!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 22:29
Kauldron έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 17:04
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 14:53

Για του λόγου το αληθές, εδώ δυο λογαριασμοί από το μαγαζί μου. Ο πρώτος (περσινός) είναι με τις τιμές συμβολαίου που υπέγραψα και ο δεύτερος είναι μετά την νομοθέτηση της ΝΔ που λύνει όλες τα συμβόλαια και δίνει στις εταιρείες την δυνατότητα να χρεώνουν ό,τι θέλουν:

Εικόνα

Εικόνα
Το βλέπω και ζαλίζομαι.
Κάπου 30% αύξηση (κάτι λιγότερο).
εισαι παλιανθρωπος και δεν θες να μπολεμησεις τον πουλτερ :102:
Pay for Ukraine.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Isildur έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 18:59

Για του λόγου το αληθές, εδώ δυο λογαριασμοί από το μαγαζί μου. Ο πρώτος (περσινός) είναι με τις τιμές συμβολαίου που υπέγραψα και ο δεύτερος είναι μετά την νομοθέτηση της ΝΔ που λύνει όλες τα συμβόλαια και δίνει στις εταιρείες την δυνατότητα να χρεώνουν ό,τι θέλουν:

Εικόνα

Εικόνα
Το βλέπω και ζαλίζομαι.
Θες να πεις κάπου 260% αύξηση (ή και παραπάνω, αν υπολογίσουμε και τα πιστωτικά του πρώτου λογαριασμού).

Είναι τραγικό το νούμερο, έτσι όπως φαίνεται εδώ. Μήπως δεν έχουμε όλα τα στοιχεία; Πχ κάποια συνολική πίστωση (επιδότηση ή δεν ξέρω 'γω τι) στον εκκαθαριστικό που δεν φαίνεται;

Χέλη, είναι όντως τόσο; 260% και;
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 22:25
Spoiler

Εικόνα

Εικόνα
Το βλέπω και ζαλίζομαι.
Δεν είναι 30% αύξηση, είναι περίπου 280%. Η τιμή της κιλοβατώρας μου ανέβηκε από τα 7 λεπτά στα 20. Σχεδόν τριπλασιάστηκε. Δες τις τιμές που αναγράφονται στους λογαριασμούς.
Ναι, έκανα λάθος. Πολύ χειρότερα απ' όσο έλεγα, δηλαδή. :o :-?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Στο μεταξύ την καλύτερη κιλοβατώρα αυτήν την στιγμή την δίνει η ίδια η εταιρεία που είμαι και είναι 7 λεπτά, όσο δηλαδή το αρχικό μου συμβόλαιο. Αλλά την δίνει μόνο σε νέους πελάτες. Θα πάω για λίγες μέρες σε άλλη εταιρεία και μετά θα γυρίσω ως νέος πελάτης στην παλιά μου εταιρεία. Για τέτοιον τραγέλαφο μιλάμε.

Αυτά τα ψήφισε η ΝΔ, ας το πούμε για άλλη μια φορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 11:41 Εντελώς anecdotal αλλά για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πότε φαρμακείο να μη μου κόψει απόδειξη. Βαράνε αυτιστικα ακόμα και το 1.10 που κάνει το ντεπον ξέρω γω. Βέβαια δεν ξέρω τι κάνουν στα άλλα προϊόντα.
Ούτε εγώ. Από την άλλη μεριά δεν θυμάμαι ποτέ υδραυλικό να μου έχει προτείνει να κόψει απόδειξη έστω και με έξτρα πληρωμή. Στους γιατρούς επίσης η κατάσταση είναι 50-50. Και από αυτούς που κόβουν, κάποιοι δεν κόβουν για όλο το ποσό.

Σε κάποια επαγγέλματα η φοροδιαφυγή είναι συστηματική εδώ και δεκαετίες.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ST48410 έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 02:44
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 11:41 Εντελώς anecdotal αλλά για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πότε φαρμακείο να μη μου κόψει απόδειξη. Βαράνε αυτιστικα ακόμα και το 1.10 που κάνει το ντεπον ξέρω γω. Βέβαια δεν ξέρω τι κάνουν στα άλλα προϊόντα.
Ούτε εγώ. Από την άλλη μεριά δεν θυμάμαι ποτέ υδραυλικό να μου έχει προτείνει να κόψει απόδειξη έστω και με έξτρα πληρωμή. Στους γιατρούς επίσης η κατάσταση είναι 50-50. Και από αυτούς που κόβουν, κάποιοι δεν κόβουν για όλο το ποσό.

στα επαγγελματα που ερχονται σπιτι σου για παροχη υπηρεσιων, ειναι δεδομενο οτι δεν θα υπαρξει αποδειξη. το 90% δεν εχουν καν βιβλια, ανεργοι δηλωνουν.

ακομη κι αν καποιος προσπαθησει να ειναι νομιμος, θα πρεπει να χρεωνει διπλασια απο τον ανταγωνισμο, δεν εχει καμια ελπιδα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 08:08

στα επαγγελματα που ερχονται σπιτι σου για παροχη υπηρεσιων, ειναι δεδομενο οτι δεν θα υπαρξει αποδειξη. το 90% δεν εχουν καν βιβλια, ανεργοι δηλωνουν.

ακομη κι αν καποιος προσπαθησει να ειναι νομιμος, θα πρεπει να χρεωνει διπλασια απο τον ανταγωνισμο, δεν εχει καμια ελπιδα.
Το πρόβλημα που έχουν αυτοί είναι ότι αντε να πάρεις δάνειο δηλώνοντας άνεργος ή με εισοδήματα χαμηλότερα απ το κεα
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Όσον αφορά στο επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών φοροδιαφεύγει και ότι "δεν μπορεί οι εργοδότες να δηλώνουν λιγότερα από τους υπαλλήλους τους", η αλήθεια είναι ότι οι 510.000 αυτοαπασχολούμενοι που θα υπερφορολογηθούν (σε σύνολο 784.000) δεν απασχολούν προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Σεπτέμβρης 2023).
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

απο οτι πηρε το αυτι μου , λυθηκε το θεμα. για τα 3 πρωτα χρονια δεν πληρωνεις.

οποτε απλως θα κονομησουν κατιτις οι λογιστες, που θα μεταφερουν την επιχειρηση καθε 3 χρονια σε αλλο μελος της οικογενειας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 23:57 Στο μεταξύ την καλύτερη κιλοβατώρα αυτήν την στιγμή την δίνει η ίδια η εταιρεία που είμαι και είναι 7 λεπτά, όσο δηλαδή το αρχικό μου συμβόλαιο. Αλλά την δίνει μόνο σε νέους πελάτες. Θα πάω για λίγες μέρες σε άλλη εταιρεία και μετά θα γυρίσω ως νέος πελάτης στην παλιά μου εταιρεία. Για τέτοιον τραγέλαφο μιλάμε.

Αυτά τα ψήφισε η ΝΔ, ας το πούμε για άλλη μια φορά.
κλαίω κλαίω για τον Μυτιληναίο
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Καταρχήν δεν είναι απλώς αναβάθμιση μερικών σέρβερ. Αν αυτό νομίζεις, πλανάσαι πλάνην οικτράν.
Αναβαθμιση μερικων σερβερ ειναι. Εαν εχεις αλλα στοιχεια, να μας τα δωσεις.
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Αλλά το σημαντικό είναι η διάθεση των τραπεζών να αναβαθμίσουν το δίκτυο. Δεν έχουν καμμιά διάθεση για κάτι τέτοιο, το σύστημα παθαίνει κοκομπλόκο διαρκώς και δεν κάνουν απολύτως τίποτα γι' αυτό, πόσο μάλλον να το αναβαθμίσουν για να γίνουν όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικές και μάλιστα με μικρότερο ή καθόλου κέρδος γι' αυτές, που είναι το μόνο ουσιώδες κίνητρο για τους πολίτες.
Τα κερδη τους θα αυξηθουν εαν γινουν ολες οι συναλλαγες ηλεκτρονικες. Μια χαρα κινητρο ειναι αυτο.
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Καλό θα ήταν να περιόριζες υποθέσεις για την φορολογική πίστη άλλων ατόμων, αλλά έχω πει πολλές φορές ότι πληρώνω πολλαπλάσιο φόρο από τα μεγάλα ΣΜ. Αναλογικά εννοείται.
Αυτο δεν αποκλειει το γεγονος οτι μπορει να μην κοβεις αποδειξουλες απο εδω και απο εκει.

Αλλιως γιατι να υποστηριζεις τοσο φανατικα τα μετρητα...
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Σημαίνει ότι η πρόταση για πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές αυτήν την στιγμή είναι καταστροφική και αν δεν λυθεί το πρόβλημα σύντομα, θα αντιστραφεί η κατάσταση και θα επιστρέφει περισσότερος κόσμος σε φυσικές συναλλαγές, γιατί έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις
Απο μεγαλοστομιες καλα παμε. Ομως ουτε καταστροφικη ειναι ουτε εχει αρχισει να παιρνει τεραστιες διαστασεις ουτε τιποτα.
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Η δε σύγκρισή σου είναι λανθασμένη. Στις αρχές δεν έπεφταν σωρηδόν τα αεροπλάνα ούτε η κατάσταση χειροτέρευε χρόνο με τον χρόνο. Καλυτέρευε χρόνο με τον χρόνο.
Τι λες...την δεκαετια του '70/αρχες '80 ειχαμε πολλες πτωσεις αεροπλανων. Σου θυμιζουν τιποτα οι λεξεις DC-10; αυτο σου θυμιζει κατι; https://en.wikipedia.org/wiki/American_ ... _ohare.jpg

Ομως δεν σταματησαμε να πεταμε με αεροπλανα.

Επισης ειχαμε και πολλες τρομοκρατικες ενεργειες με αεροπλανα.

Ειχαμε και την 11 Σεπ 2001.

Σταματησαμε να πεταμε; οχι.

Τα προβληματα λοιπον θα λυθουν με τις ηλεκτρονικες συναλλαγες.

Αλλωστε, εαν ηταν οπως το λες, εν θα ημασταν ενα βημα πριν την εποχη των CBDCs...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ποιο 50-50; Εδώ μεγάλες κλινικές δεν κόβουν αποδείξεις, πλάκα κάνεις; Από υδραυλικό και ψυκτικό έχω πάρει αποδείξεις, από γιατρό ποτέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 09:11
Ασέβαστος έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 08:08

Το πρόβλημα που έχουν αυτοί είναι ότι αντε να πάρεις δάνειο δηλώνοντας άνεργος ή με εισοδήματα χαμηλότερα απ το κεα
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις ή τουλάχιστον παλιότερα δεν ήταν. Όταν πας να ζητήσεις δάνειο σε ρωτάνε τι επάγγελμα κάνεις, όχι τι επάγγελμα δηλώνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50

Αν δήλωνα μόνο το 70% του τζίρου μου θα έβγαινα λογιστικά μόνιμα με μη βιώσιμες ετήσιες ζημιές. 70% είναι πολύ χαμηλό ποσοστό όταν η επιχείρηση έχει σημαντικά έξοδα σε μισθολογικό κόστος, ρεύμα, κτλ.
Το 70% είναι η βάση που δεν ξεφεύγει με τίποτα. Αν βάλεις όλα τα υπόλοιπα που είτε κόβεις ασυναίσθητα πλέον, είτε είναι με κάρτα η πληρωμή όποτε εννοείται κόβεις, το φαρμακειο δηλώνει από 90 έως 100% των εισοδημάτων του.
Και να είναι και φορολογικά ενήμερο κάθε μα κάθε μήνα.

Βρες μου κάποιον άλλο κλάδο να το κάνει αυτό. Γι'αυτό και ουδέποτε μπήκαν στο στόχαστρο της εφορίας τα φαρμακεία συλλογικά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

axilmar έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 10:39
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Καταρχήν δεν είναι απλώς αναβάθμιση μερικών σέρβερ. Αν αυτό νομίζεις, πλανάσαι πλάνην οικτράν.
Αναβαθμιση μερικων σερβερ ειναι. Εαν εχεις αλλα στοιχεια, να μας τα δωσεις.
Μάλλον δεν ξέρεις τι είναι το σύστημα ΔΙΑΣ.
axilmar έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 10:39
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:50 Αλλά το σημαντικό είναι η διάθεση των τραπεζών να αναβαθμίσουν το δίκτυο. Δεν έχουν καμμιά διάθεση για κάτι τέτοιο, το σύστημα παθαίνει κοκομπλόκο διαρκώς και δεν κάνουν απολύτως τίποτα γι' αυτό, πόσο μάλλον να το αναβαθμίσουν για να γίνουν όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικές και μάλιστα με μικρότερο ή καθόλου κέρδος γι' αυτές, που είναι το μόνο ουσιώδες κίνητρο για τους πολίτες.
Τα κερδη τους θα αυξηθουν εαν γινουν ολες οι συναλλαγες ηλεκτρονικες. Μια χαρα κινητρο ειναι αυτο.
Λάθος το κατάλαβες. Οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να γίνουν ηλεκτρονικές όλες οι συναλλαγές, το μόνο κίνητρο είναι να μειωθούν ως και να μηδενιστούν οι τραπεζικές προμήθειες, οπότε οι τράπεζες δεν έχουν κανένα κίνητρο να προβούν σε ενέργειες αναβάθμισης με την προοπτική να μειωθούν ταυτόχρονα τα κέρδη τους.
axilmar έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 10:39 Αυτο δεν αποκλειει το γεγονος οτι μπορει να μην κοβεις αποδειξουλες απο εδω και απο εκει.

Αλλιως γιατι να υποστηριζεις τοσο φανατικα τα μετρητα...
Το καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι μηνύσιμο, έτσι;
axilmar έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 10:39 Απο μεγαλοστομιες καλα παμε. Ομως ουτε καταστροφικη ειναι ουτε εχει αρχισει να παιρνει τεραστιες διαστασεις ουτε τιποτα.
Δεν έχει τύχει σε σένα ακόμα να χάσεις μερικά χιλιάρικα, γι' αυτό το λες. Μην γίνεσαι κι εσύ Μαντάμ Σουσού. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να έχει αυξηθεί η κλοπή χρημάτων κατά 500% σε 5 χρόνια;
axilmar έγραψε: 04 Νοέμ 2023, 10:39 Τι λες...την δεκαετια του '70/αρχες '80 ειχαμε πολλες πτωσεις αεροπλανων. Σου θυμιζουν τιποτα οι λεξεις DC-10; αυτο σου θυμιζει κατι; https://en.wikipedia.org/wiki/American_ ... _ohare.jpg

Ομως δεν σταματησαμε να πεταμε με αεροπλανα.

Επισης ειχαμε και πολλες τρομοκρατικες ενεργειες με αεροπλανα.

Ειχαμε και την 11 Σεπ 2001.

Σταματησαμε να πεταμε; οχι.

Τα προβληματα λοιπον θα λυθουν με τις ηλεκτρονικες συναλλαγες.

Αλλωστε, εαν ηταν οπως το λες, εν θα ημασταν ενα βημα πριν την εποχη των CBDCs...
Θυμάσαι 10 περιστατικά ανάμεσα σε εκατομμύρια πτήσεις. Τρομερό. Συνεχίζεις επίσης να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά τα λιγοστά περιστατικά διαρκώς μειώνονται από την αρχή της αεροναυπηγικής. Αντιθέτως, η κλοπή χρημάτων διογκώνεται τρομερά χρόνο με τον χρόνο. Έχει ήδη 5-6 χρόνια που οι ηλεκτρονικές κλοπές έχουν υπερβεί τις φυσικές κλοπές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Kauldron έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 14:42
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:58

Τα καταναλωτικά είδη τα αύξησε η πολιτική απραξία, αλλά παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο και η ενέργεια στο αυξημένο κόστος, για το οποίο έχει σημαντική πολιτική ευθύνη η ΝΔ, γιατί αφενός έκλεισε εργοστάσια παραγωγής χωρίς να έχει εξασφαλίσει αντίστοιχο ποσό ενέργειας από εναλλακτικές εγχώριες πηγές παραγωγής, αφετέρου έχει αλλάξει ένα σωρό φορές την νομοθεσία και κατήργησε τα συμβόλαια.

Αυτό το τελευταίο είναι τρομερά σημαντικό και δεν το έχουν πάρει είδηση όλοι. Έδωσε το ελεύθερο στις εταιρείες να χρεώνουν κυριολεκτικά ό,τι τιμή θέλουν για την κιλοβατώρα και να την αλλάζουν κάθε μήνα, οπότε μπαίνεις σε μια εταιρεία αυτόν τον μήνα με 5 λεπτά και τον άλλον μήνα γίνεται 30 χωρίς να το πάρεις καν γραμμή.

Αυτά τα ποσά δεν είναι από το μυαλό μου, είναι κυριολεκτικά το εύρος τιμών που παίζει. Αυτήν την δυνατότητα την έδωσε η ΝΔ στις εταιρείες με φετινό νόμο.
:+1:

Εικόνα

Εικόνα
Επειδή εσύ πιάστηκες κορόιδο δε σου φταίει η κυβέρνηση. Άκου εκεί 0,1990 λεπτά την κιλοβατώρα. Εγώ την πληρώνω φθηνότερη από πέρυσι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”