Exodus έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 21:17
sys3x έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 15:09Ομιλώ πάντα πάνω σε μια ανθρωπιστική βάση για το συγκεκριμένο θέμα απαλλαγμένη από θρησκευτικούς δογματισμούς και τα ρέστα, σε αυτήν την βάση λοιπόν, στην οποία γνωρίζω εκ των προτέρων ότι είσαι παραπάνω από ικανός να συζητήσεις (όταν δεν εμπλέκεται η λέξη Ισραήλ μέχρι στιγμής τουλάχιστον), η εικόνα είναι μια αδιαίρετη και κοινή για όλους μας, είναι ακριβώς αυτά που περιέγραψα και βλέπουμε όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια, η ανθρώπινη ζωή ειδικότερα ενός βρέφους ή παιδιού έχει την ίδια αξία ασχέτως χρώματος δέρματος, φυλής κτλ, δεν έχουμε διαφορετική εικόνα, την ίδια έχουμε, το ξέρεις και το ξέρω. Να με χαρακτηρίσεις όπως μου αρμόζει λοιπόν χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου είμαι έτοιμος να παραδεχθώ το οποιοδήποτε λάθος αρκεί να είναι λάθος βέβαια. Και εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο ακόμη και σε αυτό το θέμα, να μην σε πω ιδιαιτέρως σε αυτό το θέμα, θα σε ελευθερώσει. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς είναι ορφανά που δεν κατάφεραν να σκοτώσουν ή επέζησαν από προηγούμενες επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ, η επόμενη Χαμάς θα έχει λιγότερα πράγματα να χάσει από αυτήν και από την προηγούμενη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτά είναι τα αποτελέσματα ολοκαυτώματος που με την σειρά του το Ισραήλ αποπειράται να κάνει στους Παλαιστίνιους εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες, είναι σταλήθεια τόσο απλό, όσο απλό είναι το "η ανθρώπινη αξία είναι όμοια για όλους τους ανθρώπους" ειδικά για τα μωρά τα παιδιά γαμώ το κεφάλι μου γαμώ.
Θα ξαναγράψω τις προσωπικές μου θέσεις. Θέλω λύση δύο κυρίαρχων κι αναγνωρισμένων κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, με άδειασμα της Δυτικής Όχθης από τους Ισραηλινούς, άρα, παύση της επέκτασης. Θέλω διάλυση της Χαμάς. Και θέλω το Ισραήλ να υπάρχει, χωρίς κανείς να το απειλεί. Τα μωρά τα λυπάμαι, κάθε άνθρωπο τον λυπάμαι. Ιδίως τα μωρά, πίστεψέ με, δεν διαχειρίζομαι τα πάθη κανενός παιδιού. Αλλά εδώ και πολλά γαμημένα έτη θέλω να σταματήσουν ν΄αμφισβητούν στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει, και η Χαμάς το κάνει καταστατικά και επιχειρησιακά. Μπήκε η Χαμάς στο Ισραήλ; Μπήκε. Ας μην έμπαινε. Δεν ήξερε; Ήξερε. Άρα, ποιός δολοφονεία τα μωρά; Γνώμη μου, και παρακαλώ να τη σεβαστείς. Όχι τη γνώμη μου, αλλά το δικαίωμά μου να έχω συμπεράσματα δικά μου, που δεν υπαγορεύονται από κομματικές κι ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Η Δυτική όχθη έχει μισό εκατομμύριο Εβραίους αυτή τη στιγμή. Και η πλειοψηφία τους θα αντισταθεί σκληρά σε κάθε προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ να τους διώξει.
ΔΕΝ μπορείς να διώξεις με τη βία μισό εκατομμύριο πολίτες σου από μια περιοχή. Και να το θελήσει η Κεντροαριστερά (γιατί η Δεξιά δεν πρόκειται) 1) δεν μπορεί πρακτικα να το κάνει, 2) θα δημιουργήσει εμφύλιο.
Αφού ο Σαρον έπαθε το 2005 εγκεφαλικό, δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να διώξει τους εποίκους από τη Δ.όχθη.
Και ακόμα κι αν συνέβαινε αυτό, ο παλαιστινιακός λαός πάλι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.