!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 21:32 Νομίζω ότι αυτό που λες για το εικοσάρικο και το τάληρο είναι το ακριβώς από αυτό που συζητάμε, αφού αφορά ελάχιστο όριο συναλλαγής (αυθαίρετο, του εμπόρου) και όχι μέγιστο. Όσο για το 200-400-500 που λες παρακάτω (σου τα γράφω συνοπτικά και γρήγορα γιατί απαντώ και φεύγω τρέχοντας), δεν είναι θέμα κάποιας αυθαιρεσίας του εμπόρου, αλλά συμμόρφωσής του προς τον νόμο που ισχύει. Τα άρθρα που έβαλες έχω την εντύπωση ότι αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη συμπεριφορά του παραλήπτη ως προς την δική του κουλή/απαράδεκτη θέσπιση κανόνων στο μαγαζί του (όπως κάνουν διάφοροι με τα γνωστά ελάχιστα όρια κι άλλες τέτοιες μαλακίες) και όχι τους περιορισμούς που μπορεί να έχει αυτός από τη νομοθεσία, οπότε και δεν τίθεται καν θέμα ότι κάνει κάτι αυθαίρετα κι έτσι αντιβαίνει στο άρθρο που παραθέτεις.

Νομίζω λέω, θα το ξαναδώ στο πιο χαλαρό αργότερα ή αύριο και θα σου πω. Τσιάοοοο...
Διάβασέ το ξανά και θα δεις ότι συνεπάγεται πως κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να θεσπίσει νομοθεσία που να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε τραπεζογραμμάτιο ως έχοντας συναλλακτική αξία μικρότερη της αναγραφόμενης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Τι συζητάμε ακόμα; Για το αν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά σε φοροφυγαδες;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 22:37 Τι συζητάμε ακόμα; Για το αν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά σε φοροφυγαδες;
Ναι, αυτό συζητάμε.

Δεν ξέρω βέβαια γιατί έγραψες "τι σηζητάμε ακόμα" αντί για "τι συζητάτε εδώ", αφού είναι καταφανές ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα από την συζήτηση, μπήκες μόνο για να υποστηρίξεις το κόμμα σου. Οπότε η απάντησή μου πρέπει να σε καλύπτει. Συζητάμε ότι πρέπει να χαϊδεύουμε τα αφτιά σε φοροφυγάδες. Αφού αυτό θέλεις να ακούσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ST48410 έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 18:45
Green Dragon έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 07:47 Δεν πρόκειται να γίνει αυτό, σχεδόν κανένας (και εννοώ πάρα πολύ κοντά στο κανένας) δεν θα προδώσει την προσωπική σχέση π.χ. με τον υδραυλικό του. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν.
Μας αρέσει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Όταν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός ατόμων που πληρώνουν σοβαρό φόρο για πρώτη φορά στη ζωή τους, θα αντιδράσει ικανός αριθμός με καταγγελίες προς άλλους. Και δεν είναι ανάγκη να δώσει τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο. Θα δώσει αρχικά το εστιατόριο που θεωρεί ότι τον χρέωσε υπερβολικά ή δεν τον εξυπηρέτησε όπως επιθυμούσε.
Ξαναλέω: Έχει ξανα-δοκιμαστεί και απέτυχε παταγωδώς. Όχι απλά απέτυχε, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Δεν αρκούν τα λεφτά για να το κάνει κάποιος, εδώ δεν το έκαναν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που η αποζημίωση ήταν 58000 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Philip Mortimer έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 21:33 Στις οικονομικές πολιτικές δε μας τα λέει καθόλου καλά η κυβέρνηση στη νέα τετραετία. Κρατάω στάση αναμονής να δω τί θα γίνει και αν θα τα μαζέψει.
Καλα ολόκληρος ερμπινμπας δηλωνεις και δεν έχεις μια ψωροεταιρεια; τι στο καλό;
Με το Δούκα πως τα βλέπεις;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 23:07
Philip Mortimer έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 21:33 Στις οικονομικές πολιτικές δε μας τα λέει καθόλου καλά η κυβέρνηση στη νέα τετραετία. Κρατάω στάση αναμονής να δω τί θα γίνει και αν θα τα μαζέψει.
Στο ΠΑΣΟΚ θα το κρατώ μανιάτικο για τα καμώματα του δούκα. Όπως ΚΑΙ στην κυβέρνηση εάν δεν κάνει πίσω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Philip Mortimer έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 23:12
Στο ΠΑΣΟΚ θα το κρατώ μανιάτικο για τα καμώματα του δούκα. Όπως ΚΑΙ στην κυβέρνηση εάν δεν κάνει πίσω.
Καλα δε σας έχει πειράξει, ψιλό πράματα διαβάζω, δεν άλλαξε κάτι . Αλλά και εσένα δε νομίζω να σε ενοχλεί το μετρό. Τι στο καλό δε βγάζουν μια δεκάρα τα ερμπινμπι; τι σε κόβει τότε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 22:45
Otto Weininger έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 22:37 Τι συζητάμε ακόμα; Για το αν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά σε φοροφυγαδες;
Ναι, αυτό συζητάμε.

Δεν ξέρω βέβαια γιατί έγραψες "τι σηζητάμε ακόμα" αντί για "τι συζητάτε εδώ", αφού είναι καταφανές ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα από την συζήτηση, μπήκες μόνο για να υποστηρίξεις το κόμμα σου. Οπότε η απάντησή μου πρέπει να σε καλύπτει. Συζητάμε ότι πρέπει να χαϊδεύουμε τα αφτιά σε φοροφυγάδες. Αφού αυτό θέλεις να ακούσεις.
τον εαυτό μου υποστηρίζω ως φορολογούμενος.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 23:19

Καλα δε σας έχει πειράξει, ψιλό πράματα διαβάζω, δεν άλλαξε κάτι . Αλλά και εσένα δε νομίζω να σε ενοχλεί το μετρό. Τι στο καλό δε βγάζουν μια δεκάρα τα ερμπινμπι; τι σε κόβει τότε;
Σήμερα το πρωί ένας μπαρμπερης που ξέρω και που δεν έχει κόψει απόδειξη ποτέ όσα χρόνια τον ξέρω (κόβει μια στις 50 ξέρω γω για να δει αν δουλεύει η μηχανή, είναι και δικό του το μαγαζί άρα καλύπτει κωλο) έσκουζε για το μέτρο.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

:giggle: :giggle: :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 23:33
Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 23:19

Σήμερα το πρωί ένας μπαρμπερης που ξέρω και που δεν έχει κόψει απόδειξη ποτέ όσα χρόνια τον ξέρω (κόβει μια στις 50 ξέρω γω για να δει αν δουλεύει η μηχανή, είναι και δικό του το μαγαζί άρα καλύπτει κωλο) έσκουζε για το μέτρο.
Και στην δική μου γειτονιά προχθές ήρθαν για έλεγχο και έβαλαν 250 ευρώ πρόστιμο στον μπαρμπέρη γιατί δεν έκοψε απόδειξη (περίμεναν να τελειώσει το κούρεμα και ρώτησαν τον πελάτη αν πήρε απόδειξη, μόλις βγήκε έξω). Είπα «πρόβλημά του» και ναι, είναι πρόβλημά του.

Εντούτοις είναι μέτρο που θα πλήξει άτομα που έχουν αληθινό πρόβλημα εισοδημάτων, είναι άδικο και για το πνεύμα του νόμου είναι παράνομο, όπως βέβαια παράνομος είναι ο διαχωρισμός των πολιτών σε έχοντες αφορολόγητο και μη.

Δηλαδή χαίρω πολύ, είναι πολύ εύκολο να ηθικολογείς μιλώντας για κουρείς αλλά όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν κλάδοι με πολύ σημαντικότερη φοροδιαφυγή, όπως ο κλάδος της υγείας καθώς και παρακλάδια του όπως οι παραϊατρικοί, οι εναλλακτικοί ιατροί/θεραπευτές και τα φαρμακεία.

Μάλιστα τα φαρμακεία ανήκουν στην προνομιακή κατηγορία που δεν κινδυνεύουν με λουκέτο σε περίπτωση που βρεθούν να μην κόβουν αποδείξεις, λες και δεν έχουμε ξέρω 'γώ 10.000 φαρμακεία, που είναι από τους υψηλότερους αριθμούς ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

κοιτα κατι μεταρρυθμιστες που απειλουν οτι δεν θα ψηφισουν κνδ λογω των φιλελε μεταρρυθμισεων :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Το όριο των 60 ημερών στη βραχυπροθεσμη μίσθωση είναι εφαρμοσμένος κομμουνισμός. Ο Δούκας έκανε τίποτα;
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

southern έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 00:21

Το όριο των 60 ημερών στη βραχυπροθεσμη μίσθωση είναι εφαρμοσμένος κομμουνισμός. Ο Δούκας έκανε τίποτα;
Λιγότερο απο 60 ημέρες = βραχυχρόνια
Περισσότερο απο 60 ημέρες = μακροχρόνια
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

Ας πρυτανεύσει η λογική και η μετριοπάθεια
Οι 4 στις 5 επιχειρηματικές απόπειρες καταλήγουν σε αποτυχία και κλείσιμο εντός της πρώτης πενταετίας.
Οι 9 στις 10 αν επεκτείνουμε στη δεκαετία.

Χώρες σοβαρές προσπαθούν να στηρίξουν τις απόπειρες αυτές για να δημιουργήσουν μελλοντικές θέσεις εργασίας και να μην έχουν στρατούς ανέργων που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Η Ελλάδα δεν είναι μια από αυτές τις χώρες.

Παρόλα αυτά, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ελλάδος συνεισφέρουν το 57% της προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και το 83,5% των θέσεων εργασίας. Συγκριτικά ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 52%

Δηλαδή οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες που βάζουν ψωμί στο τραπέζι του 83,5% των νοικοκυριών της χώρας, παρότι είναι σε ίδιο ποσοστό των επιχειρήσεων της ΕΕ, συνεισφέρουν ολόκληρες 10 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω προστιθέμενη αξία από τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από ότι προσφέρουν οι Ευρωπαίοι μικρομεσαίοι έναντι των δικών τους μεγάλων εταιρειών.

Αν μιλάμε για καρό και άλογο, στην Ελλάδα το άλογο είναι οι μικρομεσαίοι. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι αριθμοί.

Οι δε φόροι που πληρώνουν όλοι αυτοί είναι πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων. Απλώς ΔΕΝ είναι σε φόρο εισοδήματος που είναι αμελητέος σε σύγκριση με π.χ. τις εισφορές των 83,5% των θέσεων εργασίας της χώρας ή το ΦΠΑ της κατανάλωσης όλων αυτών των νοικοκυριών.

Η Ελλάδα τώρα σκέφτεται να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε "αέναη κερδοφορία" €10.000 ετησίως κατ' ελάχιστον, με κάποιες εξαιρέσεις (π.χ. αγρότες με 0,5 ως 5.000 στρέμματα).

Φυσικά αυτά είναι υποτίθεται "μαχητά", δηλαδή θεωρείται ο πολίτης ένοχος ώσπου να αποδείξει ότι είναι αθώος.
Αν δηλαδή το αποδεχθεί ο δημόσιος υπάλληλος που καλείται σε ρόλο κριτή να αποφασισει ΑΝ θα τον πιστέψει ότι είναι αθώος.

Συνήθως η αντιπαράθεση του ιδιώτη με το δημόσιο υπάλληλο και μάλιστα εφοριακό, στην Ελλάδα οδηγεί στην υπόλοιπη ζωή του θύματος ιδιώτη να προσπαθεί να αποδείξει σε δικαστήρια ότι δεν είναι απατεώνας και εγκληματίας. Για δεκαετίες. Συχνά ως τον πρόωρο θάνατο του, από κάποιο εγκεφαλικό με αυτά που του συμβαίνουν στα δικαστήρια.

Γνωρίζω προσωπικά πρώην επιχειρηματία ο οποίος μετά από εξωδικαστικό προσδιορισμό των κερδών της επιχείρησής του, όπου ο εφοριακός εξίσωσε το συνολικό τζίρο του με κέρδη, κέρδισε την ποινική δίκη αλλά έχασε την διοικητική!

Αποτέλεσμα;
Ο συγκεκριμένος έχει πλέον ένα τερατώδες χρέος προς το κράτος, βεβαιωμένα πρόστιμα και εξωλογιστικός φόρος επταψήφιος, ενώ το κράτος δεν μπορεί να τον βάλει φυλακή διότι το ποινικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η οφειλή του είναι πλασματική και δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί σε φυλάκιση άνθρωπος χωρίς επαρκείς αποδείξεις με υποθετική κερδοφορία.

Δυο δικαστήρια του ίδιου κράτους βγάζουν αντίθετες αποφάσεις για την ίδια υπόθεση ενώ ο κατεστραμμένος καταριέται την ώρα και τη στιγμή… και γερνάει μια πενταετία κάθε χρόνο που περνάει.

Η Ελλάδα σκέφτεται να σταματήσει να δέχεται ζημιογόνες χρήσεις από αυτοαπασχολούμενους. Δηλαδή να εξαναγκάζει τους 9 στους 10 που κλείνουν στη δεκαετία να δηλώνουν πλασματικά κέρδη. Εκτός αν πάνε παρακαλετοί σε κάποιον κριτή να εκλιπαρούν την αθωότητα τους ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
"Απόδειξέ μου ότι δεν είσαι ελέφαντας ανθρωπάκο, και όταν αποφασίσω θα σου πω!"

Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για €606 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω είσπραξη φόρων ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ από τα συνολικά €116 Δισεκατομμύρια φόρων τελών και εισφορών που είναι το μερίδιο 58% του κράτους στο ΑΕΠ της χώρας.

Μιλάμε ότι οι εμπνευστές αυτού το νομοσχεδίου θα εξωθήσουν 500.000 οικογένειες απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου, για να τους πάρουν από ένα χιλιοτετρακοσάρι τον πρώτο χρόνο, όταν όλοι θυμόμαστε πριν λίγους μήνες την εκλογική συντριβή που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι απλές προεκλογικές δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Την ίδια στιγμή που έχουμε ως χώρα πρωτογενές πλεόνασμα €9 δισ. ως το Σεπτέμβριο, στοχοποιούμε και εξευτελίζουμε με "τεκμήριο κερδοφορίας" τους πιο αδύναμους, αλλά ο γιατρός στο Κολωνάκι με €5.000 ενοίκιο το μήνα και 3 υπαλλήλους στο ιδιωτικό ιατρείο, θα είναι καθόλα νόμιμος δηλώνοντας €20.000 το χρόνο...

Μάλιστα…

Όσον αφορά στους πραγματικούς φοροφυγάδες, τις τριγωνικές τιμολογήσεις με Κύπρο των μεγάλων eshop, το transfer pricing των πολυεθνικών που παίρνουν γελοία πρόστιμα για εξαγωγή κερδών με τον τρόπο αυτό, αν πάρουν, τα λαθρεμπόρια στους δρόμους και στις αντλίες δεν μας πειράζει….

Μάλιστα…

Δεν ξέρω ακόμα ποιος προσπαθεί να εξωθήσει τον Κυριάκο σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ, απαγορεύοντας τις ζημίες σε αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις; Για €606 εκατομμύρια το χρόνο και αν, θα βάλει απέναντι τους εργοδότες του 83,5% των θέσεων εργασίας της οικονομίας… Μάλιστα…

(Αποκλείω να είναι ο Χατζιδάκης ως γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του.)

Πιθανόν να είναι οι ίδιοι κύκλοι που "αυτοκτόνησαν" τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά. :lol:

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η μετριοπάθεια. Και να μην αρχίσουν τα όργανα.
Και όμως αγαπητέ Βερούτη, σύμφωνα με ορισμένους η έλλειψη αυτών των 600εκ. € στερεί απο την κυβέρνηση την δυνατότητα να φτιάξει τα νοσοκομεία της χώρας... :giggle:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος likosmokeses την 03 Νοέμ 2023, 00:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”