσσαλονίκη ή στην Νέα Υόρκη, τα ίδια αστέρια βλέπεις στις ίδιες ακριβώς θέσεις τις ίδιες ημέρες του χρόνου.Αρίστος έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:03 Δεν ειπε κανεις αρχηγε οτι αλλαζουν οι θεσεις των αστερισμων, απλα καποιοι ειναι αειφανεις ολο το χρονο και αλλοι οχι αναλογα τη γεωγραφικη ζωνη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Σε τίποτα. Η Αμερική είναι μια τεράστια ήπειρος που για να την διασχίσεις χρειάζεσαι μήνες, έχει ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα γιατί είναι απομονωμένη απ' την Ευρασία, την Αυστραλία και την Αφρική και γενικά τίποτα από αυτές τις περιγραφές δεν ταιριάζει με κάποιο υπαρκτό μέρος.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:16 Σε τι δεν ταιριάζει η αναφορά του Πλάτωνα και η περιγραφή του Πλούταρχου με την Αμερική;
Έτσι σκέφτονται οι θρήσκοι. Η πραγματικότητα δεν επηρεάζεται από το τι θέλω. Ξεκάθαρα έτσι σκέφτεσαι εσύ, για παράδειγμα, που για λόγους υπερηφάνειας ή εθνικισμού θέλεις να πιστεύεις ότι πήγαν στην Αμερική. Εμένα δεν με επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Αν βρίσκαμε ποτέ ευρήματα που να έδειχναν κάτι τέτοιο, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη για την αρχαιολογία.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:16Γιατί απλά δεν παραδέχεσαι ότι δεν θέλεις να ήξεραν για να τελειώνουμε
Φυσικά και δεν χωρούσαν τροφή και νερό -ειδικά νερό-, για ταξίδι 1-2 μηνών. Ήταν φτιαγμένα για να μεταφέρουν εμπορεύματα σε μικρές αποστάσεις.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:16Εδώ μας γράψατε ότι στα πλοία που οι Έλληνες έκαναν εμπόριο δεν χωρούσαν τροφές και νερό για το ταξίδι
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Νετο Γκουερινο
Τι ακριβώς έγραψε δηλαδή ο Πλούταρχος που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτάhellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:26Σε τίποτα. Η Αμερική είναι μια τεράστια ήπειρος που για να την διασχίσεις χρειάζεσαι μήνες, έχει ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα γιατί είναι απομονωμένη απ' την Ευρασία, την Αυστραλία και την Αφρική και γενικά τίποτα από αυτές τις περιγραφές δεν ταιριάζει με κάποιο υπαρκτό μέρος.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:16 Σε τι δεν ταιριάζει η αναφορά του Πλάτωνα και η περιγραφή του Πλούταρχου με την Αμερική;
[
Ακριβώς όμως να μας πεις
Άντε να δούμε
-
Νετο Γκουερινο
Δηλαδή χωρούσαν τα εμπορεύματα που έφερναν ξέρω εγώ από οπουδήποτε αλλά δεν χωρούσαν τροφές και νερόhellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:26 [
Φυσικά και δεν χωρούσαν τροφή και νερό -ειδικά νερό-, για ταξίδι 1-2 μηνών. Ήταν φτιαγμένα για να μεταφέρουν εμπορεύματα σε μικρές αποστάσεις.Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:16Εδώ μας γράψατε ότι στα πλοία που οι Έλληνες έκαναν εμπόριο δεν χωρούσαν τροφές και νερό για το ταξίδι
Είστε για μέσα ρε μαλακές
Για άσπρα πουκάμισα με ενωμένα μανίκια
ξαναδιαβασε τι εγραψες και τι εγραψε ο αριστοhellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:20Αρίστο, δεν τα πας καλά με την αστρονομία. Με το γεωγραφικό πλάτος αλλάζει αυτό, όχι με το γεωγραφικό μήκος. Δεν έχει σημασία αν είσαι στην Θεσσαλονίκη ή στην Νέα Υόρκη, τα ίδια αστέρια βλέπεις στις ίδιες ακριβώς θέσεις τις ίδιες ημέρες του χρόνου.Αρίστος έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:03 Δεν ειπε κανεις αρχηγε οτι αλλαζουν οι θεσεις των αστερισμων, απλα καποιοι ειναι αειφανεις ολο το χρονο και αλλοι οχι αναλογα τη γεωγραφικη ζωνη.
- hellegennes
Αντιλαμβάνεσαι την διαφορά στις ποσότητες ή την ώρα των μαθηματικών στο σχολείο ζωγράφιζες Ατλαντίδες;Νετο Γκουερινο έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:31Δηλαδή χωρούσαν τα εμπορεύματα που έφερναν ξέρω εγώ από οπουδήποτε αλλά δεν χωρούσαν τροφές και νερόhellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:26 [
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
-
- 56 Απαντήσεις