!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Εγώ δεν καταλαβαίνω. Εδώ οι καπνιστές μου ομολογούν ότι δεν έχουν σοβαρό στερητικό από τη διακοπή του καπνίσματος. Πού μπαίνει λοιπόν το κομμάτι του εθισμού κ γιατι δεν το παρατανε απλα εφοσον δε θα εχουν κατι σοβαρό οπως λενε οι ιδιοι; :smt017

Τι εθιστικο μπορεί να είναι κάτι που δεν έχει σοβαρό στερητικο; Δηλαδή κάτι που απλά μπορείς να το σταματήσεις χωρίς να υποφέρεις σε σημείο να είσαι πρόβλημα για εσένα ή και τους άλλους; Μετά τσαντιζεστε που σας λέω απατεώνες.

Αλλά κάτι ακόμα: αφού είναι εθιστική απλά η νικοτίνη, θεωρείτε ότι είστε εθισμένοι σε αυτήν, γιατί δεν παίρνετε νικορετ κ τέτοια; Θα σας πω εγώ που είμαι "εθισμένος στην καφεΐνη" αλλά δεν αφήνω τον καφέ για να τρώω χαπες νικοτίνης: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ/ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ κ στην πραγματικότητα ο "εθισμός" στην καφεΐνη κ τη νικοτίνη κρατάει κάνα 48ωρο μαξ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EKPLIKTIKOS την 11 Νοέμ 2023, 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

sys3x έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:17 το δάσος είναι η ανέχεια στην οποία μπορεί να πέσει εύκολα μια νεοελληνική οικογένεια με τις υπάρχουσες οικονομικό-πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα ειδικά άμα δεν έχεις περιουσία από πίσω ή/και δεν είσαι μουνόπανο κομματόσκυλο γλείφτης που μάλλον σημαίνει ότι εάν ήσουν θα είχες και περιουσία από πριν.
Εγώ δε διαφωνώ στα παραπάνω ούτε σχολίασα την τύπισσα ουτε εχω καποιο πρόβλημα μαζι της, εγώ μίλησα μόνο για το τσιγάρο που πιστεύω ότι δεν είναι πραγματικός εθισμός εκτός αν δεχθούμε πολύ ευρεία σημασία του όρου εθισμος
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 09:45 Έχω δοκιμάσει τσιγάρο πολλές φορές, δεν είναι καν εθιστικο. Μια μπούρδα είναι αυτή που λένε οι καπνιστές στους εαυτούς τους για να δικαιολογησουν μια συνηθεια τους.
Συμφωνώ, έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το ξεκινήσω χωρίς αποτέλεσμα. Έβγαινα κανα βράδυ και τελείωνα ένα πακέτο. Την άλλη μέρα δεν ήθελα καν το μυρίζω.
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 18:39 Εγώ δεν καταλαβαίνω. Εδώ οι καπνιστές μου ομολογούν ότι δεν έχουν σοβαρό στερητικό από τη διακοπή του καπνίσματος. Πού μπαίνει λοιπόν το κομμάτι του εθισμού κ γιατι δεν το παρατανε απλα εφοσον δε θα εχουν κατι σοβαρό οπως λενε οι ιδιοι; :smt017

Τι εθιστικο μπορεί να είναι κάτι που δεν έχει σοβαρό στερητικο; Δηλαδή κάτι που απλά μπορείς να το σταματήσεις χωρίς να υποφέρεις σε σημείο να είσαι πρόβλημα για εσένα ή και τους άλλους; Μετά τσαντιζεστε που σας λέω απατεώνες.

Αλλά κάτι ακόμα: αφού είναι εθιστική απλά η νικοτίνη, θεωρείτε ότι είστε εθισμένοι σε αυτήν, γιατί δεν παίρνετε νικορετ κ τέτοια; Θα σας πω εγώ που είμαι "εθισμένος στην καφεΐνη" αλλά δεν αφήνω τον καφέ για να τρώω χαπες νικοτίνης: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ/ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ κ στην πραγματικότητα ο "εθισμός" στην καφεΐνη κ τη νικοτίνη κρατάει κάνα 48ωρο μαξ
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ ή την νικοτίνη, είχα όμως με την καφεϊνη. Τώρα πίνω ντικαφεϊνέ καθημερινά και από ένα το πολύ καφέ την ημέρα ΣΚ. Παρομοίως μπορεί να πιώ μπίρα χωρίς αλκοόλ τις καθημερινές και κανά κρασί ΣΚ. Το θέμα με τον καφέ είναι ότι δεν τον πίνει πολύς κόσμος λόγω της καφεϊνης αλλά της γεύσεως. Και ο ντικαφεϊνέ καφές δεν έχει την ίδια την γεύση και δεν μπορεί πολλές φορές να βρει κανείς ποικηλία ποσοστού καβουρδίσματος, ή περιοχή προελεύσεως κλπ. Θα πρέπει το κράτος να θεσπίσει κίνητρα, φοροαπαλαγές σε ποτά χωρίς αλκοόολ και ντεκαφεϊνέ καφέ.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:58
plouf έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:48
sys3x έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:17 Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, είστε από τα αποδυτήρια λάθος οι περισσότεροι δηλαδή, χαζοί χαζοί δεν ξέρω αλλά λεκτικά ως τέτοιοι πλασάρετε τον εαυτό σας ασχέτως εάν αυτά που γράφετε όντωστ ισχύουν για εσάς και είναι ολόσωστα για εσάς, το ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε, γι' αυτό το αναφέρω, επίσης γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβετε διότι μπορώ να κάνω αυτό που εσείς δεν μπορείτε.
Παρόλα αυτά ισχύουν μερικές αλήθειες.
Η νικοτίνη είναι από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνωρίζει ο άνθρωπος και σίγουρα η πιο εθιστική νόμιμη και εύκολα προσβάσιμη ουσία.
Η πρόσληψη της κόβεται, από άλλους σχετικά εύκολα ή/και πολύ εύκολα από άλλους πάρα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά ναι, κόβεται.
Το κάπνισμα στην προκειμένη είναι το δέντρο, το δάσος είναι η ανέχεια στην οποία μπορεί να πέσει εύκολα μια νεοελληνική οικογένεια με τις υπάρχουσες οικονομικό-πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα ειδικά άμα δεν έχεις περιουσία από πίσω ή/και δεν είσαι μουνόπανο κομματόσκυλο γλείφτης που μάλλον σημαίνει ότι εάν ήσουν θα είχες και περιουσία από πριν.
Τέλος ακόμη και ικανότητες να έχει κάποιος στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς δεν φτάνουν αυτές από μόνες τους για να πληρωθεί αντίστοιχα γιατί η Ελλάδα είναι γεμάτη νεοέλληνες, ξέρετε, σαν όλους εσάς που σχολιάζετε δω χάμου, όπως εγώ, αλλά δεν είστε εγώ, είστε εσείς, βλέπετε κάποιον κάτω και στην καλλίτερη χαίρεστε.
Τελειωμένη υπόθεση είστε, είμαι, είναι αυτό το τριμπούρδελο οπότε φάτε τα σκατά σας και εφόσον αισθάνεστε καλλίτερα κουνήστε και το δάκτυλο σε όποιον δεν κληρονόμησε έστω ένα διαμέρισμα να έχει να μείνει εφόσον δεν μυρίζετε την δικιά σας σκατίλα.
:giggle: :giggle:

Πριν

Μετα. :smt047
τουλαχιστον εχετε κωλοχαρτο που το βαζεις αυτο? :102:
Μπορουμε να παραγγελνουμε και κωλοχαρτο με τυπωμενη τη φατσα του Μπουμπουκου κι ετσι συνδεουμε
το τερπον μτα του ωφελιμου.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 18:43
sys3x έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:17 το δάσος είναι η ανέχεια στην οποία μπορεί να πέσει εύκολα μια νεοελληνική οικογένεια με τις υπάρχουσες οικονομικό-πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα ειδικά άμα δεν έχεις περιουσία από πίσω ή/και δεν είσαι μουνόπανο κομματόσκυλο γλείφτης που μάλλον σημαίνει ότι εάν ήσουν θα είχες και περιουσία από πριν.
Εγώ δε διαφωνώ στα παραπάνω ούτε σχολίασα την τύπισσα ουτε εχω καποιο πρόβλημα μαζι της, εγώ μίλησα μόνο για το τσιγάρο που πιστεύω ότι δεν είναι πραγματικός εθισμός εκτός αν δεχθούμε πολύ ευρεία σημασία του όρου εθισμος
Για μένα τα λέει ρε τύπε.

Προφανώς δεν έχει γνωρίσει τέτοιους τύπους και τους έχει ρομαντικά φτιαγμένους στο κεφάλι του ως χτυπημένους από την μοίρα, ακέραιους χαρακτήρες, με φουκαριάρες μάνες. Εγώ πάλι που γνωρίζω τέτοιους, θα σου πω ότι είναι χειρότερα κομματόσκυλα από κάθε έναν που βλέπετε στις τηλεοράσεις κάθε μέρα, πουλάνε τον οποιονδήποτε για ένα βόλεμα, πέντε δανεικά κι ένα κερασμένο τσίπουρο. Άσε που που πολλοί από αυτούς είχανε κι ένα σπιτάκι, κάτι χωράφια, κάτι τις τέλος πάντων όταν ξεκινούσαν. Δεν ξεκίνησαν με μισό βρακί να κάνουν οικογένειες.

Δεν γενικεύω, αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς τέτοιους. Καλή φάση να το παίζουμε Ζορό, Ρομπέν των δασών και V for Vendetta αλλά υπάρχει και μια πραγματικότητα πέρα από τα δακρύβρεχτα κείμενα του διαδικτύου.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο »

Όποιος ενοχλείται που κάποιος φτωχός άνθρωπος καπνίζει είναι τελειωμένο μουνόπανο
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

Κάπνιζα 40 χρόνια. Την ημέρα που είδα την τεράστια περικοπή στη σύνταξη, έκατσα στο μπαλκόνι, έκανα το τελευταίο τσιγάρο και δεν το ξανάβαλα στο στόμα μου. Πόσο μάλλον αν είχα μικρά παιδιά που πεινάνε για να κάνω εγώ την καύλα μου. Σοβαρά τώρα;
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Όπως λες μόνος σου, ήσουν συνταξιούχος. Είχες την άνεση να κάθεσαι σε ενα μπαλκόνι και να τα φιλοσοφεις. Στο άγχος και στο τρέξιμο της καθημερινότητας όμως;

Δεν, λέω, καλύτερα είναι βέβαια να το κόψεις. Εγώ το έκοψα πριν 30 χρόνια. Δεν ήταν όμως εύκολο, και αν δεν είχα συμπαράσταση απο το περιβάλον μου (σύζηγος & αδερφή) που το κόψαμε όλοι συνάμα, μπορεί ακόμα να κάπνιζα.

Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 18:43

Εικόνα

Το τσιγάρο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΘΙΣΤΙΚΟ. Το ότι δεν έχεις τις σωματικές δυσκολίες απεξάρτησης που έχεις με την ηρωίνη δε σημαίνει ότι δεν είναι πολύ εθιστικό!
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 18:39 Εγώ δεν καταλαβαίνω. Εδώ οι καπνιστές μου ομολογούν ότι δεν έχουν σοβαρό στερητικό από τη διακοπή του καπνίσματος. Πού μπαίνει λοιπόν το κομμάτι του εθισμού κ γιατι δεν το παρατανε απλα εφοσον δε θα εχουν κατι σοβαρό οπως λενε οι ιδιοι; :smt017

Ο εθισμος ειναι διαφορετικο πραγμα απο το συνδρομο στερησης που ειναι απλα μια παρενεργεια ορισμένων εθιστικων ουσιών.
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα »

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 10:18 Βασικά αν κόψεις το τσιγάρο και μάθεις και αγγλικά, συνήθως δεν απομένει άλλος ιδιαίτερος λόγος να ζεις στην Ελλάδα.
:smt017 :smt017 :smt017
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα »

sys3x έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 14:17 Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, είστε από τα αποδυτήρια λάθος οι περισσότεροι δηλαδή, χαζοί χαζοί δεν ξέρω αλλά λεκτικά ως τέτοιοι πλασάρετε τον εαυτό σας ασχέτως εάν αυτά που γράφετε όντωστ ισχύουν για εσάς και είναι ολόσωστα για εσάς, το ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε, γι' αυτό το αναφέρω, επίσης γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβετε διότι μπορώ να κάνω αυτό που εσείς δεν μπορείτε.
Παρόλα αυτά ισχύουν μερικές αλήθειες.
Η νικοτίνη είναι από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνωρίζει ο άνθρωπος και σίγουρα η πιο εθιστική νόμιμη και εύκολα προσβάσιμη ουσία.
Η πρόσληψη της κόβεται, από άλλους σχετικά εύκολα ή/και πολύ εύκολα από άλλους πάρα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά ναι, κόβεται.
Το κάπνισμα στην προκειμένη είναι το δέντρο, το δάσος είναι η ανέχεια στην οποία μπορεί να πέσει εύκολα μια νεοελληνική οικογένεια με τις υπάρχουσες οικονομικό-πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα ειδικά άμα δεν έχεις περιουσία από πίσω ή/και δεν είσαι μουνόπανο κομματόσκυλο γλείφτης που μάλλον σημαίνει ότι εάν ήσουν θα είχες και περιουσία από πριν.
Τέλος ακόμη και ικανότητες να έχει κάποιος στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς δεν φτάνουν αυτές από μόνες τους για να πληρωθεί αντίστοιχα γιατί η Ελλάδα είναι γεμάτη νεοέλληνες, ξέρετε, σαν όλους εσάς που σχολιάζετε δω χάμου, όπως εγώ, αλλά δεν είστε εγώ, είστε εσείς, βλέπετε κάποιον κάτω και στην καλλίτερη χαίρεστε.
Τελειωμένη υπόθεση είστε, είμαι, είναι αυτό το τριμπούρδελο οπότε φάτε τα σκατά σας και εφόσον αισθάνεστε καλλίτερα κουνήστε και το δάκτυλο σε όποιον δεν κληρονόμησε έστω ένα διαμέρισμα να έχει να μείνει εφόσον δεν μυρίζετε την δικιά σας σκατίλα.

:goodpost: πολλά σημεία τα κρατάω για αυτοκριτική, Φάτα εσύ βούλωτο
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 10:18 Βασικά αν κόψεις το τσιγάρο και μάθεις και αγγλικά, συνήθως δεν απομένει άλλος ιδιαίτερος λόγος να ζεις στην Ελλάδα.
Πάλι σαν πακιστανό θα σε έχουν στην ευρώπη μόλις ακούνε έλληνας
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

nyxtovios έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 21:09
Πάλι σαν πακιστανό θα σε έχουν στην ευρώπη μόλις ακούνε έλληνας
Έχεις δουλέψει Ευρώπη;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”